truscaffka 23.10.06, 16:49 Witam przyszłe mamy - czy jest tu jeszcze ktoś, kto oprócz mnie, ma termin na kwiecień? Jak się czujecie? Ile przytyłyście? Czy czujecie już pierwsze ruchy fasolki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agawa5 Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 24.10.06, 08:35 czesc :) Ja rodze w kwietniu, termin mam na 5. To moje drugie dzieciątko, kopie juz od początku 15 tygodnia. Wczesnie ale ruchy pierwszego maluszka tez wczesnie czułam bo pod koniec 16 tc. Narazie przytyłam 1,5 kg dzis mam wizyte u lekarza i chyba skoncze na L4. Mam silne bóle głowy i skurcze których jeszcze byc nie powinno. Gin kazal mi duzo odpoczywac, ale nie jest łatwo odpoczywac biegajac do pracy, zajmujac sie domem i jeszcze niespełne półtorarocznym szkrabem który nadal potrafi sie kilka razy w nocy obudzić. A ty jak sie czujesz? gdzie rodzisz, masz juz jakies plany? Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 24.10.06, 20:56 Witaj Agawo! To moje pierwsze dzeciątko, więc nie umiem jeszcze odróżnić, czy to co czuję w brzuszku to ruchy fasolki czy tylko wzdęcia po owocach...;)) Ja przytyłam ok. 5 kg, ale tylko w brzuszku, czuję się dobrze, chodze sobie na jogę dla kobiet w cązy, dużo spaceruję, i energii mam za dwoje ;))) Mam nadzieję, ze tak będzie dalej, bo czeka mnie obrona mgr w lutym. Nie wiem jeszcze gdzie będe rodzić, gdyż na to chyba za wcześnie - ale generalnie zbieram informacje o trzech szpitalach - o polnej, o sw. rodzinie i o raszei - każde z tych miejsc ma swoje plusy i minusy, więc pewnie i tak zdecyduję się dopiero pod koniec ciązy...A Ty gdzie rodziłaś pierwsze dzieciątko? Moj wstępny termin przypada na 1 kwietnia, za tydzień idę do mojej pani doktor - zobaczymy co powie po usg ... Pozdrawiam serdecznie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
netczukd Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 30.10.06, 09:25 Czesc No to i ja dopisze sie do listy kwietniowek . Termin mam na 05 kwietnia. Jestem juz prawie zdecydowana, ze bede rodzic w św. Rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka77 Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 13.11.06, 15:24 witajcie Kwitniowki!:) Pozdrawiam. Mam termin na 11 kwiet.To moje pierwsze Malenstwo:) Tez mysle o sw. Rodzinie albo o Lutyckiej. Prowadzi mnie dr Kosacz- znany Wam? Zbieram opinie bo poznalam go przypadkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 14.11.06, 09:15 Witaj Kwietniówko! Ja mam termin na Prima Aprilis ;)) Od tygodnia czuję ruchy dziecka. Mnie prowadzi pani doktórka z Polnej, ale im więcej czytam o tym szpitalu ,tym coraz bardziej upewniam się, że nie chcę tam rodzić...rOZWAżAM śW. Rodzinę (znam tam jedną położną), Lutycką no i Raszei... Odpowiedz Link Zgłoś
agawa5 Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 15.11.06, 09:30 No to terminy mamy podobne :)moze sie spotkamy w sw. Rodzinie. A swoja drogą, przydałoby sie tam wiecej sal rodzinnych do porodów. Bardzo sie boje ze wyląduję na ogólnej. Jak sie czujecie? Ja mam ostatnio wilczy apetyt i przytyłam juz 5 kg. Powoli przymierzam sie tez do zrobienia USG połowkowego, tez w klinice. A dla potwierdzenia czy wszystko naprawde jest ok ide do Raszei do Dmochowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Do agawy 15.11.06, 17:55 Witaj! Jeśli chodzi o św. Rodzinę, też mnie trochę martwi to, że przy nawale rodzących kobiet, mogę nie trafić do sali rodzinnej - i to jest jak na razie jedyny minus św. Rodziny ;)) A co do mojego samopoczucia - mam mnóstwo energii, znajomi mówia, ze chodze rozpromieniona i że widać po mnie, że jestem szczęśliwa i zadowolona. Z drugiej strony zaś, chyba zaczęły mi hormony się odzywac, bo bardzo łatwo doprowadzić mnie do płaczu - a do tej pory raczej twarda babeczka ze mnie była. Chlipałam już w poniedziałek i wczoraj. Dzisiaj jak na razie konto mam czyste ;))) Apetyt również mi się wzmógł w ostatnim czasie, i skutki tego widać na wadze łazienkowej - łącznie od początku ciąży przybyło mi już 8 kg, z czego 4 kg w ciągu ostatnich 2 tygodni. Coś czuję, że nie trafię do elitarnego grona kobiet, których waga w trakcie ciąży zamyka się w granicach przepisowych 12 kg ;))) Na tzw. "połówkowe" chcę iść w przyszłym tygodniu - na Polną, bo tam w poradni pracuje moja pani doktor. To na razie tyle u mnie! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka77 Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 15.11.06, 14:38 No to niezly termin "Truscaffko":)hehe. Ja tez juz sie tyle naczytalam o tym szpitalu, nade wszystko dominuje termin "niesamowita masówka". Coraz bardziej przekonuje sie do Lutyckiej. Z jakiej jestes dzielnicy? Ja Górczyn.Moze sie spotkamy kiedys i wymienimy poglady??Ania Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Do kwietniówki 15.11.06, 18:01 Hej Kwietniówko! No własnie ja też, im więcej czytam o Polnej, tym bardziej jestem na NIE. Gdzieś pod skórą czuję, że trafię w końcu do tej św. Rodziny, zwłaszcza, że mam tam 5 minut spacerkiem (gdyż, odpowiadając na Twoje pytanie - mieszkam na łazarzu). O Lutyckiej też dobrze słyszałam - dwa razy rodziła tam moja moja szwagierka,i jedna koleżanka - i obydwie były bardzo zadowolone... Co do spotkania - bardzo chętnie, możemy się kiedyś spiknąć w jakiejś kawiarni na przykład i pogadać jak baba w ciąży z drugą babą w ciąży ;)))) Ja mam ten problem, że wśród mojego otoczenia jest prawdziwa posucha, i ja z tą ciążą i z mężem jestem jak samotna wyspa ;))) Na wszelki wypadek podaję Ci mój adres mailowy: qp3k@op.pl A jak tam przebiega Twoja ciążą? Byłaś już na badaniu połówkowym? Znasz już płeć dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka77 do Truscaffki 16.11.06, 11:51 Hej :) ja w sumie tez krawedz Łazarza, jestem z Arciszewskiego - jeszczce sie okaze, ze gdzies blisko siebie mieszkamy :):) Ponoc to wzorcowa ciaza - i oby tak dalej. Chidze jednoczesnie do poradni na Polnej i prywatnie - tak aby miec porownanie.Nie mialam jeszcze polowkowego-to nas 18 tydzien. Ale czuje ze to ON :):):) Dzis wieczorem mam priv wizyte i usg. Dam znac jutro. Trzymaj sie. Na razie Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Re: do Truscaffki 16.11.06, 19:18 J też czuję, że to będzie ON...Czułam tak jeszcze zanim zaszłam w ciążę, ale...czas pokaże...27 listopada wybieram się na Polną na "połówkowe" (mimo, iż będę wtedy na początku 23 tygodnia) - i wtedy się przekonam ;)) A co do bliskości - to chyba faktycznie jesteśmy sąsiadkami - Ty na Arciszewskiego, a ja przy Parku Wilsona mieszkam ;)) Czekam na wieści - jak było u ginekologa ;))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka77 doTruscaffki 17.11.06, 08:32 Czesc Kolezanko!Wiesz co , przeciez mam Twojego e-maila - zaraz napisze :):)Anka Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Re: doTruscaffki 17.11.06, 19:45 Hej Aniu - nie wiem, czy już napisałas tego maila, czy odłożyłaś to na później, w każdym razie ja nic nie dostałam jakby co ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka77 Re: doTruscaffki 17.11.06, 20:32 Hej:) wyslalam rano na ten adres ktory napisalas :( nie doszedl?? Mam go w wyslanych Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka77 Re: doTruscaffki 17.11.06, 21:15 wyslalam wlasnie raz jeszcze na adres: gp3k@op.pl . Moze pomylilas "q" z "g"?? anka Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Re: doTruscaffki 17.11.06, 21:55 Hej Aniu, niestety nic nie doszło, a ten adres to na pewno: qp3k@op.pl (na początku jest q a nie g;))) Na wszelki wypadek podam Ci mój drugi adres: qpiecka@wp.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka77 doTruscaffki 18.11.06, 12:03 Czesc :) zaraz wysle jeszcze raz i na ten adres drugi:) Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
natalia_gs Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 20.11.06, 19:23 Witam serdecznie przyszłe mamy!!! U mnie termin 2 kwietnia, więc również zaliczam się do kwietniówek:-) Jak na razie przytyłam ok 5 kg, czy to dużo??? Sama nie wiem... A co do ruchów - to moja pierwsza ciąża, więc nie wiem czego sie jeszcze spodziewać - ale wydaje mi się , że jeszcze nie, no cóż poczekam.... Pozdrawiam wszystkie mamy przyszłych "baranów" Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 20.11.06, 22:59 Witaj Natalio! Twój termin przypada o jeden dzień później niż mój;))) Jka się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
polka79 zapraszam do KWIETNIÓWEK 23.11.06, 16:44 tu jest forum kwiecien 2007 - zapraszam Was serdecznie - tez jestem z Poznania i tez z kwietniem 2007 w zapasie :-))) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42045 Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Będzie dziewczynka;))) 28.11.06, 16:57 Hej hej kwietniowki - byłam wczoraj na usg -lekarz powiedział, że:"raczej na pewno dziewucha" ;))) Tak więc najprawdopodbnije zostanę mamą malutkiej Zosi ;))) A jak u Was? Znacie już płeć? Odpowiedz Link Zgłoś
agawa5 Re: Będzie dziewczynka;))) 28.11.06, 19:44 Ja mam jutro wieczorem USG, ciekawe co będzie :) w domu mam juz synka. Jak bede wiedziala - pochwalę sie Wam Milego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
agawa5 Re: Będzie dziewczynka;))) 29.11.06, 19:47 No i juz wiadomo, niedawno wrocilam z USG. Bedziemy mieli drugiego synka. Sama nie wiem co bym chciala bardziej moze córeczke?, ale ciesze sie ze maluszek jest zdrowy i wszystko w brzuszku ok., bo to najwazniejsze. W kazdym razie chłopczyk bedzie na 100% bo "sprzet" ma tak pokaźny ze lekarz nawet nam zdjecie zrobił :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Re: Będzie dziewczynka;))) 29.11.06, 23:08 Hej hej Agawo! Moje serdeczne gratulacj;)) My mieliśmy przeczucie na chłopaka (bo w rodzinie urodzaj dziewczynek jest), ale natura, jak widać, chce inaczej ;)) I masz racę - najwazniejsze, że dzidzia zdrowa ;))) Pozdrawiam! (a imię już macie wybrane?) Odpowiedz Link Zgłoś
agawa5 Re: Będzie dziewczynka;))) 30.11.06, 09:14 Dziekuje za gratulacje :)) bardzo serdecznie. Imienia jeszcze nie mamy, musimy pomyślec. Dzisiaj siedze w internecie szukam spacerówki dla synka na allegro. Nie wiem sama jaką bym chciała. Chyba jeszcze pobiegam po poznanskich komisach ale najpierw musze je namierzyc :) Chce zmienic starszemu synkowi wózek zanim maluch sie urodzi zeby sie przyzwyczaił i nie odczuwał ze nowa dzidzia cos mu "zabrała". Odpowiedz Link Zgłoś
amicho Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 18.12.06, 13:00 witam serdecznie wszystkie kwietniówki, ja mam termin na 9 kwietnia, już w 14tyg. lekarz nieśmiało sugerował, że będzie chłopczyk:)i to się potwierdziło, a co do porodu zastanawiam się na św. rodziną... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zomo7 Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 16.03.07, 10:49 Cześć Dziewczyny! Ja też mam termin na 13-18 kwietnia 2007 ale lekarz twierdzi że urodzę na początku miesiąca. Chcę rodzić w Raszei. Widze że od dawna się nie udzielacie w tym wątku - pewnie się juz prywatnie zgadałyście. Czy mogłabym sie dołączyc do 'waszej grupy dyskusyjnej'? Pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 16.03.07, 11:32 Hej Małgosiu - kwietniówki są na forum "kwiecień 2007" :) I faktycznie, prywatnie się zgadałyśmy - wczoraj było małe spotkanko w Starym Browarze - szkoda,że się nie zgadałysmy i z Tobą:)) Zapraszam na forum "kwiecień 2007" - tam są bardzo sympatyczne i fajne kwietniówki z całej Polski i nie tylko:) Dołącz do nas - czekamy! Odpowiedz Link Zgłoś
ang31 Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 16.03.07, 12:31 Cześć dziewczyny, ja również mam termin na 9 kwietnia - Wielkanoc :)Od paru dni przeglądam różne strony dla mam i trafiłam na forum. Będę rodziła na Lutyckiej, strach mnie już dopada, to moja pierwsza dzidzia i wszystkim się zamartwiam. Bardzo dobrze się czułam przez całą ciążę, a teraz to chęci mam dużo, ale sił dwa razy mniej i to że się szybko męczę trochę mnie złości. Jak się czujecie przed "finałem", chociaż teraz to dopiero się zacznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 16.03.07, 15:49 Hej ang! Zapraszam cię na forum "kwiecień 2007" - tam znajdziesz wiele kwietniówek, z którymi będziesz mogła wspólnie poprzeżywać te ostatnie tygodnie i dni:)) Ja mam termin na 1 kwietnia:) Na razie jestem spokojna - dzisiaj piorę ciuszki i prasuję pościel:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zomo7 Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 16.03.07, 12:35 Hej Truscaffka :) Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie. Napewno odezwę sie na tym forum jeszce nie jeden raz. Już je odnalazłam i jak zauważyłam że wczoraj odbyło się spotkanie to aż mi się smutno zrobiło ...szkoda że wcześniej o tym nie wiedziałam bo napewno bym się pojawiła. Cóż może innym razem uad nam się spotkać - w szpitalu lub na spacerze z naszymi pociechami:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Re: Gdzie podziały się "kweitniówki"? 16.03.07, 15:51 hej hej! No kurcze - szkoda,ze tak późno;(( Ale spoko - powychodzimy razem na spacerki:)) Do zobaczenia więc na forum kwietniówek:) Dzisiaj pierwsza się rozpakowała, wiec panuje tam ogólne podniecenie:)Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś