arguss10 09.08.06, 15:54 Czas stracony na rzady Kaczmarka i Grobelnego coraz wieksze zadłuzenie miasta brak inwestycji i uciekajace firmy ucieczka fachowców do stolicy...itd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:56 Kila budynkow i wokół wielkie afery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Grobelny oblowił się na koszt miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:49 .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wypedzić zarząd miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:28 Niemieckie pachołki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc władze miejskie wydalić z miasta, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:29 będzie nam łatwiej żyć bez okupanta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslau Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.08.06, 21:15 Duże miasta-to zbyt skrajne określenie.Ja bym powiedziała wiochy,bo to chyba ta sama kategoria co Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EFFFFF Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:19 POWIEDZ MI TY GOOPIA IDIOTKA PO CO SIE WYPOWIADASZ NA POZNAŃSKIM FORUM, TO SWOJE WROCLAWSKIE WIDOCZNIE CIE NUDZI. WIOCHĄ TRĄCI TWOJE PODEJŚCIE DO SPRAWY. WEZ SIE TUTAJ LEPIEJ NIE WYPOWIADAJ KRETYNKO BO AZ SIE CHCE ZYGAC JAK TO SIE CZYTA - ZEBYS JESZCZE UMIALA NAPISAC COS MADREGO. SPADAJ STĄD DEBILKO!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 10:40 zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, 11.08.06, 07:35 brawo, brawo - co za polemiczne krasomówstwo! nie boli was gardło? krzyczy ten kto się boi, czego się boicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recę_opadają Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 18:08 Rozumiem że popierasz to co napisała twoja wspolmieszkanka? Piszesz jakies farmazony o wspolpracy poznansko-wroclawsskiej a tak naprawde tylko czekasz zeby zjechac i wypunktowac wszystkich Poznaniakow. Zeby zwrocic uwage wroclawiance to nie, zeby zjechac poznaniaka to jak najbardziej. Niczego sie nie boimy, po prostu irytuje nas obrazanie naszego miasta. Kompleksy lecz gdzie indziej. Te wasze pierdoly ze Poznan ma kompleks Wroclawia,czy ze Wroclaw jest lepiej rozwiniety od Poznania. Przeciez to wymysl jakiegies chorej glowy! Fakt, Wrocła w ciągu 2-3 lat moze lepiej (choc wedlug GUSu podobnie) rozwija sie od Poznania, ale to nie znaczy ze jest lepiej rozwiniety. W ciagu 3-4 lat nie mozna nadrobic tego, co Poznan budowal w ciagu 15 lat. Rozwoj gospodarczy w Polsce jest wyzszy niz w Japonii, czy znaczy to ze Polska jest lepiej rozwinięta? Nie! Mysle ze miarodajny bedzie poziom bezrobocia, ktory w Poznaniu jest znacznie nizszy niz we Wroclawiu. Wroclaw to tak w ogóle mistrzostwo marketingowe, miasto stalo sie modne na skutek reklamy i glosnego rozglaszania inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, 25.08.06, 18:58 moja uwaga odnosiła się do wszystkich kretyńskich postów powyżej. polemika mnie interesuje i współpraca także ale nie z trollami i nie na takim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ręce_opadają Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 20:37 Czego się boisz? Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, 26.08.06, 15:54 kretynizmu, bo ma wielką siłę przebicia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ręce_opadają Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 17:24 Nie bój się troll i dyletantów nie atakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz bełkot 26.08.06, 19:24 eeee, lepiej machnąć ręką niż je opuszczać, jak przed natrętną muchą. kończę tą nierówną wymianę słów z tobą. czasem rzeczywiście po waszym forum myślę, że w Poznaniu brakuje ludzi inteligientnych. wiem, że tak nie jest, ale dlaczego oni uwzieli się właśnie na to miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Wrocław przeprasza za tą bitch 12.09.06, 15:10 Pewnie dawno nie miała chłopa i jej odbija. Co za żałosna wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
erent Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 11.08.06, 13:19 To fakt! Po powrocie z wakacji w Trojmiescie, z przykroscia musze stwierdzic ze jestesmy prowincja. Jakos te nasze ulice coraz bardziej brudne i zapyziale, zycia kulturalnego prawie zero, ciekawych miejsc tez nie ma. W ogole jakos malo przestrzeni i malomiasteczkowa atmosfera. W Trojmiescie czuje sie oddech Europy i oddychac mozna pelna piersia. No i te morze.... U nas i do morza i do gor daleko. Ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 14:19 Mogles zostac w trojmiescie, jestes zalosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erent Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 213.155.191.* 11.08.06, 14:30 Gdybym miala taka mozliwosc to bym zostala. Czy wszyscy co bez ekstazy, na chlodno oceniaja swoje miasto, w ktorym sie urodzili i wychowali sa dla Ciebie zalosni?? Wybacz, ale nie bede tu piac peanow ku czci Poznania, boto miasto ma sie coraz gorzej :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 16:40 Nie jestem z Poznania , mieszkam na Dolnym Slasku, wiec mam porownanie z Wrocławiem do ktorego tak czesto sie odnosicie. Cieszcie sie ze mieszkacie własnie w Poznaniu,wasze miasto jest jednym z niewielu,ktore odniosły sukces,ale widac ludzie z kraju to widza a poznaniacy juz nie,Wroclaw w wielu dziedzinach jest słabszy, ale głosno o tym nie mowi, tylko ostro zabiera sie do pracy.a wam ciagle cos sie nie podoba.Przyjezdni sa zachwyceni waszym miastem , tylko wy jestescie nieszczesliwi,a zalosne sa wasze utyskiwania, a nie wy sami , z pozdowieniani Dolnoslazak Odpowiedz Link Zgłoś
pyrlander Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 11.08.06, 16:45 PRZYCIELU Z DOLNEGO ŚLĄSKA. PRAWDZIWI POZNANIACY NIE MARUDZĄ TYLKO PRACUJĄ. CI KTÓRZY NEGATYWNIE SIĘ WYPOWIADAJA O MOIM MIEŚCIE NIE SĄ POZNANIAKAMI, TYLKO TAKICH UDAJĄ. POZDRAWIAM. Gość portalu: darek napisał(a): > Nie jestem z Poznania , mieszkam na Dolnym Slasku, wiec mam porownanie z > Wrocławiem do ktorego tak czesto sie odnosicie. Cieszcie sie ze mieszkacie > własnie w Poznaniu,wasze miasto jest jednym z niewielu,ktore odniosły sukces,al > e > widac ludzie z kraju to widza a poznaniacy juz nie,Wroclaw w wielu dziedzinach > jest słabszy, ale głosno o tym nie mowi, tylko ostro zabiera sie do pracy.a wam > ciagle cos sie nie podoba.Przyjezdni sa zachwyceni waszym miastem , tylko wy > jestescie nieszczesliwi,a zalosne sa wasze utyskiwania, a nie wy sami , z > pozdowieniani Dolnoslazak Odpowiedz Link Zgłoś
jakpoz Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 12.08.06, 14:06 na mnie też Trójmiasto zrobiło pozytywne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 16:04 Poznań upada Odpowiedz Link Zgłoś
pyrlander Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 11.08.06, 16:15 NIEPRAWDA. ZGOŁA INACZEJ POSTRZEGAM NASZE MIASTO. ZDECYDOWANIE JEST NAJLEPSZE. PRZEWROTNIE POWIEM, ŻE NAJLEPIEJ BYŁOBY ZROBIĆ SECESJĘ! NIECH ŻYJE WIELKIE KSIĘSTWO POZNAŃSKIE. NIE TRZEBA BY ODDAWAC HARACZU NA WSPARCIE DLA WSPOMNIANYCH PRZEZ FORUMOWICZÓW MIAST. WTEDY Z PEWNOŚCIĄ TE WASZE TRÓJMIASTA, WROCŁAWIE I INNE WSIE WSPANIALE BY SIĘ RZOWIJAŁY..., HA, HA, HA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erent Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 213.155.191.* 12.08.06, 19:08 Wbrew temu co napisales w poprzedniej wypowiedzi, jestem poznanianka od urodzenia. I czuje sie poznanianka, co nie zmienia faktu, ze dostrzegam tez liczne mankamenty mojego miasta. Mieszkam na osiedlu domkow jednorodzinnych, gdzie od 20 lat drogi wygladaja tak jak w Kongo - nawierzchnia rodem z buszu, kanalizacji brak. Za to srajacych psow i smiecacych wszystkim co popadnie mnostwo. Smetne rzadko rozstawione latarnie, przypominaja raczej Nowosybirsk niz badz co badz sredniej wielkosci europejskie miasto. Jadac do pracy, stojac w korkach waskich ulic wraz z tramwajami, wsrod obdrapanych, walacych sie kamienic, na ktorych zawieszono mase pstrokatych reklam, nieraz sobie mysle jak mogloby byc, a jak jest. Mijam nasz Warte, od ktorej miasto odwrocilo sie plecami, komunistyczna zabudowe politechniki i mnostwo smutnych szarych blokowisk, az w koncu niedokonczona od 70lat XX wieku trasa docieram do pracy. Taka jest nasza poznanska rzeczywistosc!!! Ale oczywiscie Poznan jest the best, najpiekniejszy, najbogatszy i najlepszy. Tylko coraz trudniej w to uwierzyc, a w Trojmiescie, Wroclawiu, Szczecinie, Warszawie wzbudza to tylko smiech albo politowanie nad nasza pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:50 Masz racje, w sumie kogo bym nie znal to smieje sie z poznaniakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Kochana, to wspaniale, że tak się troszczysz IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.06, 23:56 lecz spróbuj zauważyć podobne problemy w innych miastach. Piszesz o dziurawcyh ulicach, niepełnej kanalizacji. To spójrz sobie proszę do statystyk porównawczych w rocznikach statystycznych (te duże są w czytelni GUS na Dąbrowskiego) i dokonaj pewnych analiz. Zdziwsz się zapewne - wnioskuję po tym co piszesz - ale potem zalecam wycieczkę po przedmieściach 3miasta, Warszawy. Tylko nie wybierz się na nią do Orłowa, czy Konstancina :-) Twój żal i entuzjazm należy wręcz pielęgnować, gdyż tylko dzięki widzeniu problemów można je rozwiązywać. Ot, tak po poznańsku, po kolei. A te matołki w gościnie niech zaspokajają swe kompleksy i ... nic nie robią dalej. No i brawo dla Wrocławia za aktywności i aktywną pogoń za Poznaniem. Poznaniacy osiedli na laurach i potrzebują skutecznej, dynamicznej konkurencji. Jeszcze raz brawo! Zaczynacie deptać nam po piętach. Odpowiedz Link Zgłoś
pyrlander Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 22.08.06, 23:31 ja zgoła widze to troszeczke inaczej: mieszkam na osiedlu gdzie w ciągu ostatnich 3 lat przybyło wiele ładnych ulic, utwardzonych pozbrukiem, założono sliczne nowe latarnie, wykonano pełne uzbrojenie terenu, dookoło piekna zieleń, srających psów jakby mniej ale to zasługa upierdliwych sąsiadów zwracających uwagę psiarzom, niestety ludzie śmiecą jak zaraza, ale tylko ciągłe ganianie i uczenie gamoni może cos zmienić... Kilka lat temu jadąc do pracy stałem w duzych korkach, ale ruch stopniowo zorganizowano tak że teraz jest lepiej. Mam nadzieję że dalsze prace pozwolą ograniczyć uciążliwości. Nie od razu Kraków zbudowano! I mam nadzieję, że sukcesywnie będziemy odczuwac poprawę jakości życia w naszym mieście. Pozdrawiam. PS - moja radość i duma z tego że tu mieszkam wcale nie wynika z pychy. Wrocław, Kraków, Gdańsk, Szczecin to równiez wspaniałe i ładne miasta warte poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Poznan przegrywa...co za bzdety!!!! IP: *.icpnet.pl 25.08.06, 21:42 gdzie masz w poznaniu wąskie ulice z tramwajami.......? oprócz kawałka śródmiescia tramwaje jeżdzę w wiekszości na osobnych torowiskaach. Weź nie narzekaj na komunikacje i łatwość poruszania się w Poznaniu, bo narażasz się na śmieszność. Komunistyczna zabudowa politechniki... to to już mega strzał z du.py, a co byś chciała ???? Budynek PP jest niezły i na pewno nie szpecący!!! "niedokonczona od 70lat XX wieku trasa docieram do pracy" jak to trasa...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:02 i nadal będzie przegrywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 23:06 dopóki luidzie nie zmienią tam swojej mentalności, a wątpię czy to wkrótce nastąpi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 12:37 je.bac poznań Odpowiedz Link Zgłoś
arnie31 Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 12.08.06, 18:05 Beznadziejnie się robi w Poznaniu,zarobki jak np.w Gorzowie Wielkopolskim czy Zielonej Górze,cenki jak w Wawie.Z resztą jak reprezentuje to miasto taki kretyn (ka)co pisze capslokiem to już chyba nie mam nic do powiedzenia.Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Witamy GOŚCI w Poznaniu!!! IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.06, 23:59 I kolejny wątek w którym Poznaniaków jest garstka. Robić swoje i nie karmić trolli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Nie róznicie się od stalinowców .. zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:20 Świnie przywarły do koryta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Re: Witamy GOŚCI w Poznaniu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 21:44 Trzeba miec glowe na karku, zeby cos zrobic, samym madrzeniem sie i pycha nic nie zrobicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu tak, tak. Wszędzie dyskusja My/Wy. Poznań funkcjon IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.06, 22:40 funkcjonuje póki co jako króliczek, którego się goni. Ale jakoś się nie udaje :-) Ta rola może mieszkańcom tego miasta po prostu pochlebiać. I tyle. Tu się rewelacyjnie żyje, bawi i pracuje. Coś jeszcze? Nie leczymy kompleksów efektownymi działaniami. Negatywy - mniejszy efek promocyjny, pozytywy - to co się w ekonomii nazywa zdrowym, naturalnym fundamentem. Poznań rozwija się siłą naturalnej dynamiki swych mieszkańców. I to mimo okresowej stagnacji władzy miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc To nie stagnacja... to jest okupacja Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:00 Nieudolna trwoni szansę Poznania. popatrzcie na Kraków. Konkuruje z powodzeniem nawet z Paryzem. A tu wiocha i dulszczyzna Grobelnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Re: To nie stagnacja... to jest okupacja Poznania IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.06, 18:18 jakieś polskie miasto z Paryżem??? Nie poznałem takiego. Wystarczy posłuchać Krakusów. A poza tym prowincja jest w umyśle, a nie na mapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguss10 Re: To nie stagnacja... to jest okupacja Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 18:59 Wystarczy przeczytać o plebiscycie magazynu "Travel&..." Kraków wygrał w rankingu popularnosci z Paryżem. Co na to Grobelny... nasz okupant? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Re: To nie stagnacja... to jest okupacja Poznania IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.06, 22:12 trzeba propagować fakt, iż Poznań był pierwszą stolicą Polski. Mieszkałem wiele lat w zachodniej Europie i tam wszyscy znają...Kraków-pierwszą stolicę Polski i Warszawę-obecną stolicę. A inne miasta przypadkowo. A od 10 lat postanowiłem sobie nachalnie przy każdej okazji rozmowy z jakimkolwiek cudzoziemcem wtrącać temat Poznania pierwszej stolicy Polski. Na szczęscie moją gołosłowność przykryli kilka lat później archeolodzy niezbicie dowodząc pierwszeństwa Poznania w historii Polski. Ale nie tylko za granicą się tego nie zna, ale też w Polsce rzadko kto o tym słyszał. Mimo, iż to już wiadomo od 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip ulala - nowa historia wg poznania:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:54 Mnnie uczyli - Gniezno - Krakow - Warszawa. Z mniej waznymi epizodami innych miast - Poznan, Wrocław, Płock itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Re: ulala - nowa historia wg poznania:) IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.06, 21:08 :-))) No tak, Wrocławia nie mogło zabraknąć. A możesz prezytoczyć ten wrocławski epizod? Mnie o tym z kolei nie uczono. A co do stołeczności Poznania i roli pierwszej stolicy Polski, odwołaj się do badań prof. Koćka-Krenz. W 1999 odkryła ona jedyną rezydencjonalną siedzibę Mieszka w Polsce. Na Ostrowie Tumskim. Oczywiście nie ogłoszono jeszcze faktu, że Poznań był pierwszą stolicą Polski. Jednak potwierdza to przekazywaną z ust do ust w Wielkopolsce wiedzę. Co więcej od dawna (jeszcze okresu międzywojennego) archeolodzy podejrzewli istnienie Pallatium w tym miejscu. Jednak cały ten czas Kościół nie zgadzał się na jakiekolwiek badania. Natomiast natychmiast po odkryciu znów wzrósł opór Kościoła i nie ma mowy o dalszych badaniach, pod bardzo mglistymi tłumaczeniami. I nikogo to tu nie dziwi, gdyż wystarczy pojechac do Gniezna, by przekonać się czyje jest to miasto. I jak bardzo przypisywana Gnieznu rzekomo faktyczna stołęczność uzasadnia "narodowość" Kościoła K. Zadziwiające, jak rzadko odkrycie o przełomowym charakterze pojawia się w prasie ogólnopolskiej (choć w środowisku stanowi najważniejsze zdarzenie ostatniego ćwierćwiecza - nie pytaj dlaczego, gdyż nie jestem specjalistom, a jest to opinia zasłyszana od doktora z UJ). Ostatnio kiedyś tam wiosną w kontekście tego, że Małopolska została ochrzczona na długo przed Mieszkiem, przez uczniów Cyryla i Metodego w obrządku Bizantyjskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: ulala - nowa historia wg poznania:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 17:10 Poznan nigdy nie był stolicą Polski, wam już kompletnie odje-bało. Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Wrocław stolicą był- poznajcie fakty (0propagandy) 12.09.06, 15:43 Gość portalu: Włodek z Grunwaldu napisał: > No tak, Wrocławia nie mogło zabraknąć. A możesz prezytoczyć ten wrocławski > epizod? Ok no problem. Poczytaj o piastach śląskich Henryku Brodatym i Pobożnym. Ten pierwszy rywalizował w 1 poł XII w. z Mazowieckim (Konradem nie Tadeuszem)o małopolske. Opanował ziemie Krakowską, Sandomierską, Opolszczyzne i płd-zach Wielkopolske- czyli niemal wszystkie liczące sie polskie ziemie. na krótki czas przeniósł polityczne centrum do Wrocławia, ale po bitwie pod Legnicą (1241 zdaje sie) ich imperium padło. Ha i co łyso!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: Wrocław stolicą był- poznajcie fakty (0propag 12.09.06, 16:22 "w 1 poł XII w. " No tak qva zawsze musze jakiś błąd popełnić. miał być XIIIw.!!!!!!!!! Oczywiste no nie:> Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: ulala - nowa historia wg poznania:) 12.09.06, 15:47 No to do kiepskiej szkoły chodziłeś w Poznaniu!!!!:). Ale chyba rozumiem, ten temat na historii u was jest zapewne tematem tabu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arguss10 i co z tego, że Poznań był kiedyś stolicą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 16:02 co mamy dzisiaj - etos pseudoelity Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Poznań 1 stolicą- nie pal tego świństwa!!!!!!!! 12.09.06, 15:24 A wiesz co to takiego Gniezno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivo Re: tak, tak. Wszędzie dyskusja My/Wy. Poznań fun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:17 "Poznań rozwija się siłą naturalnej dynamiki swych mieszkańców" proponuję zamienić frazę "siłą naturalnej dynamiki" na słowo "kosztem zwiększanych opłat, podatków, biletów MPK. To właśnie te podwyżki refinansują straty w miejskiej kasie powstałe z afer; kulczykparku i innych. Tak przynakmniej twierdzą niektórzy radni na łamach niezależnej od kolegiackich układów prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:34 Warzszawa,Kraków,Gdańsk, Wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
markus115 Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 18.08.06, 16:57 Zgadzam sie, zobaczcie jak ŁÓDŹ sie szybko rozwija, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kordoń No, ale z Radomiem wygrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 20:25 Niedawno był na tym forum zresztą wątek "Poznań czy Radom". Po burzliwej dyskusji okazało się, że z Radomiem Poznań wygrywa, czyli nie jest aż tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Mamy co chcieliśmy 20.08.06, 19:51 mało tego nie zauważamy otaczającej nas prawdy. A to takie proste i żenujące zarazem. Toż opanowali już prawie wszystko łacznie z PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opel Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:38 Polecam bardzo ! Jeżeli chcesz poznać nieznane ogólnie prawdy w interesującej sprawie zadzwoń 0 691 813 893 - 24h. Uczciwie i kulturalnie !! Wiadomości trzy razy sprawdzone !! Gwarancja poufności, rzetelności i prawdy ! Wysyłam materiały !! Referencje !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 194.146.219.* 26.08.06, 01:34 wybierzcie sobie wladze z pisu to jaroslaw w podziece da wam na wszystko hajs!! i sprawa zalatwiona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.centertel.pl 26.08.06, 01:39 chyba Ci sie pomieszało! sprzedac się PISowi?? Nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 194.146.219.* 26.08.06, 01:44 zart to byl chill out! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu bez żadnego OPArCIA w faktach IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.06, 08:41 Na różne tematy poznańskie, jak problemy komunikacyjne, nieudolność polityki inwestycyjnej, stagnacja na UAm itd można i należy dyskutować. Ale ten wątek został założony jako prowokacja trolowska i powinien wreszcie umrzeć. Już zaginął w odmętach, ale dwukrotnie któryś z trolujących gości poznańskiego forum go ożywiał. Czyli: nie gnębić się w wątkach tego rodzaju, a dyskutować o realnych problemach w wątkach merytorycznych. I NIE KARMIĆ TROLLI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: bez żadnego OPArCIA w faktach IP: *.centertel.pl 26.08.06, 16:30 OK, masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arguss10 fakty są w statystykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:29 Poznan bez prosperity... wyludnia się ... drozeje.. zamiera... ciasnota umysłów w administracji zero tolerancji ... prowincjonalizma... ogólne samozadowolenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arguss10 do Pana merytorycznego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:32 o jaką prowokację tutaj chodzi? prowokacja - słyszałem to slowo od władcow PRL a wystarczy spojrzec na tępe geby zarzadu miasta w 2006 roku aby nie miec złudzeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primordial Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.06, 19:53 Poznan ma bezrobocie na poziomie 5.5 %, nizsze w Polsce ma tylko Warszawa (mowa o duzych miastach).To ostatnie dane. Tak , rzeczywiscie, bardzo przegrywamy z innymi miastami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.serv-net.pl 28.08.06, 22:57 ^^ reszta wyjechała na wyspy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
shpt Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 29.08.06, 11:30 Podumuj tych którym nie chce się zarejestrowąc w UP :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOSS To kogo wybierzemy w samorządowych? IP: *.systherm.pl 29.08.06, 12:48 Komu zaufamy? Może znajdą się młodzi , prężni i uczciwi? Chyba najważniejsze by mieli na względzie dobro mieszkanców prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arguss10 byle nie mlodych Grobelnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 19:14 Pamietacie tego kasiaża Grobelnego z Warszawy Tylko nie liberałowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janik poznaniacy lubia być wołami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:15 poznaniacy lubią być wołami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pann Re: poznaniacy lubia być wołami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 09:30 finansują sciane wschodnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arguss10 wiekszośc wyjechała do stolicy lub na zachód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 19:12 Z braku szansy rozwoju Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janik poznaniacy chca być wołami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:01 i pracować dla niemców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuc Ladniejsza i sympatyczna jest Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:52 zacofane dupki UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kes Re: wiekszośc wyjechała do stolicy lub na zachód IP: 194.98.34.* 12.09.06, 15:53 To dlaczego bezrobotni ze Szczecina lub Wroclawia nie wyjechali do stolicy albo na Zachod? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arguss10 to sprawa idywidualna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:39 ten kto chce wybiera emigracje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kes Re: to sprawa idywidualna IP: 194.98.34.* 13.09.06, 11:11 Zgoda, w takim razie odsetek ludzi wybierajacych emigracje jest podobny w Szczecinie, Wroclawiu i Poznaniu. Chyba ze bezrobotni ze Szczecina i Wroclawia wola siedziec na tylku i biadolic. Odpowiedz Link Zgłoś
assur mamy demokracje ... k 30.08.06, 16:14 złodziej moze być prezydentem a uczciwego wyrzucą na bruk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gufi Re: mamy demokracje ... k IP: *.icpnet.pl 31.08.06, 15:05 ot prawda! www.iskry.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=191 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 20:49 SWEGO NIE ZNACIE - CUDZE CHWALICIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: got skoro nie ma naszego Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 19:29 poznań nalezy do ludzi UW-PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Kraków poszerza SSE a w poznaniu to chyba nie IP: *.icpnet.pl 13.09.06, 06:58 wiedzą co to wogóle jest!!! Kolejne inwestycje omijają poznań!!! Te degeneracja nie może dłużej trwać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas wedrowniczek Re: Kraków poszerza SSE a w poznaniu to chyba nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:06 Jestescie ofiarami sukcesu małe bezrobocie , ludzie z pieniedzmi wiec po oc strefa ,buraczano narodowa koalicja ma wazniejsze miejsca na mapie polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 81.219.231.* 19.09.06, 02:58 Nie, Nie.. po ostatniej wizycie w Warszawie(syf kila i mogila) jako Wroclawianin musze stwierdzic ze Poznan, Krakow i Wroclaw to jedyne w Polsce miasta, ktore zasluguja na miasto miast europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arguss10 Poznań porównujesz do Warszawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:55 Przeciez Warzawa jest o wiele bogatsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arguss10 Nie dajcie się zwodzic propagandzie Grobelnego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:58 To oszust i klamca. Zapomnieliście juz ze Grobelny przegrał sprawę sadową przeciwko kaczmarkowi. G.podszywał sie pod osiagniecia Kaczmarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KB Poznań a Wrocław... IP: *.stat.gov.pl 19.09.06, 13:18 Po kilku dniach spędzonych we Wrocławiu najważniejsza różnica, która dała się zauważyć to duży ruch we Wrocławiu. Dużo ludzi, turystów w tym z zagranicy, remonty, budowy itd. Poznań wydaje się przy Wrocławiu miastem ospałym, z lekka skapciałym. Spoczęto na laurach? Kto stoi w miejscu ten się cofa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kes Re: Poznań a Wrocław... IP: 194.98.34.* 19.09.06, 13:55 Wroclaw zawsze byl (i zapewne bedzie) miastem bardziej atrakcyjnym turystycznie niz Poznan. A jesli chodzi remonty i budowy to jest remis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas wedrowniczek Re: Poznań a Wrocław... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:36 wczoraj w faktach wroclawskich byl material o tym jak to LG Philips ma ogromne problemy z rekrutacja pracownikow ,głowna bariera to 900 zl :)nikt nie chce za takie pieniadz pracowac,peka mit eldorado w kobierzycach co do atrakcyjnosci poznan jest mało znany a rownie piekny co wrocław czy gdansk , radze wejsc w podworka na długim targu to przekonacie sie ze fasady to klocki z lat 60 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.09.06, 13:19 zobaczcie ludzie co dzisiaj oglosili we wroclawiu to jest news! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.tvk-gaj.pl 20.09.06, 13:23 www.prw.pl/index.jsp?art=65797 img81.imageshack.us/img81/4883/skytowerhiresrp9.jpg Tutaj coś na ten temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 81.219.231.* 20.09.06, 13:53 To jedziemy dalej:] "Przed chwila w wiadomosciach Radia Wroclaw byla rozmowa z przedstawicielem wroclawskiej Politechniki, ktory poinformowal, ze uczelnia ta planuje budowe nad Odra, przy ulicy Na Grobli, w centrum miasta 270 metrowej wiezy widokowej w nowym kompleksie Geo Centrum. Wedlug slow tego pana, ma to byc symbol nowoczesnego Wroclawia, obiekt o wyjatkowej architekturze. Obok powstanie centrum badawcze i kongresowe w ksztalcie ogromnej kuli o wielkosci polowy Hali Ludowej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.09.06, 16:04 nie chodzi o puszenie sie czy szerzenie animozji i glupich wasni. zycze poznaniowi jak najlepiej , to piekne miasto. mam nadzieje ze poznan i wroclaw naucza sie wspolpracowac i wspolnie forsowac projekty dla miast cenne. popatrzcie nie ma nawet porzadnej drogi miedzy naszymi miastami, to bez sensu. to efekt tego ze politycy pogrywaja sobie na glupich przesadach i animozjach. zacznijmy wspolpracowac Wroclawianin (tymczasowo) na emigracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 82.160.102.* 20.09.06, 16:12 hmm i po co ta nikomu nie potrzebna polemika??? po prostu Polaczki zamiast iść razem na piwko wolą drzeć koty o byle co, chyba wystarczy, że Polak ma łatkę złodzieja... chcecie żeby jeszcze uważano nas za zrzędy, marudy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość miasto masochistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:59 zadowolenie u mieszkancow miasta wywołane martyrologią Poznania i ten pedalowaty prezydent z swoim gorylem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Ponaniem rzadzi zaklamana klika PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 09:27 to tyle warte ile g... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.icpnet.pl 28.09.06, 23:53 www.piotrm.konto.pl Odpowiedz Link Zgłoś