Gość: ona IP: 195.116.32.* 14.12.06, 13:57 Co sądzicie o tej ofercie pod Poznaniem: linea.gratka.pl/ Czy warto?; Będe wdzięczna za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: Oferta??? IP: 213.17.247.* 15.12.06, 10:06 nooooooooo ciekawe ale dlaczego m kw jest taki drogi?? I jeszcze nie w Poznaniu. Ja właśnie kupiłam mieszkanie od developera w Poznaniu za 3964 zl. A tu jeszcze z tego zadupia musisz dojechać do Poznania. Może okolica jest ok nie wiem ale jka pracujesz w centrum to musisz liczyć dojazd itd. Wiem, że na Mateckiego budują i metr będzie ok 4400. Ala to zależy od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Oferta??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 00:16 nie dosyc, ze bardzo drogo, zly dojazd to jeszcze ta okolica wcale nie jest taka rewelacyjna, poniewaz blisko pociag i straszny moloch sie robi. Dodatkowo linea ma w poblizu(Paledzie) znowu budowac osiedle i to wieksze. Niestety tamte okolice straca powoli urok podmiejskich miejscowosci (cisza, las i spokoj) a do centrum nadal bedzie daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: Oferta??? IP: *.milczanska.net 16.12.06, 12:23 A tak z ciekawosci - gdzie jeszcze mozna w Poznaniu kupic mieszkanie za 3900 za metr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Oferta??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 12:32 Spis inwestycji w Poznaniu (z cenami) : www.tdm.com.pl/start/index.php?m=2&k=2&l=4 Odpowiedz Link Zgłoś
andrius.ar Re: Oferta??? 15.12.06, 23:40 Ja kupiłem mieszkanie w Dąbrówce, odbieram latem 2007. Nie żałuję swojej decyzji. Developer jest sprawdzony i wiarygodny. Minus wiadomo, ciężko jest bez samochodu. Mogę służyć pomocą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Oferta??? IP: 195.116.32.* 16.12.06, 02:21 Byłam tam wczoraj, zobaczyłam całe osiedle i wyglądem podoba mi się, porównując do np. Skórzewa. Jak wyliczyłam ceny oscylują ok. 3900-4200 mkw. Ceny w Poznaniu za mkw I TO W BLOKU są o wiele wyższe niż tutaj; podobno na polu naprzeciwko Osiedla w przyszłości Linea ma budować bloki? Jestem w rozterce: kredytu w banku do końca roku juz napewno nie załatwię (przydało by się załapać na ulgę odsetkową od kredytu)trochę może przespałam koniec roku. W jakim budynku ANDRIUS.AR będziesz mieszkać: STUDIO, PATIO, EREM a może ATRIUM? Mnie co najwyżej (gdy sie zdecyduję) stać na STUDIO. POZDROWIENIA :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Oferta??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:31 Moim zdaniem cena jest zdecydowanie za wysoka w stosunku do tego co oferuje Linea. Okolica jak juz ktos pisał czesniej wcale super piękna nie jest - pociąg 400 metrow od budynków, kiepski dojazd - i jest coraz gorzej, bo Skórzewo i Dąbrówka sie cały czas rozwija. Sytuacje moze uratować obwodnica ktora ma biec pomiędzy Dąbrówką a Skorzewem ale na razie sie nie zanosi aby powstała w ciągu najblizszych lat. Dobrze ze oczyszczalnia ścieków bedzie na wschodnim krańcu Dąbrówki - w teorii nie powinno nawiewać na Dąbrówkę. Na szeregowiec czy domek jeszcze bym sie skusił, ale mieszkanie to zdecydowanie nie. Za 4500 zł za metr kwadratowy mozna kupić ładne mieszkanie w Poznaniu w spokojnej okolicy. Zresztą jeśli ktoś nie chce w Poznaniu, to juz lepiej wziąść coś z oferty Agrobexu np. Zalasewo, Swarzedz czy nawet Tulce od Wak-Budu (ceny od 2900-3500 zł brutto) Lepszy dojazd do Poznania (sprawna komunikacja podmiejska) plus bezproblemowy dostep do szkół, sklepów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
andrius.ar Re: Oferta??? 17.12.06, 23:33 Ja kupowałem ( nie tak dawno ) w cenie 3095 za m2, w mieście nie znalazłem niższej ceny. Tanio buduje Pajo w Plewiskach ale to temat na osobny post. Będę mieszkal w Studio na piętrze bo jest tanio. Przy obecnych cenach nie wiem co bym zrobił. W Poznaniu ceny wariują. Mogłem kupić spółdzielcze za około 200 tys. ale przy czynszu 400.00 i kredycie, to się robi drogi sport :-} Jak masz jakieś wątpliwości pisz na andrius.ar@wp.pl - przerabiałem mieszkania nowe i używane, biura nieruchomości i różnych developerów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Oferta??? IP: *.icpnet.pl 17.12.06, 22:25 Pozdrawiam przyszłego sąsiada! Linea nie jest wiarygodna, ja kupiłam mieszkanie od Linei. Przedłużyli nam odbiór mieszkania o 4 miesiące, nie ma osoby kompetentnej która poinformuje Cię co się dzieje na BUDYKU. Chciałam dodatkowy punkt oświetlenia w trakcie budowy, odradzili mi bo wykonawca może jeszcze bardziej opóźnić oddanie budynku itp. Paranoja. Nie wiedzą jakie piece montują, nic ogólnie nie wiedzą! Okropność. Bardzo żałuję tej inwestycji, podpisując umowę nie spodziewaliśmy się że tak to wszystko będzie się odbywać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andrius.ar Re: Oferta??? 17.12.06, 23:22 Opisałem tylko moje subiektywne wrażenia, kontakt z Lineą mam bardzo dobry ale mieszkanie "Studio", odbieram latem 2007 i być może wszystko przede mną. Co do pieca gazowego to będzie Viessmann albo Junkers. Prawdę mówiąc oba dobre. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragles Re: Oferta??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 16:05 Ja odbierałem mieszkanie Patio w zeszłym miesiącu od Linea i mogę coś na ten temat napisać. Po pierwsze okolica jest bardzo interesująca. Wcześniejsze zagrożenia, którymi mnie straszono (oczyszczalnia, bliskość linii kolejowej, obszar lądowań samolotów z Krzesin, zły dojazd itp itd) okazały się grubo przesadzone....Oczyszczalnia faktycznie ma być na wschodzie w odległości ok. 2 km od osiedla, bliskość linii mozna zapisać na plus - można dojechac szybko do centrum. Pociągów nie słychać. Większy hałas jest od ulicy. Samoloty juz podobno latały ale w tej kwestii będzie można się wypowiedzieć dopiero jak będzi skompletowana eskadra i zaczną się regularne loty. Z tego co udało mi się wyczytać loty F16 nie powinny zbytnio zakłócać spokoju. Co do dajazdu to faktycznie jest na razie problem. Obwodnica raczej nic nie pomoże. Jak już to rondo, które mają wybudować w Skórzewie. Na plus Dąbrówki można zapisać to że grunwaldzą i głogowską można osiągnąć korzystająć z drogi przez gołuski... Co do Developera to w porównaniu z innymi jest naprawdę w porządku. Faktem jest, że czasami rece opadały ale przeglądając inne fora (np. Pajo) Linea jawi się jako b. wiarygodna firma. W tym roku faktycznie mieli dość duże opóźnienia ale kto z developerów ich nie miał...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Oferta-dziękuję. IP: 195.116.32.* 21.12.06, 16:43 Dziekuję za wszelkie możliwe informacje nt. LINEI. Pozdrawiam wszystkich - życzę spokojnych i Wesołych Świąt oraz wszelkiej pomyślości i zadowolenia w 2007r. Odpowiedz Link Zgłoś