Dodaj do ulubionych

zaczyna się przedwyborcze bagienko?

28.10.06, 23:19
Nie wiem czy jest to prawda, ale właśnie dowiedziałem się, że jeden z
kandydujących nauczycieli wystosował list wyborczy do byłych swoich uczniów,
prawdopodobnie żeby na niego głosowali. Jeżeli jest to prawda, to mamy zwykły
skandal! Jak można w taki sposób wykorzystywać swoje stanowisko. Nauczyciel
może kandydować, ale w życiu nie powinien w taki sposób docierać nawet do
byłych swoich uczniów. Skąd wziął ich dane osobowe i adresowe? Jeżeli
udostępniła je szkoła to mamy kolejny skandal. Jeżeli tak było, to
natychmiast powinien się tym zainteresować kurator i prokurator. Szkoła nigdy
nie powinna być wmieszana w wybory nawet już byłych uczniów. Jeżeli zdobędę
ten list, to przytoczę go na forum ze wszystkimi danymi nauczyciela, włącznie
z ugrupowaniem politycznym czy wyborczym jakie reprezentuje. SKANDAL!
Obserwuj wątek
    • zenko3 Re: zaczyna się przedwyborcze bagienko? 28.10.06, 23:46
      Powinni go na zbity pysk z roboty wywalić. Jestem ciekaw któż to taki?
      • bidemaeier Re: zaczyna się przedwyborcze bagienko? 29.10.06, 00:11
        Ciekawy sposób zdobywania wyborczej klienteli. Można powiedzieć, że uczyciel
        przekroczył granice przyzwoitości. Niestety ale coraz częściej mamy marność nad
        marnościami. Osobiście jakbym miał dzieci to nie chciałbym żeby ktoś taki mi je
        uczył..
        Ktoś jednak musiał mu te dane udostępnić, bo nie wierzę, żeby miał tak genialną
        pamięć i wszystkie dane i adresy zapamiętał. Ten , który to zrobił chyba mają
        rację, że powinien pójść pod prokuratora, a już najmniejsza kara to wywalka z
        posadek.
        • antykomunista1 Re: zaczyna się przedwyborcze bagienko? 29.10.06, 00:17
          Ale przecież jeszcze nie wiadomo czy jest to prawda? Tak własnie pisze
          założyciel wątku. To może poczekajcie aż sie to wyjaśni, bo przecież nie żyjemy
          na Sacharze.
    • s.waligora Re: zaczyna się przedwyborcze bagienko? 29.10.06, 01:42
      Do balbuleny i innych kandydatów
      Dzięki za rozpoczęcie mojej kampanii na forum ,ale wasze zaangarzowanie jest
      morze zbyt wielkie.
      postaram się odpowiedzieć na prosty problem który tak was zbulwersował , że
      zgodnie z narastającą modą pragniecie zawiadomić o " SKANDALU " wszystkie
      bardziej lub mniej interesujące instytucje.
      To po koleji
      1. Nazywam się stanisław Walióra i jestem nauczycielem w ZSTiO na ul.
      Gnieźnieńskiej
      2. Działalnością społeczną i polityczną / czasami jedno wynika z drugiego/
      zajmuję się od wielu lat
      3 Byłem jednym z załorzycieli Unii Demokratycznej ,jej przewodniczącym we
      Wrześni a potem miałem zaszczyt kierować przez pewien czas Unią Wolności
      3 Miła/y/ Balbuleno. Myślę Ze zdajesz sobie sprawę z tego ,że chcąc zrobić
      coś dla ogółu /przynajmiej ze swoim sumieniem / nie trzeba rzucać pracy.
      4 tak się składa że jestem nauczycielem. Czy dobrym ? /wielokrotnie
      otrzymywałem nagrody dyrektora w ubiegłym roku nagrodę starosty/ , ale uważam
      że najlepszymi recenzentami mojej pracy są absolwenci Mojej szkoły -byli
      uczniowie.
      5 Kandydowałem
      już / czasami z powodzeniem / do samorządu i do parlamentu . jesem nauczcielem
      i znam swoje obowiązki / nie wspominając o przyzwitości/. Nigdy ---a myślę że
      potwierdzi to parę tysięcy osób rozsianychb po całej Wielkopolsce -
      • cypissekk Do Stanisława 29.10.06, 09:42
        Jakiego przedmiotu Pan uczył, no bo chyba nie języka polskiego. Proszę mi
        wybaczyć złośliwość, ale słowa "zaangarzowanie" i "morze" użyte w pierwszym
        zdaniu albo "pomorzesz" w innym - swoją gramatycznością powalają mnie i
        dyskresytują Pana jako potencjalnego mojego reprezentatnta w którejkolwiek z
        Rad.
        Wybaczy Pan ale dla mnie nie będzie "frajdy i przyjemności" jak będziemy się -
        choćby w tak małym stopniu - kompromitować dając Panu mandat.

:-)ruwniesz s powarzaniem :-)
        cypissekk
    • s.waligora Re: zaczyna się przedwyborcze bagienko? 29.10.06, 01:54
      Do dyskutantów
      pojawiło się kilka głosów w dyskusji to do nich -
    • s.waligora Re: zaczyna się przedwyborcze bagienko? 29.10.06, 10:02
      Do Cypiska
      Ma pan całkowitą rację - błędy w tekście są niewybaczalne. Przepraszam i jeżeli
      za coś mi wstyd to z tego powodu.Na swoje malutkie usprawiedliwienie mogę
      napisać tylko to że błędy i wiele literówek spowodowane było tym że pisząc z
      głowy w dużym zdenerwowaniu i późno w nocy kliknąłem WYŚLIJ za szybko nie
      czytając tego co napisałem. Trochę przypadkowo ,ponieważ był to mój pierwszy
      tekst na pierwszym forum. Małe pocieszenie - dlatego jeszcze raz proszę o
      wybaczenie.
      • balbuena Re: zaczyna się przedwyborcze bagienko? 29.10.06, 10:40
        Za nic mnie pan nie musi przepraszać, bo i tak twierdzę, ze nie powinien pan w
        ten sposób postępować. Dla mnie jest to nie do przyjęcia, a i pana zasługi mnie
        tutaj najmniej interesują. Nie znam pana jako nauczyciela, nawet nie wiem,
        jakiego przedmiotu pan uczy. Uważam, że do ucznia nawet jeżeli jest on już
        absolwentem, nie powinien jakikolwiek nauczyciel wysyłać listów w sprawach
        wyborczych. Dotyczy to każdego nauczyciela czy np. urzędnika, który
        postanowiłby wysłać list do swoich kolegów z pracy. Moje sumienie jest ok. pana
        sumienie pozostawiam panu.
        • dwtst Re: przepraszam mam pytanie 29.10.06, 10:57
          Uczy pan w szkole na Gnieźnieńskiej? Jest to szkoła mleczarska?
          • petroskus Re: Miły Panie! 29.10.06, 11:32
            Jeżeli uważa Pan, że ktoś panu rozpoczął kampanię wyborczą, to współczuje panu
            i tej pana kampanii. Radziłbym, żeby zamiast „pracy organicznej” popracował
            pan nad ortografią i stylem wypowiedzi, bo jest to dyskwalifikujące pana jako
            pedagoga. Wstyd i tyle Szanowny Panie .
          • petroskus Re: przepraszam mam pytanie 29.10.06, 12:07
            Tak, jest to dawny "Mlecz", który dołożono do dawnego Wetu, co chyba tych
            drugich wcale ich nie ucieszyło.
        • niepoprawny1 Re: zaczyna się przedwyborcze bagienko? 29.10.06, 12:07
          Nienormalne to jest twierdzenie, że startowanie w wyborach to jest coś
          wstydliwego. Gdyby wszyscy tak myśleli to byłaby anarchia.
          Stanisław Waligóra jest znanym, cenionym nauczycielem i pedagogiem.
          Wiem też doskonale, że to człowiek wysoko taktowny. Nawet nie dawno w rozmowie
          ze mną mówił, że ma problem jak w szkole na lekcjach mówić o wyborach
          samorządowych ( na lekcji WOS) tak, żeby nie zostało to poczytane jako jego
          kampania wyborcza. Na wszelki wypadek więc całkowicie przemilcza ten temat na
          lekcjach, poza odnotowaniem faktu, że mają one miejsce.
          Dlaczego to robi ? Ponieważ nadużyłby swojej pozycji i stanowiska nauczyciela w
          szkole. Ma tego oczywiscie świadomość.
          Czym innym jest jednak zwracanie się listowne do dorosłych ludzi, byłych
          uczniów o poparcie. Dlaczego nie mieliby się oni dowiedzieć, że nauczyciel,
          którego być może uważają za godnego do sprawowania funkcji radnego, kandyduje ?
          Czy to wstyd kandydować czy chluba ?
          Na czyje głosy ma liczyć nauczyciel w wyborach jeśli nie na swoich byłych uczniów?
          Wydaje mi się, że ci, którzy próbują w idiotyczny sposób zdyskredytować
          niezwykle uczciwego i popularnego pana Waligórę, sami kandydują.
          To wy się powinniście wstydzić.
          • balbuena Re: do niepoprawnego 29.10.06, 12:18
            Widać, żeś kolega po fachu, a szczegółowo „klakier”, jak zresztą wielu innych w
            poszczególnych partyjkach. Hymny pochwalne pozostaw sobie na później. Dla mnie
            jest to absolutnie nie do przyjęcia, a jak będę kandydował do tego czy tamtego
            to ci wyślę list. Złośliwości w stosunku do tego pana nie będę czynił, ale na
            pewno swoich dzieci bym nie dał, żeby uczył. Szybciej bym zagłosował na
            UFOludka niż na tego pana.
          • wercyngetoryks_wp Re: zaczyna się przedwyborcze bagienko? 29.10.06, 12:52

„ZAANGARZOWANIE”, „MORZE” bez słonej wody, „POMORZESZ”

buhahahahahahahaha – byki jak miny przeciwpancerne.

• megalikwidator Re: zaczyna się przedwyborcze bagienko? 29.10.06, 14:04
              Wynika z tego że starostwo miało rację likwidując mlecz. Kardynalne błędy
              ortograficzne nie przystoją nauczycielowi. Przykro było coś takiego przeczytać.
              Szcególnie infantylne tłumaczenie.
    • s.waligora Re: zaczyna się przedwyborcze bagienko? 29.10.06, 14:28
      Szanowni dyskutańci
      Co ja mgę dodać. Za błędy i chaos mojej pierwszej przydługiej wypowiedzi
      przeprosiłem, ale naprawdę miotały mną wielkie enocje i bez przeczytania z
      powodu braku doświadczenia / mój pierwszy raz/ nacisnąłem wyślij. Ale OK
      zasłużyłem - można sobie po mnie pojeździć.
      Wracając do meritum. Pozwolę sobie niezgodzić się z większością wypowiedzi. Ja
      osobiście jestem przekonany ,że mam prawo do kontaktów /również listownych / z
      dorosłymi ludżmi, którzy kiedyś byli moimi uczniami, a teraz często są moimi
      młodszymi kolegami.
      Jednak kończąc ze swojej strony, chciałbym dodać - co było w tym
      " skandalicznym" liście.
      1 Poinformowałem adresatów o mojej decyzji startu w wyborach.
      2 Poprosiłem o poparcie
      3 Dodałem ,iż w przypadku niechęci do mojej osoby lub listy z której startuję -
      poszli na wybory i zagłosowali tak -tu cytuję : " serce, rozumi sumienie".
      4 Dalej są moje prywatne informacje m.in. na temat motywów startu.
      To wszystko.
      Na koniec jeszcze jedno. Szanowni dyskutanci forum,myślę że zwiększością
      z Was się nie znam i dlatego proszę nie wyciągajcie wniosków o człowieku na
      podstawie fragnentu informacji czy incydentalnego błedu. Nie życzę Wam aby Was
      to spotkało. Resztę zostwmy wyborcom.
      POZDRAWIAM - Stanisław Waligóra
      • antykomunista1 Re: zaczyna się przedwyborcze bagienko? 29.10.06, 14:49
        Nie potępiam Pana, że Pan startuje w wyborach. Myślę, że ma Pan takie prawo.
        Jednak mimo wszystko ja również mam pewne wątpliwości, co do tego listu, czyli
        sposobu zdobywania wyborców. Wie Pan, byli to Pana uczniowie i w jakiś sposób
        nie jest to etyczne.
        Powinien Pan również wiedzieć, że jako nauczyciel (jakiego uczy Pan
        przedmiotu?) Jest Pan osobą publiczną, do której powinno się mieć szczególne
        zaufanie i dla której stawia się duże wymagania merytoryczne i etyczne. Pisząc
        z tak rażącymi błędami trudno mieć takie zaufanie.
        Pozostawiło to spory niesmak. Czy tak być powinno?

Do Megalikwidatora.

Ja mam jednak spore wątpliwości, co do likwidacji Mlecza. Uważam, że akurat tej
        szkoły nie powinno to spotkać.
        • vae.misero.mihi Re: wstyd mi 29.10.06, 16:34
          Przepraszam, ale nic więcej nie napiszę.
          • balbuena Re: wstyd mi 29.10.06, 18:54
            Przeczytałem pani wypowiedzi i nie wiem, dlaczego pani wstyd? To nie pani
            powinna się wstydzić. To chyba ktoś inny.

Pozdrawiam
            • wercyngetoryks_wp Re: sława nam pisana 29.10.06, 19:07
              A może materialik ten podeślemy do TVN? Znowu będziemy „sławni”!
              buhahahahahahahaha
              • balbuena Re: sława nam pisana 29.10.06, 19:40
                Tu się nie ma z czego śmiać. Raczej chyba płakać. A sława taka jest nam
                niepotrzebna.
              • zbyszko.16 Wiemy, że pan 29.10.06, 20:23
                uwielbia wszystko podsyłać gdzie się da. Tego niestety się nie leczy.
      • zbyszko.16 panie Stanisławie 29.10.06, 20:22
        większość nicków z którymi pan tuataj "dyskutuje" to (co myślę wiarygodnie
        zostało wykazane) różne wcielenia tej samej osoby - pana konkurenta do mandatu
        radnego, a przy okazji kandydata na burmistrza. Z nim na słowa pan nie wygra.
        Jemu też zdarza się popełniać błędy ortograficzne - co też zostało wykazane.
        Oto przebieg demaskacji:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=147&w=44529134
        Warto przeczytać wszystko.
    • s.waligora Re: do żbyszka 29.10.06, 22:20
      Nie wiem czy ma pan rację, ale jeżeli tak to muszę stwierdzić, że jest mi
      bardzo osobiście przykro. Osobę o której pan pisze znam od lat i nie chcę
      uwierzyć ,że byłaby do tego zdolna. Bardzo chciałbym żeby pan się mylił ,choć
      pewności nikt z nas mieć niestety nie maże.
      • zbyszko.16 Re: do żbyszka 29.10.06, 23:18
        Fakty mówią za siebie.
        A tu dalszy ciąg tamtej dyskusji:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=147&w=44784373
        Pan radny będzie tu robił za kreta albo wilka w baraniej skórze do końca świata
        i o jeden dzień dłużej.
        • balbuena Re: do zbyszka i pana nauczyciela 30.10.06, 07:19
          Widać, że brak argumentów robi swoje. Nie jestem, ani nie byłem radnym. Jeżeli
          to ma być obrona to rzeczywiście współczuję i panu nauczycielowi i tobie.
          Żałosne.
          I jeszcze jedno!
          Wstyd mi panowie chociażby za to, że swoje widoczne i żenujące błędy
          próbujecie zamaskować tak prymitywnymi metodami.W przypadku zbyszka16 to niech
          mu będzie. W przypadku pana nauczyciela to jest zupełne już nieporozumienie.
          Nie tędy droga .
          • balbuena Re: do pana nauczyciela 30.10.06, 07:25
            Powie nam pan w końcu, jakiego przedmiotu uczy?
          • zbyszko.16 Re: do zbyszka i pana nauczyciela 30.10.06, 09:05
            balbuena napisał:

> Widać, że brak argumentów robi swoje. Nie jestem, ani nie byłem radnym.

Tylko,że "balbuena" nie została nigdy zdemaskowana. To znaczy nie zostało to
            wyraźnie wykazane. Dlaczego więc się broni ?
            Jest oczywiście o wiele więcej nicków pana radnego, którym nie dobrano się "do
            skóry" z braku dowodów. Rozumiem, że ten nick daje pan na tacy gratis. Dziękujemy.
            Kiedy jest już bardzo źle, uderza pan w patetyczny ton. Typowa dla pana metoda.
            Ohyda.
            Natomiast pan S.Waligora musi mieć świadomość, że kandydat o "dużej wyobraźni" i
            fantazji wyśle teraz list do TVN-u, do MEN, do prokuratury, do przewodniczącego
            partii, do ABW, do "Faktu", do wojewody, do prymasa, do kuratora. Jakaś z tych
            albo innych jeszcze sterroryzowanych instytucji zrobi z tego być może jakiś
            użytek. Może już pan napisać list z wyjaśnieniami, oświadczeniem... rozumie pan.
            Być może wystarczy jeden taki sam do wszystkich, chociaż...
            • balbuena Re: do zbyszka 16 30.10.06, 09:13
              Zbyszek16.

Dyskusja z tobą staje się komiczna. Radnym nie jestem bo nigdy nie startowałem
              i co ci powiem jeszcze, nie zamierzam nigdy tego robić. Jeżeli miałbym zasiadać
              w takim towarzystwie, to wolę już sortować śmieci. Chaotyczna obrona robi z
              ciebie klauna i to muszę jeszcze powiedzieć że tonący brzytwy się chwyta.
              • balbuena Re: do nauczyciela 30.10.06, 09:17
                Do nauczyciela.
                Gratuluję obrońcy!

Proszę mi odpowiedzieć tak , albo nie:

Czy prawdą jest, że taki wyborczy list wysłał pan również do tegorocznych
                maturzystów z pana szkoły?

Bo zaczynają różne plotki krążyć, a mi się nie chce w to wierzyć, że do nich
                pan również to skierował.
                • zbyszko.16 do pana radnego 30.10.06, 09:49
                  pan radny napisał:

> Do nauczyciela.
                  > Gratuluję obrońcy!
                  >
                  > Proszę mi odpowiedzieć tak , albo nie:
                  >
                  > Czy prawdą jest, że taki wyborczy list wysłał pan również do tegorocznych
                  > maturzystów z pana szkoły?
                  >
                  > Bo zaczynają różne plotki krążyć, a mi się nie chce w to wierzyć, że do nich
                  > pan również to skierował.

Nie rozumiem:
                  co pan próbuje tu wmówić ? Że maturzysta to niewinne chłopię czy dziewczę,
                  które w najśmielszych wyobrażeniach nie dopuszcza myśli, że jego nauczyciel może
                  kandydować ? Polityka dzięki panu ma mu się kojarzyć tylko z brudem, tak ?
                  • balbuena Re: do pana nauczyciela 30.10.06, 10:23
                    Proszę odpowiedzieć; Napisał pan taki list do tegorocznych maturzystów?
                    • balbuena Re: do pana nauczyciela 30.10.06, 10:24
                      Mam nadzieję, że zbyszko 16 to nie pan? Bo napisałem do pana, a odpowiedział mi
                      ktoś inny.
                      • balbuena Re: do pana nauczyciela 30.10.06, 10:30
                        Proszę jeszcze odpowiedzieć na pytanie: Jakiego uczy pan przedmiotu? Pytanie
                        jest skierowane do nauczyciela.
                        • petroskus Re: Do Pana Zbigniewa16 30.10.06, 18:17
                          "> innych kandydatów zaangarzowanie jest

>morze zbyt wielkie.
                          >To po koleji

>3 Byłem jednym z załorzycieli Unii Demokratycznej ,jej przewodniczącym we
                          Wrześni a potem miałem zaszczyt kierować przez pewien czas Unią Wolności

>coś dla ogółu /przynajmiej ze swoim sumieniem / nie trzeba rzucać pracy.
                          >już / czasami z powodzeniem / do samorządu i do parlamentu . jesem nauczcielem
                          >i znam swoje obowiązki / nie wspominając o przyzwitości/. Nigdy ---a myślę że

>prowadziłem żadnej kampanii w szkole a wręcz ucianałem wszelkie próby rozmowy
                          na ten temat.

>pomorzesz/.
                          DZICIAKI DZIĘKI---------------------------------------
                          • petroskus Re: Do Pana Zbigniewa16 30.10.06, 18:24
                            Wyciągnięte są tylko zdania lub same wyrazy, gdzie występują błędy. Całego
                            tekstu nie miałem siły przytaczać, zresztą jest on powszechnie dostępny.
                            Może teraz przyzna Pan rację.

• wercyngetoryks_wp Re: zibi tropiciel 30.10.06, 20:14
                              Śledź, śledź zbiniu a może wyśledzisz komisję śledczą? Tropiciel z ciebie
                              pierwsza klasa tylko węch masz beznadziejny. ( a morze zibi pomorzecie sobie
                              się zaangarzować? ) A tak wogóle nie flustruj się
                              zibi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uhaha
                        • balbuena Re: brak odpowiedzi jest odpowiedzią? 30.10.06, 23:25
                          Szkoda, że nie ma pan odwagi odpowiedzieć. „Mlecz” szkoła, która była jedną z
                          najstarszych naszych szkół chyba nie zasłużyła sobie na to.
                          Ale jak śpiewała Rodowicz – „ ale to już było i nie wróci więcej” I może dobrze.
                          • s.waligora Re: brak odpowiedzi jest odpowiedzią? 31.10.06, 00:31
                            Maciej, jeżeli to ty to zadzwoń . Jeżeli nie ty ,to osoba która wypowiada się
                            na wszystkie tematy dotyczące Wrzśni już dawno się powinna zorienować we
                            wszystkim . A poza tym nie chce mi się dłużej gadać . SKOŃCZYŁEM.
                            • balbuena Re: brak odpowiedzi jest odpowiedzią. to już wiem. 31.10.06, 07:17
                              Muszę pana rozczarować . Nie jestem Maciejem, ani radnym, ani nauczycielem, ani
                              woźnym itp. Nauczycielem jest pan i to pan czyni jak czyni. Rozumiem powody,
                              dla których się panu nie chce gadać. Są one napisane wyżej i niestety napisane
                              przez pana tak, jak napisane. Idąc wczoraj przez nasze miasto i oglądając
                              plakaty wyborcze w tym pana plakaty zrobiło mi się pana żal. Ale w 100% jest
                              pewne, że dzieci moich pan nie będzie uczył. Już ja tego dopilnuje jako rodzic –
                              ojciec.
                              • zbyszko.16 Re: brak odpowiedzi jest odpowiedzią. to już wiem 31.10.06, 08:40
                                Ale pan pajacuje, panie radny.
                                • balbuena Re: do zbyszka16 31.10.06, 09:08
                                  Gratuluję. Teraz pan uważał i nie pomylił nicków. Ale tak i tak wstyd się
                                  będzie za panem ciągnął, oczywiście jako obrońcy.Takich czasów doczekaliśmy.
                                  • megalikwidator Re: jakie szkoły powinny pozostać? 31.10.06, 16:15
                                    Wg mnie powinny pozostać tylko 3 szkoły średnie
                                    LO na Witkowskiej
                                    LO i Technikum na Kaliskiej
                                    Technikum na Wojska Polskiego

Do pozostałych czyli mlecz i koszary powinno się zaprzestać nabór.
                                    • judymdoktor Re: jakie szkoły powinny pozostać? 31.10.06, 16:23
                                      A nie byłoby lepiej odłączyć Mlecz od Wetu i połączyć Mlecz z Koszarami?
                                      Zawodówka musi gdzieś istnieć, bo przecież nie wszyscy nadają się do techników
                                      i liceów. To byłoby najlepsze rozwiązanie.
                                      • naukowiecwrzesinski Re: jakie szkoły powinny pozostać? 01.11.06, 11:46
                                        Polska szkoła jest w głębokim kryzysie i niestety, ale takie przypadki jak
                                        nauczyciela piszącego z błędami ortograficznymi czy nauczycielki matematyki
                                        strasznie głośno krzyczącej na lekcji, tylko taką sytuację potwierdzają.
                                        Września w zasadzie słynęła z dobrych szkół średnich. Teraz, po powiatowej
                                        reformie, która doprowadziła do połączenie dwóch szkół i stworzenia jednej
                                        wielkiej widać wyraźnie, że jest to ogromny błąd, za który odpowiada Starosta
                                        Wrzesiński, Przewodniczący Komisji Edukacji oraz wszyscy dyrektorzy i
                                        nauczyciele szkół zasiadający w Radzie Powiatu. Mieliście niepowtarzalną okazję
                                        zrobienia coś dobrego dla wrzesińskiej oświaty średniej. To, że coś
                                        otynkowaliście i położyliście nowy dach nie jest reformą tylko waszym
                                        obowiązkiem. Dlatego przestańcie się tym chwalić. Dzisiaj widać wyraźnie, że
                                        szkoły molochy są szkołami, które powinno się zasadniczo i szybko zmniejszać, a
                                        nasz starosta i przewodniczący oświaty zrobili odwrotnie.
                                        Na koniec: nauczyciel, który pisze z błędami zaliczanymi do pierwszej kategorii
                                        nie powinien być nauczycielem. Nauczyciel, który nie potrafi powstrzymać emocji
                                        nie powinien być nauczycielem. To jest wstyd panie i panowie. Uważam, za pomysł
                                        do przyjęcia rozłączenie szkoły z Kaliskiej ze szkołą z Gnieźnieńskiej. Jest to
                                        chyba najlepszy obecnie pomysł. Do rozważenia pozostawiam nowym władzom
                                        powiatowym ten projekt oraz projekt połączenia szkół z Koszarowej i
                                        Gnieźnieńskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka