vipunia 21.01.07, 17:47 Czy jest takie miejsce w centrum Poznaniu, gdzie mozna spotkać się na wspólne śniadanie, a później iść do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex_koz Re: restauracja, knajpka od 7 rano 21.01.07, 20:40 a nie lepiej sie na lancz umowic? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kania Re: restauracja, knajpka od 7 rano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 21:25 WOW jak ja uwielbiam odpowiedzi w stylu "a nie lepiej", widocznie VIPka chce na sniadanie, a nie na lunch! Znając VIPcię to pewnie w ciągu dnia nie ma czasu zjeść kanapki, obiadu i kolacji poza biurem, a co dopiero lunchu :) VIPuś - niestety nic Ci nie pomogę, może pozostaje Ci zamówic pizzę na schody Ratusza, ale czy o tej porze czynna jest jakaś pizzeria, no idea :( Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: restauracja, knajpka od 7 rano 21.01.07, 22:02 Gość portalu: Kania napisał(a): > WOW jak ja uwielbiam odpowiedzi w stylu "a nie lepiej", widocznie VIPka chce na > sniadanie, a nie na lunch! Znając VIPcię to pewnie w ciągu dnia nie ma czasu > zjeść kanapki, obiadu i kolacji poza biurem, a co dopiero lunchu :) ### a ja uwielbiam jeszcze glupsze odpowiedzi w stylu zamow pizze na schody ratusza. Czepiasz sie innych, a sama dajesz durne odpowiedzi. Poza tym nie kazdy "zna" vipunie oraz jej rozklad dnia i nie dla kazdego jest ona bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kania Re: restauracja, knajpka od 7 rano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:15 > ### a ja uwielbiam jeszcze glupsze odpowiedzi w stylu zamow pizze na schody > ratusza. Czepiasz sie innych, a sama dajesz durne odpowiedzi. Kochanie, to nie była odpowiedź czy porada, a jedynie suche stwierdzenie "faktu" lub "prawdopodobieństwa", łączenie się bólu, bo uwazam ze sniadania do fajny sposób na spotkanie się ze znajomymi z jednej branży. > Poza tym nie kazd > y > "zna" vipunie oraz jej rozklad dnia i nie dla kazdego jest ona bogiem. VIPuś znam z jej aktywności na różnych polach, głównie z tego co czytam na forach i w mediach, a na dodatek ciesze się, ze mamy coś wspólnego jak jeden kierunek zamieszkiwana. Nie rozumiem co koleżanka vikka taka zazdrosna!!! :) Zdrówko Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: restauracja, knajpka od 7 rano 22.01.07, 00:15 Gość portalu: Kania napisał(a): > Kochanie, to nie była odpowiedź czy porada, a jedynie suche stwierdzenie "faktu > " > lub "prawdopodobieństwa", łączenie się bólu, bo uwazam ze sniadania do fajny > sposób na spotkanie się ze znajomymi z jednej branży. ### Tak samo jak lunch, ktory proponowala Alex, o ile ta opcja nie jest lepsza, bo rano jest sie zdechlym. > VIPuś znam z jej aktywności na różnych polach, głównie z tego co czytam na > forach i w mediach, a na dodatek ciesze się, ze mamy coś wspólnego jak jeden > kierunek zamieszkiwana. > Nie rozumiem co koleżanka vikka taka zazdrosna!!! :) ### Nie zazdrosna, tylko bronie slusznej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: restauracja, knajpka od 7 rano 22.01.07, 12:24 Niestety, o 7 rano lunchu nie jadam :) Zresztą rzadko kiedy coś jadam o tak dziwnej porze, ale to dobry moment, żeby spotkać się z ludźmi tak zabieganymi jak ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor_l Re: restauracja, knajpka od 7 rano 22.01.07, 12:37 Mam podobny problem. Niestety, Poznan tu tez pokazuje swoje oblicze jako miasta średnio rozwiniętego:( o 7 jest prawdziwy problem, knajpki otwierają o 10 - a i wybor maly. Jedyne co mozna poradzic to hotele. Najczęściej wybieram Brovarię albo Rzymski. Ostatnio bylem w Sheratonie - cena odpowiednio wysoka, obsluga niestety jeszcze sie troche gubi wiec wrazenie takie sobie. Z tego wszystkiego - najlepiej Rzymski Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: restauracja, knajpka od 7 rano 22.01.07, 12:53 wiktor_l napisał: > Mam podobny problem. Niestety, Poznan tu tez pokazuje swoje oblicze jako miasta > średnio rozwiniętego:( > > o 7 jest prawdziwy problem, knajpki otwierają o 10 - a i wybor maly. Niestety, można jedynie dokonać rezerwacji wcześniej, ale wiadomo - musi być wtedy spora grupa ludzi. > Jedyne co mozna poradzic to hotele. Najczęściej wybieram Brovarię albo Rzymski. > Ostatnio bylem w Sheratonie - cena odpowiednio wysoka, obsluga niestety jeszcze > sie troche gubi wiec wrazenie takie sobie. > Z tego wszystkiego - najlepiej Rzymski Człowiek chciałby ze znajomymi wypić kawę/herbatę od rana i zjeść jakąś przyzwoitą kanapkę i do pracy, ale żeby zaraz w Sheratonie :) O 9.00 otwieraja Nescafe na Starym Rynku - zawsze tłok, szkoda naprawdę kilka tego typu punktów przy Starym Rynku by się przydało. Co raz częściej słyszę, że ktoś chce rano się spotkać, bo później nie da rady się wyrwać z biura, żeby coś omówić czy sie spotkać - też w sprawach służbowych, ale niestety, tak jak mówisz jest z tym problem w Poznaniu. Korki, ubieranie się, oderwanie od tego co się robi - za wysoki koszt - lepiej rano :) Ehh... czemu ja nie mam takiej kasy, żeby zainwestować w kilka tego typu pomysłów :( Odpowiedz Link Zgłoś
j053ph Re: restauracja, knajpka od 7 rano 22.01.07, 13:45 Moze sprobuj Ptasie Radio na Kosciuszki, wydaje mi sie ze oni otwieraja dosyc wczesnie. Niestety nie jestem pewien czy juz o 7. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: restauracja, knajpka od 7 rano IP: *.echostar.pl 22.01.07, 13:57 Z tego co pamiętam sprzed bodajże roku na Młyńskiej o 7 rano była już otwarta Toga. Właśnie ze względu na klientów którzy mieli ochotę na pyszną kawe i śniadanko przed pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: restauracja, knajpka od 7 rano 22.01.07, 19:07 wiktor_l napisał: > Mam podobny problem. Niestety, Poznan tu tez pokazuje swoje oblicze jako miasta > średnio rozwiniętego:( > > o 7 jest prawdziwy problem, knajpki otwierają o 10 - a i wybor maly. Cały problem tkwi w klientach. Swego czasu Estella otwierała wcześniej swe podwoje oferując pyszne śniadania. Niestety, musieli zrezygnować z tego pomysłu ze względów finansowych. Było zbyt mało klientów, aby to się opłaciło. A szkoda. Czasami to jest rzeczywiście jedyny moment, między siódmą i dziewiątą, żeby pogadać ze znajomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: restauracja, knajpka od 7 rano 22.01.07, 19:45 dobrusia_to_ja napisała: [...] A szkoda > . > Czasami to jest rzeczywiście jedyny moment, między siódmą i dziewiątą, żeby > pogadać ze znajomymi. [...] Pierwsze słyszę, by kobieta między siódmą a dziewiątą rano wyglądała na tyle atrakcyjnie, by ktoś chciał się z nią spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: restauracja, knajpka od 7 rano 22.01.07, 20:00 l.george.l napisał: > Pierwsze słyszę, by kobieta między siódmą a dziewiątą rano wyglądała na tyle > atrakcyjnie, by ktoś chciał się z nią spotkać. Znasz zbyt mało kobiet, albo kręcisz się wokół niewłaściwych:> Odpowiedz Link Zgłoś
tytus62 Re: restauracja, knajpka od 7 rano 22.01.07, 22:24 Moja koleżanka z pracy wygląda atrakcyjnie cały dzień.A "saute" jest bardzo apetyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus62 Re: restauracja, knajpka od 7 rano 22.01.07, 22:29 Nie tyle w klientach, ile w godzinach o której zaczynają pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ig Re: restauracja, knajpka od 7 rano IP: *.poznan.agora.pl 22.01.07, 15:33 polecam Coffe Toffe - pyszna kawa, mozna takze na wynos w drodze do pracy i oczywisice smakowite kanapki i salatki, lokalizacja - Sw.Marcin, budynek tzw.Alfy, blizej Ratajczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: restauracja, knajpka od 7 rano 28.03.07, 19:19 Wiem, że po przeczytaniu tych postów zaczyna się rozmawiać o wprowadzeniu takiej porannej zmiany w jednej z kawiarni na Starym Rynku, ale nei wiem czy chodzi o Gruszeckiego czy o Nescafe, dowiem się i dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ig Re: restauracja, knajpka od 7 rano IP: *.poznan.agora.pl 22.01.07, 15:34 zle wpisalam nazwe Coffee Toffee Odpowiedz Link Zgłoś