pan.nikt Zastrzelił w obronie koniecznej? 25.10.06, 23:07 Ciekawe!!! (aha, to do bywalców) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shedows Re: Zastrzelił w obronie koniecznej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:14 mój dom moją twierdzą i tyle trzebabyło rozwydrzonego smarkacza trzymać w domu.Ja popieram obrońce własnego domu Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Zastrzelił w obronie koniecznej? 25.10.06, 23:18 Niereformowalny jesteś. Czyżbyś nie popierał swojej koalicji, która chce ułatwić zabijanie intruzów wchodzących na prywatny teren? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Zastrzelił w obronie koniecznej? 25.10.06, 23:38 Nie wiem o jakiej obronie mówisz. A\swoją drogą, ciekawy autorytet cytujesz w sygnaturce. Nie astydzisz sie takich autorytetów?? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Zastrzelił w obronie koniecznej? 26.10.06, 00:09 pan.nikt napisał: > Nie wiem o jakiej obronie mówisz. [...] serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65648,3659190.html [...] > A\swoją drogą, ciekawy autorytet cytujesz w sygnaturce. > Nie astydzisz sie takich autorytetów?? [...] Ostatnio podpierałem się nawet cytatem z Urbana: "Nie tyle sam kaczyzm wieje grozą, ile skala społecznego dlań przyzwolenia". Moją przychylność zyska nawet diabeł, jeśli tylko inteligentnie zrecenzuje kacze idiotyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak1 Re: Zastrzelił w obronie koniecznej? IP: *.icpnet.pl 26.10.06, 08:44 Zrobił bym tak samo ,a dzieciaka trzeba było lepiej wychować a nie pozwolić żeby wystawał przy budce z piwem . Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Zastrzelił w obronie koniecznej? 26.10.06, 16:41 l.george.l napisał: > Moją przychylność zyska nawet diabeł, jeśli tylko inteligentnie > zrecenzuje kacze idiotyzmy. "Sztab" naszych wielkich myślicieli pracuje nad tym;) -- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu M.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwadransik Re: Zastrzelił w obronie koniecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:08 Piszesz nie na temat. A po drugie na temat ewolucji wypowiedział sie wice minister (przyznam niefortunnie) to tyle, a co do tematu jak może matka bronić swego syna który pijany po godz 22 wkracza na obcy teren i wybija szyby w domu sąsiada. Wyrok zapadł sprawiedliwy. Tylko uniewinnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup Re: Zastrzelił w obronie koniecznej? IP: 217.153.53.* 26.10.06, 08:39 Prokuratura umorzyła śledztwo. Rodzina Adriana znowu przegra. Niech się ludzie w końcu nauczą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Zastrzelił w obronie koniecznej? IP: *.icpnet.pl 26.10.06, 09:56 Co za głupi upór rodziny! Na co oni liczą? Prokuratura umorzyła śledztwo, więc z czym oni chcą iść do sądu? Słuszna decyzja Prokuratury, ale rodzina chuligana nie daje za wygraną!!! żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam [...] IP: 83.238.74.* 26.10.06, 10:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks4 Zastrzelił w obronie koniecznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:31 akurat pisdorny to nie moja bajka ale w tym jednym ich haśle ich popieram- każde wejście nieproszonych osób na teren prywatnej posesji, tym bardziej domu może byc uważane za akt agresji i spotkać się z "adekwatnym" jak mówi Putin- odporem. Jeśli potrafią wprowadzić do polskiego prawa takie zapisy- punkt dla nich- jednem dzień mniej smażenia ich w piekle. Taki zapis uprości znakomicie postępowanie- wszystko będzie zależeć od miejsca znalezienia trupa. Trup za płotem - żle, trup w mieszkaniu- dobrze. Dzisiaj sąd rozdziela włos na czworo czy wręcz ośmioro- czy zachowanie napastnika upowazniało do sięgnięcia po broń, czy środki uzyte do obrony były adekwatne do zagrożenia itd, itd, Procedura sądowa wlecze się przez wszelkie instancje, często napadnięty siedzi do ostatecznego wyroku w więzieniu przez całe lata by w końcu zostac uniewinniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup Re: Zastrzelił w obronie koniecznej IP: 217.153.53.* 26.10.06, 11:40 > każd > e wejście nieproszonych osób na teren prywatnej posesji, tym bardziej domu może > byc uważane za akt agresji i spotkać się z "adekwatnym" jak mówi Putin- odpore > m. O nie. Z odporem. Po prostu. "Obronę adekwatną do zagrożenia" już przerabialiśmy i kretyńskie pytania typu "dlaczego sięgnął pan po nóż skoro napastnik miał tylko rurkę?". Niektórzy nawet słowo "napastnik" mogliby zakwestionować. Mecenas reprezentujący matkę Adriana twierdzi, że zabity nie wtargnął do domu pana Piotra. On... wszedł! Noż k***a genialne. Tylko czekać jak zakwalifikują rabunek jako pożyczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Re: Zastrzelił w obronie koniecznej 26.10.06, 12:56 Gość portalu: keczup napisał(a): > Tylko czekać jak zakwalifikują rabunek jako pożyczkę. Bardzo celne podsumowanie. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Zastrzelił w obronie koniecznej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:57 pan.nikt napisał: > Czekamy na wyrok. z nadzieją, że będzie taki sam jak poprzednie decyzje prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER oddalić pozew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:32 facet miał prawo się bronić przed napastnikiem, kazdy kto wejdzie na czyjś teren bez zgody właściciela i zachowuje się agresywnie powniniem liczyć się z tym że dostanie kulkę między patrzydła bezpieczeństwo, porządek i własność prywatna to świętość, czas zeby to skomuszałe społeczeństwo wreszcie to zrozumiało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ycbo Re: oddalić pozew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 13:26 A cała ta dyskusja może mieć miejsce tylko dlatego że prawem zajmują sie zera i jest ono tak skonstruowane aby rzesze darmozjadów mogły nosić te idiotyczne chałaty i popisywać się w "sądzie" lukami i elastycznoscią tego co nazywamy zartobliwie prawem. Obrona konieczna czy nie konieczna kogo to powinno obchodzić, gdyby było to jasno określone i gdyby mozna było wyczytać że od momentu wtargnięcia na moją własną działkę obojętnie czy z nożem czy z kwiatami jesteś bandytą i można walnąć ciebie w łeb obojętnie czy pałą czy kropidłem sprawa była by prosta i babę ze smieszną skarga nie musiał by poganiać sąd czy prokurator, wystarczył by zwykły cieć przy wejsciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: oddalić pozew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:33 święte słowa Odpowiedz Link Zgłoś
grendelek Re: oddalić pozew 26.10.06, 22:05 Bullshit... nie chcialbym, zeby ktos odstrzelil mnie, gdy wpadne na czyjas posesje aby zadzwonic po karetke, policje czy inna straz pozarna, gdy, odpukac, bede mial wypadek niedaleko. Poza tym patrzac na nasze, tfu, spoleczenstwo nie wierze w szczeroac intencji uzywajacego bron czy bez czy tez z pozwoleniem. Ot, dzis chetnie bym zastrzelil debila, ktpry o male miki wjechal mi wpol drzwi tylnych, za ktprymi siezial moj syn... tego chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup Re: oddalić pozew IP: 217.153.53.* 27.10.06, 09:11 Co do pomocy wystarczy zapukać/zawołać/zadzwonić do drzwi. A nie włamywać się po pijaku wywalając szybę. Myślę, że do p. Piotra przychodziło wielu ludzi i jakoś ich nie zastrzelił... Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: oddalić pozew 27.10.06, 09:24 grendelek napisał: > Bullshit... nie chcialbym, zeby ktos odstrzelil mnie, gdy wpadne na czyjas > posesje aby zadzwonic po karetke, policje czy inna straz pozarna Czy ty nie widzisz czy nie chcesz widzieć róznicy pomiedzy wchodzeniem na czyjąś posesję a włamywaniem się w nocy z wybijaniem szyby? Bo to jednak istotna różnica, której uwzglednienie powoduje, że Twoje uwagi brzmia bezsensownie Matka tego chłopaka twierdzi,że chce się dowiedzieć prawdy o swoim dziecku. Obawiam się, że tę prawdę mogła juz poznać tylko nie chce jej przyjąć do wiadomosci. Ale jest matką i ma do tego prawo. Tylko dlaczego ma za to mieć ciągłe kłopoty P. Piotr. Dlaczego to tak długo trwa. To drobiazg ale tu chodzi o prywatny akt oskarżenia a nie o pozew.Pozew jest w sprawach cywilnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Zastrzelił w obronie koniecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 13:42 Tak naprawdę chłopak mógłby żyć, ale zaniedbano go w szpitalu stwierdziwszy, że to jakiś pijany żul. A właściciel oczywiście, że strzelał w obronie koniecznej. Jak można mieć watpliwości ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup Re: Zastrzelił w obronie koniecznej? IP: 217.153.53.* 26.10.06, 13:46 > A właściciel oczywiście, że strzelał w obronie koniecznej. Jak można mieć > watpliwości ? Wersję p. Piotra potwierdziły ustalenia prokuratury i policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJo Zastrzelił w obronie koniecznej? IP: *.ce.put.poznan.pl 26.10.06, 17:02 Mnie uczono, że wchodząc do kogoś należy pukać lub zadzwonić - wygląda na to że według zwolenników wersji że to było zabójstwo obecnie wchodząc do kogoś z gościną wybija się szybę. Jestem zwolennikiem hasła mój dom moją twierdzą, ale pod warunkiem stosowania zasady, że napastnik wiedział że jest to teren prywatny - a nie że strzela się np. do grzybiarza który nie zauważył tabliczki, bo została ona zwinięta przez złomiarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Jaka rodzina taki syn syn/nieboszczyk na szczęście IP: *.bredband.comhem.se 26.10.06, 18:59 Bandytów należy niszczyć jak wszy bo co do tego,że chłoptaś miał bandycki cel ustalono bez wątpliwości. Stanowisko rodziny nie jest zaskakujące. Podobnie zareagowała rodzina chłoptasia z Gdańska ,który przyczynił się do śmierci 14 dziewczyny. Prymitywy pieprzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za strzelajacym Re: Zastrzelił w obronie koniecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:10 >Co Adrian Kowalski robił w piątkowy wieczór w domu Piotra J.? Według jego >matki poszedł wyjaśnić spór, który miał z synem Piotra J. - Tomaszem. he he w nocy? >Z wizytą do sąsiada Adrian wybrał się po wypiciu - wraz z kolegami - butelki >wódki. Dostał ją parę miesięcy wcześniej w nagrodę za zdaną maturę. quwa. nie uwierze, ze mlody chlopak 3mal butelke wodki kilka miesiecy!!!! mam nadzieje, ze Piotr J. wygra!!!! >Co Adrian Kowalski robił w piątkowy wieczór w domu Piotra J.? Według jego >matki poszedł wyjaśnić spór, który miał z synem Piotra J. tak, w nocy:-((((((( Odpowiedz Link Zgłoś