Dodaj do ulubionych

Prezydencki sondaż: Grobelny liderem

11.08.06, 21:54
Widać, że poznaniacy boją się zmian na lepsze...
Konserwatyzm i wzajemne samouwielbienie poznaniaków jest żałosne!!! Później
nie dziwmy się, że "Warszawka" się z nas śmieje.

Zastanawiam się czego poznaniak potrzebuje do szczęścia? Kolejorza, piwa Lech,
abp Peatza, jakiejś procesji czy parady i poczucia wyższości nad innymi...
Obserwuj wątek
    • Gość: poznaniak Tylko Marysia na Prezydenta Miasta!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:58
      Pan Grobelny po 8 latach już traktuje miasto jak własny dwór, wszędzie ma tylko
      kolesi zamiast proferjonalnych urzędników, a wygrana Jacka Tomczaka powoduje
      wprowadzenie do urzędzu ludzi z Samoobrony i LPR-u, tego Poznaniacy chyba nie chcą?
      • Gość: L.P. bo wszystkie Ryski,to fajne chlopaki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:02
        wszyscy kibice Kolejorza,pamietajcie,glosujemy tylko na Rysia.A to juz duzo
        punktow.Nie tam na zadna Padlo ani Kretke,czy dewota Tomczaka.
        • Gość: poznaniak Re: bo wszystkie Ryski,to fajne chlopaki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:10
          skoro jesteś takim zapalonym kibicem Kolejorza, to proszę, masz zdęcie:
          www.mariawisniewska.pl/foto/lech2BIG.jpg
          • Gość: bombardier Re: bo wszystkie Ryski,to fajne chlopaki! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.08.06, 23:12
            Tylko nie posraj się ze szczęścia. Kretkowska z tego co pamiętam też 4 lata
            temu latała na mecze Lecha, chcąc się przypodobać kibicom, Pasło robi po prostu
            to samo. Ciekawe czy cokolwiek wie o piłce...
            • Gość: Anka Re: bo wszystkie Ryski,to fajne chlopaki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:44
              A fe jak wielbiciele Rysia brzydko mówią
              • Gość: W105N4 NIE wszystkie IP: *.devs.futuro.pl 18.08.06, 14:48
                Wyrok stanie na drodze kandydatury Ryszarda G.
                i nie bedzie dyskusji.

(mam nadzieje)
          • drhuckenbush Re: bo wszystkie Ryski,to fajne chlopaki! 12.08.06, 22:45
            Gdyby byla prawdziwym kibicem to by do kotla poszla ;)
            Albo chociaz na normalna, nie-vipowska trybune.
          • Gość: kibol Re: bo wszystkie Ryski,to fajne chlopaki! IP: *.icpnet.pl 16.08.06, 12:25
            Zapozowac z szalikiem na trybunie vipowskiej przed wyborami to kazdy potrafi.
            Licza sie czyny, nie gesty pod publiczke.
          • Gość: tajemniczy Re: bo wszystkie Ryski,to fajne chlopaki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 15:13
            Nie glosujci tylko na Tomczaka reszta to wszystko jedno Tomzcak zrobi
            wszystkich w jajo zobaczycie jak zostanie prezydentem a poztym siedzial w
            jednej klasie dwa razy a teraz dzieki znajomoscia jest prawnikiem kogo
            oczywiscie pana L
        • Gość: Włodek Re: bo wszystkie Ryski,to fajne chlopaki! IP: *.dialup.sezampro.yu 20.08.06, 14:06
          L.P, mysle, ze kibice Kolejorza sa inteligentni i nie wybieraja
          prezydenta/prezydentki miasta na podstawie tego, ktory mocniej macha szalikiem
          albo obiecuje gory pieniedzy na luksusowe stadiony, ale wybieraja takiego/taka,
          ktora bedzie dobrze zarzadzac miastem i zajmowac sie rzeczami, o ktore powinien
          dbac prezydent/ka: dobrze zaplanowana przestrzen miejska, wysoki poziom
          edukacji, dobre warunki pracy, dobre warunki mieszkaniowe, bezpieczenstwo.
          Kibicowanie i prezydentowanie to dwie rozne rzeczy. Na razie "Rysio" pokazal,
          jak umie okantowac miasto na pare milionow zlotych i zepchnac je do drugiej ligi
          (dlaczego przestalismy sie rozwijac, dlaczego Wroclaw nas przegonil?)-jak tak
          dalej pojdzie, to nie bedzie nas stac na zaden stadion.
          • Gość: gimme Re: bo wszystkie Ryski,to fajne chlopaki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 09:25
            Ja mam pytanie, w czym Wroclaw przegonił Poznań. Wszyscy szafują tym hasłem a ja
            bym chciał usłyszeć o konkretach. Z tego co mi wiadomo a jestem ekonomistą,
            Wrocław pod względem wskaźników nie dorasta Poznaniowi do pięt. Wrocław krzyczy
            głośno, że się coś tam robi a w Poznaniu się po prostu robi!!! Brawo dla
            ogłupiającego Poznaniaków marketingu Wrocławia.
            • Gość: Majka Re: bo wszystkie Ryski,to fajne chlopaki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 20:08
              W inwestycjach, w zarobkach. Poznaniak na tym samym stanowisku zarabia dużo
              mniej od wrocławianina
          • Gość: Majka Re: bo wszystkie Ryski,to fajne chlopaki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 20:07
            A takim prezydentem będzie Maria Pasło-Wiśniewska. A do tego ładna i elegancka.
            A poznaniacy, panowie znają się na kobietach
            • Gość: gimme Re: bo wszystkie Ryski,to fajne chlopaki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 19:27
              Że jaka jest Pani Wisniewska? Hmm, mysle ze jako mezczyzna mam troche inne
              zdanie na temat zewnetrznych walorow Pani kandydat ale o gustach nie nie
              dyskutuje. A co do płac we Wrocławiu, to chyba nie jest Pani na bieżąco ze
              statystyką obu miast. GUS się kłania!
      • Gość: grobelny tocw.. skurwes...grobelny dalej bedzie rozkradał miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:43
        • michnix2 On zrobil Poznan tylko na kilkanascie milionow... 14.08.06, 15:53
          Co to dla bogatych i przedsiebiorczych Poznaniakow... Moga utrzymac jeszcze drozszego prezydenta, prawda?
      • drhuckenbush Re: Tylko Marysia na Prezydenta Miasta!! 12.08.06, 22:44
        A dlaczego nie? Jak do tej pory urzednicy SLD i PO sobie kiepsko radza...
      • michnix2 Ja zlodziei z PO tez nie chce... 14.08.06, 15:55
        PO juz rzadzila i pokazala, ze potrafi krasc nie gorzej niz SLD.

Z wymienionych kandydatow zaden nie gwarantuje uczciwosci, niestety. Wszyscy to zdeklarowani socjalisci.
        • Gość: Anka Re: Ja zlodziei z PO tez nie chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:51
          Głosując na PiS, głosujesz na Samoobronę i LPR. Wierzę, że młodzież zagłosuje
          na PO. Pasło-Wiśniewska, ma wpływy w Europie. Ściągnie do Poznania inwestorów i
          będzie dobrze płatna praca w rodzinnym mieście. Nie darmo jest jedną z
          najbardziej wpływowych kobiet Europy
      • Gość: Prawicowiec Re: Tylko Marysia na Prezydenta Miasta!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:43
        Właśnie za nic na Samoobronę, to już wolę SLD
    • Gość: kibic Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.icpnet.pl 11.08.06, 22:25
      Głosuje tylko i wyłącznie na Grobelnego,wiem ile zrobił dla kolejorza i w
      przyszłości jeszcze wiele dobrego dla naszego leszka zrobi,reszta kandydatów
      mnie nie interesuje!
      • Gość: shedows Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:38
        A ja mam dość Grobelnego ale patrząc na innych kandydatów "nie chcem ale
        muszem" głosować na Grobelnego
        • Gość: Ana Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:28
          Nie musisz, zapoznaj się z programem Marii Pasło-Wiśniewskiej. Ona obudzi
          Poznań z głebokiego snu
      • Gość: Pit Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:42
        Pytanie czy ktoś inny nie może zrobić więcej?
        Kibicom problemy z rozbudową trybuny nie powinny być obce.
      • Gość: Anna Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:48
        A zagłosuję tylko na Marię Pasło-Wiśniewską. Bo cenię ludzi z osiągnięciami,
        fachowców. Wierzę też, że rozgoni układziki, i przyjrzy się na co idzie budżet
        miasta.
    • Gość: Xenon Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.08.06, 23:23
      Właśnie przeczytałem na forum, że pani Maria Pasło z twojej "warszawki"
      pojechała sobie na wakacje w Meksyku. Szkoda, że kpisz sobie z tych wszystkich
      mieszkańców Poznania, których stać na przysłowiowego lecha.

Zmiany na lepsze będą - ale tylko dla bogatych. Szkoda marnować na Wiśniewską
      głos.
      • Gość: Leszek Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:57
        Bardzo dobrze, że pojechała na wakacje do Meksyku. Jest bogata to nie będzie
        kraść. No i dobrze wypocznie, bo w Poznaiu, już teraz prowincjonalnej dziurze
        będzie miała dużo pracy. Pozdrawiam Pani Mario. Ja byłam w Darłowie, w zeszłym
        roku we Włoszech. Niech się Pani nie martwi bezinteresownych zazdrośników nie
        ma w Poznaniu tak wielu. Wierzę, że Pani wygra. Poznań potrzebuje zmian.
    • zzaabbii Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem 11.08.06, 23:53
      To najlepszy i najporządniejszy poznaniak !!!!
      • Gość: Dominika Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:59
        Mów za siebie. To Twoje zdanie. Jestem kobietą. Kobiety głosujmy na kobietę.
        Marię Pasło-Wiśniewską
    • Gość: FanSran Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 23:54
      Ciekawe ile Grobelny zapłacił za ten sondaż?
      Czy zatem chodzi o to, że Grobelny otrzyma taki wynik przy 3% frekwencji? Bo
      obecnie jest 10% prezydentem, czyli taki jabol.
      Według mnie, to on ma szanse, ale za kratami na Młyńskiej!
      I sądzę, że to będzie najlepsze miesce dla niego i jego kliki!
      Kibole spoko, Lech bez niego da sobie zdecydowanie bardziej radę!!!
      • Gość: Wiaderny Re: ma szanse, ale za kratami na Młyńskiej IP: *.icpnet.pl 12.08.06, 00:22
        Dokładnie.

P.S. A jeśli kibolom się tak podoba, to niech go sobie wybiorą prezesem "Lecha".
      • drhuckenbush Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem 12.08.06, 22:48
        Ale wlasnie to jest fenomen. On ma dwie sprawy sadowe na glowie. I to powazne.
        Nie chodzi tu o pomowienie kogos z trybuny sejmowej czy o wysypywanie zboza, ale
        o dzialanie na szkode miasta, ktorego to byl i jest nadal prezydentem. Jednak
        mimo to on faktycznie jest przez spoleczenstwo uwielbiany i doceniany. Pytanie
        tylko dlaczego? Niektorzy nie rozumieja pewnych spraw i np. nie widza nic zlego
        w sprzedazy gruntow Kulczykom. Bo "skoro chcieli placic, to dobrze". Ale ku..,
        inni by moze zaplacili wiecej, gdyby ogloszenie przetargowe bylo uczciwe. I moze
        by powstalo cos innego, rownie dobrego, albo i lepszego niz SB. Bez Kulczyka da
        sie zyc.
    • Gość: mat Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: 88.199.79.* 12.08.06, 00:03
      Masakra... co się dzieje z Poznaniem??

Wrocław odebrał nam kolejną inwestycję (EDS), oczywiście przez bierność ekipy
      grobelnego :( Wrocław odebrał na linię lotniczą Norwegian, dlatego, że w
      Urzędzie Miasta Poznania nikt nie miał czasu się z nimi spotkać... a to wszystko
      przez ostatni miesiąc :/

- Grobelny obraził prezesa jednej z dużych firm chcących inwestować w naszym
      mieście.
      - Firma ściągająca Carlsberga do Poznania przez miesiąc nie mogła się doprosić
      prezia, bądź jego zastępców na spotkanie...
      - Turystyka - traktowana jak szmata, podczas gdy w normalnych miastach na tej
      gałęzi gospodarki zarabia się krocie...

Grobelny żyje w jakimś innym świecie. Nie kontroluje tego co się dzieje w
      urzędzie, nie ma tam żadnej dyscypliny, zastępcy podskakują, każdy realizuje
      cele korzystne dla siebie i jego grupy. Do tego zdarzają mu się karygodne wpadki
      w rozmowach z inwestorami - a to wygada plany innego inwestora, a to przez
      przypadek kogoś obrazi, czy zbędzie nieśmiesznym żartem.

Chronione są sitwy i układziki, jakie wyrobiły się przez ostatnich kilkanaście
      lat. Dyrektorzy działów są tak pewny swych stanowisk, które posiadają już od
      kilkunastu-kilkudziesięciu lat, że przestali zwracać uwagę na jakiekolwiek
      innowacje, ciekawe projekty... Przetargi wygrywają znajomi znajomych,
      zatrudniane są kuzynki i ciotki... Jakoś to wszystko się toczy, ale tak
      bezwładnie i nijako.

Tomczak to jest betonowy PiS. Przykład PiSu mamy już w Poznaniu w postaci
      wojewody, który tylko kontroluje i grzebie w dawnych sprawach, a nowych
      projektów nie realizuje. Owszem, zapewne i w przeszłości było wiele
      nieprawidłowości...

Taka jest rzeczywistość grobelnego i jego ludzi, a to tylko kilka przykładów.
      Bierność i bylejakość. Ten człowiek jest nieudolny na maksa.

• Gość: ?? Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 18:01
        A ja dodam do tej listy inną sytuację - do Poznania przyjechał kiedyś na
        umuwione spotkanie prezydent Nichimen - trzeciej w Japonii korporacji z rocznym
        budżetem na inwestycje większym niż cały budżet Polski... Jak potraktował go
        Grobelny? Stwierdził, że nie ma dla niego czasu... Prezydent Grobelny jak na
        kogoś, kto ma wyższe wykształcenie, posiada bardzo wąskie horyzonty i jest na
        dodatek arogancki! Jest też zabójcą poznańskiej kultury - projekt rozbudowy
        Biblioteki Raczyńskich nie może doczekać się finalizacji, brak pomysłów na
        Muzeum Pierwszych Piastów, które mogłoby być poznańską wizytówką, kulejąca
        promocja ( ostatni artykuł o braku jakiejkolwiek tabliczki z informacją o
        instalacji Abakanowicz jest dobitnym tego przykładem ) tudzież brak spójnej
        wizji rozwoju Poznania - działąnia ad hoc ). Kolejne 4 lata prezydentury tego
        pana doprowadziłyby Poznań do stanu agonalnego.
    • Gość: zdzisław Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 11:39
      wyniki sondażu podano dzień po deklaracji kandydowania. sondaż zamówiła tvp
      poznań, a tam pracuje żona prezydenta. przypadek czy ...
      • Gość: Dominika Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:02
        Ale teraz jest dużo tramwai i świetnie można jeżdzić po mieście
    • Gość: ARGH# Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 15:18
      Wolę Grobelnego od Tomczaka. Nie chcę Pis-u w Poznaniu!!!!
      • Gość: Zuzanna Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:04
        A ja wolę MARIĘ PASŁO-WIŚNIEWSKĄ.
    • Gość: robak46 Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.icpnet.pl 12.08.06, 16:23
      Oan Grobelny sam w sobie ogólnie jest w porządku. Irytuje ta bezradność Miasta
      w promocji na arenie miedzynarodowej. Te poronione pomysły z akupami w Poznaniu
      itp. prowincjonalizm. Jednak hasła pani Pasło i Kretkowskiej to czysta
      demagogia. Pozostaje nadzieja, ze Prezydent dobierze sobie lepszych zastepców,
      w tym przynajmniej jedną kobietę, a Pan Frankiewicz zajmie się wyłącznie
      futbolem, bo w tym chyba jest najlepszy.
      • Gość: Michaś Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 20:13
        Kochany chłopcze, nie lubisz kobiet???? Bo ja je uwielbiam. Szczególnie
        fachowców jak Maria Pasło-Wiśniewska, będę na nią głosował
    • Gość: Tomek Dziwne wnioski!!!! IP: *.echostar.pl 12.08.06, 17:04
      Poparcie wskazane w tych badaniach moim zdaniem odpowiada rzeczywistemu, ale
      wnioski wyciągnięte przez autora są żenujące.
      Po pierwsze -pokazuje on kilka oczywistych prawd:
      1. R. Grobelny będzie ma większe poparcie niż listy radnych jego komitetu
      2. J.Tomczak - z 20 % poparciem ma niższe poparcie niż swoje listy więc część
      wyborców PISu na niego nie zagłosuje; podobnie jak na Pasło Wiśniewską
      3. Kandydat lewicy wbrew temu co tu napisano - może liczyć na ok 20%; Tak
      Szczuciński jak i Smorawiński i Pusz byli podawani jako kandydaci lewicy na
      Prezydenta; start jednego z nich wyklucza start innych więc zestawienie ich
      rozdrobionych wyników przekłamuje właściwe poparcie.

A co będzie w drugiej turze? Najprawdopodobniej bój Grobelnego z kandydatem
      Centrolewu... a wynik jeden Pan Bóg może przewidzieć:)
      • drhuckenbush Re: Dziwne wnioski!!!! 12.08.06, 22:56
        Ale czerwoni (PD, SLD, SdPl, UP i PSL) sie nie dogadaja i bedzie kilku kandydatow.
        IMO druga tura to Grobelny i Tomczak.
        • Gość: Alka Re: Dziwne wnioski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:06
          Druga tura to Pasło-Wiśniewska i Tomczak. Ludzie chciejcie zmian. Może być
          tylko lepiej
    • igo.xp Też przeprowadziłem sondaż. 12.08.06, 21:19
      Z 6-u osób które spytałem o Pana Prezydenta Grobelnego jako kandydata
      na "prezia" w najbliższych wyborach samorządowych(dzisiaj między 17,00 a
      21,18), 5 odpowiedziało na NIE, jedna nie miała zdania a nawet
      potrzeby by je mieć.
    • Gość: ryszko Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:34
      Szanowny Poznańczyku!!!Mieszkam w Poznaniu w moim rodzinnym mieśćie już dosyć
      długo i nie mogę podzielić poglądu,że poznaniacy boją się zmian na
      lepsze.Poznaniacy jako naród praktyczny,gospdarny i oszczędny(czego zazdroszczą
      nam inne rejony Polski)nie chce zmian na inne(czytaj na gorsze).To rzadzanie
      p.Prezydenta Grobelnego i Zarzadu miasta doprowadzily,ze mamy wspaniale
      biurowce,komples handlowy STARY BROWAR(najwyzsza ocena za architekture w
      swiecie)i wiele innych pozytywnych dokonan....Trzeba byc super zlosliwym i
      zalosnym,zeby tego na zauwazac.A"WARSZAWKE"zostawmy samym sobie i niech radza
      sobie sami i gdyz naprawde to my powinnismy sie z nich posmiac.Do szczescia
      poznaniak potrzebuje zdrowia,pracy,kasy oraz Kolejorza i piwa
      WARKI;LECHA.Jestem dumny,ze urodzilem sie i mieszkam w Grodzie Przemyslawa i
      bede glosowal za dalsza prezydentura p.Ryszarda Grobelnego.
      Uwazam,ze"Poznanczyk"nie jest poznanska pyra i winien nie wypowiadac sie lub
      powinien wyemigrowac do innego miasta,gdzie jest tak fajnie i "Warszawka"
      nie smieje sie.
      Pozdrawiam wszystkich POZNANIAKOW i patrzmy co nas laczy a nie dzieli.
      • igo.xp Powielasz stereotyp "ryszko" 12.08.06, 22:02
        Powielasz i powielasz bez cienia najmniejszej refleksji, choćby
        szczątkowej np; "a jak jest z wyborem preziów w innych krajach".
        To nie urzędnicze gamonie ze swoim szefem gamoniem na czele U.M.
        nakłoniły inwestorów do inwestowania w Poznaniu. To inwestorzy, którym
        udało się przedrzeć przez zasadzki urzędu zdecydowali że będą
        inwestować w Poznaniu. Nie przekładanie papierów w Urzędzie Miejskim
        jest motorem inwestycji w Mieście, tym motorem sa osoby z poza
        Poznania.
        • Gość: kwadransik Re: Powielasz stereotyp "ryszko" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 00:00
          co ty wiesz o pracy i pracownikach w UM nic a nic - Grobelny traktuje swoich
          pracowników jak nie ludzi choćby ostatnio zwrócono mu uwage na pewne
          niedogodności pracowników a on co odpowiedział że go to nic nie obchodzi bo
          niedługo odchodzi a i tak nie kandyduje i tu nagle zmienił zdanie i co to
          jest człowiek na poziomie który ma rządzić tak wielkim miastem!!!!!!!!!!!!!!!!!
          chyba nie a wielu pracowników naprawdę zasługuje na to zeby ich nie opluwano.
      • Gość: Janusz Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.06, 23:23
        > mamy wspaniale
        > biurowce,komples handlowy STARY BROWAR(najwyzsza ocena za architekture w
        > swiecie)i wiele innych pozytywnych dokonan....

No cóż, jak się nie jeździ nigdzie dalej niż do Lubonia czy Gniezna, to potem
        się uważa za pępek świata. Smutne, ale prawdziwe....
      • Gość: Lech Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:11
        brak inwestycji, brak miejsc pracy. Wrocław zabierze nam studentów, bo tam jest
        praca. A studenci kupują w sklepach, chodzą do pubów, kawiaarnii, jadą taxi.
        Jak poznaniacy wyjadą za pracą to będzie bieda dla sklepikarzy (komu sprzedadzą
        towar?), dla taksówkarzy, dla właścicieli kawiarnii itp. Czas na prawdziwy
        rozkwit Poznania, bez przekrętów. Dlatego zagłosuję na Pasło-Wiśniewską.
    • Gość: ja SDPl+SLD+PSL+UP IP: *.icpnet.pl 12.08.06, 22:23
      To bedzie kandydat - ale czy sie dogadaja nad kandydaturą Smorawinskiego? Bo
      inni to nie maja o czym marzyc ... Dla mnie najwazniejsza jest ZMIANA. Kazdy z
      powaznych kandydatow bedzie lepszy (no moze poza Tomczakiem) od Grobelnego.
      Gdyby Rysio chciał coś dobrego dla Lecha, to juz dawno mielibysmy zbudowany
      stadion i termy maltanskie. Zarowno pani Wisniewska, jak i pan Smorawinski
      znacznie wiecej zdzialaja dla Lecha niz Rysio ... Pani Wisniewska znacznie
      bardziej wypromuje nasze miasto w Europie niz Rysio. Smorawiński lepiej
      rozwinie Poznań jako miasto przyjazne studentom. Mam nadzieje, ze 2 turze
      spotkaja sie Wisniewska i Smorawinski - ale to chyba trudne... Era Grobelnego
      minela. W tym mieście konieczna jest zmiana. KONIECZNA! - Nawet po pijaku nie
      zaglosuje na Grobelnego.
      • drhuckenbush Re: SDPl+SLD+PSL+UP 12.08.06, 22:57
        Ale Paslo nie jest powaznym kandydatem. Ona jest tu zupelnie nieznana. Waldy
        bylby duzo lepszy.
        • Gość: dzikiem tego rysia Re: Waldy bylby duzo lepszy IP: *.icpnet.pl 13.08.06, 05:50
          Fakt - Platforma wtopiła niemożebnie...
        • Gość: Anna Re: SDPl+SLD+PSL+UP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:18
          Ja ją znam i znam jej świetny program. A polityką interesuję się średnio. Wejdz
          na jej stronę internetową, albo poszukaj w internecie.Głosuję na Pasło-
          Wiśniewską, dajcie szanse komuś nowemu
      • Gość: Annna Maria Re: SDPl+SLD+PSL+UP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:14
        Ja też za nic na Grobelnego.To niedobrze jak ludzie przyrastają do foteli.
        Nawiązują się układy i zaczynają uważać, że im się wszystko należy, bez wysiłku
    • drhuckenbush Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem 12.08.06, 22:43
      Parady to akurat u nas nie sa mile widziane - jak w calej Polsce. I przy tym
      pozostanmy.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu paradnie Ci to wyszło. Ale może i ja radę mam d... IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.06, 00:55
        dla Ciebie - wyprowadź się do "reszty Polski" i zostaw Poznaniaków z ich
        tolerancją i spokojem w zupełnym spokoju. Masz poglądy Giertycha? To jedź tam
        skąd on tu przybył i dokąd już wybył. Kielce, Warszawa, to są tereny na takie
        myślenie. Tam ludzie myślący po PiSowsku nie muszą kulić głowy idąc ulicą, tam
        oddychają kontynentalnym powietrzem. Tu jest lepko, ciepło, po eropejsku. I TU,
        w Poznaniu, każdy znajdzie dla siebie dom i swoją niszę. Poznaniacy mają
        naprawdę ważniejsze sprawy na głowie, niż patrzenie komuś za firanki.
        • drhuckenbush Re: paradnie Ci to wyszło. Ale może i ja radę mam 13.08.06, 11:30
          Ale to wlasnie tu,w Poznaniu sie dobrze czuje. To tutaj jestem dumny z tego, ze
          glosowalem na PIS i Lecha Kaczynskiego w wyborach, ze przycznilem sie do ich
          zwyciestwa. Nie musze kulic glowy - wrecz przeciwnie, niose ja podniesiona,
          bedac dumnym z ludzi, na ktorych glosowalem.
          Parady nie sa mile widziane w zadnym miescie Polski. Ale tylko Poznan jest tak
          genialny, ze jednego roku mieszkancy sami pokazali swoja wole i zablokowali
          marsz, a rok pozniej prezydent wysluchal woli mieszkancow i nie wydal zgody na
          marsz. I o to kurna chodzi :D
          • Gość: Włodek z Grunwaldu widziałem tych "mieszkańców". Wstyd mi, że istniej IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.06, 11:47
            • drhuckenbush Re: widziałem tych "mieszkańców". Wstyd mi, że is 13.08.06, 12:38
              Wstyd Ci, ze istnieja??
              A gdzie Twoja tolerancja????
          • Gość: poznaniak Czy nie widzisz że to jest najgorszy bolszewizm IP: *.eranet.pl 13.08.06, 11:58
            czy tego nie widzisz że kaczyńscy kłamią, że robią ludziom wodę z mózgu, że
            więcej się babrają w przeszłości niż mówią o przyszłości, że chcą przejąć władzę
            tak daleko żeby prawo było na ich usługi, że żeby móc rządzić są gotowi na
            koalicję z ludźmi skazanymi, że na razie jedynym ich osiągnięciem jest
            zatrudnianie złych prezesów spółek państwowych z niejasną przeszłością, którzy
            nic nie potrafią, że dobrzy zarządcy ale nie po lini są wycinani w pień, że
            kokietują ludzi biednych i nie doinformowanych, że żerują na najgorszych
            przywarach naszego narodu; ksenofobi, prymitywnym radiomaryjnym katolicyźmie,
            strachu przed innymi, niechęci zajęciu się rozwojem... Ich motorem działania
            jest zawiść, zazdrość, kompleksy, samotność. Ogarnia mnie rozpacz kiedy to
            widzę. Czuję się bezsilny. mam nadzieję że wkrótce nasi rodacy przejrzą na oczy
            i że ci ludzie i im podobni nie zostaną jeszcze raz wybrani, a ich wszyscy
            koledzy partyjni i koledzy koalicjanci znikną bezpowrotnie ze sceny poltycznej
            naszego kraju. Że wykształci się opozycja, która będzie mówiła prosto i na
            temat, będą moralni. Daruj sobie swoje radiomaryjne zawołanie na koniec, to jest
            głupie. Wyprawy krzyżowe były naprawdę bardzo dawno temu.
            • drhuckenbush Re: Czy nie widzisz że to jest najgorszy bolszewi 13.08.06, 12:42
              Bo z przeszloscia rozliczyc sie trzeba. Dopoki sie z nia nie rozliczymy, to
              ciagle ludzie beda sie z nia babrac. Dlaczego ludzie sie nie babraja z tym w
              Czechach, na Slowacji czy na Wegrzech? Bo tam dokonano lustracji i dekomunizacji
              od razu po obaleniu komunizmu, w latach 1990-91. U nas rozowe i czerwone
              ugrupowania takie jak SLD, KLD, UD caly czas blokowaly ujawnienia przeszlosci. A
              to musi zostac zrobione. Jesli Kaczynscy teraz tego nie zrobia, to przed
              nastepnymi wyborami znowu bedziemy miec gre teczkami.
              Co do prezesow - oczywiscie Twoim zdaniem najlepszy jest taki, ktory jest
              powiazany z PO lub SLD? To Cie zasmuce: tacy ludzie wybrani na prezesow beda,
              jak dojdzie do wladzy ksztaltujaca sie nam koalicja SLD-PO (czyli mam nadzieje
              nigdy).
              Zawolanie nie jest radiomaryjne. To jest cytat Mickiewicza - ale zeby to
              wiedziec to by trzeba cos poczytac i nie miec klapek na oczach.
              • Gość: idz do doktora Re: Czy nie widzisz że to jest najgorszy bolszewi IP: 193.151.38.* 14.08.06, 12:14
                to zrob dekomunizacje! nie wiem czy zauwazyles, ale w Samoobronie sa ludzie z
                pzpr, np. pan lepper, dlaczego pis pozwala im wspolrzadzic? o moralnosci,
                paradach rownosci moze mowic kazdy, do tego nei trzeba miec zadnych
                kompetencji, tymi wykazac sie trzeba w gospodarce albo polityce zagranicznej,
                na tym polu pis nie ma NIC do zaofeorwania, chyba, ze odwolywanie wizyt to jest
                skuteczna polityka zagraniczna, przed problemami sie nie ucieka, wrecz
                przeciwnie, trzeba stawic im czola, najgorsze jest, ze rzadzacy chca wychowywac
                narod, a powinni zaczac od pracy nad soba, panowie kaczynscy sa zachwycenie
                jackiem kurskim, faktycznie, to jest godny wzor do nasladowania... Niech to sie
                juz skonczy. i nie gadaj ciagle o przeszlosci, o tym co zlego zrobil sld. a
                zrobil faktycznie duzo zlego, ale porownywanie sie do poprzednich nic nie da,
                choc z drugiej strony nie dzieiwe sie pisowi, ze ciagle patrzy w przeszlosc,
                majac tak kompetentnych mionistrow nie pozostaje nic innego.
                • Gość: paweł Re: Czy nie widzisz że to jest najgorszy bolszewi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 15:54
                  Dajcie szansę Wiśniewskiej. Ona jedna nie jest umoczona. Nie musi kraść. I ma
                  jakies pojęcie. Pozycję w Europie, w której reszta czuje sie ubogimi krewnymi.W
                  europie są inwestorzy. Dalej niz w Berlinie.
              • Gość: poznaniak Drhuckenbush!Czy nie widzisz że to jest bolszewizm IP: *.eranet.pl 14.08.06, 20:33
                Przyznaję się; Mickiewicza czytałem ostatnio jako lekturę obowiązkową w szkole,
                kiedy to pisał to było to bardzo aktualne i opierało się na wartościach, które
                wtedy były dla Polaków aktualne. Obudź się dzisiaj mamy rok 2006. Ty wiesz
                napewno kiedy dokładnie to nasz wieszcz napisał i za czym tęsknili wszyscy
                Polacy. Ja tęsknię za Polską, która się rozwiaja, a nie bawi się w inkwizycję
                animowaną przez małych pokrętnych ludzików. Tak apropos, mam prawicowe
                przekonania, a na komunistycznej glinowni dostałem kiedyś wpieprz za
                przekonania, a nie za picie wódki, teczki też nie mam i nie wyniosła jej moja
                ciocia. Ale wkurza mnie ta ciemnota... A dogmaty że z przeszłośćią trzeba się
                rozliczyć są słuszne jeśli nie są dogmatami i narzędziem do tego żeby tuszować
                swoją nieudaczność. Nie obchodzi mnie czy powstanie koalicaj taka czy taka, byle
                nikt na kogo będę jeszcze raz głosował mnie nie oszukał zawierając koalicję z
                ciemnotą i przestępcami, poczytaj teraz, może to lepiej niż czytać Mickiewicza,
                popatrz na teraz, a nie na przeszłość. Spróbuj zanim będziesz żałował że żyjesz
                w białorusi, która należy do uni. Nie wkuwaj na pamięć encyklopedi i nie używaj
                cytatów. Myśl. Nie daj zniewolić swojego umysłu, oni mają niezłą naukę z
                komuny..., nie daj się nabrać, ja się dałem nabrać przy ostanich wyborach.
                Uwolnij się od złości na komuchów, liberałów, pedałow i wszystkich innych od Ciebie.
              • Gość: poznaniak drhuckenbush! Dzięki za nauki... IP: *.eranet.pl 14.08.06, 20:39
                swoją nieudaczność. Nie obchodzi mnie czy powstanie koalicaj taka czy taka, byle
                Uwolnij się od złości na komuchów, liberałów, pedałow i wszystkich innych od Ciebie.
              • Gość: Poznaniak Drhuckenbush. Czy nie widzisz że to... IP: *.eranet.pl 14.08.06, 20:46
                Uwolnij się od złości na komuchów, liberałów, pedałow i wszystkich innych od
                Ciebie.Apropos cytatów. Ojciec Rydzyk też cytuje biblię, a kaczyńscy pierwszych
                sekretarzy. Widziałeś otwarcie autostrady?
            • Gość: Mirek z Kanady Plakac sie chce... IP: *.vn.shawcable.net 14.08.06, 00:55
              czytajac wynurzenia "poznaniaka". Oto przyklad czlowieka o mozgownicy totalnie
              wypranej przez "GoWno" przez ostatnie 16 lat. Same slogany, zadnych faktow czy
              konkretow. Janczar Michnika a moze taka mala owca z folwaktu zwierzecego.

• Gość: poznaniak Re: Plakac sie chce... IP: *.eranet.pl 14.08.06, 20:52
                za to to co ty6 piszesz jest niesamowicie merytoryczne sprawdzone i oparte na
                faktach, co tam wiadomo9 wszystkiemu są winni żydzi, cykliści i kominiarze,
                płacz, to przynosi ulgę, ja płaczę nad tobą
    • Gość: true Hehehe, nie wiecie jak się robi sondaże???? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.08.06, 09:53
      Ludzie nie bądźcie naiwni. Bzdura.
    • Gość: serwo Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.icpnet.pl 13.08.06, 09:55
      Jak znam durnych poznaniaków, to wybiorą Grobelnego tak jak wcześniej wybrali
      Kaczmarka i Gawronika. Pyrom poznańskim zawsze podobaja się nieudaczniki i
      matacze. Czym więcej spraw w sądach ma kandydat, tym lepszy.
      • Gość: Ala z Łodzi Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:21
        Ja chciałabym aby Pasło-Wiśniewska mogła być prezydentem Łodzi. Zazdroszczę
        poznaniakom.
    • Gość: Ryszard Ochódzki Lepiej Kobieta z jajami niż Rysiek kastrat IP: *.echostar.pl 13.08.06, 11:38
      Zdecydowanie Maria dwojga nazwisk.
      Jeżeli Poznaniacy wybiorą Rysia G. to bedzie to przyzwolenie na kolesiostwo,
      niekompetencje, dwulicowość i kolejne lata trwonienia majątku miasta (naszego).
      Nie wierzę ,że Poznaniacy są głupi.
    • Gość: Włodek z Grunwaldu Kretkowska w czołówce. Zapaliłem się do tej kandy- IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.06, 11:47
      datury
    • Gość: caralooh Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:50
      Ja zagłosuję ma Marysię. Natomiast jeżeli w II turze będzie do wyboru między
      Grobelnym a Tomczakiem to wychodząc z zasady 'nie chcem ale muszem' zagłosuję
      na Grobelnego.
      Inna sprawa jeżeli PO nie chce wtopy na tych wyborach powinna wystawić
      Waldiego. W tym przypadku II tura byłaby niepotrzebna.
      • drhuckenbush Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem 13.08.06, 13:12
        Druga tura bedzie tak czy tak. Grobelny oraz PIS maja zbyt duze poparcie - zaden
        kandydat nie ma co marzyc o konfiguracji w ktorej to obedzie sie bez drugiej tury.
        A swoja droga - czemu tak wiele osob woli kandydata, ktory prawdopodobnie jest
        przestepca (ma dwie sprawy w sadzie o to, ze dzialal na szkode miasta, ktorym
        rzadzil!) od porzadnego, uczciwego Jacka Tomczaka?
        • Gość: ryszko Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 19:21
          Dobrze,ze Prezydent R.Grobelny jest tylko prawdopodobnie przestępcą(wyroku nie
          ogłoszono)czyli jest niewinny i znamy jego dokonania natomiast Polską (a nie
          miastem)rządzi zgdnie z prawem i sprawiedliwością (PiS) skazany co najmniej 4
          wyrokami prawomocnymi i jest wszystko OK!!!Osobiście nie pragnę rządzenia
          Poznaniem przez tych ludzi,którzy podpisują się pod obsadzaniem stanowisk przez
          skazanych przez sądy karne.Pan Tomczak(jako członek PiS-u)niech nadal jest
          posłem do końca kadencji.Nie powinniśmy na żywym organiżmie jakim jest POZNAŃ
          dokonywać operacji przez takich jak wyżej"chirurgów".Serdecznie pozdrawiam
          poznaniaków,którzy trzeżwo myślą o naszym mieście i nie dają się nabrać na
          hasła bez pokrycia.=>Szanujmy Prezydenta swego bo z zaproponowanych kandydatów
          wybierzemy gorszego<=.
        • Gość: poznaniak Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.eranet.pl 14.08.06, 20:56
          dobrze że jeszcze mówisz że prawdopodobnie o grobelnym, a nie jak kurski
          wszechwiedzący, który naród uważa za ciemnotę ale już po wyjściu ze studia tv,
          ja też bym głosował za tomczakiem gdyby nie kandydował z pisu połączonego z byłą
          najgorszą komuną i świętoszkami zakłamanymi
    • Gość: Mirek z Kanady Stawiam na Jacka Tomczaka IP: *.vn.shawcable.net 14.08.06, 00:50
      Poznaniacy - czas zmazac plame, ktora moje miasto zbiorowo dalo podczas
      ostatnich wyborow sejmowych i prezydenckich. Dlaczego tak kurczowo sie
      trzymacie tych histerykow z PO? A Grobelny za same matactwa z Kulczykiem
      powinien przegrac te wybory.

Z drugiej strony Prezydent RP, Premier i Wojewoda reprezentuja partie
      zwycieska - PiS. Wybierzcie wiec Prezydenta Miasta z PiSu a Poznaniowi i
      Poznaniakom wyjdzie to na dobre!
      • Gość: kibic Re: Stawiam na Jacka Tomczaka IP: *.eranet.pl 14.08.06, 20:05
        postaw lepiej na tolka banana
      • Gość: Włodek ...bo chce, zeby Poznan cofnal sie w rozwoju... IP: 87.116.161.* 17.08.06, 13:46
        ... a Poznaniacy uciekali z Poznania, jak juz 2 miliony Polakow ucieklo z Polski
        rzadzanej przez PiS!
        • Gość: Mirek z Kanady 2 mln Polakow wyjechaly z Polski Millera, Belki i IP: *.vn.shawcable.net 17.08.06, 14:33
          Kwacha.

Pamiec masz lewacka, Wlodku, ale krotka.

Jeszcze bedziesz (albo twoje dziecie/wnuki - do chyba, ze grywasz w druzynie
          Biedronia) PIS-owi na kolanach dziekowal.

PS "Wlodek" to nie bardzo poznanskie imie. Zalatuje wschodem...
          • Gość: Włodek Re: 2 mln Polakow wyjechaly z Polski Millera, Bel IP: *.dialup.sezampro.yu 20.08.06, 13:44
            Oj Mirku, Mirku, jestes pieknym okazem wyborcy PiS, naprawde. Nacjonalista,
            rasista, homofob, manipulator - to, co w nich najsilniejsze, wylazi tez z Ciebie
            - dzieki, moze komus otworza sie dzieki temu oczy!

Nacjonalista i rasista -
            ""Wlodek" to nie bardzo poznanskie imie. Zalatuje wschodem..."
            Rozumiem, ze dla Ciebie Wschod to cos gorszego, jesli uzywasz pejoratywnego
            wyrazenia "zalatuje Wschodem" - a jak rozuemiem, w takim razie ludzie z Zachodu
            sa wyzsi rasowo. Dodatkowo, sugerujesz, ze ktos, kto nie pochodzi z Poznania,
            nie ma prawa sie o nim wypowiadac (bo po coz by innego ta uwaga o moim rzekomym
            pochodzeniu?). W ogole bardzo Cie interesuje kwestia pochodzenia - jak Niemcow
            za II Wojny - i tak jak oni chetnie rozdzielalbys prawa czlowieka na podstawie
            skladu krwi.

Homofob -
            "albo twoje dziecie/wnuki - do chyba, ze grywasz w druzynie Biedronia"
            Obsesyjne uwagi o homoseksualizmie, ktore wylaza przy kazdym, nawet najbardziej
            neutralnym seksualnie temacie (bo co ma prezydentura do orientacji?) - ale
            zaowalowane ("grac w druzynie Biedronia" to nowy efemizm na proste slowa "byc
            gejem") - bo nie umiesz mowic o homoseksualizmie naturalnie, ze spokojem, bez
            wstydu czy ekscytacji - bo jestes wlsnie homoFOBEM: ktory tego tematu sie
            wstydzi, a jednoczesnie sie nim strasznie podnieca, boi sie go.

Manipulator -
            Popatrz na statystyki i wtedy sie wypowiadaj, kiedy wyjechali z Polski ludzie,
            bo nie masz o tym pojecia. Miller, Belka i Kwach przyczynili sie do Kaczorowego
            exodusu w taki sposob, ze wprowadzili nas do UE, dzieki czemu uciekajacy teraz
            Polacy moga tam legalnie pracowac i przebywac. Mozna o nich wiele zlego
            powiedziec, ale akurat to im trzeba przyznac - a za Kaczora na razie mamy jeden
            wielki kryzys w polityce miedzynarodowej i coraz wiekszy sceptyzm na Zachodzie -
            ktoremu sie nie dziwie.
            • Gość: Włodek Re: 2 mln Polakow wyjechaly z Polski Millera, Bel IP: *.dialup.sezampro.yu 20.08.06, 13:48
              swoja droga, ciekawe skad wnioskujesz, ze jestem "lewakiem". ach wiem, twoja
              pisowska glowka potrzebuje jasnych podzialow swiata - jesli nie rozmarzam sie na
              widok jedynego-slusznego-przywodcy, na pewno jestem z "tamtych", ktorych
              min.giertych nazwal "lewackimi grupami"... bo przeciez wszyscy prawdziwi polacy,
              do ktorych nie zaliczaja sie przeicez lewaki (ani ludzie ze wschodu, ani
              homoseksualisci), glosuja na pis, tak? oo, jaki teraz swiat jest prosty!
              • cortez_i_pizarro Ano wlasnie 20.08.06, 16:39
                Milo miec zawsze racje, prawda Wlodku? Usiluje sobie Ciebie wyobrazic. Pewnie
                cos z prof. Geremka - tez dobrotliwy, uprzyjmy i upierdliwie moralizatorski ton.

Pisz sobie co chcesz. 10 lat Kwacha polaczonych z plaga "premierostwa" Millera
                i Belki to GLOWNA przyczyna sytuacji gospodarczej w Polsce.

Dodatkowo twoja ukochana Gazeta nawoluje Polakow do mycia garow w UK i
                skwapliwie donosi o jekis woodstockowych brudasach, ktorzy "nienawidza Polske".
                Ot starozakonni umiejetnie wykorzystuja swoje media (i nie wal mi tu o
                antysemityzmie, prosze).

Na szczescie ostatnie badania opinii publicznej potwierdzaja, ze w Polsce
                zarowno w gospodarcze jak i w polityce ma sie coraz lepiej. Stad proponuje abys
                albo (1) postapil honorowo i palnal sobie w leb, albo (2) odszczekal co masz
                zlego do powiedzenia o PiSie.
                • Gość: Włodek Re: Ano wlasnie IP: 87.116.161.* 21.08.06, 13:22
                  Antysemityzmem to juz tak mocno "wali", jak sie wyraziles, od Ciebie, ze ja juz
                  nie musze o nim "walic". Zreszta rasizmem tez - jak nazwiesz kogos "brudasem",
                  to od razu Ci ego skacze, prawda? Zreszta pewnie nigdy w zyciu nie byles na
                  Woodstoku i nie widziales bawiacych sie tam ludzi (a moze w obiektywnej TV Trwam
                  reportaz o nich obejrzales?).

A co do badan, to widze, ze masz o nich wielkie pojecie ;) Od kiedy "badania
                  opinii publicznej" (!!!) stwierdzaja, jak jest sytuacja gospodarcza i polityczna
                  kraju? Wiesz, co to znaczy "opinia publiczna"? To znaczy, kochany, co ludzie
                  SADZA o sytuacji gosp. i politycznej kraju, a nie JAKA ona jest, wiesz? Otwórz
                  jakis pierwszy lepszy podrecznik z wprowadzania do socjologii albo chociaz WOS-u
                  dla gimnazjum i poczytaj co znacza rozne pojecia i jak sie czyta sondaze i
                  wyniki badań, a potem sie wypowiadaj.

A co do badan opinii publicznej nad sytuacja pol-gosp kraju, tu masz najnowsze
                  wyniki (zeby nie byc, jak ty, goloslownym):

"CBOS: 36 proc. Polaków przeciw rządowi

PAP 2006-08-21, ostatnia aktualizacja 2006-08-21 10:09:22.0

Po pierwszych tygodniach działalności rządu Jarosława Kaczyńskiego popiera go 28
                  proc. dorosłych Polaków, ponad jedna trzecia (36 proc.) to jego przeciwnicy, a
                  niemal jedna trzecia (31 proc.) ma do niego stosunek obojętny - wynika z
                  najnowszego sondażu CBOS.

Wyniki sondażu pokazują, że respondenci krytycznie oceniają politykę gospodarczą
                  rządu. Blisko połowa ankietowanych (48 proc.) uważa, że działania gabinetu
                  Jarosława Kaczyńskiego nie stwarzają szansy na poprawę sytuacji gospodarczej w
                  kraju. Nadzieje z nowym rządem wiąże w tej kwestii co trzeci respondent (32 proc.).

Badanie przeprowadzono w dniach 4-7 sierpnia 2006 roku na 952- osobowej,
                  reprezentatywnej próbie losowej dorosłych mieszkańców Polski."

Chyba na tyle czytasz ze zrozumieniem, ze rozumiesz, ze z tego sondazu wynika
                  cos zupelnie odwrotnego, niz twierdzisz: badania opiniu publicznej potwierdzaja,
                  ze Polacy zle widza przyszlosc spol-gosp kraju i nie popieraja rzadow PiS.

Pozwolisz, ze pozostane przy swoim "dobrotliwym, uprzejmym" tonie, ktorego tak
                  nie lubisz i nie zalece Ci palniecia sobie w leb ani szczekiwania, jak Ty mnie.
      • nanabun Re: Stawiam na Jacka Tomczaka 17.08.06, 13:55
        Co za głąby chcą głosować na Tomczka? Specjalista od niespełnionych obietnic i
        przypisywania sobie cudzych zasług - gdy był jeszcze radnym. A w ostatnich
        wyborach zapaskudził całe miasto swoimi reklamówkami - i ciemny lud to kupił.
        Żenada.
    • Gość: paweł Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 08:54
      Gdy Siwicka zleca przez kolegów z TVP sondaż, nic dziwnego, że taki jest wynik.
      Chodzi o zdopingowanie Tomaczaka i zniechęcenie Wisniewskiej. Z
      Tomczakiem "Ken" Rysio da sobie w drugiej turze wyborów radę.
      Szkoda, że nie piesze sie o gwarantowanym wywaleniu z PO kazdego, kto poprze
      Grobelnego, a nie Wisniewską.
      Grobelny musi odejść! Ktoś, kto zaledwie średnio zarządza, a nie ma żadnej
      wizji miasta, ktoś, kto za współpracownika wybrał na 8 lat tego jełopa
      Frankiewicza i tego drugiego nieudacznika Kruszyńskiego (gdy odchodzil z
      Ostrowa, ludzie dali na mszę!), ktos kto otacza sie takimi miernotami jak
      Gorzelańczyk, albo Jegliczka - ten wsystawia sobie świadectwo wystarczajaco
      kompromitujące! Rychu, przestań byc taki pazerny na te bejmy!
    • supersoulfighter Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem 14.08.06, 11:25
      Poznań jest jednak rozsądnym miastem - w drugiej turze Grobelny NA PEWNO wygra,
      ponieważ w Poznaniu nie ma miejsca na POPiSy...
      • Gość: paweł Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 15:58
        Dajcie szansę Wisniewskiej. Ona jedna nie jest umoczona i nie musi kraść. A
        poza tym ma jakieś pojęcie. W Europie finansowej czuje sie jak u siebie. Tam są
        inwestorzy. Nieco dalej niż w Berlinie, poza który żaden inny kandydat głowy
        nie wychyli, bo jest burakiem.
    • michnix2 Pytanie do zwolennikow Grobelnego. 14.08.06, 15:52
      Ile spraw w prokuraturze musi miec Wasz idol, zeby przestal byc dla Was wspanialym kandydatem?

Z tego co wiem (a nie sledze wiadomosci jakos przesadnie) Grobelny ma juz na koncie dwie sprawy w prokuraturze, a miasto stracilo conajmniej kilkanascie milionow zlotych.

Prosze zwolennikow Grobelnego o konkretna odpowiedz na pytanie:

Ile konkretnie spraw w prokuraturze i ile zmarnowanych pieniedzy musi miec Grobelny, zeby przestal byc Waszym kandydatem?
    • Gość: shedows Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 17:59
      poznanczyk z Ciebie taki poznaniak jak z koziej dupy bambosz.My tak jesteśmy
      najlepsi!!!Poznań jest już dwiema nogami w europie i to nie tylko zasługa
      Grobelnego tylko nas wszystkich. Nie jestem fanem Grobelnego a jak dostanie
      wyrok to się go usunie.Jak sie nie podoba Poznań i Wielkapolska to emigruj do
      Szczecina tam Ci pokażą jak można zniszczyć miasto, albo zamieńmy Grobelnego na
      Jurczyka.
      • Gość: max Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem ;) smiech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 21:07
        jurczyk = grobelny
        nic dodac nic ujac
      • Gość: ryszko Re: Prezydencki sondaż: Grobelny liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:54
        Szanowny Poznaniaku"Shedows"!!!Dziękuję,że dołączasz się do tej rzeszy
        poznańczyków,którzy swoją uczciwą pracą zbudowali taki POZNAŃ,który jest w
        czołówce jak najwyższych notowań inwestycyjnych,b.niskiej stopy bezrobocia
        (ok.5%)oraz wiele innych pozytywnych osiągnięć.Dużo jeżdżę po Polsce i prawie
        wszyscy nam zazdroszczą naszej gospodarności,oszczędności i porządku.Z wielką
        dumą mówię o Poznaniu.Oczywiście ma w tym również swój udział p.Ryszard
        Grobelny -Prezydent n/miasta.Ten kto nie pracuje ten niepopełnia
        błędów.Podzielam pogląd,że jak zapadną wyroki skazujące za domniemane
        przestępstwa to usuniemy z rządzenia (a nie jak teraz n/Państwem rządzą
        skazani!!!przstępcy w imie"prawa i sprawiedliwości").A co do układów będą nowe
        jak wygrają inni przedstawiciele.Jest to normalne nie dajmy się
        zwariować.Lepiej być rządzącym niż rządzonym i dlatego ludzie garną się do
        władzy i korzystają z różnych prowitów.Co do złych krytykantów POZNANIA zróbcie
        dobry gest i faktycznie emigrujcie w te strony kraju gdzie jast tak rajsko,nie
        ma układów i moze załapiecie się na stanowiska samorządowe?
        Pozdrawiam rodowitych Poznańczyków i tych którzy budowali i nadal budują bogaty
        n/POZNAŃ :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka