Dodaj do ulubionych

Jakś-bud opieńskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 13:17
Witam wszystkich, na forum nie znalazłem wypowiedzi na temat inwestycji na
opieńskiego, pierwszy etap juz jest zakończony, jakie macie doświadczenie z
firma jakś-bud? warto im zaufać? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mm,,mm Re: Jakś-bud opieńskiego IP: *.icpnet.pl 14.11.06, 16:51
      polecam, zresztą wystarczy zobaczyć plac budowy - wizytówka firmy
    • Gość: Gość Re: Jakś-bud opieńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 01:10
      Witam, niestety moje doświadczenia z firmą jakś-bud nie są najlepsze. Dzisiaj
      bardzo żałuję swojej decyzji o związaniu się z tą firmą. Budynki ładnie
      wyglądają, ale cudów nie ma - to co jest w środku to jedna wielka porażka.
      Jakość wykonania jest bardzo niska i pozostawia wiele do życzenia. Ciągi
      wsteczne w szybach wentylacyjnych, smród z kanalizacji oraz pojawiające się z
      czasem inne "atrakcje" takie jak grzyby (w nowych budynkach!!!) czy pęknięcia
      przekraczające wszelkie dopuszczalne normy - to właśnie standard firmy jakś bud.
      SZCZERZE NIE POLECAM
      • Gość: Daro Re: Jakś-bud opieńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 16:23
        Nie polecam!!! Do dnia dzisiejszego nie mamy podpisanego aktu notarialnego (I
        etap Opieńskiego), tłumaczą sie, że to wina GEOPOZU
      • Gość: a.hudalla Re: Jakś-bud opieńskiego IP: *.199.58.244.tesatnet.pl 23.04.07, 13:07
        Szanowny Panie,
        sama mieszkam w nowowybudowanym domu i początkowo nie wietrzyłam mieszkania, ze
        względu na małe dziecko. Po krótkim czasie pojawił się grzyb na ścianiach,
        dopiero wtedy uświadomiono mi, że wietrzenie domu jest czynnością niezbędną do
        prawidłowego funkcjonowania wentylacji.
        Odnośnie kwestii nieprzyjemneego zapachu, moja prywatna rada jest następująca:
        SYFON ZALEWAĆ WODĄ. Po pięciu minutach przykra woń zniknie. Mam dokładnie taki
        sam problem - nowoczesna, nieszczelna kanalizacja, która po wyschnięciu wydaje
        nieprzyjemną woń.
        Co do pieca, uprzejmie informuję, iż jego moc jest nawet za duża do zajmowanej
        powierzchni domu. Piec daliśmy większy, ze względu na komfort użytkowania.
        Mam nadzieję, że powyższe informacje choć w małym stopniu przyczynią się do
        przyjemniejszego użytkowania naszej inwestycji.

Życzę wszystkiego dobrego łącząc pozdrowienia,

Aleksandra Hudalla
        Jakś-Bud
    • Gość: Sylas Re: Jakś-bud opieńskiego IP: *.echostar.pl 10.04.07, 11:17
      Z aktami notarialnymi to problem ma polowa deweloperów. Problemem często nie są
      oni sami, ale debilne przepisy.
      • Gość: aaa Re: Jakś-bud opieńskiego IP: *.echostar.pl 12.04.07, 20:01
        Z tym smrodem z kanalizacji to chyba przesada mam tu mieszkanie i jakoś nic
        nie czuje ani w mieszkaniu ani na klatce schodowej...no a z tymi aktami to fakt
        jakoś ich nie ma do dzisiaj:(
        • Gość: w Re: Jakś-bud opieńskiego IP: *.tktelekom.pl 25.04.07, 15:13
          Przestrzegam osoby z II etapu aby nie odbierały mieszakań zbyt szybko bo
          przyjdzie im do zapłaty rachunek za wszystkie koszty developera !!! tłumacząc ,
          że są to koszty ...części wspólnych, do których osoba zobowiązała się ,że
          będzie pokrywała od momentu odbioru mieszkania- w tym momencie Jakś--Bud
          stracił w moich oczach zaufanie do firmy!Koszty można ponieść ale adekwatne do
          zuzycia!!!
          • Gość: goran Re: Jakś-bud opieńskiego IP: *.icpnet.pl 26.04.07, 21:53
            Naprawdę musisz zapłacić im jakieś koszty??? Jak wysokie są to koszty? Jak to
            czytam to zaczynam żałować, że od nich kupiłem mieszkanie, ja jeszcze nic nie
            dostałem nt kosztów do zapłaty.
            • Gość: w Re: Jakś-bud opieńskiego IP: *.echostar.pl 28.04.07, 20:41
              koszty dot.I etapu-II chyba jeszcze nie odbierał mieszkań?
              koszty od momentu odbioru kluczy do mieszkania- niby nie ma w tym nic dziwnego
              oprócz kwot tych kosztów...i poszczególne składniki: ochrona( portier na
              budowie), opłaty administracyjne, sprzątaczka- proponuję zobaczyć klatkę...
              wywóz śmieci koszty większe jak normalnie przy użytkowaniu, no i oczywiście woda
              , gaz, energia...- bez początkowych stanów liczników:(
    • Gość: Salys Re: Jakś-bud opieńskiego IP: *.echostar.pl 28.04.07, 21:47
      Na poczatku jest wiecej smieci - duzo wiecej smieci, kazdy wnosi kartony,
      przycina, piłuje, wykańcza i urządza a potem wyrzuca. To mnie nie przekonuje.
      A po wtóre zawsze mozna żadać rozliczenia szczegółowego nikt nie obciązy za
      więcej wody niż sie zuzylo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka