Dodaj do ulubionych

Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,,

09.08.06, 15:54
Czas stracony na rzady Kaczmarka i Grobelnego
coraz wieksze zadłuzenie miasta
brak inwestycji i uciekajace firmy
ucieczka fachowców do stolicy...itd
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:56
      Kila budynkow i wokół wielkie afery
      • Gość: gość Grobelny oblowił się na koszt miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:49
        ..........
      • Gość: gość Wypedzić zarząd miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:28
        Niemieckie pachołki
      • Gość: gośc władze miejskie wydalić z miasta, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:29
        będzie nam łatwiej żyć bez okupanta
    • Gość: breslau Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.08.06, 21:15
      Duże miasta-to zbyt skrajne określenie.Ja bym powiedziała wiochy,bo to chyba ta
      sama kategoria co Poznań.
      • Gość: EFFFFF Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:19
        POWIEDZ MI TY GOOPIA IDIOTKA PO CO SIE WYPOWIADASZ NA POZNAŃSKIM FORUM, TO SWOJE WROCLAWSKIE WIDOCZNIE CIE NUDZI. WIOCHĄ TRĄCI TWOJE PODEJŚCIE DO SPRAWY. WEZ SIE TUTAJ LEPIEJ NIE WYPOWIADAJ KRETYNKO BO AZ SIE CHCE ZYGAC JAK TO SIE CZYTA - ZEBYS JESZCZE UMIALA NAPISAC COS MADREGO. SPADAJ STĄD DEBILKO!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: gośc Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 10:40
        zgadzam się
        • sztuk6mistrz Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, 11.08.06, 07:35
          brawo, brawo - co za polemiczne krasomówstwo! nie boli was gardło? krzyczy ten
          kto się boi, czego się boicie?
          • Gość: recę_opadają Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 18:08
            Rozumiem że popierasz to co napisała twoja wspolmieszkanka?
            Piszesz jakies farmazony o wspolpracy poznansko-wroclawsskiej a tak naprawde
            tylko czekasz zeby zjechac i wypunktowac wszystkich Poznaniakow. Zeby zwrocic
            uwage wroclawiance to nie, zeby zjechac poznaniaka to jak najbardziej. Niczego
            sie nie boimy, po prostu irytuje nas obrazanie naszego miasta. Kompleksy lecz
            gdzie indziej. Te wasze pierdoly ze Poznan ma kompleks Wroclawia,czy ze Wroclaw
            jest lepiej rozwiniety od Poznania. Przeciez to wymysl jakiegies chorej glowy!
            Fakt, Wrocła w ciągu 2-3 lat moze lepiej (choc wedlug GUSu podobnie) rozwija
            sie od Poznania, ale to nie znaczy ze jest lepiej rozwiniety. W ciagu 3-4 lat
            nie mozna nadrobic tego, co Poznan budowal w ciagu 15 lat. Rozwoj gospodarczy w
            Polsce jest wyzszy niz w Japonii, czy znaczy to ze Polska jest lepiej
            rozwinięta? Nie! Mysle ze miarodajny bedzie poziom bezrobocia, ktory w Poznaniu
            jest znacznie nizszy niz we Wroclawiu. Wroclaw to tak w ogóle mistrzostwo
            marketingowe, miasto stalo sie modne na skutek reklamy i glosnego rozglaszania
            inwestycji.
            • sztuk6mistrz Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, 25.08.06, 18:58
              moja uwaga odnosiła się do wszystkich kretyńskich postów powyżej. polemika mnie
              interesuje i współpraca także ale nie z trollami i nie na takim poziomie.
              • Gość: ręce_opadają Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 20:37
                Czego się boisz?
                • sztuk6mistrz Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, 26.08.06, 15:54
                  kretynizmu, bo ma wielką siłę przebicia
                  • Gość: ręce_opadają Re: Poznan przegrywa z wiochami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 17:24
                    Nie bój się troll i dyletantów nie atakuje.
                    • sztuk6mistrz bełkot 26.08.06, 19:24
                      eeee, lepiej machnąć ręką niż je opuszczać, jak przed natrętną muchą. kończę tą
                      nierówną wymianę słów z tobą. czasem rzeczywiście po waszym forum myślę, że w
                      Poznaniu brakuje ludzi inteligientnych. wiem, że tak nie jest, ale dlaczego oni
                      uwzieli się właśnie na to miejsce?
      • ludendorf Wrocław przeprasza za tą bitch 12.09.06, 15:10
        Pewnie dawno nie miała chłopa i jej odbija. Co za żałosna wypowiedź
    • erent Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 11.08.06, 13:19
      To fakt! Po powrocie z wakacji w Trojmiescie, z przykroscia musze stwierdzic ze
      jestesmy prowincja. Jakos te nasze ulice coraz bardziej brudne i zapyziale,
      zycia kulturalnego prawie zero, ciekawych miejsc tez nie ma. W ogole jakos malo
      przestrzeni i malomiasteczkowa atmosfera. W Trojmiescie czuje sie oddech Europy
      i oddychac mozna pelna piersia. No i te morze.... U nas i do morza i do gor
      daleko. Ehh
      • Gość: darek Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 14:19
        Mogles zostac w trojmiescie, jestes zalosny
        • Gość: erent Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 213.155.191.* 11.08.06, 14:30
          Gdybym miala taka mozliwosc to bym zostala. Czy wszyscy co bez ekstazy, na
          chlodno oceniaja swoje miasto, w ktorym sie urodzili i wychowali sa dla Ciebie
          zalosni?? Wybacz, ale nie bede tu piac peanow ku czci Poznania, boto miasto ma
          sie coraz gorzej :(((
          • Gość: darek Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 16:40
            Nie jestem z Poznania , mieszkam na Dolnym Slasku, wiec mam porownanie z
            Wrocławiem do ktorego tak czesto sie odnosicie. Cieszcie sie ze mieszkacie
            własnie w Poznaniu,wasze miasto jest jednym z niewielu,ktore odniosły sukces,ale
            widac ludzie z kraju to widza a poznaniacy juz nie,Wroclaw w wielu dziedzinach
            jest słabszy, ale głosno o tym nie mowi, tylko ostro zabiera sie do pracy.a wam
            ciagle cos sie nie podoba.Przyjezdni sa zachwyceni waszym miastem , tylko wy
            jestescie nieszczesliwi,a zalosne sa wasze utyskiwania, a nie wy sami , z
            pozdowieniani Dolnoslazak
            • pyrlander Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 11.08.06, 16:45
              PRZYCIELU Z DOLNEGO ŚLĄSKA. PRAWDZIWI POZNANIACY NIE MARUDZĄ TYLKO PRACUJĄ. CI
              KTÓRZY NEGATYWNIE SIĘ WYPOWIADAJA O MOIM MIEŚCIE NIE SĄ POZNANIAKAMI, TYLKO
              TAKICH UDAJĄ.
              POZDRAWIAM.

Gość portalu: darek napisał(a):

> Nie jestem z Poznania , mieszkam na Dolnym Slasku, wiec mam porownanie z
              > Wrocławiem do ktorego tak czesto sie odnosicie. Cieszcie sie ze mieszkacie
              > własnie w Poznaniu,wasze miasto jest jednym z niewielu,ktore odniosły
              sukces,al
              > e
              > widac ludzie z kraju to widza a poznaniacy juz nie,Wroclaw w wielu
              dziedzinach
              > jest słabszy, ale głosno o tym nie mowi, tylko ostro zabiera sie do pracy.a
              wam
              > ciagle cos sie nie podoba.Przyjezdni sa zachwyceni waszym miastem , tylko wy
              > jestescie nieszczesliwi,a zalosne sa wasze utyskiwania, a nie wy sami , z
              > pozdowieniani Dolnoslazak
      • jakpoz Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 12.08.06, 14:06
        na mnie też Trójmiasto zrobiło pozytywne wrażenie.
    • Gość: mark Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 16:04
      Poznań upada
      • pyrlander Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 11.08.06, 16:15
        NIEPRAWDA. ZGOŁA INACZEJ POSTRZEGAM NASZE MIASTO. ZDECYDOWANIE JEST NAJLEPSZE.
        PRZEWROTNIE POWIEM, ŻE NAJLEPIEJ BYŁOBY ZROBIĆ SECESJĘ!

NIECH ŻYJE WIELKIE KSIĘSTWO POZNAŃSKIE.

NIE TRZEBA BY ODDAWAC HARACZU NA WSPARCIE DLA WSPOMNIANYCH PRZEZ FORUMOWICZÓW
        MIAST. WTEDY Z PEWNOŚCIĄ TE WASZE TRÓJMIASTA, WROCŁAWIE I INNE WSIE WSPANIALE
        BY SIĘ RZOWIJAŁY..., HA, HA, HA.
        • Gość: erent Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 213.155.191.* 12.08.06, 19:08
          Wbrew temu co napisales w poprzedniej wypowiedzi, jestem poznanianka od
          urodzenia. I czuje sie poznanianka, co nie zmienia faktu, ze dostrzegam tez
          liczne mankamenty mojego miasta. Mieszkam na osiedlu domkow jednorodzinnych,
          gdzie od 20 lat drogi wygladaja tak jak w Kongo - nawierzchnia rodem z buszu,
          kanalizacji brak. Za to srajacych psow i smiecacych wszystkim co popadnie
          mnostwo. Smetne rzadko rozstawione latarnie, przypominaja raczej Nowosybirsk
          niz badz co badz sredniej wielkosci europejskie miasto. Jadac do pracy, stojac
          w korkach waskich ulic wraz z tramwajami, wsrod obdrapanych, walacych sie
          kamienic, na ktorych zawieszono mase pstrokatych reklam, nieraz sobie mysle jak
          mogloby byc, a jak jest. Mijam nasz Warte, od ktorej miasto odwrocilo sie
          plecami, komunistyczna zabudowe politechniki i mnostwo smutnych szarych
          blokowisk, az w koncu niedokonczona od 70lat XX wieku trasa docieram do pracy.
          Taka jest nasza poznanska rzeczywistosc!!! Ale oczywiscie Poznan jest the best,
          najpiekniejszy, najbogatszy i najlepszy. Tylko coraz trudniej w to uwierzyc, a
          w Trojmiescie, Wroclawiu, Szczecinie, Warszawie wzbudza to tylko smiech albo
          politowanie nad nasza pycha
          • Gość: M Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:50
            Masz racje, w sumie kogo bym nie znal to smieje sie z poznaniakow.
          • Gość: Włodek z Grunwaldu Kochana, to wspaniale, że tak się troszczysz IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.06, 23:56
            lecz spróbuj zauważyć podobne problemy w innych miastach. Piszesz o dziurawcyh
            ulicach, niepełnej kanalizacji. To spójrz sobie proszę do statystyk
            porównawczych w rocznikach statystycznych (te duże są w czytelni GUS na
            Dąbrowskiego) i dokonaj pewnych analiz. Zdziwsz się zapewne - wnioskuję po tym
            co piszesz - ale potem zalecam wycieczkę po przedmieściach 3miasta, Warszawy.
            Tylko nie wybierz się na nią do Orłowa, czy Konstancina :-)
            Twój żal i entuzjazm należy wręcz pielęgnować, gdyż tylko dzięki widzeniu
            problemów można je rozwiązywać. Ot, tak po poznańsku, po kolei.
            A te matołki w gościnie niech zaspokajają swe kompleksy i ... nic nie robią
            dalej. No i brawo dla Wrocławia za aktywności i aktywną pogoń za Poznaniem.
            Poznaniacy osiedli na laurach i potrzebują skutecznej, dynamicznej konkurencji.
            Jeszcze raz brawo! Zaczynacie deptać nam po piętach.
          • pyrlander Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 22.08.06, 23:31
            ja zgoła widze to troszeczke inaczej: mieszkam na osiedlu gdzie w ciągu
            ostatnich 3 lat przybyło wiele ładnych ulic, utwardzonych pozbrukiem, założono
            sliczne nowe latarnie, wykonano pełne uzbrojenie terenu, dookoło piekna zieleń,
            srających psów jakby mniej ale to zasługa upierdliwych sąsiadów zwracających
            uwagę psiarzom, niestety ludzie śmiecą jak zaraza, ale tylko ciągłe ganianie i
            uczenie gamoni może cos zmienić...
            Kilka lat temu jadąc do pracy stałem w duzych korkach, ale ruch stopniowo
            zorganizowano tak że teraz jest lepiej. Mam nadzieję że dalsze prace pozwolą
            ograniczyć uciążliwości.
            Nie od razu Kraków zbudowano! I mam nadzieję, że sukcesywnie będziemy odczuwac
            poprawę jakości życia w naszym mieście.
            Pozdrawiam.
            PS - moja radość i duma z tego że tu mieszkam wcale nie wynika z pychy.
            Wrocław, Kraków, Gdańsk, Szczecin to równiez wspaniałe i ładne miasta warte
            poznania.
          • Gość: 123 Re: Poznan przegrywa...co za bzdety!!!! IP: *.icpnet.pl 25.08.06, 21:42
            gdzie masz w poznaniu wąskie ulice z tramwajami.......?
            oprócz kawałka śródmiescia tramwaje jeżdzę w wiekszości na osobnych
            torowiskaach.

Weź nie narzekaj na komunikacje i łatwość poruszania się w Poznaniu,
            bo narażasz się na śmieszność.

Komunistyczna zabudowa politechniki... to to już mega strzał z du.py, a co byś
            chciała ???? Budynek PP jest niezły i na pewno nie szpecący!!!

"niedokonczona od 70lat XX wieku trasa docieram do pracy" jak to trasa...?
    • Gość: ! Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:02
      i nadal będzie przegrywać
      • Gość: adam Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 23:06
        dopóki luidzie nie zmienią tam swojej mentalności, a wątpię czy to wkrótce
        nastąpi
        • Gość: . Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 12:37
          je.bac poznań
    • arnie31 Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 12.08.06, 18:05
      Beznadziejnie się robi w Poznaniu,zarobki jak np.w Gorzowie Wielkopolskim czy
      Zielonej Górze,cenki jak w Wawie.Z resztą jak reprezentuje to miasto taki kretyn
      (ka)co pisze capslokiem to już chyba nie mam nic do powiedzenia.Wstyd.
    • igo.xp Z małymi też przegrywa. 12.08.06, 19:36
    • Gość: Włodek z Grunwaldu Witamy GOŚCI w Poznaniu!!! IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.06, 23:59
      I kolejny wątek w którym Poznaniaków jest garstka. Robić swoje i nie karmić trolli!
      • Gość: gośc Nie róznicie się od stalinowców .. zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:20
        Świnie przywarły do koryta
      • Gość: pl Re: Witamy GOŚCI w Poznaniu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 21:44
        Trzeba miec glowe na karku, zeby cos zrobic, samym madrzeniem sie i pycha nic
        nie zrobicie.
        • Gość: Włodek z Grunwaldu tak, tak. Wszędzie dyskusja My/Wy. Poznań funkcjon IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.06, 22:40
          funkcjonuje póki co jako króliczek, którego się goni. Ale jakoś się nie udaje
          :-) Ta rola może mieszkańcom tego miasta po prostu pochlebiać. I tyle. Tu się
          rewelacyjnie żyje, bawi i pracuje. Coś jeszcze? Nie leczymy kompleksów
          efektownymi działaniami. Negatywy - mniejszy efek promocyjny, pozytywy - to co
          się w ekonomii nazywa zdrowym, naturalnym fundamentem. Poznań rozwija się siłą
          naturalnej dynamiki swych mieszkańców. I to mimo okresowej stagnacji władzy
          miejskiej.
          • Gość: gośc To nie stagnacja... to jest okupacja Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:00
            Nieudolna trwoni szansę Poznania.
            popatrzcie na Kraków. Konkuruje z powodzeniem nawet z Paryzem.
            A tu wiocha i dulszczyzna Grobelnego
            • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: To nie stagnacja... to jest okupacja Poznania IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.06, 18:18
              jakieś polskie miasto z Paryżem??? Nie poznałem takiego. Wystarczy posłuchać
              Krakusów.
              A poza tym prowincja jest w umyśle, a nie na mapie.
              • Gość: aguss10 Re: To nie stagnacja... to jest okupacja Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 18:59
                Wystarczy przeczytać o plebiscycie magazynu "Travel&..."
                Kraków wygrał w rankingu popularnosci z Paryżem.
                Co na to Grobelny... nasz okupant?
                • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: To nie stagnacja... to jest okupacja Poznania IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.06, 22:12
                  trzeba propagować fakt, iż Poznań był pierwszą stolicą Polski. Mieszkałem wiele
                  lat w zachodniej Europie i tam wszyscy znają...Kraków-pierwszą stolicę Polski i
                  Warszawę-obecną stolicę. A inne miasta przypadkowo. A od 10 lat postanowiłem
                  sobie nachalnie przy każdej okazji rozmowy z jakimkolwiek cudzoziemcem wtrącać
                  temat Poznania pierwszej stolicy Polski. Na szczęscie moją gołosłowność
                  przykryli kilka lat później archeolodzy niezbicie dowodząc pierwszeństwa
                  Poznania w historii Polski. Ale nie tylko za granicą się tego nie zna, ale też w
                  Polsce rzadko kto o tym słyszał. Mimo, iż to już wiadomo od 8 lat.
                  • Gość: josip ulala - nowa historia wg poznania:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:54
                    Mnnie uczyli - Gniezno - Krakow - Warszawa. Z mniej waznymi epizodami innych miast - Poznan, Wrocław, Płock itd...
                    • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: ulala - nowa historia wg poznania:) IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.06, 21:08
                      :-)))
                      No tak, Wrocławia nie mogło zabraknąć. A możesz prezytoczyć ten wrocławski
                      epizod? Mnie o tym z kolei nie uczono.

A co do stołeczności Poznania i roli pierwszej stolicy Polski, odwołaj się do
                      badań prof. Koćka-Krenz. W 1999 odkryła ona jedyną rezydencjonalną siedzibę
                      Mieszka w Polsce. Na Ostrowie Tumskim. Oczywiście nie ogłoszono jeszcze faktu,
                      że Poznań był pierwszą stolicą Polski. Jednak potwierdza to przekazywaną z ust
                      do ust w Wielkopolsce wiedzę. Co więcej od dawna (jeszcze okresu
                      międzywojennego) archeolodzy podejrzewli istnienie Pallatium w tym miejscu.
                      Jednak cały ten czas Kościół nie zgadzał się na jakiekolwiek badania. Natomiast
                      natychmiast po odkryciu znów wzrósł opór Kościoła i nie ma mowy o dalszych
                      badaniach, pod bardzo mglistymi tłumaczeniami. I nikogo to tu nie dziwi, gdyż
                      wystarczy pojechac do Gniezna, by przekonać się czyje jest to miasto. I jak
                      bardzo przypisywana Gnieznu rzekomo faktyczna stołęczność uzasadnia "narodowość"
                      Kościoła K.
                      Zadziwiające, jak rzadko odkrycie o przełomowym charakterze pojawia się w prasie
                      ogólnopolskiej (choć w środowisku stanowi najważniejsze zdarzenie ostatniego
                      ćwierćwiecza - nie pytaj dlaczego, gdyż nie jestem specjalistom, a jest to
                      opinia zasłyszana od doktora z UJ). Ostatnio kiedyś tam wiosną w kontekście
                      tego, że Małopolska została ochrzczona na długo przed Mieszkiem, przez uczniów
                      Cyryla i Metodego w obrządku Bizantyjskim.
                      • Gość: Polak Re: ulala - nowa historia wg poznania:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 17:10
                        Poznan nigdy nie był stolicą Polski, wam już kompletnie odje-bało.
                      • ludendorf Wrocław stolicą był- poznajcie fakty (0propagandy) 12.09.06, 15:43
                        Gość portalu: Włodek z Grunwaldu napisał:
                        > No tak, Wrocławia nie mogło zabraknąć. A możesz prezytoczyć ten wrocławski
                        > epizod?
                        Ok no problem. Poczytaj o piastach śląskich Henryku Brodatym i Pobożnym. Ten
                        pierwszy rywalizował w 1 poł XII w. z Mazowieckim (Konradem nie Tadeuszem)o
                        małopolske. Opanował ziemie Krakowską, Sandomierską, Opolszczyzne i płd-zach
                        Wielkopolske- czyli niemal wszystkie liczące sie polskie ziemie. na krótki czas
                        przeniósł polityczne centrum do Wrocławia, ale po bitwie pod Legnicą (1241 zdaje
                        sie) ich imperium padło. Ha i co łyso!!!!!!!!!
                        • ludendorf Re: Wrocław stolicą był- poznajcie fakty (0propag 12.09.06, 16:22
                          "w 1 poł XII w. "
                          No tak qva zawsze musze jakiś błąd popełnić. miał być XIIIw.!!!!!!!!! Oczywiste
                          no nie:>
                      • ludendorf Re: ulala - nowa historia wg poznania:) 12.09.06, 15:47
                        No to do kiepskiej szkoły chodziłeś w Poznaniu!!!!:). Ale chyba rozumiem, ten
                        temat na historii u was jest zapewne tematem tabu.
                  • Gość: arguss10 i co z tego, że Poznań był kiedyś stolicą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 16:02
                    co mamy dzisiaj - etos pseudoelity
                  • ludendorf Poznań 1 stolicą- nie pal tego świństwa!!!!!!!! 12.09.06, 15:24
                    A wiesz co to takiego Gniezno?
          • Gość: ivo Re: tak, tak. Wszędzie dyskusja My/Wy. Poznań fun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:17
            "Poznań rozwija się siłą naturalnej dynamiki swych mieszkańców"
            proponuję zamienić frazę "siłą naturalnej dynamiki" na słowo "kosztem
            zwiększanych opłat, podatków, biletów MPK. To właśnie te podwyżki refinansują
            straty w miejskiej kasie powstałe z afer; kulczykparku i innych. Tak
            przynakmniej twierdzą niektórzy radni na łamach niezależnej od kolegiackich
            układów prasy.
    • Gość: gość Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:34
      Warzszawa,Kraków,Gdańsk, Wroclaw
    • markus115 Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 18.08.06, 16:57
      Zgadzam sie, zobaczcie jak ŁÓDŹ sie szybko rozwija, pozdrawiam
    • Gość: kordoń No, ale z Radomiem wygrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 20:25
      Niedawno był na tym forum zresztą wątek "Poznań czy Radom". Po burzliwej
      dyskusji okazało się, że z Radomiem Poznań wygrywa, czyli nie jest aż tak źle.
    • conkret Mamy co chcieliśmy 20.08.06, 19:51
      mało tego nie zauważamy otaczającej nas prawdy. A to takie proste i żenujące
      zarazem. Toż opanowali już prawie wszystko łacznie z PKO BP.
    • Gość: opel Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:38
      Polecam bardzo !
      Jeżeli chcesz poznać nieznane ogólnie prawdy w interesującej sprawie zadzwoń
      0 691 813 893 - 24h. Uczciwie i kulturalnie !! Wiadomości trzy razy
      sprawdzone !!
      Gwarancja poufności, rzetelności i prawdy ! Wysyłam materiały !!
      Referencje !!
      • Gość: john Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 194.146.219.* 26.08.06, 01:34
        wybierzcie sobie wladze z pisu to jaroslaw w podziece da wam na wszystko hajs!!
        i sprawa zalatwiona!
        • Gość: felek Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.centertel.pl 26.08.06, 01:39
          chyba Ci sie pomieszało! sprzedac się PISowi?? Nigdy!
          • Gość: john Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 194.146.219.* 26.08.06, 01:44
            zart to byl chill out!
            • Gość: Włodek z Grunwaldu skończCIE IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.06, 08:34
              • Gość: Włodek z Grunwaldu ten ABSURDalny IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.06, 08:34
                • Gość: Włodek z Grunwaldu WĄTek IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.06, 08:35
                  • Gość: Włodek z Grunwaldu dlA MASOchiSTów IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.06, 08:36
                    • Gość: Włodek z Grunwaldu bez żadnego OPArCIA w faktach IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.06, 08:41
                      Na różne tematy poznańskie, jak problemy komunikacyjne, nieudolność polityki
                      inwestycyjnej, stagnacja na UAm itd można i należy dyskutować.
                      Ale ten wątek został założony jako prowokacja trolowska i powinien wreszcie
                      umrzeć. Już zaginął w odmętach, ale dwukrotnie któryś z trolujących gości
                      poznańskiego forum go ożywiał.
                      Czyli:
                      nie gnębić się w wątkach tego rodzaju, a dyskutować o realnych problemach w
                      wątkach merytorycznych. I NIE KARMIĆ TROLLI!
                      • Gość: felek Re: bez żadnego OPArCIA w faktach IP: *.centertel.pl 26.08.06, 16:30
                        OK, masz rację.
                        • Gość: gośc nie ma racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 16:03
                          ....
                      • Gość: arguss10 fakty są w statystykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:29
                        Poznan bez prosperity...
                        wyludnia się ... drozeje.. zamiera...
                        ciasnota umysłów w administracji
                        zero tolerancji ... prowincjonalizma...
                        ogólne samozadowolenie
                      • Gość: arguss10 do Pana merytorycznego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:32
                        o jaką prowokację tutaj chodzi?
                        prowokacja - słyszałem to slowo od władcow PRL
                        a wystarczy spojrzec na tępe geby zarzadu miasta w 2006 roku
                        aby nie miec złudzeń
    • Gość: primordial Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.06, 19:53
      Poznan ma bezrobocie na poziomie 5.5 %, nizsze w Polsce ma tylko Warszawa (mowa
      o duzych miastach).To ostatnie dane.
      Tak , rzeczywiscie, bardzo przegrywamy z innymi miastami :)
      • Gość: Poznaniak Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.serv-net.pl 28.08.06, 22:57
        ^^ reszta wyjechała na wyspy ;)
        • shpt Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, 29.08.06, 11:30
          Podumuj tych którym nie chce się zarejestrowąc w UP :P
          • Gość: BOSS To kogo wybierzemy w samorządowych? IP: *.systherm.pl 29.08.06, 12:48
            Komu zaufamy? Może znajdą się młodzi , prężni i uczciwi?
            Chyba najważniejsze by mieli na względzie dobro mieszkanców prawda?

• Gość: arguss10 byle nie mlodych Grobelnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 19:14
              Pamietacie tego kasiaża Grobelnego z Warszawy
              Tylko nie liberałowie
              • Gość: janik poznaniacy lubia być wołami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:15
                poznaniacy lubią być wołami
                • Gość: pann Re: poznaniacy lubia być wołami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 09:30
                  finansują sciane wschodnią
                  • Gość: gość daja na wschod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 20:31
                    .......
        • Gość: arguss10 wiekszośc wyjechała do stolicy lub na zachód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 19:12
          Z braku szansy rozwoju Poznania
          • Gość: janik poznaniacy chca być wołami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:01
            i pracować dla niemców
          • Gość: kuc Ladniejsza i sympatyczna jest Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:52
            zacofane dupki UW
          • Gość: kes Re: wiekszośc wyjechała do stolicy lub na zachód IP: 194.98.34.* 12.09.06, 15:53
            To dlaczego bezrobotni ze Szczecina lub Wroclawia nie wyjechali do stolicy albo
            na Zachod?
            • Gość: arguss10 to sprawa idywidualna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:39
              ten kto chce wybiera emigracje
              • Gość: kes Re: to sprawa idywidualna IP: 194.98.34.* 13.09.06, 11:11
                Zgoda, w takim razie odsetek ludzi wybierajacych emigracje jest podobny w
                Szczecinie, Wroclawiu i Poznaniu.
                Chyba ze bezrobotni ze Szczecina i Wroclawia wola siedziec na tylku i biadolic.
    • assur mamy demokracje ... k 30.08.06, 16:14
      złodziej moze być prezydentem
      a uczciwego wyrzucą na bruk
      • Gość: Gufi Re: mamy demokracje ... k IP: *.icpnet.pl 31.08.06, 15:05
        ot prawda!
        www.iskry.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=191
    • Gość: ktoś Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 20:49
      SWEGO NIE ZNACIE - CUDZE CHWALICIE!
      • Gość: got skoro nie ma naszego Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 19:29
        poznań nalezy do ludzi UW-PO.
        • Gość: 123 Kraków poszerza SSE a w poznaniu to chyba nie IP: *.icpnet.pl 13.09.06, 06:58
          wiedzą co to wogóle jest!!! Kolejne inwestycje omijają poznań!!! Te degeneracja
          nie może dłużej trwać
          • Gość: jas wedrowniczek Re: Kraków poszerza SSE a w poznaniu to chyba nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:06
            Jestescie ofiarami sukcesu małe bezrobocie , ludzie z pieniedzmi wiec po oc
            strefa ,buraczano narodowa koalicja ma wazniejsze miejsca na mapie polski
    • Gość: true Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 81.219.231.* 19.09.06, 02:58
      Nie, Nie.. po ostatniej wizycie w Warszawie(syf kila i mogila) jako Wroclawianin
      musze stwierdzic ze Poznan, Krakow i Wroclaw to jedyne w Polsce miasta, ktore
      zasluguja na miasto miast europejskich.
      • Gość: arguss10 Poznań porównujesz do Warszawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:55
        Przeciez Warzawa jest o wiele bogatsza.
      • Gość: arguss10 Nie dajcie się zwodzic propagandzie Grobelnego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:58
        To oszust i klamca.
        Zapomnieliście juz ze Grobelny przegrał sprawę sadową
        przeciwko kaczmarkowi.
        G.podszywał sie pod osiagniecia Kaczmarka.
    • Gość: KB Poznań a Wrocław... IP: *.stat.gov.pl 19.09.06, 13:18
      Po kilku dniach spędzonych we Wrocławiu najważniejsza różnica, która dała się
      zauważyć to duży ruch we Wrocławiu. Dużo ludzi, turystów w tym z zagranicy,
      remonty, budowy itd. Poznań wydaje się przy Wrocławiu miastem ospałym, z lekka
      skapciałym. Spoczęto na laurach? Kto stoi w miejscu ten się cofa...
      • Gość: kes Re: Poznań a Wrocław... IP: 194.98.34.* 19.09.06, 13:55
        Wroclaw zawsze byl (i zapewne bedzie) miastem bardziej atrakcyjnym turystycznie
        niz Poznan.
        A jesli chodzi remonty i budowy to jest remis.
        • Gość: jas wedrowniczek Re: Poznań a Wrocław... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:36
          wczoraj w faktach wroclawskich byl material o tym jak to LG Philips ma ogromne
          problemy z rekrutacja pracownikow ,głowna bariera to 900 zl :)nikt nie chce za
          takie pieniadz pracowac,peka mit eldorado w kobierzycach co do atrakcyjnosci
          poznan jest mało znany a rownie piekny co wrocław czy gdansk , radze wejsc w
          podworka na długim targu to przekonacie sie ze fasady to klocki z lat 60
    • Gość: !!! Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.09.06, 13:19
      zobaczcie ludzie co dzisiaj oglosili we wroclawiu
      to jest news!
      • Gość: Lolek Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.tvk-gaj.pl 20.09.06, 13:23
        www.prw.pl/index.jsp?art=65797
        img81.imageshack.us/img81/4883/skytowerhiresrp9.jpg
        Tutaj coś na ten temat :)
        • Gość: vlad Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 81.219.231.* 20.09.06, 13:53
          To jedziemy dalej:]
          "Przed chwila w wiadomosciach Radia Wroclaw byla rozmowa z przedstawicielem
          wroclawskiej Politechniki, ktory poinformowal, ze uczelnia ta planuje budowe
          nad Odra, przy ulicy Na Grobli, w centrum miasta 270 metrowej wiezy widokowej
          w nowym kompleksie Geo Centrum. Wedlug slow tego pana, ma to byc symbol
          nowoczesnego Wroclawia, obiekt o wyjatkowej architekturze. Obok powstanie
          centrum badawcze i kongresowe w ksztalcie ogromnej kuli o wielkosci polowy
          Hali Ludowej."
          • Gość: !!! Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.09.06, 16:04
            nie chodzi o puszenie sie czy szerzenie animozji i glupich wasni. zycze
            poznaniowi jak najlepiej , to piekne miasto.

mam nadzieje ze poznan i wroclaw naucza sie wspolpracowac i wspolnie forsowac
            projekty dla miast cenne.

popatrzcie nie ma nawet porzadnej drogi miedzy naszymi miastami, to bez sensu.
            to efekt tego ze politycy pogrywaja sobie na glupich przesadach i animozjach.

zacznijmy wspolpracowac

Wroclawianin (tymczasowo) na emigracji
    • Gość: ??? Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: 82.160.102.* 20.09.06, 16:12
      hmm i po co ta nikomu nie potrzebna polemika??? po prostu Polaczki zamiast iść
      razem na piwko wolą drzeć koty o byle co, chyba wystarczy, że Polak ma łatkę
      złodzieja... chcecie żeby jeszcze uważano nas za zrzędy, marudy?
    • Gość: gość miasto masochistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:59
      zadowolenie u mieszkancow miasta wywołane
      martyrologią Poznania
      i ten pedalowaty prezydent z swoim gorylem
    • Gość: fan Ponaniem rzadzi zaklamana klika PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 09:27
      to tyle warte ile g...
    • Gość: Ja Re: Poznan przegrywa z duzymi miastami w Polsce,, IP: *.icpnet.pl 28.09.06, 23:53
      www.piotrm.konto.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka