darek531 29.01.07, 19:50 chciałbym coś wiedzieć o firmie sarocom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dupa20071 Re: internet radjowy 18.03.07, 21:10 Witam , chciałbym ostrzec wszystkich ludzi z powiatu średzkiego. Firma sarocom, która udostępnia internet drogą radiowa, jest bardzo nie kompetenta. Obsługa klijeta jest najgorsza jaką można spotkac gdziekolwiek(Własciciel tej firmy jest bardzo nie kulturalny, krzyczy przez telefon, niepotrafi wogóle pomóc, jedyna odpowiedź z jego strony to taka że to wina sprzetu klijeta...w moim przypatku była taka sprawa że po sformatowaniu dysku komputera gdzie nie miałem zadnego programu oprócz systemu oprecyjnego i po zaistalowaniu połączenia sieciowego aby mieć dostęp do internetu, nadal nic nie działało , wymusiłem pryjazd kogoś z obsługi który pokaże mi co jest z moim sprzętem nie tak.. No i przyjechał : koleś wyglądał jak robotnik z budowy(nikogo tu nie obrażając !!) o higienie też niebędziemy rozmawiać, ale z firmy która proponuje usługi internetowe to powinien przyjechac informatyk, bądź ktoś kto sie zna na komputarze, a nie koleś który potrafi tylko wpisac kilka cyferek przy połączeniu sieciowym (co ja już wczesniej robiłem sam) koleś po 30 min wklepywania tego samogo doszedł do wniosku że mi karta sieciowa nie działa..a Ja mu na to że w tej chwili mam komputer połączony siecią do innego .. i wszystko działa.. no to że mam wirusa..No to sprawdzielem antywirusami kilkoma aby mu pokazać..(to że miałem pusty dysk to oczywiście zaden argument..;]) wkońcu wpadł na pomysł że moze to ich wina...nie niemam internetu.. no i strzał w dziesiątke !! skprzynka(antena sieciowa) była zepsuta.. ale nie oczywiście Moja wina moja wina..a przez 7 dni internetu nie miałem..tak na marginesie : 2 razy mi sprzynkę wymieniano ! Kolejna sprawa : Faktury vat.. koleś sobie w kulki leci.. przez 12 miesiecy wysyła faktury a tu nagle 2 razy nie wysłał...i wysłał z opóźnieniem 3 miesięcznym(nie mozna byo już odpisac vat!) później normalnie i nagle wymyślił sobie system że musze sobie sam faktury drukowac..(cięcia kosztów?? :)) z jakiej racjii a podpis.?? co to ma być?? skąd sie koleś wziął ?? z choinki ? wrzucił te informacje tak że jak otwierałem przeglądarke to mi ten komunikat wyskoczył.. jedyna opcja wyboru to była zaakceptuj... a ja tego nie akceptje! ale dobra jak mam wydrukowac fakture to musze mieć jakieś hasła pierdoły..ale jakie hasła ..skąd ?? niek niewie..dobra nowy wątek rozpoczne bo bym tu książke napisął to co sie przez 2 lata działo/// Zla pogoda ... brak internetu.. bądź przy dobrej to samo...ale jaka przyczyna..?? zgadnijcie ?? tak tak moja wina mój sprzet..to sie słyszy w telefonie... bądż nikt nie odbiera... ale mozę po kilku godzinach oczekiwania tak bez powodu internet zaczyna działać...coo?? czyżby sprzet sie mój naprawił..wirusy poszły spac?? nie poprostu ta firma ma ciągłe problemy. Wiadomo człowiek idealny niejest ale chociaż kulture powinien miec , przyznac ze mają problemy czasami ze sprzętam czy coś ... ale nie ktos krzyczy do telefonu.. klnie.. i obraża i ma sie wrażenie jakby koleś miał nas głęboko w (sami wiecie co mam na myśli ) Tak wiec NIE KUPUJCIE OD NICH INTERNETU NIE PODPISUJCIE Z NIMI UMÓW !!! ZNAM KILKANAŚCIE OSÓB KTÓRE MAJĄ TO SAMO... Odpowiedz Link Zgłoś
antonio98k Re: internet radjowy 14.04.07, 23:26 Witam, osobiscie nie zgadzam sie z wiekszoscia powyzszych uwag uzytkownika dupa20071, na temat faktur sie nie wypowiadam, ale co do funkcjonalnosci internetu nie mam zarzutow. Fakt, na poczatku pare razy bylo cos nie tak badz nie dzialal, ale po wizycie montera, i ustawieniu anteny wszystko bylo wporzadku. Uwazam ze firma jest dosc solidna, gdy cos sie dzieje jest to opisane na stronie www.sarocom.net ( w maire mozliwosci ). Nie dziwie sie obsludze firmy, ze podejrzewa w pierwszej kolejnosci wine klienta, poniewaz mialem taki przypadek, internet nie chodzil jak nalezy, otrzymalem takie same informacje, ale po formacie systemu (usunieciu wirusow) wszystko dzialalo jak nalezy. Stwierdze tez, ze po wezwaniu "pomocy" w przypadku koniecznosci otrzymalem ja po niewielkich kosztach, i mowi pan ze spodziewal sie pan informatyka w garniturku i bialej koszuli, ktory w razie koniecznosci bedzie chodzil po dachu i pewnie wszystko jeszcze ma robic w bialych rekawiczkach... Dosc dziwna uwaga, co do wygladu osoby z pomocy technicznej. Uwazam ze wiekszosc informacji napisanych przez dupa20071 jest malo wiarygodnych. Mieszkam 10km od Srody w strone sremu, to z internetem nie mam problemu juz dobrych pare miesiecy... Mam dobra opinie o tej firmie, u mnie wszystko jest jak nalezy, co do pomocy technicznej nie mam zastrzezen! Nie wierzcie temu forumowiczowi :dupa20071 - jeden z nielicznych ktory tak twierdzi o tej firmie! Odpowiedz Link Zgłoś
livad Re: internet radjowy 25.05.07, 17:51 Calkowicie zgadzam sie z dupa20071 ze firma jest niesolidna. Osobiscie nie slyszalem jeszcze pozytywnej opini na temat pana Konopy i jego przedsiebiorstwa. Sam przez dlugi czas bylem jego klientem i gdyby bylo tak super jak uwaza antonio98k to nadal bym kozystal z jego uslug. Zawsze kiedy dostep do sieci byl mi najbardziej potrzebny akurat nie moglem sie polaczyc. Laczylem sie przez ich lacze dosc dawno temu ale osobiscie watpie czy od tego czasu cos sie zmienilo. Gdy nie moglem czesto przez kilka dni sie polaczyc zawsze winien byl ktos inny, ale nigdy provider.. W zadnym wypadku nie polecal bym kozystania z ich uslug szczegolnie w sytuacji tak niskich cen w TePsie czy Netii(netie polecam szczegolnie bo sam kozystam). Jesli masz stara centrale i nie mozesz zalozyc Neostrady to wez sobie lepiej zainstaluj blueconnect lub iPlus. A user antonio98k to chyba sam administrator Konopa:D - nie pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonek9 Re: internet radjowy 12.05.08, 22:11 Czytając wypwiedź poprzednika również przeszło mi przez myśl, że musi to być jakiś związek z administratorem sarocom ale jeżeli tak nie jest to gratuluję jesteś "dupa" jednym z nielicznych użytkowników którzy mają bezproblemowy dostęp do usług. Nie jestem użytkownikiem chociaż zastanawiałem się nad podpisaniem umowy lecz całe szczęście (tylko dla mnie)mam znajomego, który jak pierwsza wypowiedź mogłaby napisać książkę na ten temat. Jak słucham kolegi to włosy mi dęba na głowie stają i w takim przypadku to nawet najdroższa oferta byłaby najlepszą. Na zgłaszane problemy można tylko usłyszeć wina sprzętu oczywiście nie sarocom-u, fachowiec się zjawi w sobotę jeżeli tak się nie stanie proszę dzwonić (oczywiście fochowca brak, numer nie dostępny to jest normalka). Umowa ha ha można usłyszeć, że przyjdzie pocztą oczywiście poczta ją zgubi a sarocom nie odpowiada za takie przypadki ale może przesłać ksero za "niewielką" opłatą za każdą stronkę. Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców którzy jeszcze nie mają radiówki sarocom-u Odpowiedz Link Zgłoś