Dodaj do ulubionych

Polna niech media wezmą się za nich

07.02.07, 22:08
Kiedyś na forum napisal ktoś,że położne z Polnej nie mogą się wypowiadać,bo
jest nagonka na ten szpital.Przedtem wypowiadały się jako super zadowolone
pacjentki rodzące rzekomo na Polnej,zawdzięczające im życie dzieci itd.Ale
nie
zorientowały się,że widoczny był serwer,z którego były te posty,a był to
serwer
am co oznacza serwer Akademii Medycznej.Co tak uciekłyście z forum?Czyżby Pan
dyrektor Opala,który twierdzi,dodam,że jest profesorem,ktory powiedział
jednej
z pacjentek,że niedotlenienie mózgu nie powodujexadnych konsekwencji
zdrowotnych zabronił Wam przesiadywać przez pół nocy przy komputerach?Macie
pecha,bo znalazło się paru,parunastu,parudziesięciu rodziców,którzy nie
popuszczą tych waszych uchybień,tego czekania aż damy w łapę.
Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: Polna niech media wezmą się za nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 21:11
      Nana czemu Ty zawsze tak straszliwie sie tej Polnej czepiasz?
      • Gość: pogarda dla mierno Re: Polna niech media wezmą się za nich IP: *.icpnet.pl 12.03.07, 22:19
        t miko czyzbys nie wiedziala ze ci ludzie maja chore dzieci przez lekarzy z
        polnej-nie dali lapowy i teraz zostali pokarani przez tych konowalow tym ze
        maja chore dzieci,boshe nano modle sie by ci lekarze nie"leczyli"w swoim
        zakichanym pelnym chciwosci zyciu,spoleczenstwo nazywa te szpitale polna i
        lutycka"rzeźniami"i nawet od niektorych lekarzy sie spotkalam z takimi opisami!
        wiec cos to musi znaczyc,a co do tego goscia co pisze ze sekcja zwlok tej
        dzieqwczyny od blizniakow nic nie wykazala to sie nie dziwie-to lekarze jedna
        wielka klika to nawet sa zdolni pewnie do sfalszowania takiej sekcji,poznaniacy
        sa z wami-ja sie interesuja sprawa na biezaco i jakby co to jakbys chciala
        jakies podpisy albo wsparcie sychiczne to pisz kochana na george_sand1@gazeta.pl
        • Gość: Henryk Re: Polna niech media wezmą się za nich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:29
          Jak wam tak źle to wezwijcie akuszerkę, a w razie niepowodzenia jest beczka od
          ogórków w piwnicy... Kretyni nigdy nie zrozumieją jednego - na Polną zjeżdżają w
          głównej mierze ciąże POWIKŁANE z całej Wielkopolski, których w innych szpitalach
          prowadzić nie chcą i nie mogą. W takiej ilości powikłań zawsze są przypadki
          beznadziejne i co statystycznie zrozumiałe ich odsetek będzie większy, ponieważ
          tu zjeżdżają najcięższe przypadki.
          • Gość: Josephina Re: Polna niech media wezmą się za nich IP: *.199.50.197.tesatnet.pl 13.03.07, 13:53
            Masz rację - wszystko co tu napisałeś to prawda !!

jednak na Polnej rodzą też Wielkopolanki i bez powikłań - leżą i rodzą i nikt
            się nimi nie interesuje no bo nie są to ciąże i porody patologiczne !! a
            przecież ciężki poród może się przytrafić każdej kobiecie. No i właśnie chodzi
            o to że jak nie zapłacisz to Cię na Polnej oleją. I o te porody chodzi - o te
            dzieci które przychodzą na świat z urazami, powikłaniami okołoporodowymi ... bo
            np... wyrwany splot ramienny nie jest przecież patologią płodu a
            skutkiem "pracy" lekarza/położnej będącej przy porodzie. I nikogo nie
            interesuje potem że taki mały człowiek nigdy nie będzie mógł ruszać ręką lub że
            będzie miał ograniczone możliwości motoryczne - lekarz powiedział "zdarzyło
            się, jakoś będzie Pani musiała z tym żyć". A ja pytam w imię czego dziecko ma
            cierpieć a lekarz nie ponosi żadnej odpowiedzialności odbierając 5 porodów na
            raz ... a niesprawność ręki to chyba i tak najmniejszy z grzechów jakie ma na
            sumieniu Polna :(
            • memphis90 Re: Polna niech media wezmą się za nich 29.05.07, 16:10
              Nikt się nie interesuje? Ależ studenci medycyny strasznie się interesują, bardzo
              chetnie posiedzą przy dowolnej ilości porodów. Ale jak przychodzi co do czego,
              to jest wielki krzyk "ja nie wyrażam zgody na obecnośc jakichkolwiek studentów".
              I pewnie, lekarz jest najbardziej winny jak odbiera 5 porodów naraz, pownien był
              zajac się jednym i kazać pozostałej czwórce wziać na wstrzymanie:/
              • Gość: Texas Re: Polna niech media wezmą się za nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 18:41
                Za to ja wolałabym mieć to "przysłowiowe " zakażenie rany po cesarce ze Św.
                Rodziny aniżeli uszkodzone Dziecko z Polnej ( w wyniku ogromnych zaniedbań
                personelu medycznego). A co do zainteresowania studentów medycyny- nie o takie
                zainteresowanie nam chodzi typu zaglądanie w krocze i nic poza tym , tylko
                bezinteresowne(!!!!) zainteresowanie lekarzy tam pracujących . Szkoda tylko ,że
                jak się odbywa te 5 porodów to lekarz zazwyczaj lata tylko przy tym ,który jest
                opłacony . Niestety tak jest na Polnej -rosyjska ruletka - uda się lub nie .
                Szkoda tylko,że nikt nie ponosi konsekwencji tego zachowania ( mowa o
                personelu) , bo Rodzice ponoszą konsekwencje znieczulicy Polnej przez całe
                życie.
                Łatwo być mądrym w teorii ; trochę gorzej w praktyce - naprawdę proszę Nam
                wierzyć
    • v.i.k.k.a prosze sie odczepic od polnej 12.03.07, 23:20
      ja stamtad 'pochodze':DDD
      • Gość: Marek Do Henryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 08:04
        Szkoda ,że Ciebie Henryku nie dali od razu do tej "beczki po ogórach". Bo
        skoro ktoś nie mający pojęcia może pisać takie rzeczy to chyba większej
        wartości sobą nie przedstawia . Dokładnie problem wyjaśniła Josephina - i o
        takie przypadki m.in. właśnie chodzi . A tak w ogóle przypadki ciężkich ciąż
        wcale nie są traktowane na Polnej w sposób priorytetowy ( na chyba ,że za
        opłatą - wciąż nielegalną)
      • tipsiara Re: prosze sie odczepic od polnej 14.03.07, 09:50
        wiesz Vikka,45 lat temu jak ty sie rodziłaś to wszystko wyglądało inaczej;)
        • v.i.k.k.a Re: prosze sie odczepic od polnej 14.03.07, 11:06
          za Twoich czasow pewnie bylo jeszcze inaczej;)
          • tipsiara Re: prosze sie odczepic od polnej 14.03.07, 11:08
            ojjj tak,15 lat temu czasy były cieżkie;)
        • nana279 Re: muszę skomentować 14.03.07, 11:31
          Zgadzam się z moimi przedmówcami odnośnie opini,że tu wcale nie chodzi o
          ciężkie przypadki ciąży,ale o cieżkie przypadki porodow.Owszem wiem,że jest tam
          skrawek personelu,który to co robi-robi z sercem i za to im chwała.Nie mierzę
          wszystkich tą samą linijką,choć po przeżyciach związanych z Polną powinnam(nie
          tylko ja).Jest tam też świetny sprzęt,który wielu dzieciom ratuje
          życie.Natomiast chodzi o to,że w wielu przypadkach pród powinien zakończyć się
          dużo wcześniej a tak nie jest.Dotyczy to pacjentek,które przychodzą tam rodzić
          z ulicy(czyt.te które nie mają lekarza prowadzącego ciążę z Polnej,lub nie mają
          swojej położnej)Jest tam mnóstwo dzieci,które w wyniku przedłużania porodu(bo
          szkoda kasy na cc)niedotlenionych,efektem czego jest często porażenie
          mózgowe.Wiele razy pisałam,że aby doatać dokumentację zw szpitala dokumenty
          sszykuje prawnik szpitala.Pytam na jakiej podstawie.ślyszę odpowiedz w
          odpowiednim dziale dokumentacji"prawnik sprawdza dokumenty pod względem
          merytorycznym"Dalej komentować?Merytoryka?śkserować dokumenty i już.Będę dalej
          dotykać tego tematu,bo z innymi rodzicami obkoczyliśmy już wszystkie nadrzędne
          nad Polną urzędy.Nie starczyło by książki aby to wszystko opisać.Ale
          trudno.Naprawdę proszę aby nie komentowały tematu osoby,które nie maja w
          najmniejszym stopniu poczucia co my tacy rodzice możemy czuć.Nikt tego nie
          wie.Ale może dotrze do Was fakt iż przez te ich cholerną domenę przedłużajmy
          porody może zapałacą całe Państwo Polskie płaci ogromne pieniądze na
          długotrwałą często do końca życia rehabilitację,bardzo drogie powtarzające się
          badania(rezonans itp)przewlwkłe brane leki.Dlaczeg?Dlaczego przez to,że byłam
          pacjentką z ulicy,powinnam mieć cc moje dziecko za to cierpi. moje pierwsze
          dziecko, rodziło się przy pomocy cc w małym miasteczku,gdzie nie było pieknych
          kafelek,lampki nocnej i fanych łózek.Tamten szpital ma powody aby
          oszczędzać.Ale dla nich ważnieksze jest zycie i zdrowie dziecka.Wygląd
          porodówki jak za komuny...wiele bym oddala,aby drugie dziecko też tam
          rodzić.Dlaczego moje pierwsze dziecko nie ma normalnego dzieciństwa?bo wszystko
          się kręci wokół młodszego?Dlaczego my w ciągu roku z młodego fajnego malzeństwa
          staliśmy się mechanicznymi ludzmi,którzy rehabilitują,kochają,rehabilitują
          czasem jedzą,czasem śpią.Dlaczego?Daletgo,że ktoś czekał 30godzin po odejściu
          wód przy pełnej chęci wyjścia dziecka na świat.Przecierz to tylko niedotlenienie
          (wyciągacz próżniowy)Potem okazuje się,że nie ma paragrafu,który mówiłby w
          którym momencie lekarz powinien zrobić cc.I co? Będę rok czekać na opinię
          biegłych sądowych.A w Prokuraturze wszyscy prokuratorzy,którzy prowadzą sprawy
          takie jak nasze wiedzą,że jest to Państwo w Państwie.Jednak jeśli choć jedno
          malenstwo może być uchronione,wiem,że zawsze coś mu się wydarzyć nie bez
          powodu.Jeszcze raz powtarzam,chwała lekarzom z Polnej,którzy wykonują zawód z
          powołaniem.Ja nie mam tak tragicznej sytuacji z dzieckiem,bo moje dziecko można
          powiedzieć,że wyszloz tego praktycznie,ale teoretycznie jest uszkodzenie mózgu
          i to zawsze może się odezwać.Migę tylko sobie wyobrazić jak zyją rodzice,którzy
          maja dzieci roślinki ,a i takie widzialam na rehabilitacji
          • mama38 Re: muszę skomentować 14.03.07, 16:32
            tu chodzi o wszystko co jest związane z Polną. Miałam ostatnio wykonywane
            badania. Wynik zaginął!! a pielęgniarka robiąca odpis zażądała ode mnie opłaty
            za odpis. Na moja reakcję na tą opłatę na szczęście zrezygnowała bo jak nic
            poszłabym z awanturą do dyrektora. Nie mówiąc o tym, że telefonicznie nie
            sposób się dowiedziec czy wyniki już są ( nie piszę o tym jakie tylko czy w
            ogóle). A kiedy przychodzi się w charakterze pacjentki to traktują nas jak
            intruza, który przeszkadza nie wiadomo w czym.Także jestem za tym żeby ktoś w
            końcu zrobił porządek z tą kliką.
            Pozdrawiam
            • Gość: XXX Re: muszę skomentować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 15:08
              3 aniołki? a toś się postarała...
              • Gość: Mila Re: muszę skomentować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:18
                Byłam Pacjentką "nie z ulicy" korzystającą z usług podobno dobrej i na pewno
                bardzo drogiej Pani docent z Polnej. Wszystko było pięknie dopóki korzystałam z
                usług gabinetu prywatnego , czar prysł gdy zostałam skierowana do Szpitala
                przez tą Panią . Od początku nieodgadniony był dla mnie kompletny brak
                zainteresowania ze strony P. Doc.; co najwyżej na moje pytania udzielała mi
                enigmatycznych odpowiedzi ciągle pozostawiając mnie w niepewności jaki jest mój
                stan i co należy robić.Był to mój pierwszy pobyt w szpitalu ,a tym bardziej na
                Polnej ; kompletnie nie miałam pojęcia o "zasadach "tam panujących . Niestety
                dowiedziałam się o nich już po fakcie,że tam za położenie na oddziale trzeba
                płacić , za ogólne i sczegółowe zainteresowanie także ; za operację- za szybszy
                termin ; nie mówiąc już o całej otoczce okołoporodowej. Mój pobyt w tym
                Szpitalu i na tym Oddziale skończył się niestety tragicznie . Ogromny żal mam
                natomiast nie tylko do Personelu i Szpitala za zaniedbania ale również do
                Osoby ,która mnie prowadziła prywatnie ,a nie potrafiła chociażby
                zasugerować ,że tam należy płacić za wszystko!!Proszę uwierzyć jestem przeciwna
                łapówkom - jeśli natomiast chodzi o zdrowie i życie Dziecka to myślę ,że każda
                Matka zrobi wszystko (....)Cieszę się więc ogromnie ,że na tym Forum i
                forum "Rodzić po ludzku w Poznaniu" Kobiety przestrzegają na co należy zwrócić
                uwagę itd.Może dzięki temu będzie mniej nieświadomych Osób albo po prostu wiele
                Kobiet poszuka innego miejsca aby np.godnie i za darmo urodzić Dziecko.
              • mama38 Re: muszę skomentować 22.03.07, 10:06
                Tak postarałam się. Te moje dzieci nieżyją. Jedno z nich zmarło na Polnej.
                pomysl czasem nad komentarzem
              • Gość: smutna... Re: muszę skomentować IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.07, 13:02
                jesteś debilem albo tylko udajesz?! wierz mi, że doskonale Ci to wychodzi.
                pomyśl czasami nad tym co piszesz.

mama38 trzymaj się i pamiętaj, że doskonale Cię rozumiem i jestem z Tobą całym
                sercem!
                też mama aniołka...
    • Gość: media Re: Polna niech media wezmą się za nich IP: *.icpnet.pl 17.03.07, 13:03
      Media niech wezmą się za siebie!!!!
      Poznań stracił -gazetę typowo miejską--Głos to tuba "komuny"
      Wyborcza --się nie kwapi "opanować" rynek lokalny!!!
      A może nie "mogiem"?????????
      Telewizornia --robi się "Quazi" tvn-24!!!!!!!!!!
      PTV-3--------ZDECHŁA!!!!!!!!!!!!
      Radyjo"werkury" to .......jaja ktoś im urwał!!
      DZIENNIKARZE W POZNANIU TO ---CIOTY !!!!!!!!!!!!!!!!!
    • owieczka2612 Re: Polna komentarz 17.03.07, 16:43
      Wiecie co? Tak naprawdę w tej chwili nie ma szpitala w którym nie biorą
      "łapówek". Piszę to w cudzysłowiu ponieważ tak naprawdę my ich przyzwyczailiśmy
      do tego, Tylko kiedyś było to w ramach wdzięczności, no i nikt nie podawał
      konkretnej ceny, tak jak dziś się zdarza. Można na ten temat się rozwodzić,ale
      po co? Tak tego nie zmienimy, bo zawsze znajdzie się ktoś kto da. Pozdrawiam
      OPTYMISTYCZNIE owieczka
    • Gość: nana279 Re: do George_Sand1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 21:46
      dzięki za słowa otuchy
      • Gość: george_sand1 Re: do nana279 IP: *.icpnet.pl 19.03.07, 16:02
        trzymaj sie kochana,cala moja rodzina jest z toba :D moja mama rodzila mojego
        brata na polnej w `79 i nic sie tam jak opowiadala nie zmienilo :( ja jakbym
        miala rodzic to tylko na raszei(nie mam jeszcze dzieci),boshe przeiez to gorsza
        klika niz sadownicza,wysle ci maila ze slowami otuchy pozdrowienia kochana i
        trztymaj sie :)
        • Gość: ja Re: polna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:49
          Polna to zbiorowisko zarozumiałych lekarzy, traktujących pacjentki przedmiotowo.
    • josephina Re: Polna niech media wezmą się za nich 21.03.07, 23:22
      nana ;) w zeszłym roku pisałaś o stowarzyszeniu (czy po prostu grupie) rodzin i
      dzieci pokrzywdzonych przez szpital na Polnej. Udało się to aktywować ?? w
      moich rozmowach nt. tego "szpitala" często wspominałam o Twoim pomyśle i do
      dziś wiele osób pyta czy można Was (czyli grupę, o ile istnieje) gdzieś
      namierzyć ??

Walcz, walcz !!! może w końcu uda się przykrócić ten proceder :/
      • Gość: nana279 Re: do Josephina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 23:45
        Tak,starałam się utworzyć grupę ludzi pokrzywdzonych przez ten szpital,bo jak
        wiemy jest ich masa.Otrzymuję maile,w których kobiety się żalą jak były tam
        traktowane i jak ich pociechy zostaly tam skrzywdzone.Chciałam sbyśmy poszli
        grupą do Prokuratury.Oczywiście rzecz jasna,że nie moglibyśmy pójść jako
        jednostka,ale każdy z osobna złożyłby doniesienie o popelnieniu przestępstwa w
        Prokuraturze.Jednak prawda jest taka,że mało kto ma na to siłę.Albo nie sa
        gotowi mówić o tym,rozdrapywać ran,albo stan dziecka nie pozwala na aby wziąć
        sobie taki ciezar psychiczny na głowę.Tak więc nie czekając ja i moja
        przyjaciółka,która też dziala na forum w tym temacie dałyśmy sprawę.Po czasie
        okazało się,że jest więcej takich osób.Ale grupa nie powstała.Mamy jednak za
        sobą pewne doświadczenie i wiemy co z czym się je mówiąc kolokwialnie.Aby
        przejść te przesłuchania w prokuraturze,bardzo krępujące i bardzo szczegółowe
        pytania trzeba mieć naprawdę koński łeb.Opowiadanie ze sczegółami co działo się
        minuta po minucie podczas porodu,potem opopwiadanie co działo się z dzieckiem
        dzień po dniu po porodzie.Nie jest to łatwe.Wszystko zalezy od psychiki.Jeśli
        masz kogoś kto chiałby się czegoś dowiedzieć na ten temat to smiało zapraszam.W
        czym mogę to pomogę.Dodam jeszcze,że jednak największą siłę sprawczą w tym
        kraju mają media niestety,tym zajęła się moja przyjaciółka,ale o tym za wiele
        nie mogę mówić.Pozdrawiam serdecznie,życzę wszystkich zdrowych
        maluszków,usmiechu i jak najwięcej słoneczka na sercach
      • Gość: do josephine Re: Polna niech media wezmą się za nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 23:48
        a i dziękuję za dobre słowo i wsparcie.Czytając takie coś nie żałuję zmarszczek
        w dość młodym wieku.
        • Gość: nana279 Re: do josephine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 23:50
          oczywiście pomyliłam się poprzednia wypowiedz była ode mnie do josephine.Ta
          nocna pora chyba mnie usprawiedliwiła
      • lena1911 do josephina 23.03.07, 18:43
        Wysyłam wiadomość do Pani na maila gazetowego ; pozdrawiam
    • Gość: uam Re: Polna niech media wezmą się za nich IP: *.bg.am.poznan.pl 29.05.07, 12:38
      !
    • memphis90 Re: Polna niech media wezmą się za nich 29.05.07, 16:07
      Wolę Polną niż Sw. Rodzinę- tam lekarze nie myją rąk, badają bez rękawiczek- i
      dziwnym trafem ostatnia badana pani ma zawsze zakażenie rany po cięciu...
    • Gość: nana279 Re: Polna niech media wezmą się za nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 14:18
      a najgorsze jest,że różni lekarze nie związani z Polną,ba nawet nie związani z
      miastem Poznań wiedzą,że Polna to państwo w państwie i kieduje się swoimi
      kryteriami,jakie to kryteria to wiadomo.Wściekam się kiedy słyszę opinie innych
      lekarzy,ale wszyscy tylko na ucho,za plecami.Nikt nic nie zrobi.Ordynatorowie
      i inni lekarze róznych szpitali wiedzą jak to wszystko wygląda ale nikt nic z
      tym nie zrobi.Szkoda słów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka