IP: 195.116.32.* 14.12.06, 13:57
Co sądzicie o tej ofercie pod Poznaniem:
linea.gratka.pl/
Czy warto?; Będe wdzięczna za opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Oferta??? IP: 213.17.247.* 15.12.06, 10:06
      nooooooooo ciekawe ale dlaczego m kw jest taki drogi?? I jeszcze nie w
      Poznaniu. Ja właśnie kupiłam mieszkanie od developera w Poznaniu za 3964 zl. A
      tu jeszcze z tego zadupia musisz dojechać do Poznania. Może okolica jest ok nie
      wiem ale jka pracujesz w centrum to musisz liczyć dojazd itd. Wiem, że na
      Mateckiego budują i metr będzie ok 4400. Ala to zależy od Ciebie.
      • Gość: w Re: Oferta??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 00:16
        nie dosyc, ze bardzo drogo, zly dojazd to jeszcze ta okolica wcale nie jest
        taka rewelacyjna, poniewaz blisko pociag i straszny moloch sie robi. Dodatkowo
        linea ma w poblizu(Paledzie) znowu budowac osiedle i to wieksze. Niestety tamte
        okolice straca powoli urok podmiejskich miejscowosci (cisza, las i spokoj) a
        do centrum nadal bedzie daleko...
      • Gość: dzurga Re: Oferta??? IP: *.milczanska.net 16.12.06, 12:23
        A tak z ciekawosci - gdzie jeszcze mozna w Poznaniu kupic mieszkanie za 3900 za
        metr?
        • Gość: młody Re: Oferta??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 12:32
          Spis inwestycji w Poznaniu (z cenami) :
          www.tdm.com.pl/start/index.php?m=2&k=2&l=4
    • andrius.ar Re: Oferta??? 15.12.06, 23:40
      Ja kupiłem mieszkanie w Dąbrówce, odbieram latem 2007. Nie żałuję swojej
      decyzji. Developer jest sprawdzony i wiarygodny. Minus wiadomo, ciężko jest bez
      samochodu. Mogę służyć pomocą.
      Pozdrawiam
      • Gość: ona Re: Oferta??? IP: 195.116.32.* 16.12.06, 02:21
        Byłam tam wczoraj, zobaczyłam całe osiedle i wyglądem podoba mi się, porównując
        do np. Skórzewa. Jak wyliczyłam ceny oscylują ok. 3900-4200 mkw. Ceny w
        Poznaniu za mkw I TO W BLOKU są o wiele wyższe niż tutaj; podobno na polu
        naprzeciwko Osiedla w przyszłości Linea ma budować bloki? Jestem w rozterce:
        kredytu w banku do końca roku juz napewno nie załatwię (przydało by się załapać
        na ulgę odsetkową od kredytu)trochę może przespałam koniec roku.
        W jakim budynku ANDRIUS.AR będziesz mieszkać: STUDIO, PATIO, EREM a może
        ATRIUM? Mnie co najwyżej (gdy sie zdecyduję) stać na STUDIO.
        POZDROWIENIA :-)))
        • Gość: młody Re: Oferta??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:31
          Moim zdaniem cena jest zdecydowanie za wysoka w stosunku do tego co oferuje Linea.
          Okolica jak juz ktos pisał czesniej wcale super piękna nie jest - pociąg 400
          metrow od budynków, kiepski dojazd - i jest coraz gorzej, bo Skórzewo i Dąbrówka
          sie cały czas rozwija. Sytuacje moze uratować obwodnica ktora ma biec pomiędzy
          Dąbrówką a Skorzewem ale na razie sie nie zanosi aby powstała w ciągu
          najblizszych lat.
          Dobrze ze oczyszczalnia ścieków bedzie na wschodnim krańcu Dąbrówki - w teorii
          nie powinno nawiewać na Dąbrówkę.

Na szeregowiec czy domek jeszcze bym sie skusił, ale mieszkanie to zdecydowanie
          nie. Za 4500 zł za metr kwadratowy mozna kupić ładne mieszkanie w Poznaniu w
          spokojnej okolicy.
          Zresztą jeśli ktoś nie chce w Poznaniu, to juz lepiej wziąść coś z oferty
          Agrobexu np. Zalasewo, Swarzedz czy nawet Tulce od Wak-Budu (ceny od 2900-3500
          zł brutto) Lepszy dojazd do Poznania (sprawna komunikacja podmiejska) plus
          bezproblemowy dostep do szkół, sklepów itp.
        • andrius.ar Re: Oferta??? 17.12.06, 23:33
          Ja kupowałem ( nie tak dawno ) w cenie 3095 za m2, w mieście nie znalazłem
          niższej ceny. Tanio buduje Pajo w Plewiskach ale to temat na osobny post. Będę
          mieszkal w Studio na piętrze bo jest tanio. Przy obecnych cenach nie wiem co
          bym zrobił. W Poznaniu ceny wariują. Mogłem kupić spółdzielcze za około
          200 tys. ale przy czynszu 400.00 i kredycie, to się robi drogi sport :-}
          Jak masz jakieś wątpliwości pisz na andrius.ar@wp.pl - przerabiałem mieszkania
          nowe i używane, biura nieruchomości i różnych developerów.
          Pozdrawiam.
      • Gość: kaśka Re: Oferta??? IP: *.icpnet.pl 17.12.06, 22:25
        Pozdrawiam przyszłego sąsiada! Linea nie jest wiarygodna, ja kupiłam mieszkanie
        od Linei. Przedłużyli nam odbiór mieszkania o 4 miesiące, nie ma osoby
        kompetentnej która poinformuje Cię co się dzieje na BUDYKU. Chciałam dodatkowy
        punkt oświetlenia w trakcie budowy, odradzili mi bo wykonawca może jeszcze
        bardziej opóźnić oddanie budynku itp. Paranoja. Nie wiedzą jakie piece montują,
        nic ogólnie nie wiedzą! Okropność. Bardzo żałuję tej inwestycji, podpisując
        umowę nie spodziewaliśmy się że tak to wszystko będzie się odbywać.
        Pozdrawiam.
        • andrius.ar Re: Oferta??? 17.12.06, 23:22
          Opisałem tylko moje subiektywne wrażenia, kontakt z Lineą mam bardzo dobry ale
          mieszkanie "Studio", odbieram latem 2007 i być może wszystko przede mną. Co do
          pieca gazowego to będzie Viessmann albo Junkers. Prawdę mówiąc oba dobre.
          Pozdrawiam.
        • Gość: fragles Re: Oferta??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 16:05
          Ja odbierałem mieszkanie Patio w zeszłym miesiącu od Linea i mogę coś na ten
          temat napisać. Po pierwsze okolica jest bardzo interesująca. Wcześniejsze
          zagrożenia, którymi mnie straszono (oczyszczalnia, bliskość linii kolejowej,
          obszar lądowań samolotów z Krzesin, zły dojazd itp itd) okazały się grubo
          przesadzone....Oczyszczalnia faktycznie ma być na wschodzie w odległości ok. 2
          km od osiedla, bliskość linii mozna zapisać na plus - można dojechac szybko do
          centrum. Pociągów nie słychać. Większy hałas jest od ulicy. Samoloty juz
          podobno latały ale w tej kwestii będzie można się wypowiedzieć dopiero jak
          będzi skompletowana eskadra i zaczną się regularne loty. Z tego co udało mi się
          wyczytać loty F16 nie powinny zbytnio zakłócać spokoju. Co do dajazdu to
          faktycznie jest na razie problem. Obwodnica raczej nic nie pomoże. Jak już to
          rondo, które mają wybudować w Skórzewie. Na plus Dąbrówki można zapisać to że
          grunwaldzą i głogowską można osiągnąć korzystająć z drogi przez gołuski...
          Co do Developera to w porównaniu z innymi jest naprawdę w porządku. Faktem
          jest, że czasami rece opadały ale przeglądając inne fora (np. Pajo) Linea jawi
          się jako b. wiarygodna firma. W tym roku faktycznie mieli dość duże opóźnienia
          ale kto z developerów ich nie miał...?
    • Gość: ona Oferta-dziękuję. IP: 195.116.32.* 21.12.06, 16:43
      Dziekuję za wszelkie możliwe informacje nt. LINEI.
      Pozdrawiam wszystkich - życzę spokojnych i Wesołych Świąt oraz wszelkiej
      pomyślości i zadowolenia w 2007r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka