Dodaj do ulubionych

Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w drug...

13.11.06, 01:18
Na zasadzie "Polak madry po szkodzie" wybierz, drogi Poznaniu ,Ryszarda
Grobelnego w II rundzie (bo w pierwszej popelniles blad nie wybierajac Jacka
Tomczaka).

Innymi slowy - daj odpor machlojom i cwaniactwu spod znaku P.O. !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ben Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.tktelekom.pl 13.11.06, 01:30
      Spadaj z tym Tomczakiem
      • wielkopolskawschodnia Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr 13.11.06, 01:50
        Dobrze, że przepędziliście tego PiSuara Tomczaka. Pozdry.
    • tomas_torquemada Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr 13.11.06, 01:32
      Co zrobil Grobelny takiego, ze skaczecie jak malpki?
      • Gość: elektor Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 01:55
        a teraz jedni i drudzy będą zabiegali o głosy Tomczaka. Jako zwolennik PIS
        oddałbym je dla Grobelnego
        • ewengarda Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr 13.11.06, 03:53
          Ja tam glosuje na Grobelnego - choc mozna mu wiele zarzucic, to i tak lepszy
          jest od tej dretwej pani - nawet fakt, ze jest kobieta jej nie ratuje, niestety.
          • nexer Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr 13.11.06, 05:06
            ewengarda napisała:

> Ja tam glosuje na Grobelnego - choc mozna mu wiele zarzucic, to i tak lepszy
            > jest od tej dretwej pani - nawet fakt, ze jest kobieta jej nie ratuje,
            niestety
            > .
            >

Ewengarda, cos pomyliłaś, podobnie jak ten, co ci dawał imię
            Jeśli Marysia jest drętwa, to Grobelodaktyl jest w stanie hibernacji. Albo
            konserwacji. Utopił się w słoiku z formaliną. Widziałaś gow WTKu? Wyglądał i
            zachowywał się, jakby mu zabrali stary twardy dysk i nie włozyli nowego.
            • ewengarda Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr 14.11.06, 17:33
              nie mam WTK - choc masz racje, moze warto by ich razem zobaczyc i porownac.
              Widzialam MPW w PTV i nie zrobila na mnie dobrego wrazenia.
              Nie rozumiem tylko Twojej uwagi dotyczacej mojego imienia - mozesz mi wyjasnic?
      • nexer Marysia zaraz wykończy Rysia! 13.11.06, 05:00
        Zanosi się na koniec skorumpowanego nieudacznictwa w Poznaniu! Koniec biernego
        obserwowania, jak Wrocław zwija nam inwestora za inwestorem! Koniec
        prezydentów, którzy spietrani jak bandyci siedza na ławie oskarżonych na oczach
        całej Polski! Pakuj sie, Ryszard, ponoć jest wolne miejsce pracy w okrąglaku -
        manager windy. Wyslij CV zawczasu.
        • Gość: JUŻ PO PO A Pasło-Kłamczucha kiedy przeprosi Grobelnego? IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 06:55
          W piątek przed wyborami sąd wydał wyrok. Pasło-Kłamczucha zbudowała na ohydnym
          kłamstwie swoją kampanię wyborczą szafując liczbami z księżyca! Otóż drogi
          kolego, tylko w umysłach Pasło-Kłamczuchy i waszych, jej klakierów,
          oportunistów, konformistów, kłamców i cyników, ludzi bez pryncypiów ani
          ideowych ani merytorycznych, tylko w waszych umysłach Wrocław nas przegania a
          Poznań tonie! Kupimy jej bilet Intercity do Warszawy i niech nigdy więcej się w
          Poznaniu nie pojawia! To co pokazałaś w tych wyborach Platformo było zagraniem
          a la Kurski! Kropka w kropkę jak PiS! Jesteście siebie warci!
          • Gość: JUŻ PO PO autocenzura IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 07:35
            Fatalny wielbłąd ortograficzny! O matko, ta nieprzespana noc!
            • Gość: zatroskany ale się ugotowałeś IP: 195.20.110.* 13.11.06, 08:22
              człowiczku czytaj mniej gazet więcej książek
              i nie wypowiadaj się w ten wątpliwy sposób,
              kazanie jak Piotra Skargi niemal ...
              • Gość: ... Paszoł won, pokurcu głupi! IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 13:02
                Po 16 godzinach pracy i nieprzespanej nocy mogłem zgubić literę! Książek więcej
                w życiu przeczytałem niż ty umiesz policzyć!
                • Gość: ortograf Re: Paszoł won, pokurcu głupi! IP: 203.232.234.* 14.11.06, 07:12
                  ale ja przeczytalem ten tekst kilka razy i jakos nie jestem w stanie dopatrzyc
                  sie zadnego bledu ortograficznego...
                  bylbys w stanie wskazac gdziez to?
          • Gość: Brum Re: A Pasło-Kłamczucha kiedy przeprosi Grobelnego IP: *.poligrafia.com 13.11.06, 12:08
            Za co ma przepraszać. Tego oszusta Grobelnego? Fryzjera? Sługusa u Kulczyka?
            Złodzieja i chama?
            Dzisiaj apelacja. Jeśli w Polsce jest sprawiedliwość to ten Fryzjer wszystko
            odszczeka. A bilet to se kup sam. Do Mielna
            • Gość: ... Re: A Pasło-Kłamczucha kiedy przeprosi Grobelnego IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 13:09
              Wystarczy jej posłuchać na debatach. Nadęta suka! To Ryszard wypowiada się z
              humorem, ze swadą, operując faktami. Przeprosicie! Kompromitujecie się tylko
              swołoczy! Mimo zwycięstwa do rady PO jest śmieciem. Tak jak PiS jest 3
              garniturem Solidarności tak wy jesteście trzecim garniturem Unii Wolności.
              Wygraliście bo kłamaliście jak Kurski. Stosujecie metody PiSu. Danych się szuka
              w GUSie a nie na stronach Pasło-Chamidła! Pogadaj sobie z Lipińskim co sam
              myśli o niej. Cytuję: "miernota intelektualna".
              • pe1 Re: A Pasło-Kłamczucha kiedy przeprosi Grobelnego 13.11.06, 19:49
                Grobelny fryzjerek to głupi buc, na dodatek złodziej.
                Widać kto popiera tego sprzedawczyka - bolszewia żerująca na korupcji.
                Poznaniacy nie dadzą sobie znowu wcisnąć czterech lat kolejnych szwindli i
                staczania się po równi.
              • dobrusia_to_ja Re: A Pasło-Kłamczucha kiedy przeprosi Grobelnego 13.11.06, 23:15
                Gość portalu: ... napisał(a):

> Nadęta suka!

Już po tym, co napisałeś widać, że nie ma sensu z tobą dyskutować.
          • Gość: wyb Re: A Pasło-Kłamczucha kiedy przeprosi Grobelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 12:50
            Chłopie rozejrzyj sie! Albo lepiej przejedź się do Krakowa i Wrocławia to
            zrozumiesz jak należy pracować!
        • Gość: metan Re: Marysia zaraz przeprosi Rysia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:47
          won z tego miasta dla ktorego nic nie zrobilas cwaniaro!!!!
          • pe1 Re: Marysia zaraz przeprosi Rysia!!! 13.11.06, 19:50
            WON ze złodziejami i malwersantami!

Poznań już nie chce sprzedawczyków siedzących w kieszeni Kulczyka!!!
        • Gość: MPW Re: Marysia zaraz przeprosi Rysia:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:50
          won z pazerniactwem -cwaniactwem partyjniactwem.Won do WAWy
          • Gość: och Re: Marysia zaraz przeprosi Rysia:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:54
            Do Warszawy trzeba wyjeżdżać żeby pracować...dolina
            może ktoś zacznie działć na podwórku
            Grobelny już się opchał i zdycha...
      • Gość: K Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 07:46
        Grobelny był fanem rozbudowy bazy lotniczej w Poznaniu-Krzesinach.
        Twierdził, że to sposób na bezrobocie w Poznaniu. fakt Ustanowienia znacznych
        obszarów strefą ograniczonego użytkowania, czyli zamieszkania pomija milczeniem.
        UMP jest instytucją, która po pierwsze nie przyjmuje reklamacji.Spróbujcie
        złożyć skargę na decyje urzędnika, zobaczycie jak jest rozpatrywana. Zdaniem
        prezydenta nie ma tam korupcji i decyzje są optymalne. Urząd po pierwsze broni
        swojego wizerunku a nie prawa i prawdy.
        Za dużo mam stycznośći z UMP, żebym zagłosował na Grobelnego.

• Gość: Wyborca Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 12:47
        Problem w tym , że nic nie zrobił oprócz tego co zabrał.
    • Gość: Przewodniczący OKW Jakie minimalnie? Gazeto, nie kompromituj się! IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 06:46
      W prawie wszystkich komisjach Grobelny wygrał z dużą przewagą nad Pasło-
      Kłamczuchą. Jemu urośnie do prawie 40%, jej spadnie poniżej 30%. Nie
      kompromitujcie się już popierając Pasło-Kłamczuchę, bo stracicie od 17 lat
      wiernego czytelnika!
      • Gość: cia Re: Jakie minimalnie? Gazeto, nie kompromituj się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 07:53
        miasta.gazeta.pl/poznan/0,36030.html
        • Gość: an21 Ciekawe ilu malkontentów przyjdzie pikietować Brow IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 08:54
          Ciekaw jestem ile osob przyjdzie w dniu otwarcia nowego skrzydła Starego
          Browaru pikietować że to przekręt, niezgodne z prawem itd itp.... Wszyscy,
          którzy ciągle wracają do tej sprawy są beznadziejni, przyjadą znajomi do
          Poznania i na pewno zabierzecie ich właśnie do Starego Browaru. Czasem warto
          nagiąć prawo w granicach zdrowego rozsądku, żeby 600 tys ludzi miało miejsce, z
          którego można być dumnym. Ja jestem. Brawo Pan Grobelny
          • kris9996 Re: Ciekawe ilu malkontentów przyjdzie pikietować 13.11.06, 10:04
            No, no... Widzę że NIEKTÓRZY poznaniacy (słynący z gospodarności) mają ciekawy
            stosunek do inwestowania... "Tata dał mi lizaka... to co że go ukradł, ważne że
            smaczny"... Tak to widzicie??? Ja uważam że takie miasto jak nasze nie może
            pozwalać i aprobować takiego stylu ściągania inwestorów. Jak to o naszym mieście
            świadczy??? Głosujcie na MARIE!
            • Gość: klakson Re: Ciekawe ilu malkontentów przyjdzie pikietować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:16
              Głosować będę na Wiśniewską, ale co do Browaru - nawet jeśli teren został
              sprzedany zbyt tanio - warto było. Bo wyszło miastu na dobre.
              • Gość: eeee Re: Ciekawe ilu malkontentów przyjdzie pikietować IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 17:58
                no wreszcie z kimś się mogę zgodzić. A pozostali co tacy zacietrzewieni??
                Jakbym się przyglądał walkom byków (albo póki-co-prezydenta z wojewowdą)
          • Gość: bob A uniewinnienie nic nie znaczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:53
            Oczywiście jak "nasz", to znaczy, a jak nie "nasz", to znaczy spisek.
            • Gość: opty Re: A uniewinnienie nic nie znaczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:35
              Tylko ze browar zbudował Kulczyk za własne pieniądze, a nie Grobelny z miejskich! Browar powstałby czy tak czy tak, jak nie tam to w starej rzeźni, zajdzni,gazowni...itd...
    • Gość: Poznaniak1 Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 08:25
      Witam ale miał miał ten PiSuar w telewizji WTK , myślał że wygra ale
      naiwniak !!! My już wiemy na kogo głosować !!!
    • Gość: Q Jak PiSuary poprą Grobelnego... IP: 195.20.110.* 13.11.06, 08:42
      ... to ja już nic nie rozumiem.
    • Gość: drumlou Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 08:49
      haha, oszczędź sobie!
    • Gość: RAUBER No to Grobelny tu się kończy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 08:58
      No to Grobelny tu się kończy :]]

Jak tam Rysiu? Masz już jakąś fuchę na oku? Możesz łopatką pomachać przy budowie
      term maltańskich, zrobiłes z Poznania miasto gdzie potrzeba jedynie roboli, więc
      to zajęcie dla ciebie jak znalazł.
      • Gość: Juliz Re: No to Grobelny tu się kończy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:12
        W II turze przekręciarz kontra przekręciara, ale i tak stawiam na Ryśka- z jego
        przekrętów Poznań może być dumny, za to Pasło niech wy... do Wawki skad
        przyszła:(((
        • Gość: RAUBER chyba niedowidzisz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:17
          MPW jest z Poznania i w Wwie musiała pracować - firmy z Poznania uciekają i
          musimy szukać pracy gdzieś indziej. Ja też pisze teraz z Wwy bo w Poznaniu pracy
          nie znalazłem. Ale na wybory przyjeżdżam, podatki płacę dla Poznania i do
          Poznaia w końcu wróce.

Mam nadzieję że Grobleny który odpowiada za nasz zastój padnie a Poznaniem
          będzie rządziła koalicaj PO-PiS - będzie spokojnie i stabilnie.

MPW to menedżer nie polityk, z PeKaO SA zrobiła najsilniejszy bank w Polsce.
          Rozwinęła WBK które właściciel później przeniósł do Wrocławia.
          • Gość: jatez Re: chyba niedowidzisz..TY masz pojecie tey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:35
            o poznaniu, tak sie sklada ze ja tez pracuje w wawie, podrozuje po innych
            miastach i nigdzie nie ma tak dobrych droga jak w poznaniu, wiele pod tym
            wgledem zmienilo sie na lepsze. mnie jako poznaniakowi z innej perespektywy
            latwiej jest dostrzec wiele plusow i przewago naszego iasta nad innymi. Rzygam
            juz na te wieczne narzekanie.Ty jestes zapewne z tej kategorrii co to za cztery
            lata bedzie plakac jaka ta Pasłeka jest do dupy i skorumpowana i podla.Taka
            nasza polska mentalnosc.A te teoretyczne wskazniki i tabelki mozesz sobie
            wsadzic w dupe!!! dla mnie liczy sie to co widze na codzien! a zmienia sie
            wiele na lepsze.I nie obchodzi mnie Krakow, Wroclaw i inne miasta....wazne by w
            Poznaniu bylo dobrze. A pasłeka ma vacat i siega tylko do po stołek
            • Gość: RAUBER Re: chyba niedowidzisz..TY masz pojecie tey IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:46
              Kolego, drogi to nie wszystko. Ja tez jeżdżę czasem po Polsce, fakt że mamy
              najlepsze drogi w kraju. Ale co to zmienia? Pouciekały stąd firmy, żeby zarobić
              musimy wyjeżdżać, z Poznania zrobiło sie miasto robotnicze.

Nie będę płakać że MPW zdobędzie władzę. Długo byłem po stronie Groblenego
              tocząc spory z Sebarem, PanemNikt i kilkoma innymi zacnymi Userami tego forum.
              Ale widze że to co robi Grobleny do niczego nas nie prowadzi, nie mamy tej
              dynamiki co Wrocław który nam wyłuskuje co ciekawsze firmy. Inne w drodze
              łączenia też sie powoli wybierają do Wrocławia. HP pierwsze kroki skierowało do
              Poznania, a wyladowało we Wrocławiu dlatego, ze Grobleny dla nich nie znalazł
              czasu. Jak MPW będąc prezesem PeKaO SA przywoziła do Poznania inwestorów to w
              urzedzie bezradnie rozkładali ręce, nic im nie mogli przedstawić bo nawet nie
              przygotowali planów zagosodarowania przestrzennego a Grobelny olewa inwestorów
              więc tamci lądowali gdzie indziej.

Grobleny jest do tego stopnia bezczelny ze odwala szopki takie jak ta nad Maltą
              z termami, najpierw zrobiono pokjazówkę dla oficieli jak to zaczynają budową
              Term a potem zdjęli płoty, rendery i zakopali wykopy. Czy tak się prowadzi
              inwestycje? Tak się za komuny robiło a nie w XXI wieku. Czy przed drugą turą
              wyborów będzie malował trawę na zielono żeby pokazać że wiosnę umie czynić???
              • Gość: mat Re: chyba niedowidzisz..TY masz pojecie tey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:07
                a co Ty mozesz powiedziec o dynamice rozwoju? skad te newsy? z wybiórczej?
                • Gość: RAUBER Re: chyba niedowidzisz..TY masz pojecie tey IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:59
                  skończ poznańską Akademię Ekonomiczną to będziesz wiedział skąd sie bierze dane
                  i jak się przygotowuje prognozy :]]
              • Gość: eeee Re: chyba niedowidzisz..TY masz pojecie tey IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 18:03
                chyba na biało, tej... że niby zime też umie.
            • pe1 Re: chyba niedowidzisz..TY masz pojecie tey 13.11.06, 19:58
              Gość portalu: jatez napisał(a):

> o poznaniu, tak sie sklada ze ja tez pracuje w wawie, podrozuje po innych
              > miastach i nigdzie nie ma tak dobrych droga jak w poznaniu,

kolego, co ty za bzdury wypisujesz????!!!!!

poznań jest cały w dziurach! już dwa razy miałem zarwane zawieszenie z powodu
              tych dziur! gdzie ty widzisz równe drogi, chyba Św. Marcin!
          • Gość: opty Re: chyba niedowidzisz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:41
            Racja! W Poznaniu nie ma żadnej centrali wielkiego Banku, więc gdzie miała pracować taki specjalista jak M.Pasło-Wiśniewska?? w okienku kasowym?? :D Pomyślcie!!
          • Gość: hehehe musiala wyemigrowac do Wawy bidulka za 8000000 pln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:54
            miesiecznie hehehehehehehe:)
        • Gość: opty Re: No to Grobelny tu się kończy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:38
          Nie kompromituj się! Ta kobieta wychowała się i uczyła się od początku w Poznaniu!
          Brawa dla MARII PASŁO-WISNIEWSKIEJ
          • Gość: refleks Re: No to Grobelny tu się kończy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:47
            Pani Maria Pasło Wiśniewska wychowywała się w Poznaniu. Tutaj koćżyła szkołę
            średnią i tutaj studiowała na Akademii Ekonomicznej.Ma takie samo prawo rządzić
            Poznaniem , jak inni kandydaci.Pani Mario jestem z Panią i wierzę w Pani
            zwycięstwo!
            • Gość: wyborca1211 Pasło-Wiśniewska i PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 09:28
              patrząc na wyniki wyborów łatwo zauważyć, że większość wybranych radnych
              miejskich to nowi ludzie. Czyli wyborcy postawili na zmiany. W drugiej turze
              wyborów wg tej zasady powinna wygrać Maria Pasło-Wiśniewska. Jako kandydat PO
              reprezentuje największą siłę polityczną w Poznaniu i Wielkopolsce. Obecny
              prezydent ma już zapewnione awaryjne lądowanie - miejsce w radzie. Jego
              zapleczem jest jeszcze jeden radny - a więc praktycznie tego zaplecza nie ma. W
              praktyce oznacza to kontynuację złej pracy (żle przygotowane uchwały przez
              służby prezydenta uchylane przez wojewodę, szantaże radnych, kłótnie, sprawy
              sądowe itp.) i osłabianie tempa rozwoju miasta. Wynika to także z braku
              umiejętności współpracy prezydenta z mieszkańcami (za wyjątkiem rodzin
              zatrudnionych na stanowiskach w urzedzie). Złe i chaotyczne działania skutkują
              widocznym dookoła marnotrawstwem i tylko zmiana myślenia (program
              Pasło-Wiśniewskiej jest dostępny w sieci) może to powstrzymać. Jesli ktoś ma
              wątpliwości, to poza porównaniem programów powinien obejrzeć debaty (w WTK, TVP3).
      • Gość: hahahahahaha REUBER ty mosz pojecie o poznaniu tej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:37
        Rychu dziekujemy CI za stadion i za Kolejorza
        • Gość: ankieter Re: REUBER ty mosz pojecie o poznaniu tej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:46
          jaki Lech nic się nie zmieniło.A co ma Grobelny do tego? jakby Ci dał koszulkę z
          autografami całej drużyny to byś mu .....zrobił.
        • Gość: RAUBER Re: REUBER ty mosz pojecie o poznaniu tej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:51
          co zrobił z Kolejorza? Nic nie zrobił. Kasę na stadion załatwiła Łybacka będąc
          ministrem MENiS, stadionik jest nawet ładny bo pachnie nowością, ale konstrukcja
          jest stara. Porównaj to nasze bele co z Allianz Arena w Monachium. I nie tłumacz
          mi że jesteśmy w Polsce więc tu może być wiocha. Jesteśmy Poznaniem i tu ma być
          najlepiej, z Groblenym tego z cholerę nie osiągniemy, to jest leser.
          • Gość: opty Rauber-oni boja sie prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:53
            Dokładnie, najwięcej dla tego miasta zrobiła PANI KRYSTYNA ŁYBACKA! Ona byłaby najlepszym prezydentem, ponieważ potrafi pogodzić przynależność do SLD i współpracy z kmiotami z Pis i ludźmi z PO w walce o lepszą przyszłość dla Poznania. Dlatego wierzę, że M.Pasło-W. pokona Grobla...
            • Gość: hahahaha Re: Rauber-oni boja sie prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:04
              oto mega news!!!! łybacka uratowała kolejorza i załatwiła nam stadion
              hahahahahaha a to mega sensacja hahahahaha!!!!!!
              • Gość: RAUBER Łybacka zrobiła dla Lecha więcej niż Grobelny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:23
                To ona załatwiła kasę na rozbudowę, a Grobelny tylko sie pod to podczepia, wodzi
                tepaków za nos udając że cos robi.

Kto ma wątpliwości niech poczyta numery archiwalne, wyciągi wydatków ceowych
                ministerstwa itd. Gdzie tam jest Grobelozaur leser i leń?
          • Gość: walnij sie w czolo Masz Ty pojecie o Kolejorzu cepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:03
            widac jaki z ciebie poznaniak jak nie wiesz co grobelny zrobil przez te lata
            dla kolejorza i w jakim bylby miejscu teraz Lech, nawet nie polemizuje z takim
            dyletantem poznanskim
            • Gość: RAUBER sam jesteś cep a w dodatku cap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:15
              Grobleny podczepia sie pod Kolejorza bo jest to w Poznaiu medialne, poza NIKŁĄ
              pomocą dla Kolejorza nie zrobił wiele.

Jest beznadziejny, ile firm - potencjalnych sponsorów Kolejorza lub Warty
              sąciągnął do Poznania??
              Ile firm ściągnął a ile stąd uciekło?

Poznań żyje nie tylko Kolejorzem ale tez pracą, a tą znajdujemy w Warszawie nie
              w Poznaniu. To dzięki Grobelnemu indolentowi i bezjajecznemu leserowi.
              • Gość: antyPALaNTY bamber spoza Poznania tylko moze tak pisac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:47
                ile? no własnie Amice cepie:)! Jak wpadki to mega wina Grobelnego jak zasługi
                to na pewno zasługa innych. Oto mentalnosc poznanskiego bambra!!!To ze
                znajdujesz prace w Wawie a nie w Poznaniu to nie dzieki Grobelnemu tylko przez
                to ze jestes zwykłym nieudacznikiem. W stolicy kazdego Panstwa zawsze jest
                wiecej mozliwosci i pracy anizeli w pozostalych miastach. Zatem wychodzi na to
                ze Ty jestes megabezjajowiec
                • Gość: RAUBER Re: bamber spoza Poznania tylko moze tak pisac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:55
                  Skończyłem bucu AE z dwoma językami obcymi, mam specjalizację która mogę
                  wykorzystać tylko w dużych firmach, a te z Poznania uciekają. Taki bezjajowiec
                  jak ty będzie siedział na dupie w jednym miejscu i czekał aż nieudaczny leser
                  Grobelny da mu igrzyska i kuroniówkę.
                  • Gość: miron Re: bamber spoza Poznania tylko moze tak pisac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:39
                    no spie..j stad wraz z tymi dwoma jezykami obcymi, moze w Irlandii ci sie
                    przydadza!!! poznaniaku wyksztalcony i osiadły hehehehehe. z jakiej zes wiochy
                    wędrowcze z ambicjami? kto cie nieudczniku wykastrował elokwencujszu ze
                    specjalizacja? W dzisiejszych czasach o specjalistów firmy zabiegają to chyba
                    nie jesteś topowy hahahahahahahaha
                    • Gość: RAUBER Re: bamber spoza Poznania tylko moze tak pisac IP: *.spray.net.pl 13.11.06, 19:33
                      przypinając innym łatkę wieśniaka pokazujesz jak niski poziom reprezentujesz, szuszfolowaty penerku :]

zacznij stosować jakieś argumenty bo na razie jesteś tak żałosny jak Grobelny, zero argumentów w zamian za to atak personalny :] tylko tyle potraficie ??
                  • Gość: click Teee RAUBER, jak gó.. pływac nie potrafi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:43
                    to narzeka że woda jest za rzadka......to tak gwoli wyjaśnienia takie stare
                    poznanskie przysłowie wiesz?
                    • Gość: RAUBER powiedział robol co wiedział IP: *.spray.net.pl 13.11.06, 19:10
                      czytaj jak wyżej, Grobelny takie popychadła jak ty lubi bardzo :)
                      • Gość: anty Bamber zwazaj na słowa smieciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:53
                        • Gość: RAUBER Re: zwazaj na słowa smieciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:37
                          no dalej zrób mi coś

ćwoku
                          • Gość: antyL RUBER smierdziel swietna rymowanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:56
                            odwazny palancik inteligencik na necie. Wiochmen z szamotuł pewnie:)
                            • Gość: RAUBER Re: RUBER smierdziel swietna rymowanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:29
                              ponad rymowanki, przerabiane w przedszkolu jakoś nie wyskakujesz, tak sie robi w
                              tym, no, hlip hopie? muzyce sfrustrowanych cieniasów?
                              • Gość: antyL hehe cieniasy to sa w PO o ile wiemy hehehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:57
                                a MVP to cienizna hahahahahaha
            • bloggi Re: Masz Ty pojecie o Kolejorzu cepie 13.11.06, 21:41
              tak - najlepiej to Grobelny potrafi wykorzystywać mecze dla agitacji;
              poza tym potrafi jedną trybunę budować przez 3 lata;

stadion już powinien dawno być gotowy!
              ale Grobelny i Frankiewicz tego nie potrafią
        • sosek_s REUBER ty mosz pojecie o poznaniu tej - no ma :))) 13.11.06, 15:51
          Gość portalu: hahahahahaha napisał(a):

> Rychu dziekujemy CI za stadion i za Kolejorza

heh... nie rozpedzaj sie tak.. jak na razie za stadion mu nie mozesz podziekowac
          bo jest chyba tylko jedna trybuna... przy takim tempie budowy to poklony
          grobelnemu bedziesz mogl bic gdzies tak w 2020 moze (chociaz wtedy ten stadion
          juz bedzie chyba przestarzaly...)

a do pana ktory mowil cos o drogach: przepraszam jakie drogi nam zbudowal
          grobelny - nowe zawady? polska? eeee juz wiecej nie pamietam... poznan ma
          rzeczywiscie calkiem niezle drogi ale nie jest to bynajmniej zasluga obecnego
          prezydenta...

chyba juz jednak czas na zmiany =]
          • Gość: MPW pewnie to zasługa MPW te drogi;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:13
            taki z niej cudotworca menago ze pewnie to jej zasługi hahahahaha. Juz takie
            polskie piekiełko sie czepiac, jak na razie to jestesmy drugim miastem w Polsce
            z w miare przyzwoitym stadionem wiec hehe nie rozpedzaj sie w opiniach SOSKu
            skoro nie znasz sie w tym temacie.Jedna trybuna? masz ty pojecie o kolejorzu i
            jego stadionie.Pewnie MPW zbuduje nam drugie CAMP NOU, nikt nie zbuduje tyle co
            obieca ci SZACHRAJKA PASŁEKA:)
            • Gość: RAUBER Re: pewnie to zasługa MPW te drogi;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:20
              Z tą jedną trybuną to sie pieprzyli przez jaki czas? ile czasu to stało i
              niszczało? jak to wykonują?

Grobelny tak to poustawiał żebyście widzieli efekty przy okazji wyborów. Udaje
              że coś robi, a odwala taką wiochę jak przy termach maltańskich. Pokazuje wam coś
              co urąga definicji stadionu i wodzi was za nos. To tak jak Kaczyński w Warszawie
              budując muzeum powstania warszawskiego, a poza tym nic nie zrobił. Tak jak
              Grobleny, dać ludowi igrzyska i niech się lud cieszy. Co za ciemnota...
              • Gość: antyREUBER ciemny to Ty jesteś bambrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:52
                skad sie wzial ten kmiot DYLETANT stadionowy?! o nie wie o czym pisze biedak!
                Takich teoretyków i medrców juz mamy wystarczajaco duzó w sejmie. Idz precz z
                Poznania jak ci sie tu nie podoba poznańska odmiano Leppera co to nic
                konstruktywnego nie potrafi jeno burzy i taki sam dyletant jak TY. Te eee
                wiesniak!!! a moze Ty nie z poznania jestes a z Mosiny lub innego bambrejewa
                co?:)
                • Gość: RAUBER Re: ciemny to Ty jesteś bambrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:57
                  dziekuje za krytykę o stadionowy specjalisto...

u nas w Poznaniu mówi się tej a nie tee, jak w W-wie, lepperowaty grobelozaurze
                  • Gość: antyREUBER Re: ciemny to Ty jesteś bambrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:49
                    hahahaha a od kiedy to taki bamer i kmiot jak Ty mowi U NAS W POZNANIU?! od PO
                    STUDIACH? hahahahahahahahaa
                    • Gość: RAUBER wiesz kim dla Poznania byli Bambrzy szuszfolu?? IP: *.spray.net.pl 13.11.06, 19:15
                      Bambrzy wnieśli duży wkład w rozwój Poznania. Trochę wdzięczności dla tej grupy mieszkańców która po epidemii zasiliła Poznań, ci ludzie przyszli tu z północnej Bawarii z Bambergu. To jedyny przypadek asymilacji Niemców którzy w ciągu krótkiego czasu stali się Polakami.

NIe nauczyła cie tego pani w szkółce, bucu? Jakbyś chodził do szkoły a nie przesiadywał na stadionie to miałbyś odrobinę wiedzie szuszfolu.
                  • Gość: mięciel RAUBER-BAMBER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:54
                    taki wyedukowany a trzeba cie reedukować z poznanskosci analfabeto poznanski i
                    samorzadowy Dyzmo. TEJ to godaja bambry u nos łatusie.
                    • Gość: RAUBER Tej mówią prawdziwi Poznaniacy i Wielkopolanie IP: *.spray.net.pl 13.11.06, 20:03
                      TEJ mówią Poznaniacy i Wielkopolanie dbający o swój język, o swój Heimat i swoją historię, to jest nasz język i musimy go bronić, tylko takie pseudonowoczesne szuszfole będą udawać cholera wie co. Hamburczycy, Bawarczycy, Saksończycy też mają swoje języki lokalne i dbają o nie, a tu się trafi jełop dla którego język lokalny to jakaś zaszłość i "język bambra".
                      • blady37 Re: Tej mówią prawdziwi Poznaniacy i Wielkopolani 13.11.06, 20:54
                        Jesteś w warszawie to tam zostań,a od Poznania wara.Poczytaj se cv pani pasło.Taka rewela i zrezygnowała z takich pieniędzy jak pensja prezesa banku by zostać posłem?Taka propaganda to dobra była za komuny."robol z Poznania"
                        • Gość: RAUBER Re: Tej mówią prawdziwi Poznaniacy i Wielkopolani IP: *.spray.net.pl 13.11.06, 21:06
                          Zarabiając w Warszawie płacę podatki dla Poznania i na pewno w Wwie nei zostanę. Mieszkając na razie w Warszawie uczę Warszawiaków mówić po poznańsku, ci co mają styczność ze mną używają już słów takich jak tej, iść na szagę, ajzol, ryczka, tytka i wielu innych. Dzięki temu wielu z nich przyjeżdża tu na weekendy pozwiedzać, spróbować naszej kuchni i chętnie do nas wracają. Ciekawe co ty robisz dla Poznania :]
                          • blady37 Re: Tej mówią prawdziwi Poznaniacy i Wielkopolani 13.11.06, 21:19
                            Jestem robolem.może głupim,przyjmując twoje kryteria(glosowałem na Grobelnego)Uważam że Grobelny nie jest jakimś rewelacyjnym prezydentem ale pani P.?Kto to jest co?Prezydent z teczki to nie dla mnie.ps.chciałem głosować na kandydata PO (np. Waldy Dzikowski)tej pani nie znam.Kto to jest ?
                            • Gość: RAUBER Re: Tej mówią prawdziwi Poznaniacy i Wielkopolani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:29
                              MPW to b. prezes PeKaO SA, twórca jego sukcesu i rozwoju, wcześniej w zarządzie
                              WBK SA skąd odeszła gdy irlandzki właściciel przeniósł bank do Wrocławia.
                              Kobieta była wymieniona wśród 25-ciu najbardziej wpływowych kobiet Europy.
                              Ściagnęła do Polski duży kapitał. Pozarabiała w biznesie i jej starczy, a teraz
                              wzorem tych co mają osiągnięcia na zachodzi działa w polityce. Działa bo chce
                              coś zrobić a nie żeby zarobić tak jak to się w Polsce odbywa. Specjalizuje sie w
                              ściąganiu kasy od inwestorów zagranicznych, widzisz teraz szanse dla Poznania?
                          • Gość: antyL dzieki temu jest was wiecejcw..u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 15:01
                            Rauber siedz tam w wawie i trzymaj ryja.a jak tam siedzis to porownaj sobie
                            stan komunikacji, drog, dlugosc inwestycji. Parszawiacy w rozmowach ze mna
                            czesto nam zadroszcza poanakiego stanu ulic i czystosci, szybkosci remntow
                            itd.Mosz Ty pojecie o Poznaniu i Kolejorzu.A moze pomylil ci sie Lech z LEGŁA
                            co?!
                        • bloggi Re: Tej mówią prawdziwi Poznaniacy i Wielkopolani 13.11.06, 21:31
                          weź sobie Blady37 poczytaj na www.mariawisniewska.pl trochę więcej o tej pani.
                          Jeśli to za mało to napisz do niej maila. Co Ci szkodzi?

To musi byc kobieta z klasą. Zrobiła swoje i zajęła się innymi rzeczami. Po
                          jaką ch... być dożywotnim prezesem banku? Dała szansę innym.

Takiego wyczucia i klasy nie posiada niestety Grobelny. Siedzi na stołku 8 lat -
                          i to bez jakichś większych sukcesów - i ciągle chce więcej. 2 rozprawy sądowe
                          na koncie, niejasne sytuacje, brak poparcia społecznego (bo wynik 36% należy
                          uznać za druzgocący dla 8-letniego stażem prezydenta) - A ON SIĘ PCHA DO
                          STOŁKA!
                          Co za tupet! Wstyd.
                      • Gość: rauberbamber nie dosc ze bamber to volksdeutch:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:57
                        heimat to moze masz u siebie w tym hamburgu kmiocie.Tu jest ojczyzna, Polska ,
                        Poznan a nie gniazdo volksdeutchow nieudacznikow pizdermanow
                        • Gość: RAUBER Wielkopolska to mój Heimat IP: *.spray.net.pl 14.11.06, 21:32
                          Jak ktoś nei zna pojęcia Heimat czemu się nie dziwię bo to pojęcie nie ma odpowiednika w języku polskim to niech tego nie krytykuje, Heimat to "lokalna ojczyzna", region z któego się pochodzi i z którym jest się związanym.

Krytykować to mogą tylko nieuki od Groblenego. Lesera i nieudacznika.
                          • Gość: toya Re: Wielkopolska to moja ojczyzna bamberku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 14:52
                            i tym sie roznimy volksdeutchu PIZDERMNNem zwany napisalem celowo tak " z
                            niemiecka" bys bardziej swojsko sie poczul Herr PIZDERMANN
      • Gość: eeee Re: No to Grobelny tu się kończy IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 18:01
        a taki jesteś pewny że grobciu już odpada?? nie żebym był jego fanem, ale boję
        się że wygra (na zasadzie że już znany, to przynajmniej wiadomo czego się
        spodziewać - i tak aż do emmerytury będzie paskud wygrywał)
        • Gość: RAUBER Re: No to Grobelny tu się kończy IP: *.spray.net.pl 13.11.06, 20:07
          wierzę że w Poznaniu jest wystaraczająca ilość ludzi sensownie myślących, Grobleny wzorem starożytnych "dał hołocie chleb i igrzyska", zrobił z Poznania miasto robotnicze (miejsca pracy dla roboli) i "dał igrzyska" czyli pokazywał się przy budowie stadionu - sam nie zrobił nic.

Grobelny to leser i szuszfol, kazdy to wie :]
    • Gość: keczup Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: 217.153.53.* 13.11.06, 09:41
      No to trzeba będzie zagłosować za panią W. Może jak prezydent się zmieni to
      urzędy się przewietrzą i wreszcie moja sprawa, która leży tam od lat, ruszy...
    • Gość: miłośnik Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:09
      Poznań to jednak miasto ludzi mądrych i o liberalnych poglądach Około 70%
      poparcia dostali kandydaci liberalni Kandydat berecików około 18%
      To naprawdę dobrze świadczy o tym mieście Dlatego też, ludzie tutaj zawsze dają
      sobie radę sami, nie czekają aż kacze państwo coś rozda. Ludzie uczcie się
      zdrowego rozsądku i gospodarności od poznaniaków
      • Gość: Bracket Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:30
        Witam
        Nie rozumiem jak można popierać Grobelnego??
        Ten człowiek nic nie zrobił dla miasta!Jeszcze trochę i Kozia Wólka będzie
        słynniejsza.Jeżdżę po Polsce i słyszę o inwestycjach -Wrocław, Łódż itd.A gdzie
        słynne targi poznańskie? NIC
        Studenci wybierają Wrocka bo jest "lepszy". No to co czas na konkretne zmiany u
        nas.Poznań górą.
        W-wa niech i jej problemy wyboru partii mnie nie interesują.Ja głosuję na ludzi-
        Grzyb Grobelny niech szuka ciepłej posadki w PEC-u
        Głosuję na Marię!
        • Gość: Wiki Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:33
          Popieram k.Bracket!
          właśnie co Rysiu zrobił? nic.Poznań potrzebuje świerzości.
          M.P-W oki.
    • Gość: kas Jakby przynależność partyjna albo religijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:24
      decydowała o czyjejś uczciwości. Większość wychowana w klimacie katolicko-
      konserwatywnym uznaje zasadę, kto nie myśli jak my "dobrzy", jest "zły". I
      głosują na partie, a nie ludzi. To są wybory samorządowe, a nie powiększanie
      drużyny Jasia czy Małgosi. Jednak mimo chęci wywołania kontrewolucji
      intelektualnej przez "nowy ład" wyniki świadczą, że już częściej w wielu
      miejscach wybory dokonują się ze względu na zasługi i wiedzę o kandydatach.
    • citisus W sumie tragedia dla Poznania - 4 lata stracone. 13.11.06, 10:37
      Wy, którzy myśleliście o zwrocie i przyspieszeniu rozwoju miasta -
      porzućcie wszelką nadzieję.

Bo kogo wybierzecie ?
      Grobelnego, podczas którego rządów miasto cofało się w rozwoju ?
      (porównajcie rozwój Wrocławia, Krakowa, Łodzi)

Czy leniwą Hanię, która nie ma żadnego pojęcia o mieście i jego potrzebach,
      a zależy jej wyłącznie na stołku. (poczytajcie jej żenujące wypowiedzi).

Szkoda Poznania, zejdziemy do roli prowincjonalnego miasta ....
      • Gość: kalwas To któż jest owym zbawcą, którego nie wybrano? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:50
        Czyżby jakiś ministrant?
      • Gość: Bracket Re: W sumie tragedia dla Poznania - 4 lata straco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:51
        jaka Hania?
        Hmmm... kwoli przypomienia Maria Pasło-Wiośniewska vs. Ryszard Grobelny.
        • pacal2 facet pewnie wkleja to wszędzie :D 13.11.06, 13:19
          skopiowało "mu się" z Warszawy.
      • Gość: . Poznań rozwijał się szybciej od Wrocławia! IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 13:20
        Kłamstwa Platformy i Pasło-Chamidła zrobiły swoje. "Ciemny lud" to kupił.
        Sprawdźcie sobie dane GUS do cięzkiej cholery!
        • Gość: keczup Re: Poznań rozwijał się szybciej od Wrocławia! IP: 217.153.53.* 13.11.06, 13:25
          > Kłamstwa Platformy i Pasło-Chamidła zrobiły swoje. "Ciemny lud" to kupił.
          > Sprawdźcie sobie dane GUS do cięzkiej cholery!

Sprawdźcie ile za Grobelnego przybyło w Poznaniu lodowisk!
          • Gość: . Re: Poznań rozwijał się szybciej od Wrocławia! IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 13:30
            Ucieczka od meritum. Możesz w tym momencie zacząć wyliczać. Brak Disneylandu,
            toru F1, kosmodromu, 3 linii metra... Przeproś chamie za kłamstwa pod adresem
            Groblenego, że Poznań się wolniej od Wrocławia rozwijał.
            • Gość: gość Re: Poznań rozwijał się szybciej od Wrocławia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:39
              kłamstwa przecież Grobi nic nie zrobił!
              Byłeś może we Wrocławiu? Expo też u nas zrobią.......za 100 lat.
            • Gość: keczup Re: Poznań rozwijał się szybciej od Wrocławia! IP: 217.153.53.* 13.11.06, 13:40
              > Ucieczka od meritum. Możesz w tym momencie zacząć wyliczać. Brak Disneylandu,
              > toru F1, kosmodromu, 3 linii metra...

Pan Grobelny nie deklarował budowy ani Disneylandu ani 3 linii metra. Lodowisko
              - tak.

Za Głosem Wlkp.:
              "Kilkanaście milionów więcej kosztować ma uzbrojenie Marcelina, gdzie swe
              centrum handlowe stawiać ma firma Casino. Wczoraj władze miasta ujawniły fakt,
              że tydzień temu podpisane zostały aneksy do umowy z 2001 roku. Wynika z nich, że
              10,6 miliona złotych za budowę kolektora sanitarnego dla Marcelina zapłacić ma
              spółka Aquanet. Są to rozwiązania zaskakujące, ponieważ miejskie wodociągi nie
              były stroną wcześniejszych porozumień, które zawierały miasto i Casino.

Domy Towarowe Casino kupiły od miasta nieruchomość przy ulicy Bukowskiej w 1998
              roku. W akcie notarialnym nabywca zobowiązał się, że ze swych pieniędzy
              sfinansuje budowę kolektora sanitarnego do obsługi swojej nieruchomości oraz
              zapłaci nie więcej niż 3 miliony złotych na budowę kolektora deszczowego. Trzy
              lata później prezydent Ryszard Grobelny i ówczesny jego zastępca Paweł Leszek
              Klepka podpisali inny dokument – umowę partycypacyjną. Wynikało z niej, że
              kolektor sanitarny będzie budowany nie tylko za pieniądze Casino. Miasto
              zobowiązało się, że zapłaci 8,3 miliona złotych za budowę tej rury, której koszt
              szacowano wówczas na 11,1 miliona złotych. Fakt istnienia tych dwóch dokumentów
              ,,Głos'' ujawnił kilka miesięcy temu.

Prezydent Grobelny twierdził wówczas, że umowa partycypacyjna naprawiała błędy i
              nieprecyzyjność aktu sprzedaży. Dowodził, że budowany kolektor będzie służył nie
              tylko inwestorowi, ale także między innymi osiedlu mieszkaniowemu, które ma
              powstać na terenie Gospody Targowej. Udało nam się sprawdzić, że przebieg
              kolektora był znany już w 1996 roku, czyli zanim Casino kupiło od miasta teren.
              Nasz trop potwierdził Andrzej Krygier, dyrektor GEOPOZ, który podpisywał akt
              sprzedaży terenu w 1998 roku. okazało się, że teren Gospody Targowej obsługiwany
              będzie przez inny kolektor budowany już od kilku tygodni, ale przez Aquanet.

Z informacji przekazanych wczoraj wynika, że koszty uzbrojenia Marcelina wzrosły
              z 53.890.540 złotych (kwota określona w umowie partycypacyjnej) do 68.045.442
              złotych. Nie wiadomo dlaczego ten wzrost nastąpił, a tym bardziej dlaczego 10,6
              mln zł za kolektor sanitarny zapłacić ma Aquanet. Do sprawy wrócimy, jak tylko
              magistrat udzieli odpowiedzi na nasze pytania.

Ujawnienie wczoraj przez Urząd Miasta faktu istnienia aneksów (po tygodniu od
              ich powstania) wydaje się nieprzypadkowe. W ubiegłym tygodniu do naszej redakcji
              dotarły informacje, że umowa partycypacyjna z 2001 roku oparta została o błędne
              wyliczenia kosztów zadań inwestycyjnych. W piątek, w późnych godzinach
              popołudniowych wysłaliśmy pytania do magistratu. Odpowiedzi dotychczas nie
              otrzymaliśmy. Ci sami urzędnicy znaleźli za to czas, by poinformować media,
              że... 28 i 30 czerwca ,,zostały doprecyzowane warunki realizacji przedmiotu Umowy''.

Wiele wskazuje na to, że gdyby nie nasze dociekania, to informacje te w ogóle
              nie zostałyby ujawnione. Pojawiły się one publicznie w środę, co także jest
              nieprzypadkowe, ponieważ we wtorek była sesja Rady Miasta, podczas której mogły
              paść trudne pytania radnych o szczegóły porozumienia."

Czy na Grobelny na CZYMKOLWIEK zarobił?
              • Gość: Gość Re: Poznań rozwijał się szybciej od Wrocławia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:57
                przecież z artykułu wynika
                W akcie notarialnym nabywca zobowiązał się, że ze swych pieniędzy
                > sfinansuje budowę kolektora sanitarnego do obsługi swojej nieruchomości oraz
                > zapłaci nie więcej niż 3 miliony złotych na budowę kolektora deszczowego.
                Trzy
                > lata później prezydent Ryszard Grobelny i ówczesny jego zastępca Paweł Leszek
                > Klepka podpisali inny dokument – umowę partycypacyjną. Wynikało z niej, ż
                > e
                > kolektor sanitarny będzie budowany nie tylko za pieniądze Casino. Miasto
                > zobowiązało się, że zapłaci 8,3 miliona złotych za budowę tej rury, której kosz
                > t
                > szacowano wówczas na 11,1 miliona złotych.

no i co kolejna przewała Grobelnego!!!
                zaq pieniądze miasta finansuje to co miało zapłacić "Casino"
                LUDZIE PRZEJŻYJCIE NA OCZY - precz z oszustem
                • Gość: . Re: Poznań rozwijał się szybciej od Wrocławia! IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 14:06
                  Przeproś chamie za kłamstwa! Nie zaczynaj 5 nowych wątków dopóki nie
                  odszczekasz łgarstw. To metoda PiSu
                • Gość: oczy analfabeci glosuja na MPW jak widze:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:45
                  naucz sie pisac i zmien opcje polityczna:), moze wtedy zrozumiesz
    • katya.eve brawo ziomale!!! 13.11.06, 11:37
      szczerze mowiac, nie rozumiem wyboru poznaniakow... od paru juz lat poznan
      stopniowo traci na znaczeniue na arenie polskiej i europejskiej... to wynik
      stagnacji jaka zapanowala w naszym miescie po wyborze na prezydenta pana
      grobelnego... rzeczywiscie jest z czego sie cieszyc, jeszcze troche i poznan
      popadnie w calkowite zapomnienie!!! brawo ziomale!
      • Gość: mustomus NIE dla napływowych pseudo poznanioków!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:28
        • katya.eve Re: NIE dla napływowych pseudo poznanioków!!!! 13.11.06, 16:17
          szczerze mowiac, nie rozumiem twojego komentarza!
          • Gość: heheee Re: NIE dla napływowych pseudo poznanioków!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:52
            bo tysz nie jestes z Poznania jak widac:)
    • Gość: wyborzec Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 12:45
      Na tego nieudacznika co ciągnie za soba Frankiewicza!
      • Gość: ktoś Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:16
        na dno.
    • Gość: Buma Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w drug.. IP: 150.254.174.* 13.11.06, 14:11
      Moja matka po raz drugi pójdzie na wybory, tylko po to by Grobelny nie wygrał.
      • Gość: burek Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.pekao.com.pl 13.11.06, 14:34
        Ja pracowałem w centrali Pekao za MPW. Pracowałem też w Regionie w Poznaniu. I
        powiem wam, że im więcej obserwowałem styl pracy MPW, tym bardziej mi się
        podobał. Naprawdę potrafi rządzić. Daje swobodę ludziom, ale jednocześnie
        rozlicza z błędów. To, że może drętwo czasami wygląda, nie świadczy o jej
        poziomie intelektualnym. To, że nie zachowuje się jak błazen Marcinkiewicz, to
        chyba dobrze. Jego słynne yes yes yes. Kretyn k... Warto więc
        chyba "zaryzykować" wybierając MPW. Może to jest człowiek, który tak jak we
        Wrocławiu, w następnych wyborach wygra miażdżącą przewagą głosów. Bo się
        sprawdzi. Czego jej życzę. Nie popieram nikogo i nie mam w tym żadnego
        interesu. I tak mieszkam pod Wawą, ale sercem jestem wielkopolaninem.
        Pozdro
        • Gość: Filip Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.sympatico.ca 13.11.06, 14:45
          ....Majchrowski, Grobelny musza odejs...!
          (...jesli SLD nie ustapi z duzych miast te miasta straca tragicznie )
          widac to po Poznaniu i Wielkopolsce...Wielkopolska gospodarczo lezy, a wladze
          miasta robia tylko reklame "kulczykowa"....

....mozna by bylo zaryzykowac stwierdzenie; "...zmanipulowane robotnicze
          srodowiska wielkich mista...zero moralnosci....lewactwo mlodziezowej
          miedzynarodowki z miejskich blokowisk.....struktury przestepcze...powiazane z
          mediami...pseldo artystyczne subkultury....kontrolowane przez ubekow...

oto dotychczasowy wynik wyborow....to nic innego tylko dzieje grzechow....!
          ...za ktore pozniej cierpia pokolenia....

• Gość: MPW masz pojecie tey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:40
          dziekuje raczej nie zaryzykujemy 4 lat !!! ryzykowac to sobie mozesz w kasynie:)
          tey
      • Gość: ja Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:41
        moja matka po raz drugi pojdzie na wybory, tylko po to by Grobelny WYGRAŁ.I
        WYGRA W CUGLACH!!!!!!
        • pe1 Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr 13.11.06, 20:02
          ... jak mi kaktus wyrośnie, penerku
          • Gość: Jarek Szczytem niceróbctwa Grobelnego.... IP: *.tktelekom.pl 13.11.06, 21:57
            Szczytem niceróbctwa Grobelnego jeto to że mój kolega wogóle nie związany z
            żadnym ugrupowaniem ani polotyką a tylko miłośnik Poznania, przygotowuje na
            stronę lotniska Ławica informacje promujące Poznań, bo dział promocji miasta
            który jest pod gorbelnym nie kiwnął na to palcem bo im to wisi, taka właśnie
            jest polityka Grobelnego. I tylko sztabowcy ryszarda nie zaprzeczajcie bo sami
            dokładnie wiecie że tak jest. I najlepsze też jest to że chłopaków z IDP
            chcących rozmawiać o problemie braków lotów ryszard nawet nie chciał
            odpowiedzieć na list by się spotkali tylko wszystko spychał na Stępnia, a
            Stępnień, odpowiedzialny m.in za sprawy z lotniskiem związane biedak nawet nie
            wiedział dokąd można z Ławicy dolecieć samolotem i nie wiedział ile miasto ma
            procent udziałów w porcie!!! Czy to nie jest szczyt idiotyzmu?? Ta sprawa mi
            bardzo leży ponieważ często korzystam z lotnisk, ale tylko u nas czuję się jak
            na dalekiej prowincjii. Stąd moje zainteresowanie tematem. A powiem Ci
            ryszardzie że jesteś po prostu kiepski, Gdańsk i Wrocław świetnie promuje się
            poza granicami, nie tam jakimiś pączkami co raczej odtrasza turystów ale
            rzetelnie uczestnicząc w różnego rodzaju targach, konferencjach. Jak nigdy w
            ostatnim czasie często spotkać można stwierdzenia o zacofaniu Poznania, o
            stagnacji, o prowincjonaliźmie. Akurat teraz podczas gdy Wrocław, Gdańsk czy
            nawet Katowice zaczynają przeżywac boom inwestycyjny. Nie można żyć mitami jaki
            to jest Poznań, trzeba się trochę ruszyć poza swoje miasto by zobaczyć że wcale
            nie jest tak różowo. Nie wiem jaka naprawdę jest Maria, ale wiem jedno że
            potrzeba zmian, na gorsze już nie, bo nie może już być gorzej. Program Marii z
            tego co udało mi się wyczytać jest ambitny, zapewne też i trudny do
            zrealizowania w całości, ale ma wizję, wizję miasta ponownie w swojej należnej
            roli. Ma wizję czego brakuje tobie ryszardzie, ma wizję a nie puste nic nie
            znaczące hasła wyborcze... ty miałeś już swój czas, nie wykorzuystałeś go
            dobrze, pozwól więc innym naprawić to co zepsułeś..
    • Gość: marian Pasło a skad Ty jestes?! bo chyba nie z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:27
      Ja mam zamiar głosowac na prezydenta poznaniaka anie jakas tam partyjna
      Pasłekę.Ciekawe ze dla PO dwa razy gRobelny był cacy a teraz jest BE, mocno
      podejrzane
      • Gość: taktowidze Dziekujemy Grobelnemu za stadion i Lecha!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:38
      • Gość: Bracket Re: Pasło a skad Ty jestes?! bo chyba nie z Pozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:40
        Wiśniwska jest z Szamotuł.Była prezesem PKO więc na finansach zna się dobrze.
        A rozgrywki w stylu parti mam głęboko.
        Ja głosuję na człowieka nie partię!
        • Gość: taaaaaaaaaaaaa Re: Pasło a skad Ty jestes?! bo chyba nie z Pozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:43
          i pewnie gdyby byla z innej partii tez bys na nia glosował buehehehehehehe:),
          ona tylko po to w PO jest bo inaczej bylaby zerem w tych wyborach, zerem!!!!!
          • Gość: Bracket Re: Pasło a skad Ty jestes?! bo chyba nie z Pozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:50
            a co Grobelny taki koleś? fryzjer nic więcej
            • Gość: flepy Re: Pasło a skad Ty jestes?! bo chyba nie z Pozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:52
              to zes teraz zapodal argumenta:), cos w stylu Pasłokłamczuchy Sztywniary:)
              • Gość: mazgajka Uwaga! startuje na prezydenta Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:55
                moge kogos opluc, moge umniejszyc dotychczasowy dorobek kazdego!!! byle
                dochapac sie do wladzy!!! a ze opluje, a ze pomowie i oklamie?! odszcekam to
                jak zostane Pania prezydent co mi tam:)!!!
            • Gość: Filip Re:... a skad Ty jestes?! bo chyba nie z Poznania IP: *.sympatico.ca 13.11.06, 15:55
              ....duzo ostatnio jezdzilem po Polsce.
              Zaszokowala mnie bieda na Wielkopolsce....kiedys sadzilem ze jest to
              najmocniejszy region Polski...dzis wyglada wzgledem innych regionoe kraju jak
              by czas sie tu zatrzymal dwadziescia lat temu...
              ..widac ze Poznaniacy ze swej natury sa rzetelni...."trwania przy korycie tez"

...probuja to swoje trwanie zmiekczac Woters'em...jak by nie znali prawdziwych
              przyczyn Rewolucji Francuskiej....to tez manipulacja.

...w swietle sztucznych ogni...wyciagano najbogatszym Poznaniakom po 500zl z
              kieszeni...."NA KULTURE"....problem tylko w tym ze na ta kulture na Wyspach
              Brytyjskich....czyniac we wlasnym kraju pustynie...

www.pis.org.pl/article.php?id=5206&p=zdjecia

• Gość: ? a co ma oszolomie prezydent Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:57
                do Wielkopolski?! widac jaka jest Twoja swiadomosc samorzadowa , nie dziwne
                potem ze takie MPWKŁAMCZUSZKI robia kariere ciagniete przez PO
                • Gość: Martix Wrocław Re: Prezydent Wrocławia wzorem dla wszystkich IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 16:43
                  Tego nie ma w żadnym mieście.Nasz prezydent Rafał Dutkiewicz wygrał aż 89%
                  głosów.Drugi Dobrosz z PSL,trzeci ktoś tam z SLD,czwarty Rafał Kubacki, znany
                  judoka też startował.
                  A wiecie Poznaniacy i nie tylko dlaczego tak jest?Bo Rafał Dutkiewicz to w
                  porządku gość którego szanują wszystkie środowiska i partie a co najważniejsze
                  jest On BEZPARTYJNY!,zupełnie niezależny i w nic nie zamieszany w żadne afery i
                  układziki.Poza tym jest zawsze uśmiechnięty i sympatyczny.Zasłużenie zostanie
                  na drugą kadencję.
                  Za jego kadencji we Wrocławiu dzieje się najwięcej,robi się dużo-
                  buduje,remontuje i zachęca nowych inwestorów.
                  Mi nie chodzi tu o to by wzbudzić wśród was Poznaniaków zazdrość lecz o
                  życzenia byście też mieli tak fajnego i udanego prezydenta.
                  • Gość: antyREUBER na bank nie bedzie nim ta bambera z Szamotuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:54
                    • Gość: J Re: na bank nie bedzie nim ta bambera z Szamotuł IP: *.gotadsl.co.uk 13.11.06, 17:58
                      Glosuje na Marie, nie moge pojac jak mozna by glosowac na czlowieka ktory nie
                      ma zadnej wizji rozwoju miasta i za ktorego prezydentury w tymze miescie sie
                      prawie nic nie buduje.......centrum Poznania, z malymi wyjatkami, wyglada tak
                      jak przed transformacja ustrojowa.....po prostu totalna zenada.
                      • Gość: mariofan Re: na bank nie bedzie nim ta bambera z Szamotuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:01
                        nie moge pojac jak mozna narzekac nie majac wiedzy i porownania. jedz sobie do
                        innych miast, chocby do warszawy, zobacz jak tam inwestycje drogowe dlugo
                        trwaja, jaki jest hoorror na ulicahc w godzinach szczytu, jak Tiry jedza po
                        centrum miasta, a jakie sa dziury! to moze pojmiesz barani łbie dlaczego.
                        • Gość: J Re: na bank nie bedzie nim ta bambera z Szamotuł IP: *.gotadsl.co.uk 13.11.06, 18:43
                          Odpowiadasz na :
                          Gość portalu: mariofan napisał(a):

> nie moge pojac jak mozna narzekac nie majac wiedzy i porownania. jedz sobie
                          do
                          > innych miast, chocby do warszawy, zobacz jak tam inwestycje drogowe dlugo
                          > trwaja, jaki jest hoorror na ulicahc w godzinach szczytu, jak Tiry jedza po
                          > centrum miasta, a jakie sa dziury! to moze pojmiesz barani łbie dlaczego.

No wlasnie, przejedz sie do Warszawy i zobacz setki nowych budynkow ktore tam
                          powstaly w srodmiesciu w ciagu ostatnich 15 lat.......ale nie trzeba nawet
                          jechac do Warszawy, wystarczy sie przejechac do pobliskiego Wroclawia zeby
                          zobaczyc niebywala wrecz roznice w rozwoju miejskiego centrum. Centrum naszego
                          miasta jest po prostu zaniedbane inwestycyjnie i wine za to ponosi nie kto inny
                          tylko Grobelny i jego ekipa. Tak to juz jest, ze jezeli sie nie ma argumentow
                          to sie innych nazywa baranimi lbami.
                      • Gość: antyL Re: na bank nie bedzie nim ta bambera z Szamotuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:12
                        zenada to dla mnie fakt ze mozna slepo glosowac na kogos kto tak naprawde
                        niczego w Poznaniu ani dla Poznania nie dokonał, no moze poza takim sukcesem
                        jak akces do PO:), agnoi sie ludzi ktorzy pracuja dla miasta od kilku lat
                        kadencji, czy to przypadek ze grobelny ma szanse na trzecia kadencje jak zaden
                        inny dotychczas? specjaliscy od dyletanctwa, nuworyszki elokwencjusze,
                        malkontenci pokonczyli studia i gleboka wierza ze sam fakt przynalezenia do PO
                        uzdrwi miasto.Dla mnie Pani MPW jest pania NOBODY!!! gdzie byla i co zrobila
                        dla miasta przed wyborami pytam retorycznie? Gdyby startowal taki Stuligrosz
                        lub inny zacny mieszkaniec miasta to nie mialbym problemu na kogo glosowac byc
                        moze mialby szanse z grobelnym lecz nie Pani Pasłeka wyciagnieta przez PO jak
                        królikz kapelusza:)
                        • pe1 Re: na bank nie bedzie nim ta bambera z Szamotuł 13.11.06, 20:08
                          Prezydentura miasta to NIE JEST NAGRODA ZA ZASŁUGI !

Prezydentem Poznania musi być fachowiec, który zna się na zarządzaniu. MPW
                          pokazała wielokrotnie, że jest ekspertem od zarządzania i świetnie się na tym
                          zna. Grobelny pokazał, że potrafi załatwiać inwestycje na pół gwizdka,
                          napychając przy tym własną kabzę.

WYBÓR JEST OCZYWISTY - Maria Pasło-Wiśniewska, a nie ten złodziejski fryzjerek.

• Gość: obserwator Re: na bank nie bedzie nim ta bambera z Szamotuł IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.06, 21:24
                      Ze smutkiem przeczytałem większość wypowiedzi na dzisiejszym forum. Potwierdzają one jak daleką
                      drogę musi przebyć Poznań i Polska by osiągnąć podstawowy poziom kultury komunikowania sie między
                      ludźmi..... PS. Zadziwia równieź ,,znajomość,, teoretycznie obraźliwych określeń | bambera|. Prawdziwy
                      Poznaniak wie z pewnością, źe bamberka to bardzo zamoźna gospodyni |rodem z Bambergii * dzisiejsze
                      Niemcy|. Określanie więc kogoś w ten sposób jest więc niczym innym tylko komplementem .... szkoda
                      tylko, źe nieświadomym ... kaźdą kobietę ucieszyłaby ta druga moźliwość !!!
                  • Gość: RAUBER Re: Prezydent Wrocławia wzorem dla wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:01
                    i takim prezydentem będzie Maria Pasło-Wisniewska :)

niebawem Grobleny odpadnie w II turze i będziemy się cieszyć z normalnych rządów
                    MPW :)

pozdrowiam Wrocław i gratuluje udanego Prezydenta
                  • Gość: ... Re: Prezydent Wrocławia wzorem dla wszystkich IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 18:12
                    Mamy i Grobleny też by wygrał w I turze gdyby nie oportunizm Platformy, która
                    bała się go poprzeć za Kupca i Browar. Ale Rychu jest czysty i wszystko co robi
                    robi dla Poznania. Zdrojewski był oskarżany o to samo i się wybronił. Taka samo
                    będzie z Rychem.
                    • pe1 Re: Prezydent Wrocławia wzorem dla wszystkich 13.11.06, 20:04

ludzie, puknijcie się w te zakute łby!!!!!

jak można popierać tego malwersanta i złodzieja ????!!!!
                      • Gość: RAUBER Re: Prezydent Wrocławia wzorem dla wszystkich IP: *.spray.net.pl 13.11.06, 20:12
                        pe1 napisał:
                        >
                        > ludzie, puknijcie się w te zakute łby!!!!!
                        >
                        >
                        > jak można popierać tego malwersanta i złodzieja ????!!!!

sam bym tego lepiej nie ujął :)))
                    • Gość: RAUBER jak szuszfol Rusiu G. może być czysty?? IP: *.spray.net.pl 13.11.06, 20:09
                      Grobelny nie ma czystych rąk, jest nieudaczny i niekompetentny. Miasto na jego rządach traci i podupada.
      • Gość: mic Re: Pasło a skad Ty jestes?! bo chyba nie z Pozna IP: *.crowley.pl 13.11.06, 17:22
        Prezydent Poznaniak ale myśli tylko o własnym zadzie i udaje, że coś robi. Jeśli
        w głosowaniu się kierujesz tym skąd kto jest to życze powodzenia. Jakby
        Kononowicz był z Poznania to też byś na niego zagłosował co??
        • Gość: MPW Re: Pasło a skad Ty jestes?! bo chyba nie z Pozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:29
          a co zrobiła Pasłeka dla Poznania? dzialala wczesniej dla tego miasta? wykazała
          sie czyms? swietniłajego imie na swiecie? bo ja odnosze wrazebie ze wy wszyscy
          zbaranieliscie na jej punkcie ja owce:). Na razie to wsławiła sie tym ze
          szkalowała innych kandytatow i ze przegrała proces.Zobaczymy czy stac ja bedzie
          na przeprosiny.Tak , dla mnie fakt, ze ktos jest z Poznania jest zawsze jakims
          kryterium bo glosuje na prezydenta tego miasta a nie Wąchocka.I pewnie gdybym
          mial wybierac MPW czy Kononowicz zawsze wybrałbym tego drugiego bo to zawsze
          swoj a nie obcol kumasz dzieciole?
          • pe1 Re: Pasło a skad Ty jestes?! bo chyba nie z Pozna 13.11.06, 20:07
            Gość portalu: MPW napisał(a):

> a co zrobiła Pasłeka dla Poznania? dzialala wczesniej dla tego miasta? wykazała
            > sie czyms? swietniłajego imie na swiecie?

Prezydentura miasta to NIE JEST NAGRODA ZA ZASŁUGI !

Prezydentem Poznania musi być fachowiec, który zna się na zarządzaniu. MPW
            pokazała wielokrotnie, że jest ekspertem od zarządzania i świetnie się na tym
            zna. Grobelny pokazał, że potrafi załatwiać inwestycje na pół gwizdka,
            napychając przy tym własną kabzę.

WYBÓR JEST OCZYWISTY - Maria Pasło-Wiśniewska, a nie ten złodziejski fryzjerek.

• tsuranni Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr 13.11.06, 17:02
      masz chyba gorączkę i bredzisz... Tomczak niech spada na Wiejską. A za 4 lata w
      niebyt polityczny.
      • Gość: eeee Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 18:09
        już za 3 tralalala już za 3!!! o jak miło już się nie mogę doczekać
      • cortez_i_pizarro Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr 13.11.06, 18:56
        Twoje haslo mowi o tobie wszystko - czerwony bekarcie!
    • Gość: Przechodzień Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 17:13
      Ależ misiu, błądzisz - po 8-miu latach doświadczeń, należy uniemożliwić dalszą
      działalność tandemowi Grobelny/Frankiewicz!
    • Gość: dzagucha Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.icpnet.pl 13.11.06, 19:05
      nie mówisz poważnie, człowieku. grobelny jest fatalnym prezydentem i takichż
      samych fatalnych ma popleczników, choćby frankiewicza. razem na chybił trafił
      chcieli likwidować poznańskie gimnazja. to ja dziękuje za takiego prezydenta. i
      jeszcze te tragikomiczne hasła: chrońmy poznań przed rozgrywkami politków.
      farsa przez duże F. nie wiem jakim prezydentem będzie pasło, ale po pierwsze:
      duży plus za to, że to nie grobelny, a po drugie: nie jest z pisu.
      amen.
      • Gość: ? Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 19:19
        pewnie jej duzym plusem jest to ze jest z PO buehehehehehe.Grobelny tez nie
        jest z PiSu. Zenada sa twoja argumenty.
        • Gość: Filip Re: minister rolnictwa Komorowski... IP: *.dsl.bell.ca 13.11.06, 19:47
          ...."Oni"... ci z platformy chyba wirtualnie majacza....to oni
          przegrali...jakie to przekretne....po raz kolejny lewica traci grunt pod
          nogami... i mysle ze juz ostatecznie...

...a jesli jeszcze maja jakies szanse na sprawowanie wladzy ...to wielka
          przegrana tych miast....ich nadal aktualnosc choc znikoma bedzie odstraszac
          inwestorow, ploszyc Polonie.....to struktury mafijne i az strach wchodzic z
          pieniedzmi to takiego kraju....w ktorym panuja jakies tajne nikomu nie znane
          uklady, powiazania....nawet prawnik klamie i mowi mojemu przyjacielowi ze jego
          milion dolarow ktory zawiozl do Polski byl nie jego....sprawa w sadzie...toczy
          sie juz chyba szesc lat....facet nie moze odzyskac swych ciezko i legalnie
          zapracowanyc pieniedzy...

• Gość: WLKP Ryszard spieprzaj dziadu IP: *.tktelekom.pl 13.11.06, 21:13
      Nie miałbyś Ryszardzie takich problemów w 2 turze jakbyś z głową rządził
      miastem i jak piszesz absolutnie każdą decyzję podejmował w interesie Poznania.
      Bierz przykład z kolegi po fachu we Wrocławiu i teraz jest odpowiedź które
      miasto isę szybciej rozwija. Dudkiewicz zdobył 85% poparcia bo leży mu na sercu
      dobro miasta którym rządzi, bo dba o jego interesy bo promuje Wrocław w
      przeciwieństwie do Ciebie. Oprócz skandali z Kupcem i Browarem, budującym się
      przez długie lata stadionie i zacofaniem lotniska to za wiele po sobie dobrego
      nie zsotawiasz. Ja mam Ciebie dość, mam dość marginalizacji miasta, i dopóki
      będziesz prezydentem zawsze Poznań będzie na zakręcie i to bezpowrotnie.
      Dlatego obiema rękomo głosuję na Marię!!!!
      • bloggi Re: Ryszard spieprzaj dziadu 13.11.06, 21:21
        Wyniki są swietne!
        nadchodzi czas końca epoki GrobeloPatałacha!

Po agresywnych wpisach sztabowców widać, jak bardzo Grobelny trzyma się stołka!
        Wręcz przywarł do niego! No tak - "niezależność" tego wymaga - za stołki się
        płaci! no ale komitetowi Grobelnego poszło w d... - ni przypiął ni wypiął!
        buaahhahaaahhh!

Nie ma się co dziwić - poziom intelektualny wypowiedzi sztabowców na tym forum
        jest wprost proporcjonalny do tych na jego własnym blogu. To jest porażka. Tak
        nas zobecny (jeszcze) pozal sie Boze pre(s)zydent traktuje mieszkańców miasta.
        Jako źródło do uzyskania stołka.

• Gość: Grobelny odejdź!!! Re: Ryszard spieprzaj dziadu IP: *.tktelekom.pl 13.11.06, 21:37
          Żaden ze mnie sztabowiec. Jeśli gołym okiem nie widzisz co grobelny robi to
          widocznie sam jesteś jego sztabowcem. Nie rozumiem jak można być tak ślepym.
          Przecież ten człowiek tam miasto zacofuje że teraz już powoli wstyd przyznawać
          się skąd pochodzę. Na każdym korku śmieją się z naszego lotniska, na forum
          skycryper aż dudni od śmiechu Wrocławia jak co chwilę dostajemy kopniaki w
          postaci co rusz nowych inewstycji. Ja mam dość tego!!! Za grobelnego Poznań
          stracił status okna Polski na Europę, nie tylko rozwojowo ale i dosadnie rzecz
          ujmując - Ławica. Nie znam prezydenta żadnego miasta w Polsce który miał by
          taki olew na port lotniczy, napędzający w Gdańsku, Katowicach czy już we
          Wrocławiu gospodarkę. Nie chcę tu też przytaczać term maltańskich budowanych od
          początku kadencji Grobelnego, Najdroższego stadionu w Europie, walących się
          kamienic w centrum miasta, dziurawuch chodników itd.. Tak panie prezydencie
          Pana działania są podyktowane tylko i wyłącznie w interesie poznaniaków... żal
          mi tych którzy w to wierzą.
          • Gość: tey Re: Ryszard spieprzaj dziadu.....nie zesraj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:03
            Pasłeka na bank wszystko uzdrowi, ona taka szlachetna, przebojowa,elokwentna,
            uczciwa, tyyyyyyyyle dla naszego miasta juz zrobila ze nic tylko sie zasmiac
            jej w ta zaklamana gebe!!!!!
        • Gość: missy Zal dupy sciska ze bedzie III kadencje co?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:01
          wszyscy fani kolejorza murem za Grobelnym!!!
    • xaliemorph Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w drug.. 13.11.06, 21:48
      Może do komentarzy się nie odniosę, ale gdyby grobelny naprawdę zrobił coś pozytywnego dla Poznania do wygrałby w takim stylu jak Szczurek w Gdyni czy Dutkiewicz we Wrocławiu. To chyba samo mówi za siebie ile tamtejsze miasta zyskały na kadencji prezydentów, a ile nasze miasto zyskało za kadencji Grobelnego.
      • Gość: tey Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:05
        tepota zawistnych ludzi i ich zacietrzewienie siega zenitu. pytam co dokonała
        niejaka Pasłeka!!! w porównaniu z Grobelnym jest maluczka , mniej niz zero!!!!!!
        • Gość: Bracket Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:00

czas na zmiany.
          Proszę o konstruktywną opinię na temat jednej i drugiej osoby.
          np
          jestem za Grobelnym ponieważ......zrobił w swojej karierze
          jestem za Wiśniewską ponieważ.... zrobiła w swojej karierze

No i odpowiedź sama się nasunie
          • Gość: me Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:43
            jestem za Pasłeka bo jej nie znam oto najlepsza argumentacja POpleczników.aha
            bylbym zapomnial, jestem za pasłeka bo ona widzi sie przy korycie, nachapała
            sie kasiory w bankach teraz na urzedzie bedzie chapac.
            • Gość: marina Re: Grobelny i Pasło-Wiśniewska spotkają się w dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:46
              A ja bede głosowac na MPW boooooooo................boooooo na złosc Grobelnemu
              hahahahahaha.
    • Gość: Kreślę dwa razy X Re: Kreślę 2 X IP: *.devs.futuro.pl 19.11.06, 14:22
      Mam taki sam dylemat jak wielu mieszkańców w II turze - żaden z dwojga
      kandydatów mi nie odpowiada. Jednego zdążyłem poznać, a króliczka z rękawa nie i
      nie chcę kolejny raz ryzykować. Nie pójść na wybory, to oznacze zlanie się z
      bezimienną masą kontestujących w domu. Dlatego postanowiłem, że pójdę głosować,
      ale nie dokonam wyboru. PRZESKRESLĘ DWIE KRATKI. Głos nieważny, ale liczony
      przez komisję wyborczą, która podaje także liczbę głosów nieważnych.
      To będzie protest przeciw marazmowi w moim mieście.
      Nie jestem marionetką i nie mam zamiaru poddać się dyktatowi medialnemu. Ktoś
      i tak zostanie wybrany, lecz za bardzo szanuję swój głos by grać w ciemno!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka