Dodaj do ulubionych

Małe Naramowice Rynek

IP: *.netia.pl 09.10.06, 16:36
Witam, zamierzam kupić mieszkanie u dewelopera Echo Inwestments - Małe
Naramowice Rynek, czy ktos kuż podpisał umowe lub się zastanawia - proszę o
opinie o co tej inwestycji sądzicie
Obserwuj wątek
    • marta_inter Re: Małe Naramowice Rynek 09.10.06, 18:12
      Zalety :
      Dosc ciche i spokojne miejsce (do momentu az zaczna budowac obok TBS-y za 2-3 lata)
      Jeden z lepszych jakosciowo i pewnych developerow w Poznaniu
      Blisko samochodem do centrum
      Blisko sklepy, szkoły, poczta itp

Wady :
      Drogo jak na te lokalizację
      Dosc mocno słychac dzwony z Kościoła
      Kilka(nascie) razy w roku smierdzi z oczyszczalni
      Wyjazd rano na Naramowicką w stronę centrum jest baaaardzo utrudniony :( Stoi
      korek i nie ma sie jak wepchnąć :(
      • Gość: gosc Re: Małe Naramowice Rynek IP: *.icpnet.pl 09.10.06, 21:30
        czy jest ktos kto podpisał juz umowę?
        • Gość: gosc Re: Małe Naramowice Rynek IP: *.netia.pl 10.10.06, 12:45
          niek nie pospiasał umowy?? ponawiam pytanie
        • Gość: Marek Re: Małe Naramowice Rynek IP: 83.18.42.* 11.01.07, 13:29
          Witam,
          Kupilem mieszkanie w budynku nr 7. Jestem zadowolony. Cena nie jest zbyt mocno
          wygórowana, a lokalizacja jest moim zdaniem atrakcyjna, biorąc pod uwagę, że
          powstanie ulica Nowa Naramowicka (na szczęście z dala od mojego osiedla -
          gorzej będą mieli mieszkańcy budynków z drugiej strony starej Naramowickiej).

Dla porównania w inwestycji Agrobexu - Ułańska (obok Grunwaldzkiej) ceny
          wynoszą obecnie 6800zł/m2. Ja płaciłem w Echo 5000zł/m2.

W mnie w cenie jest miejsce posotojowe i komórka lokatorska, na Ułańskiej
          natomiast trzeba obowiązkowo dokupić miejsce w hali garażowej za 40 tys (tyle
          kosztowało w grudniu 2006) oraz ewentualnie piwnicę za około 8tys.

Teraz jest tam bardzo przyjemnie i cicho. Ktoś pisał o TBS, ale to chyba w
          innym miejscu, ponieważ widziałem plany terenu u developera i cały obszar
          począwszy od Małych Naramowic Rynek w stronę rzeki, prawie do torów kolejowych,
          został wykupiony przez Echo Investments.

Do centrum (Małe Garbary) autobus jedzie około 12 minut. Są też nocne, więc
          dojaz wygląda nieźle. Nieopodal Tesco czynne do 23.

Z developerem wszystko w porządku. Prawnik w mojej firmie czytał umowę i
          stwierdził, że jest OK, nie ma żadnych kruczków.
    • Gość: burbu Re: Małe Naramowice Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 10:30
      kupiłam mieszkanie w drugim etapie. osiedle jest bardzo ładne i bardzo ciche
      (teren obniżony w stosunku do naramowickiej i oddzielony działką kościelną).
      Dzwony są faktycznie głośne, ale tylko raz na 6 godzin. Ważniejsze dla mnie, że
      msze nie są transmitowane przez głośnik, więc np. w niedzielę jest cichutko.

faktycznie problemem jest ranny wyjazd na naramowicką (trzeba skręcić w lewo).
      dlatego cieszę się, że powstaje trzeci etap, bo z taką ilością ludzi na pewno
      uda się zrobić jakąś akcję, żeby zamontować na wyjeździe światła. bo na razie
      trudno wyjechać (rozwiązanie - wyjeżdżać przed siódmą). natomiast do miasta
      jest niedaleko. samochodem 20 minut. są też autobusy - można jeździć garbarami,
      a można do pestki na śmiałego.

co do developera - wykonanie oceniam wysoko. również obsługa ok, umowa bardzo
      dobra. bezpieczeństwo zwiększa fakt, że echo to spółka giełdowa, więc tak
      szybko nie upadnie (zwracam jednak uwagę, że umowę podpisuje się nie
      bezpośrednio z nimi, ale z ich spółką-córką, która jest odpowiedzialna za
      projekt naramowice). fakt jednak, że nie słyszałam o żadnych kłopotach z nimi.

zaznaczam jednak, że kupowałam jedno z ostatnich mieszkań z drugiego etapu, już
      po wybudowaniu. jest to więc diametralnie różna sytuacja od obecnej, kiedy
      trzeba powierzyć im forsę teraz a odebrać mieszkanie za rok. to jest już jednak
      decyzja zupełnie inna, bo trzeba się zastanowić, czy w ogóle akceptuje się
      takie rozwiązanie (ja nie akceptuję, dlatego szukałam gotowego). ryzyko
      ucieczki i upadłości chyba jest tutaj jednak niskie ze względu na notowanie na
      giełdzie holdingu.
      • Gość: gosc Re: Małe Naramowice Rynek IP: *.netia.pl 25.10.06, 13:05
        chyba kupiłas mieszkanie na osiedlu małe naramowice, teraz powstaje male
        naramowice RYNEK?
        • Gość: burbu Re: Małe Naramowice Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:13
          oczywiście że tak. ale deweloper ten sam, ta sama ekipa techniczna, a chyba o
          to pytasz, prawda? rynek ma mieć inny wygląd domów - nie wiem, czy to dobrze,
          czy źle, ale w internecie wyglądają ładnie.
    • Gość: karpiak Re: Małe Naramowice Rynek IP: *.eranet.pl 03.11.06, 23:01
      mieszkam tuż obok w atanerze na karpia, dzwony to żaden problem wole to niż
      market ze spalinami pod domem, okolica cicha spokojna, a do miasta chwila i
      przystanki krok od domu, z korkami też nie będzie problemu jak za 2-3 lata
      będzie nowa naramowicka, sklepy i poczta prawie pod domem, trochę doskwiera
      brak jakiegoś parku z ławkami do którego możnaby się na spacer z dzieckiem
      wybrać, generalnie jedna z lepszych lokalizacji w poznaniu
    • Gość: 240672wilk Re: Małe Naramowice Rynek IP: *.range81-157.btcentralplus.com 25.12.06, 20:42
      Maciek czy podpisales ta umowe? Prosze o doswiadczenia. Ja sie aktualnie
      zastanawiam nad kupnem mieszkania na Naramowice Rynek. Jakies opinie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka