omd54 27.06.08, 18:30 Poszukuję informatyka do mojego komputerka, zawiesił się, a po restarcie nie chce załadować windowsa, może ktoś ma namiary na takiego fachowca na Ursynowie, dziekuję - Monika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julka.olszewska Re: Potrzebny informatyk . 27.06.08, 22:26 www.pogotowie24.pl/ bardzo polecam, znam głównego technika i jest to solidny fachowiec, wart polecania. Odpowiedz Link Zgłoś
wsamrazek Re: Potrzebny informatyk . 27.06.08, 23:27 Jak spojrzałem na ceny tej pomocy to muszę sobie policzyć ile zaoszczędziłem składając i rodzinie 4 komputery i samemu wszystko instalując. ps. Jak gdzieś blisko mnie(Kabaty) to mogę pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: Potrzebny informatyk . 28.06.08, 07:59 ceny jak ceny, nawet nie az tak wysokie, ale niestety ciagle pokutuje przekonanie, ze na kompach to wszyscy sie znaja i jesli ma byc jakas pomoc, to musi za darmo wszystko zrobic, czasem nawet dziekuje nie slyszac. nie zebym byla zlosliwa, ale niestety bardzo czesto tak jest - narobie sie (kombinujac jak kon pod gorke co wlasciciel mogl wymyslic - czyt. popsuc), polamie swiezo pomalowane pazury (bo komus sie wydawalo, ze jak cos w srodku poprzepina, to nic sie nie dzieje, albo nawet glupi dysk trzeba wyjac), a potem nawet dziekuje:P Oficjalny cennik, ludzie wiedza, ze jak nawala to musza zaplacic, to 5 razy sie zastanowia, czy psuc:P Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Potrzebny informatyk . 28.06.08, 09:01 Oczywiście że za pracę należy płacić. Są jednak firmy (specjalizują się w tym różne "pogotowia") które korzystając z nagłej sytuacji wymuszają na zaskoczonym kliencie absurdalnie zawyżone ceny. Np szeroko reklamujące się nalepkami na wszystkich klatkach schodowych "pogotowie zamkowe". Za otworzenie drzwi biorą 50 zł (cena z przed 7 lat, teraz pewnie więcej) a za wymianę uszkodzonego przy tej okazji elementu, wielokrotnie więcej niż cena nowego zamka wraz z montażem. Podobnie - "pogotowie pralkowe". Każdy ma oczywiście prawo żądać takiej ceny na jaką ma ochotę. Pod warunkiem ostrzeżenia klienta. A po to m. in. istnieją fora internetowe, aby można było się przed takimi cwaniakami ostrzegać. Google podaje olbrzymią ilość różnych serwisów informatycznych na Ursynowie. Zresztą co za różnica z jakiej dzielnicy będzie ktoś kto przyjedzie, jeżeli nie podnosi to ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Potrzebny informatyk . 28.06.08, 10:03 jan-w napisał: > Zresztą co za różnica z jakiej dzielnicy będzie > ktoś kto przyjedzie, jeżeli nie podnosi to ceny? Jak się dowie, że Ursynów to podniesie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Potrzebny informatyk . 28.06.08, 12:08 Zgadza się. A Kabaty - podwójnie ;-) . Dlatego staram się cenę ustalać wcześniej. Nie w każdej sytuacji jest to możliwe, ale ustalam wtedy zasady wzrostu zapłaty. Odpowiedz Link Zgłoś