wloszka1 22.09.06, 23:16 witam, chcialabym poszperac w poznaniu po sklepach ze starociami i poszukac starych serwisow rosenthala, czy mozecie mi jakos pomoc? gdzie sie wybrac, gdzie cos uda sie fajnego wylapac. Z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lisia Re: Porcelana, antyki - Poznan IP: *.chello.pl 23.09.06, 12:12 Jeśli w Poznaniu nic nie znajdziesz, to polecam małą wyprawę(ok 50-60 km na trasie do Wrocławia). Jest taka miejscowość Czacz, w której możesz znaleźć czasem fajne rzeczy - meble, porcelane, sprzety agd. Przedmioty pochodzą głównie z Niemiec i Holandii. Na kazdym podwórku znajduje się "sklep";-) Niestety jest tego tam tyle, że trzeba poświęcić sobie na oglądanie cały dzień. Ja znalazłam tam kilka m-cy temu piękną debową ławę i świetnie mi służy. W dodatku można negocjować ceny;-)Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Porcelana, antyki - Poznan 24.09.06, 16:02 Wszystko pięknie, ale nie kupi tam tego, czego szuka. Odpowiedz Link Zgłoś
art-hunter Re: Porcelana, antyki - Poznan 25.09.06, 00:20 W Czaczu Rosenthala niestety nie znajdziesz! Są tam kramy w kurnikach i stodołach ze śmieciami sprowadzanymi z zachodu...ale można też trafić na prawdziwe perełki, jakieś ciekawe meble lub agd. Odpowiedz Link Zgłoś