Dodaj do ulubionych

Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Gazety"

25.09.06, 14:09
3+ to dobra ocena dla sołtysa :) Dla prezydenta metropolii to za mało!

Jeśli chcecie przeczytać mniej grzeczną krytykę byłego Prezydenta Grobelnemo,
to polecam antybloga:
www.ryszardgrobelny.blog.onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Sebar Zawsze cenilem profesjonalizm p. Przybylskiej, ale IP: 213.164.91.* 25.09.06, 15:07
      ale to co napisala, szczegolnie zdanie:

"Nasze miasto plasuje się na świetnych pozycjach we wszelkiego rodzaju
      rankingach, zazwyczaj na drugim miejscu po Warszawie."

to dyskwalifikuje ta pania jako obiektywna dziennikarke i mieszkanke Poznania..

Mam pytanie do pani Aleksandry Przybylskiej...

1) O jakich "wszelakiego rodzaju rankingach" pani pisze ?

2) Jakie sa "swietne pozycje" wg pani? Czwarte miejsce, piate, po Lodzi ?
      Ja pamietam pierwsze i drugie ale to bylo za prezydenta Kaczmarka..

3) Co znaczy okreslenie "zazwyczaj drugie miejsce po Warszawie"
      Czyli w co piatej czy dwudziestej statystyce Poznan wedlug pani jest drugi
      po Warszawie ?

4) Czy jako dziennikarka i mieszkanka Poznania zapoznaje sie pani z roznymi,
      ogolnodostepnymi statystykami, publikowanymi chociazby w Gazecie ogolnopolskiej
      czy Rzeczpospolitej ?

5) Kiedy ostatnio byla pani za granica (mowie o cywilizowanej zagranicy np.:
      Niemcy, Francja, Szwecja a nie o nurkowaniu w Egipcie) i czy rozmawiala pani na
      temat Poznania z kims z Warszawy, Wroclawia reprezentujacym swiatly,
      pragmatyczny, obiektywny, BIEZACY i szeroki horyzont myslenia ?

6) Czy czyta pani forum, zeby zapoznac sie z opiniami ludzi z innych miast,
      przyjezdnych i tych mieszkajacych za granica?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=49085473
      Sebar
      sebar_rysiu@yahoo.co.uk

Sebar

• Gość: hr. Re: Zawsze cenilem profesjonalizm p. Przybylskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 14:26
        Pisała PRASA W 2003 obietnice że Urząd uchwali zwrot kaucji wpłaconej przed 1994 r do Urzedu Miasta słowa bezpokrycia??? do chwili obecnej .Prezydet dzała swadomie wykorzystując luki prawne, żeutrudnić mieszkancą odzyskaniu kaucji kieruje do SĄDU i tam napotyka na koszty śądowetak PREZYDET MIASTA KPINA.
    • remi.zagorski 3+??? 25.09.06, 16:29
      Wierzę, że kolejny prezydent Poznania będzie mógł się pochwalić wyższą oceną..
      Tylko żeby to zrobić trzeba pracować, pracować i jeszcze raz pracować a nie
      brylować na bankietach, balach charytatywnych itd. jak ten obecny...
    • chris_in_the_morning Oleńko 25.09.06, 22:52
      >>I tak - od czasu głośnej wrocławskiej walki o Expo 2010 (mało kto dziś
      wypomina, że przegranej!) nasila się w Poznaniu "wrocławski kompleks"<<

To właśnie tego typu teksty sprawiają iż poznaniacy mogliby odczuwać kompleksy.
      Najpierw "Głos" wypisywał tego typu bzdury,teraz Wy.

Przecież gdybyś Olu droga powtarzała po tysiąckroć;
      w Poznaniu zainwestuje UFO,w Poznaniu zainwestuje UFO...to wkrótce zaczęłyby
      pisać o tym początkowo tylko Gala,Viva,Pani Domu...ale w końcu zainteresowałby
      się tym fenomenem gospodarczym nawet Puls Biznesu czy inne pisma branżowe;-)

Gdyby podobnież piały z zachwytu "Głos" i "Poznańska" do spółki z innymi
      mediami to poznaniakom całkowicie wyprałoby mózg i wybraliby Grobelnego przez
      aklamację jak będzie to miało miejsce wkrótce we Wrocławiu z Dutkiewiczem;-)

Jednak by uchronić Wrocław przed tego typu ewenementem,GW z pl.Solnego przeszła
      ostatnio w pewnego rodzaju krytykę poczynań miejskich urzędników.
      W ten sposób dziennikarze starają się jakoś zachęcić ewentualnych
      kontrkandydatów do walki o fotel prezydenta miasta.

Zdaję sobie sprawę Olu że Wy z kolei prowadzicie swoją walkę.
      Końcowe zwycięstwo może ułatwić przywoływanie tzw.przykładu wrocławskiego.
      Ale kiedy już skończy się walka,to niezależnie od wyniku,proszę Was o jedno-
      proszę o minimum dwuletnie embargo na słowo zaczynające się na W.-przynajmniej
      na stronach poznańskiego dodatku GW (wystarczy że mam w domu Polar i Wrozamet;-)

ps.
      brzydki chodnik macie przed swoją nową siedzibą
    • lucyferciu Ach, te oceny:( 26.09.06, 00:00
      Pani Olu.
      Nie ukrywam, że po przeczytaniu Pani tekstu zawsze zapiera mi dech w piersiach.
      Wypicie przy tym duszkiem dzbanka samogonu, to jest naprawdę pryszcz. Pamiętam
      Pani "rzetelne" artykuły pisane razem z Moniką na temat Moraska.
      Pani "obiektywizm" oparty na faktach było widać gołym okiem:( Gdyby tak głęboko
      poszperać w pamięci, to parę "kwiatków" bym jeszcze znalazł.

Ale wracając do istoty, to ocena jako taka zawsze oparta jest na pewnych
      założeniach. Te założenia to są kryteria oceny. I w zależności od doboru
      kryteriów wynik oceny tego samego przedmiotu ocenianego może być odmiennie
      różny. Trzeba zawsze wiedzieć, że nie ma nigdy kryteriów obiektywnych, a co za
      tym idzie ocena zawsze jest SUBIEKTYWNA. Po prostu wyraziła Pani swoje zdanie,
      które niekoniecznie musi zgadzać się ze zdaniem większości. Bo według części
      mieszkańców Prezydent mógłby dostać "cztery dodać", a według innych "pałę" i
      musiałby kiblować. Natomiast "wbicie" się ze swoją oceną w gusta tzw.
      większości czytającej (nie koniecznie rozumiejącej) może skutkować większą
      sprzedażą Waszej Gazety. Czy taki miała Pani zamysł? Dla mnie dużo
      praktyczniejsze byłoby przedstawienie TYLKO faktów, bo rzeczywiście, wiele już
      mi umknęło, a natomiast oceny dokonałbym sam, według własnych kryteriów i
      własnych odczuć, ważąc odpowiednio argumenty "za" i "przeciw". A nie ukrywam,
      że i atykuły byłyby krótsze;)

Poza tym, nie wiem czy Pani zauważyła pewną życiową prawidłowość, że człowiek
      jest takim zwierzęciem, które łatwo i chętnie dokonuje ocen. Ale i z tego
      powodu sam bywa często przedmiotem oceny. Co niniejszym uczyniłem i mam
      nadzieję, że potraktuje to Pani jako życzliwą uwagę wiernego "wielbiciela":)

Pozdrawiam Panią, wszystkie Pani Koleżanki i Kolegów w Redakcji, życząc Państwu
      i sobie mimo wszystko mniejszego sterowania ludzmi. No chyba, że macie taką
      misję i czujecie za plecami oddech konkurencji?;)

Z wyrazami szacunku
      Lucyferciu:)

www.pap.com.pl/kodeks/kodeks.doc

--
      Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu
      M.K.
    • dobrusia_to_ja Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Gazety 27.09.06, 02:18
      Według mnie ten artykuł jest darmową reklamą aktualnego prezydenta. To chyba
      niezbyt w porządku, prawda??
      • lucyferciu Re: Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Ga 27.09.06, 07:25
        Oj, nie bądź taka okrutna;) Czyżbyś powątpiewała w obiektywizm autorki
        artykułu? Ona ma zapewne odmienne zdanie:-D
        --
        Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu
        M.K.
        • Gość: KT Grobelnego chwali dziennikarka "Gazety Wyborczej" IP: *.icpnet.pl 28.09.06, 18:45
          Możecie Grobelnego i Kaczmarka chwalić ile wlezie ! Tylko po co ?
          Poznaniacy mają ich dość ! Wstyd "dziennikarko" !
      • Gość: Jan Re: Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Ga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 16:48
        Bardzo nie w porządku. Ja wolę Wiśniewską, bo nie jest do końca politykiem, ale
        fachowcem
      • Gość: arguss10 Re: Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Ga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:47
        Prawda.
      • Gość: arguss10 Re: Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Ga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:47
        Prawda.
        Lecz nie sadze, aby artykuł w gazecie był darmowy.
    • Gość: JaJo Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Gazety IP: *.ce.put.poznan.pl 30.09.06, 15:15
      Dodałbym nierealizowanie polityki transportowej, uchwalonej za pierwszej
      kadencji Prezydenta Grobelnego. Rezultat widoczny na ulicach i na stronach
      gazety (Rataje zakorkowane)
      • Gość: Jan Re: Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Ga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 16:52
        Dlaczego zakupiomo drogie tramwaje, a nie dano zarobić symbolowi Poznania,
        ludziom z Cegielskiego? Do wysokopodlogowych można było zrobić podjazdy. Muszę
        kończyć, bo siostra chce na gadu gadu
    • Gość: kolegium placowe Re: Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Ga IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.06, 00:38
      3+? No to chyba ściągał, bo wygląda na 2+
    • max73 pala z minusem dla grobelnego 07.10.06, 07:26
      Jest to czlowiek ktory nic nie zrobil dla mojego miasta. Ciagle tylko kombinuje
      jak zarobic z kumplami i jak wyciagnac pieniadze z miasta - od nas poznaniakow
      do swojej kieszeni.
    • Gość: Jan Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 16:47
      Prezydent Grobelny jest bardzo zarozumiały. Ja go tak odbieram
      • Gość: seba Re: Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Ga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 05:50
        działalność prezydenta (chyba raczej na 2) jest także "widoczna" na Targach
        które odgrywają coraz mniejszą role w Poznaniu i w Polsce - szereg niezbyt
        mądrych inwestycji a dzisiaj możliwość strajku pracowników nie mających
        podwyżek od lat - a w Radzie Nadzorczej Pan Prezydent - a współwłaściciel to
        Miasto Poznań
    • Gość: max mniej niz 0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 22:34
      Rece opadaja czytajac pochlebstwa GW i to 3+ hahaha kon by sie usmial.
      grobelny tobie to juz mowimy papa i czekamy na wyrok :))) mamy nadzieje ze pare
      latek spedzisz za kratkami.
    • Gość: Jędrzej Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Gazety IP: *.icpnet.pl 09.11.06, 08:52
      proszę zapytać wszystkich kandydatów na prezydenta m. Poznań: w jakiej
      dzxielnicy Poznania Pani, Pan mieszka i co warto poprawić lub zmienić na tej
      dzielnicy aby Poznań stał sie bezpieczniejszy, lub zyskał większe znaczenia w
      jakiejkolwiek dziedzinie?
    • Gość: zatroskany Prezydenta Grobelnego ocenia dziennikarka "Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 18:52
      Poznaniacy są zarozumiali , skąpi , nietolerancyjni i uważają , że są pępkiem
      Polski , twierdzą że się nie muszą promować bo są tacy wspaniali , jadą na
      opinii ale kres już się zbliża i to wielkimi krokami.Przykładem są Targi które
      zdychają wprost proporcjonalnie do zarozumialstwa przeciętnego poznaniaka.Targi
      mają orgomną szansę stracić lidera rynku w Polsce na korzyść innych ośrodków
      np: Gdańska , Śląska czy choćby Kielc kóre już są wiceliderem rynku targowego w
      Polsce , a więc poznaniacy zabierzcie się do pracy bo Wrocław to was bije na
      głowę a wkrótce będzie to Łódź , Kraków , Szczecin i inne prównywalnej
      wielkości miasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka