Dodaj do ulubionych

Grzegorczyk <> Family House

21.09.06, 13:19
Witam,

bardzo mocno przymierzam się do wyprowadzki z bloku do domku jakiegokolwiek
prawie :-)
z developerów wpały mi w oko 2 oferty w interesującej mnie południowej cz.
Poznania i okolic.

Grzegorczyk - czyli Kamionki vel Borówiec działka razem z budowa domku - czy
ktos ma doświadczenia? Samoloty mi nie przeszkadzają - obecnie mieskzam na
skrzyżowaniu Bukowska/Bułgarska :-)

Family House - Czapury - Os. Lesne - zaczeli budowac w kwietniu br. - jakieś
wrazenia? domki sprzedają im się na pniu, ja mooooże załapie się na
szeregowiec.

Będe wdzięczna za info.

pozdr
Obserwuj wątek
    • marta_inter Re: Grzegorczyk <> Family House 21.09.06, 17:40
      Jakies 500 metrow od Czapur znajduja sie zakady chemiczne w Luboniu (po drugiej
      stronie Warty). Ja bym tam domu nie kupila.

Pamietaj, ze samoloty cywilne wydaja z siebie 2 razy mniejszy halas niz
      wojskowe - pytalam kiedys na lotnisku w Krzesinach i jakis kapitan czy
      pulkownik szczerze odradzal dzialke w tych lokalizacjach (samoloty F-16)
      • prakseda_ka Re: Grzegorczyk <> Family House 21.09.06, 20:36
        mój mąż pracuje na lotnisku - wiem czego się spodziewać po lokalizacji:-)
        natomiast nie wiem czego po developerach :-)
      • Gość: 220-110 Re: Grzegorczyk <> Family House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:41
        Tylko nie Czapury. Kwaśny smród prawie codziennie. Tuż nad stacją
        elektroenergetyczną latają samoloty z Krzesin. Kto pozwolił tam wogóle
        cokolwiek nowego budować? Gumowa wycieraczka pozostawiona na dworze po roku
        jest przeżarta na wylot. JAK NAJDALEJ!
        • Gość: webaholic Re: Grzegorczyk <> Family House IP: *.icpnet.pl 22.09.06, 10:13
          gdzie mozna zdobyc info na temat Grzegorczyk <> Family House ?
          • Gość: gosc Re: Grzegorczyk <> Family House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:25
            nie wiem jak w czapurach, ale w kamionkach samoloty w ogole nie przeszkadzaja, nawet F-16, smieszy
            mnie zawsze tekst o tym, ludzie sie wypowiadaja, a nie maja pojecia zielonego o temacie. miedzy
            kamionkami a borowcem idzie natomiast nowa linia wysokiego napiecia, to oczywiscie tez wszystkim
            przeszkadza, ale dla normalnych ludzi nie stanowi problemu
            • Gość: kozik Re: Grzegorczyk <> Family House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 15:03
              jak moga przeszkadzac skoro ich jeszcze nie ma? Dopiero w listopadzie ma pojawic
              sie w krzesinach nowiutka,pachnaca, ponaddzwiekowa eskadra F16. Dopiero wtedy
              bedzie mozna powiedziec czy nie bedzie ci to przeszkadzac...
    • teodor23 Re: Grzegorczyk <> Family House 22.09.06, 16:20
      Jak nie przeszkadzają Ci F-16 to polecam Robakowo (po drugiej stronie trasy
      Katowickiej, na wysokości Borócwa. Jadąc z Poznania za Rabenem w lewo.). Sklepy
      spożywcze, Kościół, utwardzone drogi, oświetlenie na drogach, osiedle domków.
      Tylko szkoła 5 km dalej (ale dzieci z Borówca też jeżdżą do tej szkoły - do
      Szczodrzykowa). Ceny niższe niż w Borówcu i lepszy dojazd do Poznania, bliżej
      do szkoły i przedszkola. Miejsce idealne gdyby nie samoloty. Mieszkam tu 3
      lata, teraz jestem zachwycona. Okropnie!!!! boję się tych samolotów.
    • teodor23 Re: Grzegorczyk <> Family House 22.09.06, 16:25
      Jestem inżynierem budownictwa. Jak chcesz wiedzieć jak się mieszka w Robakowie
      lub Gądkach to napisz.
      • prakseda_ka Re: Grzegorczyk <> Family House 23.09.06, 12:37
        Witam, i powiem tak - wczoraj oglądałm chatę w .... Szczodrzykowie - niestety
        trochę daleko od katowickiej, dojazd dr utwardzoną - chatka trochę duża jak na
        4 osoby.. ale Robakowo oczywiście mijalismy pod drodze i jako ze już mi jakas
        oferta wpadła w oko to naszego pośrednika podusimy o domki w tej okolicy. My
        mamy jeszcze o tyle trodną syt że będzie z nami mieszkac moja 83 letnia babcia -
        w pełni sprawna i samodzielna ale rzeczy takie jak kościoł, sklepy w miarę
        blisko jest bardzo ważna, no i ludzie w okół. Kamionki, Borówiec mnie trochę
        przerażają bo własnie tam sa dopiero pola z kilkoma domkami.

a powiedz mi jak kwestia odsnieżania drogi dojazdowej zimą? Pewnie ze względu
        na Rabena do pewnego punktu niexle, a dalej? ja trochę przeczulona jestem na
        tym punkcie bo dzieciństwo mieszkałam w lesie.... i oblodzone drogi dały mi się
        we znaki. PO za tym jestem w stanie wszytsko przeżyć? o i jeszcze wazna rzecz -
        jak z dostępem do netu? rozumiem, ze neostrada?
        i jeszcze - czy wieś jest skanalizowana i zgazyfikowana?

i jeszcze - wiesz coś może o jakis domkach do sprzedania w Robakowie? :-) albo
        Gądkach? Jak do remontu to taki 170-180 tys, w lepszym stanie taki do 250 -60.
        Limit na całość - łącznie z przeprowadzka i zakup 2 auta i wyposażenie chaty
        mam 300 tys i baaardzo chciałabym się zmieścić. Domek taki do 150 m2, działka
        jakieś 700m2. >> pisz na priva bo to już wazne szczegóły są :-)

jak cie nie przeraziła ilość pytań to czekam na info ;-)

pozdrowienia

Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka