Dodaj do ulubionych

dobry gabinet laryngologiczny w Poznaniu. gdzie?

18.02.07, 12:38
Dopadły mnie znowu zatoki. Mam już dość tego bólu i całego dyskomfortu z ym
związanego. Chcę się zdiagnozować i zooperować endoskopowo. Jestem tak
zdeterminowany, że jestem gotów zrobić to odpłatnie. NIema co liczyć na
publiczne ośrodki. Przeryłem net i nic w Poznaniu nie znalazłem. Może ktoś
miał z Was już tym doswiadczenia lub słyszał i chce kogoś polecić. Pomóżcie i
poradźcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: dobry gabinet laryngologiczny w Poznaniu. gdz IP: *.icpnet.pl 19.02.07, 13:51
      no wlasnie znam dobrego laryngologa dzieciecego ale dla siebie tez mam duzy
      problem. zatoki dopadaja mnie bardzo czesto ja tez prosze o namiary
      • jan.zaworski [...] 10.05.07, 12:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: mama poznanianka Re: dobry gabinet laryngologiczny w Poznaniu. gdz IP: *.icpnet.pl 20.02.07, 02:18
      Witaj,

ja kiedyś korzystałam z luxmedu. kiedy ich internista nie był mi w stanie dalej
      pomóc, przekierował mnie do laryngologa, doktor Anny Wegner.

Była w porządku. Zweryfikowała diagnozę innego laryngologa (był tańszy, ale
      zupełnie źle mnie leczył, moje problemy się tylko pogłębiły) i bardzo mi
      pomogła.
      Przestałam do niej chodzić, bo zbyt mocno nalegała na operację przegrody, a ja
      się tego masakrycznie boję. Rzeczywiście, czuję, że mam krzywą, ale od kiedy
      się po jej leczeniu pilnuję, objawy zelżały i motywacja do takich poświęceń mi
      znacząco zmalała :-)

Tutaj ich link w Poznaniu: www.luxmed.pl/page.php?sid=3&ssid=46&l=2

Tylko pamiętam, że trudno się do tej pani zarejestrować. W ogóle często trudno
      się do nich dodzwonić, czasami lepiej podejść (na Roosevelta w Globisie)

Pozdrawiam i zyczę poprawy,

ania
      • Gość: beata Re: dobry gabinet laryngologiczny w Poznaniu. gdz IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 20.02.07, 10:30
        Polecam pana doktora Stefaniaka. Moja córka miała problemy z oddychaniem przez
        nos , dotychczasowe leczenie zdało się psu na budę, pewien laryngolog
        dopatrzył się migdałów do usunięcia(oczywiście odpłatnie, choć u niego w
        szpitalu ).Postanowiłyśmy spróbować jeszcze raz i poszłyśmy do dr. Stefaniaka.
        Ten wyśmiał usuwanie migdałków u córki (chociaż mógł chłop zarobić). Co do nosa
        to stwierdził, że problemy są skutkiem napięcia nerwowego, buntem organizmu
        przed stresem. Zalecił relaks. Może to brzmi dziwnie ale pomogło, obyło się bez
        leków.Podaję namiary, pacjentów jest zawsze pełno, ale warto spróbować :833 77 90
        Dolna Wilda 16, pn,wt,czw,pt 17-19
    • Gość: sor Re: dobry gabinet laryngologiczny w Poznaniu. gdz IP: 195.136.30.* 20.02.07, 12:40
      polecam profesora Szyftera, nie wienm czy prywatny gabinet ale znakomity lekarz
      • Gość: ghostmot Re: dobry gabinet laryngologiczny w Poznaniu. gdz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 12:45
        Dzięki za te informacje, ale co z tą endoskopią czy ktoś z Was o tym słyszał.
        Doszukałem się już też o profesorze. Jak się lepiej poczuję, to podreptam na
        Przybysza coś się dowiedzieć.
      • Gość: kosikk Re: dobry gabinet laryngologiczny w Poznaniu. gdz IP: *.ztpnet.pl 20.02.07, 15:13
        gdzie prywatnie przyjmuje ten szyfter moze jakas ulica numer telefonu
        godziny????
    • Gość: gość PILNE !!! IP: *.icpnet.pl 29.04.07, 15:13
      A może ktoś miał płukanie zatok lub punkcję zatok.
      Jak to przebiega i czy wykonuje się w znieczuleniu ogolnym
      • v.i.k.k.a Re: PILNE !!! 29.04.07, 20:37
        znajomy mial, nie pamietam czy w znieczuleniu ale bolalo(jesli w ogole to w
        miejscowym), strzykawka sciagaja zawartosc+plucza czyms, podobno(ale podobno)
        nie warto, bo jak raz zrobia to znow sie zapchaja.
        • Gość: ada Re: PILNE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 09:19
          Nie boli, jest tylko nieprzyjemne wrażenie (jak u dentysty). Można założyć
          słuchawki, posłuchać muzyczki i to na pewno zmniejszy stres.
          • Gość: gość Re: PILNE !!! IP: *.icpnet.pl 01.05.07, 18:52
            Słyszałam już, straszny płacz dzieci jak dokonywano nakłucia i płukania zatok.
            Po zabiegu jeszcze płakały. Byłam osobiście w szpitalu z dzieckiem.
            Nie wyraziliśmy zgody na ten zabieg, ze względu na przeżycie dziecka ( ból)
            Wszystkie dzieciaki przez prawie caly dzień zabiegow, wrzeszczały calym gardlem
            podczas nakłucia.
            I to nas przeraziło, że nasze dziecko będzie tak samo cierpiec.
            Do dzisiaj w uszach slyszymy placz tych dzieciakow.
            Poszukamy innych metod leczenia.
            Ale dzięki za podpowiedzi.
            • Gość: lowflowfanatic Re: PILNE !!! IP: *.izacom.pl 01.05.07, 18:59
              Mam szczerą nadzieję, że zdążysz poszukać "innych metod leczenia" zanim stan
              zapalny z zatok przeniesie się na podstawę czaszki i opony mózgowia. Wtedy
              zamiast płaczu dziecka usłyszysz przedśmiertny (zwykle) krzyk mózgowy -
              zapewniam - to jest niezapomniany odgłos.
              • Gość: gość Re: PILNE !!! do lowflowfanatic IP: *.icpnet.pl 02.05.07, 13:59
                lepiej mnie nie strasz.
                Napewno znajdą się nowoczesniejsze metody niż przestarzała punkcja zatok, nie
                koniecznie w Polsce.
                Tu daleko do cywilizacji.
                • Gość: lowflowfanatic Re: PILNE !!! IP: *.wsz.am.poznan.pl 02.05.07, 15:17
                  No to szczerze życzę powodzenia. Punkcja zatok jest ogólnie uznaną metodą
                  leczenia, ale ty zapewne wiesz lepiej.
                  • Gość: gość lowflowfanatic PILNE IP: *.icpnet.pl 02.05.07, 22:36
                    Napewno nie wiem tak dobrze jak ty, ale czy mozna bez zadnych dodatkowych badań
                    poza RTG zatok i to nie wyraznym, dokonywać punkcji zatok.
                    Kiedy wyniki laboratoryjne są w normie??
                    Prosze o info skoro sie tak dobrze orientujesz, strasząc mnie smiercią dziecka.
                    Czy to nie za pochopne wyrokowanie??????
                    • Gość: lowflowfanatic Re: lowflowfanatic PILNE IP: *.izacom.pl 05.05.07, 14:06
                      Przede wszystkim wywiad, klinika, a dopiero potem badania dodatkowe - taka jest
                      kolejność postępowania w każdej chorobie. Jak zdjęcie jest niewyraźne, trzeba
                      je powtórzyć, ew. zrobić CT zatok. A inne badania dodatkowe - jakoś nie znam
                      innych badń, swoistych i czułych względem zatok. Punkcja jest zdecydowanie
                      demonizowana, rodzice nie wiedzą o co chodzi, nakręcają swoim strachem dzieci
                      itd. Przy rzeczywiście zawalonych zatokach punkcja daje natychmiastową ulgę,
                      wiem, bo doświadczyłem jej kilkakrotnie, nic strasznego. Natomiast widziałem
                      kilka zgonów, może ze trzy, młodych dorosłych, których zgnite zatoki były
                      uporczywie leczone kolejnymi antybiotykami, gdy istniały wskazania nawet nie do
                      punkcji ale wręcz do operacji. Ropne zatoki -> zakrzepica zatok żylnych
                      mózgowia -> ropień mózgu, a często ogólna posocznica zwana modnie "sepsą" ->
                      zgon.
                      • alergenzb Re: lowflowfanatic PILNE 08.05.07, 21:03
                        Mam do ciebie pytanie, czy u was robią gastroskopię dla dzieci, w znieczuleniu
                        ogolnym. Oraz jakie są koszty, anestezjologa i gastroskopi.
                        A może znasz kogoś kto robi te badania w znieczuleniu ogólnym, może być nawet
                        klinika prywatna. Daj znać na e-mail gazetowy
      • Gość: b Re: PILNE !!! IP: *.icpnet.pl 04.05.07, 22:42
        ja miałam punkcje zatok, nawet 4, co dwa dni jedna, stan byl krytyczny, ostre
        zapalenie zatok wiec nie bylo innego wyjscia, trzeba bylo zrobic te punkcje i
        to natychmiast, jest to bardzo bolesne, podaja najpierw znieczulenie na takich
        iglach ale ono tez boli, straszne uczucie przy pierwszej punkcji kiedy slychac
        jak pekaja te kosci obok nosa, to niby takie gąbczaste te kostki ale uczucie
        fatalne, caly czas tez mialam podawane dozylnie antybiotyki, wszystko razem w
        koncu zadzialalo, podobno potem sa nawroty ale ja mam juz spokoj z 10 lat, tyle
        ze trzeba dbac o glowe jak jest zimno i przy byle katarku robic inhalacje i
        najlepiej odpowiednimi lekami od razu dzialac zeby nie magazynowalo sie co nie
        trzeba w zatokach, bolu punkcji zatok nie zycze najgorszemu wrogowi, ale
        podobno teraz sa jakies inne metody... na szczescie nie musialam interesowac
        sie jakie... ale jesli trzeba... no to sie wytrzyma skoro ja wytrzymalam...
        powodzenia
    • Gość: Arysto Re: dobry gabinet laryngologiczny w Poznaniu. gdz IP: 194.24.238.* 10.05.07, 11:07
      No to gdzie jest ten dobry gabinet laryngologicznyn w Poznaniu, bo tez jestem
      ciekawy, nie mam az tak powaznych problemow, ale denerwuja mnie nawroty
      gronkowca przy kazdej byle okazji, suchy nos i takie rozne problemy. Moze ktos
      leczyl sie u jakiegos godnego polecenia specjalisty!?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka