Dodaj do ulubionych

Uczcie się od Wrocławia

IP: 217.153.52.* 11.03.03, 17:38
...
jak się tworzy regionalną Wyborczą. Tam: z archiwum W; ciekawostki;
interesujące artykuły; ciekawsze zdjęcia, porządek, pełen profesjonalizm. A
TU: brud, smród i ubóstwo: kiepskie artykuły, marazm, gangrena wręcz.
Poprawcie się, Wielkopolska!
Obserwuj wątek
    • Gość: czarny charakter Re: Uczcie się od Wrocławia IP: *.icpnet.pl 11.03.03, 18:54
      Gość portalu: Magda_S napisał(a):

> ...
      > jak się tworzy regionalną Wyborczą. Tam: z archiwum W; ciekawostki;
      > interesujące artykuły; ciekawsze zdjęcia, porządek, pełen profesjonalizm. A
      > TU: brud, smród i ubóstwo: kiepskie artykuły, marazm, gangrena wręcz.
      > Poprawcie się, Wielkopolska!

Magda S jestes bardz biedna. Ile razy w zeszlym tygodniu udawalas orgazm?
    • Gość: Ścierwo Re: Uczcie się od Wrocławia IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 19:29

> ...
      > jak się tworzy regionalną Wyborczą. Tam: z archiwum W; ciekawostki;
      > interesujące artykuły; ciekawsze zdjęcia, porządek, pełen profesjonalizm. A
      > TU: brud, smród i ubóstwo: kiepskie artykuły, marazm, gangrena wręcz.
      > Poprawcie się, Wielkopolska!

Kochana Pani Madziu!

W imieniu własnym i tysięcy wdzięcznych czytelników forum chciałbym wyrazić
      nieskończone szczęście, jakie stało się naszym udziałem - otóż osoba tak
      światła, uczona, bogata w życiowe doświadczenie, ferująca mądre i sprawiedliwe
      wyroki raczyła pochylić się ku nam, maluczkim i pomóc wydobyć się z mroków
      Hadesu. Pani Magdo, niech Bóg Panią błogosławi, stokrotne niech będą dzięki za
      łaski, jakie od Pani spływają ku nam, niegodnym na Pani jasne oblicze
      spoglądać, plebejuszom. Żebramy zmiłowania, niech nas Pani naucza, niech karmi
      nas manna słów najprawdziwszych, skarbnicą Światłości i Absolutu! Na kolanach i
      ze łzami w oczach będziemy bezustannie chwalić Panią pieśniami dziękczynienia,
      o my, robactwo ludzkie, najnędzniejsi, grzeszni.

Mów do nas!
      Nauczaj nas!
      Prowadź nas!

• Gość: Magda_S Nauka pierwsza IP: 217.153.52.* 11.03.03, 19:36
        O, jak miło profanie, że ośmieliłeś się zabrać głos w mojej wielkiej obecności.
        Nadzieję mam jeno przeogromną, że uda Ci się zrozumieć, co powiem, o pyle -
        marności nad marnościami. Oświecę Was, a jakże, niecnoto wielkopolska! Pisać
        Was nauczę, łamać, koncypować, mózgi poruszać! Zechciejcie jeno dojrzeć drzazgę
        w oku swoim; zechciejcie jeno spokornieć, próżna duszo Wielkopolan!
        Padnijcie na kolana i słuchajcie, co ja Wam głoszę!
        • Gość: Ścierwo Re: Nauka pierwsza IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 19:44

> O, jak miło profanie, że ośmieliłeś się zabrać głos w mojej wielkiej
          obecności.
          >
          > Nadzieję mam jeno przeogromną, że uda Ci się zrozumieć, co powiem, o pyle -
          > marności nad marnościami. Oświecę Was, a jakże, niecnoto wielkopolska! Pisać
          > Was nauczę, łamać, koncypować, mózgi poruszać! Zechciejcie jeno dojrzeć
          drzazgę
          >
          > w oku swoim; zechciejcie jeno spokornieć, próżna duszo Wielkopolan!
          > Padnijcie na kolana i słuchajcie, co ja Wam głoszę!

O Pani! O Zwierciadło Mądrości! Drży serce moje z radości i niepokoju, słów
          Twych chciwe jak gleba sucha deszczu! O małości mej zapominając zapewniam Cię,
          dumna Dziedziczko Panów Śląskich, że ni słowo z nauki Twej zapomniane nie
          będzie, w naszych prostych sercach wielkopolskich komesów jak skarb najdroższy
          strzeżone będzie.

Milczę zatem, nie chcąc zasmucać uszu Waszej Miłości moim skomleniem sługusa,
          nie każ wiernemu poddanemu oczekiwać zbyt długo na słowo pouczenia i
          napomnienia.

Racz przemówić, o Pani.
          • Gość: bydlę Toście se qrwa pogadali. IP: *.icpnet.pl 11.03.03, 20:45
            Gość portalu: Ścierwo napisał(a):

> Gość portalu: Magda_S napisał(a):
            >
            > > O, jak miło profanie, że ośmieliłeś się zabrać głos w mojej wielkiej
            > obecności.
            > >
            > > Nadzieję mam jeno przeogromną, że uda Ci się zrozumieć, co powiem, o pyle
            > -
            > > marności nad marnościami. Oświecę Was, a jakże, niecnoto wielkopolska! Pis
            > ać
            > > Was nauczę, łamać, koncypować, mózgi poruszać! Zechciejcie jeno dojrzeć
            > drzazgę
            > >
            > > w oku swoim; zechciejcie jeno spokornieć, próżna duszo Wielkopolan!
            > > Padnijcie na kolana i słuchajcie, co ja Wam głoszę!
            >
            > O Pani! O Zwierciadło Mądrości! Drży serce moje z radości i niepokoju, słów
            > Twych chciwe jak gleba sucha deszczu! O małości mej zapominając zapewniam
            Cię,
            > dumna Dziedziczko Panów Śląskich, że ni słowo z nauki Twej zapomniane nie
            > będzie, w naszych prostych sercach wielkopolskich komesów jak skarb
            najdroższy
            > strzeżone będzie.
            >
            > Milczę zatem, nie chcąc zasmucać uszu Waszej Miłości moim skomleniem sługusa,
            > nie każ wiernemu poddanemu oczekiwać zbyt długo na słowo pouczenia i
            > napomnienia.
            >
            > Racz przemówić, o Pani.

Howgh.
          • Gość: Magda_S Nauka druga IP: 217.153.52.* 12.03.03, 18:20

Nieposkromiony i daj Boże pokorny zdobywco wiedzy!
            Chłepcz niczym spragniony piesek i wyj niczym nierozumny kojot! Wielb moje
            nauki, opiewaj moją chwałę! Albowiem wiedz, że to, co powiem ja, świętsze jest
            nad chleb Twój powszedni. To, co z ust moich usłyszysz, w ramy żadne ubrać się
            nie da. Niech wie rozum Twój mały i nad wyraz hermetycznie zamknięty, że nauki
            moje, które zaniedługo już CIę oświecą, sprawią, iż najszczęśliwszym
            człowiekiem na Ziemi się staniesz. Czekaj cierpliwie, pyle marny...
        • Gość: Lechita Re: Nauka pierwsza IP: 219.240.32.* 12.03.03, 06:12

> O, jak miło profanie, że ośmieliłeś się zabrać głos w mojej wielkiej
          obecności.
          >
          > Nadzieję mam jeno przeogromną, że uda Ci się zrozumieć, co powiem, o pyle -
          > marności nad marnościami. Oświecę Was, a jakże, niecnoto wielkopolska! Pisać
          > Was nauczę, łamać, koncypować, mózgi poruszać! Zechciejcie jeno dojrzeć
          drzazgę
          >
          > w oku swoim; zechciejcie jeno spokornieć, próżna duszo Wielkopolan!
          > Padnijcie na kolana i słuchajcie, co ja Wam głoszę!

Co to za DZIWKA z wroclawia? sikam na ciebie kurwo.
    • Gość: P.B Uczymy się, uczymy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 01:09
      Artykuł wrocławskiej GW
      "Na Żernikach trzy dni siedział na drzewie kot. Straż pożarna nie
      interweniowała "

www1.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,1367708.html
      Artykuł bardzo interesujący i ciekawy.
      Najkrócej można go opisać w ten sposób:
      1. Siedzi kot na drzewie i miałczy
      2. Przyjeżdża straż, wyciąga drabinę
      3. Kot sie przestraszył, spada z 15 m. i ucieka
      4. Straż Pożarna odjeżdża

Bardzo dobry, bardzo

Inne super dzieło dolnośląskich dziennikarzy
      Artykuł o bezrobociu,
      objętość = jedno zdanie

Super
      • Gość: Bladyrunner Re: Uczymy się, uczymy IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 13.03.03, 01:17
        Mi też się podoba :)
      • Gość: Magda_S miaUczy, mój drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.03, 09:54

przez U, nie przez Ł.
        Cóż, quandum bonus dormitat Homerus.
        Jednakowoż pamiętaj, P.B., szczegółów czepiają się jeno nieucy, światli
        obywatele wiedzą, że całokształt świadczy o wszystkim.
        • Gość: P.B Re: miaUczy, mój drogi IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 00:29

>
          > przez U, nie przez Ł.
          > Cóż, quandum bonus dormitat Homerus.
          > Jednakowoż pamiętaj, P.B., szczegółów czepiają się jeno nieucy, światli
          > obywatele wiedzą, że całokształt świadczy o wszystkim.

sens jednak ten sam, nikt prymusem ze wszystkiego nie był
          brawo, będziemy się uczyć od Wrocławia

P.S
          Quem illum tanta superbia esse, ut aeternitatem famae spe praesumat!
    • Gość: Poznaniak Re: Uczcie się od Wrocławia IP: *.pobiedziska.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 22:50
      Że co???? Czego się mamy uczyć od tego wyrwanego z rąk Niemców i zgwałconego
      przez Armię Czerwonego gówna? Co mi będą jakieś kresowiaki niedouczone co się
      podpisać nie umieją, zdolne do wypitki i lenistwa opowiadać???? Wielkopolska
      słynie z porządku, gospodarności i oszczędności. Nie to co wy - przechlać w
      jedeń dzień cały majątek, a potem ryczeć, obarczać wina wszystkich, ale nie
      siebie. Jakieś bełkoty kresowiaczków ze Wschodu nie są dla mnie wyrocznią.
      PAPAP, Kargulowa bez kultury. Jedź do Krużewników i na inne badziewia, które
      rozwaliliście i przepiliście Niemcom.
      • synergie Re: Uczcie się od Wrocławia 15.03.03, 12:13
        P.B.: wielkie brawa za link do pouczajego artykulu o kocie co wszedl na
        drzewo !!!

Poruszyly mnie mocno dramaty dyzurnego - Ciężko mi podjąć decyzję o wysłaniu
        drabiny do kota. Mamy tylko dwa takie samochody. W pierwszej kolejności
        wysyłamy je tam, gdzie jest zagrożenie życia ludzkiego - odpowiada dyżurny.

Jeszcze bardziej dziennikarska doglebnosc analizy tematu:

• Dla Gazety (11-03-03, 21:04)
        • Jak jest na świecie, a jak u nas (11-03-03, 21:06)
        • Po co on tam wchodził (11-03-03, 21:07)
        • Lepsza straż kocia niż straż pożarna (11-03-03, 21:27)
        • Co zrobić, żeby sytuacja z kotem się nie powtórzyła (12-03-03, 20:53)

Ale najbardziej powalilo mnie odkrycie, ze koty miaucza !!! Kto by pomyslal???

Mieszkający w okolicy ludzie nie wiedzą, do kogo należy zwierzę. Każdy
        odpowiada, że jego siedzi w domu albo że w ogóle kota nie ma. Pod drzewem
        zbiera się za to dużo innych zwierząt. Kręcą się trzy koty, patrzą w górę,
        miauczą. Nad drzewem kołuje wrona. Przysiada koło pechowca i kracze, kot
        miauczy.

Nie od rzeczy jest tez intrygujace "otwarte zakonczenie" tej coverstory:

Chodzimy z funkcjonariuszem straży miejskiej po okolicy, szukając zwierzaka. Po
        półgodzinie tracimy nadzieję. Kot może być wszędzie. Nie dowiemy się, czy nic
        mu się nie stało.

Ale nie traccie nadziei braca Wroclawianie: wasi koledzy z poznanskiej redakcji
        zaprawieniem walka o imiona dla biednych koziolkow i wyznaczaniem z 24
        satelitow srodka Poznania z pewnoscia wysla Zaloge G(W), ktora spenetruje
        wszystkie dachy, smietniki i kanapy Wroclawia i okolic i juz wkrotce doczekamy
        sie ciagu dalszego, z ktorego fotostory przebije reportaz z ekspedycji na K2 !!!

Redakcjo, do dzielo, oto nasuwa sie nowy temat na akcje "751. powod wyzszosci
        Poznania nad Wroclawiem"!! Zaapelujcie do wlascicieli kotow, zeby je tresowali
        w kwestii SCHODZENIA z drzew !!! Wroclawskie smietnikowce potrafia tylko w
        jedna strone !!! Udowodnijmy, ze Nasze Pyrlandzkie Boniface sa madrzejsze niz
        te Papudroki zza Baryczy !!!

Na 750 lecie 750 kotow wchodzi na 750 drzew i
        schodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka