Dodaj do ulubionych

firma przyjazna pracownikowi

02.02.07, 14:25
Chciałabym założyć wątek w kórym umieszczało by się listę firm w których
panują przyjazne warunki pracy. Myśle tu o w miare przyzwoitych warunkach
płacowych (nie mniej niż 2 tys. netto na rękę na stanowisku umysowym), w
miarę uregulowanym godzinom pracy tzn. od np. 8 do 16 ew. 1 nadgodzinie a nie
jak to się często zdarza 3,4,5, nadgodzin i to zupełnie zaq darmo w ramach
tzw. obowiazków dla dobra firmy, w miarę życzliwej atmosfery pomiedzy
pracownikami a także nie robienie wielkich problemów z urlopami zwłaszcza
tymi nieplanowanymi), co w przypadku matek z małymi dziećmi czasem się
zdarza. Sama stoję przed wyborem nowej pracy (tak sobie zaplanowałam, że
nastąpi to w tym roku)i jestem ciekawa czy jeszcze znajdują się takie firmy
tzw. przyjazne dla pracownika. Mnie interesuje zwłaszcza branża spożywcza.
proszę o informację.
Obserwuj wątek
    • Gość: zlosliwa baba Re: firma przyjazna pracownikowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:27
      A JA CHCE GWIAZDKE Z NIEBA!!!!!!!
      • Gość: gość Re: firma przyjazna pracownikowi IP: *.kp.pl 02.02.07, 16:24
        Kompania Piwowarska (dobre warunki, płacą za nadgodziny)
    • salimis Re: firma przyjazna pracownikowi 03.02.07, 16:32
      Zapraszamy do Goplany - warunki w niej panujące są całkowitym zaprzeczeniem tego
      czego byś sobie życzyła,a jaka "wspaniała atmosfera".Przypuszczam że psycholog
      nie doszedłby z tobą do ładu przez rok.
      • Gość: sophia_z Re: firma przyjazna pracownikowi IP: 150.254.150.* 05.02.07, 09:15
        dzięki, pracowałam w Saint- Gobain Weber Teranowa sama na dwóch zmianach
        (oficjalnie na jednej) za psie grosze, atmosfera też była fatalna dziweczyny po
        dwóch trzech miesiącach lądowały u psychoterapeutów. Proszki uspakajające były
        tam codziennością a pierwszą herbatę nie mówiąc o śniadaniu to zdarzało się
        wypić około 13.Ja wytrzymałam znacznie dłużej i odeszłam dlatego, że znam swoją
        wartość i nie dam się wykorzystywać za Bóg Zapłać, bo nie po to prawie
        trzydziesci lat poświęciłam na studia i kursy żeby się mną wysługiwano. Ale nie
        oto mi chodziło tylko o to aby stworzyć listę firm w kórych naprawdę chce się
        pracować a wiem, że takie istnieją!!!Tak a propos jeśli chodzi o Goplane to
        jest tam naprawdę tak źle. Moja była sąsiadka pracuje tam na stanowisku
        kierowniczym i nie narzekała??
        • salimis Re: firma przyjazna pracownikowi 05.02.07, 14:53
          > jest tam naprawdę tak źle. Moja była sąsiadka pracuje tam na stanowisku
          > kierowniczym i nie narzekała??

No cóż, ja gdybym była na stanowisku kierowniczym też bym nie narzekała.Ale nie
          jestem i widzę wszystko z innej perspektywy.
    • Gość: Lolek Re: firma przyjazna pracownikowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 15:20
      Co to dla Ciebie stanowisko umysłowe? Sekretarka? Fakturzystka? Określ
      precyzyjniej. Znam kupę firm odpowiadających Twoim wymaganiom, ale to żaden z
      molochów, raczej firmy zatrudniające od kilkunastu do kilkudziesięciu osób.
      • Gość: sophia_z Re: firma przyjazna pracownikowi IP: 150.254.150.* 06.02.07, 08:01
        Jestem technologiem żywności i interesuje mnie praca w działach kontroli
        jakości (laboratorium, specjalista ds. jakości min. ISO, HACCP, )produkcji -
        np. technolog mareketingu lub praca biurowa w działach handlowych niekoniecznie
        związana z wykształceniem. Jeśłi znasz jakieś ciekawe miejsca, o stabilnej
        pozycji, w których nie zwalniają po okresie próbnym to proszę o info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka