Dodaj do ulubionych

Sulisławy

16.01.07, 13:01
Jak co roku GŚ zwróciła się z prośbą do czytelników o wytypowanie wydarzenia i
nie pamietam czy osoby, postaci roku 2006. Do wtorku było mozna zgłaszać
propozycje. Prawdopodobnie w najnowszym wydaniu GŚ dowiemy sie kogo wybrała
kapituła. Proponuje tymczasem abyśmy pzredstawili swoje propozycje. Zobaczymy
czy sie pokryją z propozycjami Gazety.
Obserwuj wątek
    • waclaw_kzn Re: Sulisławy 16.01.07, 15:10
      Moim zdaniem, jednym z ważniejszych wydarzeń (choć czy jest się czym chwalić?)
      była burza po spektaklu "Apokalipsis". Na czym polegała, nie muszę chyba
      przypominać. Jaki smak lub niesmak zostawiła - pozostawiam każdemu do oceny. Nie
      da się jednak zaprzeczyć, że nic nie zwróciło takiej uwagi mediów na nasze
      miasto od wielu lat i nie wykrystalizowało kilku opozycji i opinii w mieście...
      Pytanie tylko, komu przyznać statuetkę? Teatrowi? Znanej radnej, która ostro
      zareagowała? Burmistrzowi, który reakcję podchwycił?
      • duch3 Re: Sulisławy 18.01.07, 08:59
        Zgadzam się na burze po spektaklu..
        A jeśli chodzi o osobe, to nie wiem. Może poprzedni starosta?
        • emi53 Re: Sulisławy 21.01.07, 18:35
          Wydarzeniem roku 2006 było z pewnością wystawienie wspomnianego przez Was
          spektaklu.Co do Osoby roku - do nagrody przedstawiłbym też poprzedniego
          Starostę.
          Natomiast mam równie ciekawą propozycję do wszystkich użytkowników Średzkiego
          Forum.Byśmy,niezależnie od Sulisławów - zgłaszali propozycje do także trzech
          tytułów - Osoby,Wydarzenia i Miejsca :związanych ze Środą w 2006 Roku,a owe
          wybrane przez Nas tytuły nazwalibyśmy odpowiednio - Wydarzeniem,Miejscem i
          Osobą Średzkiego Forum za Rok 2006...
          Nagród rzeczowych w pierwszym roku oczywiście nie planuję,jednak satysfakcja
          dla Zwycięzców byłaby z pewnością tak duża,że za naszym przykładem poszłyby
          inne działające w Środzie organizacje.I w ten sposób można by pobudzić
          działalność kulturalno-społeczną w naszym mieście...
          Ilość głosujących też nie musiałaby być odpowiednio duża.Wystarczyłoby by byli
          to autentyczni internauci ze Środy i okolic odwiedzający Średzkie Forum.
          Termin zgłaszanie trzeba by wyznaczyć najpóźniej na koniec lutego,by około 10
          marca podać już oficjalnie na Forum kto został zwycięzcą...
          Zachęcam do wspólnej zabawy.Oczywiście traktuję ją jak najbardziej poważnie...
          • kormoran7 Re: Sulisławy 21.01.07, 18:51
            Pomysl ciekawy ale raczej trudny do wykonania. No bo kilka osob z tego forum
            moze oddac swoje glosy ale czy bedzie to satysfakcja gdy przykladowo 5 osob sie
            wypowie. Lepij by to wygladalo gdyby wiecej osob sie dowiedzialo o takiej akcji
            a to raczej malo prawdopodobne. No chyba ze napiszesz taki sam post na forum
            sredzkiej. Ale brawo za inicjatywe
            • waclaw_kzn Re: Sulisławy 21.01.07, 23:36
              Sądzę, że warto założyć ten wątek na nowym Forum Gazety Średzkiej:
              1. Sulisławy to przecież plebiscyt GŚ;
              2. Będzie można wtedy łatwo porównać nasze typy z decyzjami kapituły Sulisławów,
              z którymi nie zawsze wszyscy się zgadzali;
              3. Będzie to dobre miejsce, by dzielić się wątpliwościami i pytać Kapitułę
              (zapewne tylko nielicznych przedstawicieli) o uzasadnienia/wątpliwości/szczegóły...
              4. Po zakończeniu plebiscytu porównać wyniki internetowe z gazetowymi.
              Co o tym myślicie?
              Emi rzucił tym pomysłem, więc myślę, że przywilej założenia takiego ewentualnego
              wątku na Forum GŚ powinien jemu przypaść. jeśli się nie zdecyduję, mogę wziąć to
              na siebie...
              Czekam na wypowiedzi w tej sprawie...
              • emi53 Re: Sulisławy 22.01.07, 22:11
                Dzięki,Ci Wacławie za uznanie.Jako,że jesteś na miejscu,w Środzie i więcej
                wiesz o tym ,kogo uhonorować nominacjami do nagrody- tytułu,więc chętnie Tobie
                powierzam tę funkcję.Będę śledził głosowanie i włącżę się jak najbardzej w to
                przedsięwzięcie.
                • kormoran7 Re: Sulisławy 22.01.07, 22:52
                  No jesli Kazan to zapoczatkuje to nie omieszkam tez wziasc udzialu w tym
                  plebiscycie.
                  • waclaw_kzn Re: Sulisławy 22.01.07, 23:17
                    Zapoczątkowałem już wątek na Forum Ogólnym - oczywiście, na razie czeka na
                    akceptację... i obawiam się (wnioskując po dotychczasowym tempie), że do rana
                    może poczekać... :(
                    • kormoran7 Re: Sulisławy 23.01.07, 19:36
                      Doczekal sie pojawienia na forum ale checi by podac jakies nazwiska,wydarzenia
                      itd nie widac u forumowiczow. A moze znow kolejny rok byl tak mizerny pod
                      wzgledem wydarzen ze nie z czego wybierac. A moze warto by bylo tak jak prawie
                      przed rokiem zainicjowac nominacje do Anty Sulislawa. Wtedy mysle ze wiecej
                      ludzi by sie wypowiedzialo. No bo nie ma to jak mozliwosc pojechania po czyms
                      lub po kims.
                      • waclaw_kzn Re: Sulisławy 23.01.07, 20:38
                        Zainicjowanie wątku Antysulisławowego zostawiam Tobie, Kormoranie.
                        A może by tak powtórzyć nasze nominacje z tego wątku? Co prawda link wkleiłem,
                        ale nie znaczy to, że komuś chciało się go przejrzeć... Kilka wypowiedzi na
                        Tamtym Forum mogło by ożywić temat, zachęcić... ale jako założyciel wątku,
                        wolałbym się od początku ze swoją opinią nie narzucać... czekam na inicjatywę ;)
                        • kormoran7 Re: Sulisławy 23.01.07, 23:43
                          Nad propozycjami do Sulislawów musiałbym pomyśleć jeszcze trochę ale nie
                          miałbym na pewno problemów z Przyznaniem Anty Sulisławow dla pewnych osób. Boje
                          się jednak ze jak rzucę jakimiś nazwiskami na GS to w imię nadmiernej
                          czystości na forum moderator nie da mojej wypowiedzi. A tez nie chciałbym być
                          pierwszym który został ukarany w jakiś sposób. Może w anty Sulisławy pobawimy
                          się na tym forum? Jeśli się zgodzicie na założenie takiego wątku z nazwiskami
                          tutaj to chętnie go zainicjuje.
                          • waclaw_kzn Re: Sulisławy 23.01.07, 23:57
                            A problemem jest założenie takiego tematu na Forum GŚ, czy wypowiadanie się?
                            Myślę, że zakładając temat nie musisz dawać od razu swojej opinii. Założenie
                            tematu, to zazwyczaj pytanie - a za pytanie (np. Kto, Waszym zdaniem zasłużył na
                            najgorszą ocenę w minionym roku i jakie wydarzenie powinno dostać antynagrodę?)
                            chyba nie mogą Cię ukarać, prawda?
                    • emi53 Re: Sulisławy 25.01.07, 22:19
                      Forum Ogólnego GŚ jeszcze nie zdążyłem przejrzeć.Jeśli założyłeś na nim wątek,o
                      którym myślałem - jak tylko przejrzę ,wypowiem się.Myślałem ,o prezentacji
                      takiego wątku na naszym Forum ,nie GŚ.Jeśli uważacie,że tam jest więcej
                      przeglądających - to może nawet lepiej.Ogólnie uważam,że nawet ilość
                      głosujących w internecie na naszym ,czy GŚ Forum rzędu 50 -100 osób byłaby
                      adekwatna do głosujących np.w Telekamerach.Tam np.100.000 głosujących na prawie
                      40 mln Polaków odpowiada 50 głosom 20.000 Średzian...
                      Swoje propozycje przedstawię więc i tu, i na forum GŚ,gdzie jak mniemam
                      założyłeś wspomniany wątek.
                      Do miana wydarzenia roku 2006 uznaję,że było to wystawienie "Apokalipsis" - i
                      nagrodę przyznałbym Teatrowi i jego aktorom.
                      Co do miejsca/obiektu / godnego odznaczenia uznałbym tablicę poświęconą
                      Powstańcom Wielkopolskim na średzkim cmentarzu i ex equo tablicę upamiętniającą
                      pobyt Kardynała Karola Wojtyły 30.06 1968 r. w Środzie.
                      A mianem Osoby Roku 2006 wyróżniłbym Laureata nagrody Nobla ,średzianina,który
                      odwiedził Środę w 2006 K.Koeniga /przepraszam,jeśli źle napisałem Jego
                      nazwisko/.Wiadomo o kogo chodzi.Co do byłego Starosty - podałbym Go na drugim
                      miejscu.
                      • emi53 Re: Sulisławy 25.02.07, 19:33
                        Oczywiście nieprawidłowo napisałem nazwisko średzkiego noblisty.To przecież
                        Klaus von Klitzing a nie Koenig.
                        Na Forum GŚ nie ma wcale odzewu - nikt nie próbuje głosować na "internetowe
                        Sulisławy".
                        Wobec takiego obrotu sprawy - wybierzmy choćby i przysłowiwymi, pięcioma
                        głosami : Wydarzenie.Osobę i Miejsce Roku 2006 - przyznane przez użytkowników
                        Średzkiego Forum.I nie przejmujmy się małą ilością głosów.Ważniejsza jest idea -
                        a o jej sukcesie zadecyduje to, co stanie się w przyszłości,gdy chętnych do
                        głosowania znajdzie się z pewnością dużo więcej...
                        By zdopingować do głosowania - lub choćby indywidualnego wyboru we
                        wspomnianych wyżej kategoriach - ogłaszam nagrody dla głosujących : stare
                        pocztówki Środy,które zaprezentowałem w Galerii.Nagrodzę nimi trzy najbardziej
                        aktywne osoby ,spośród tych,które zechcą zagłosować.Termin zgłaszania nowych
                        propozycji przedłużam do 15 marca ,a głosowanie na nie - do 21 marca. Wyniki
                        ogłoszę w dniu 31 marca.Nagrody prześlę pocztą.
                        • emi53 Re: Sulisławy 09.03.07, 21:19
                          Widzę,że akcja wyboru najpopularniejszych Osób, Wydarzeń i Miejsc w Środzie w
                          2006 Roku, poprzez internet ,a co za tym idzie na Forum Środy
                          Wielkopolskiej "spaliła na panewce".
                          Poczekam jednak cierpliwie do 22 marca ,by po tym terminie ogłosić osoby przeze
                          mnie nagrodzone.A będzie Ich czworo ,nie jak wcześniej podałem,że troje...
                          Przypominam,by nie odkładać głosowania na ostatnią chwilę...Pozdrowienia...
                          • emi53 Re: Sulisławy 19.04.07, 21:24
                            Tak długo zwlekałem z ostateczną odpowiedzią - z powodu zmiany korzystania z
                            Internetu.Zamieniałem neostradę na pakiet multimedialny TP,więc trwało
                            to "trochę"...
                            Ostatecznie - z powodu braku zainteresowania plebiscytem wyboru odpowiedników
                            Sulisławów na Forum Średzkim,ogłaszam ,że nagradzam za chęć wzięcia udziału w
                            nim cztery osoby tj. : 1) waclaw_kzn, 2) kormoran7, 3)duch3, 4)fezs1.
                            Jeśli nagrodzeni zechcą napisać na mój adres : asrom@op.pl swoje adresy
                            domowe, prześlę nagrody do połowy maja...Jeśli nie - to podczas mojej
                            czerwcowej wizyty w Środzie, postaram się dostarczyć je osobiście.Serdecznie
                            pozdrawiam - i dzięki,chociaż za dobre chęci...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka