Dodaj do ulubionych

św. Rodzina

20.10.06, 13:31
Ile kosztuje poród rodzinny?
Chciałabym mieć salę pojedyńczą po porodzie, czy wtedy dziecko będzie cały
czas przy mnie, czy tylko na czas karmienia? Zależy mi, żeby było ze mną. Czy
w przypadku pojedyńczej sali muszę mieć dla dziecka wszystko swoje?
Obserwuj wątek
    • anneeczka Re: św. Rodzina 20.10.06, 15:04
      Porod rodzinny kosztuje 300 zl. Sala osobna po porodzie 150 zl. Jezeli chcesz miec caly czas dziecko ze soba to nikt nie bedzie robil Ci problemu i spokojnie bedziesz mogla. Kobiety z reguly ciesza sie ze moga na troche oddac dzieci i dzieki odpoczac, ale to indywidualna decyzja. Ubranka sa szpitalne, pielegniarki i tak zabiora malenstwo do mycia wiec przebiora, ale jezeli chcesz je miec caly dzien przy sobie, przydadza sie pieluszki, husteczki i krem czy zasypka.
      Pozdrawiam!
      • morelka80 Re: św. Rodzina 21.10.06, 14:19
        Czy na takich pojedyńczych salach można przyjmować gości?
        I czy jest tam łóżeczko dla dziecka?
        Myślałam, że na pojedyńczej to wiadomo, że mama z dzieckiem jest.
        Też chciałabym wykupić taką salę.
        Ciuszków dla dziecka, rożka itp rozumiem, że nie trzeba zabierać?
        • anneeczka Re: św. Rodzina 26.10.06, 13:56
          CZesc,
          Na pojedynczej sali oczywiscie mozna przyjmowac gosci, ale ja osobiscie radze przychammowac z odwiedzinami, tatus naprawde wystarczy, i powiedzmy rzut okiem przez dziadkow. Wierz mi, po porodzie jest wam potrzebny przede wszystkim spokoj i lepiej tez aby maluch nie mial od razu kontaktu z tabunem zarazkow zewnetrznych, wiadomo w warunkach domowych jest zupelnie inaczej...
          Jest oczywiscie lozeczko dla dziecka. Ciuszki bedziesz miala ale na wyjscie musisz miec swoje. Ja rozka nie bralam bo maly wyruszyl do domu od razu w foteliku samochodowym, w ktory rozek by sie nie zmiescil.
          Powodzenia!
          • gretka22 Re: doba 120 zł. 27.10.06, 09:09
            Małe sprostowanie co do ceny za jedynke- koszt za dobe to 120 zł, a nie 150

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka