Gość: Znów PKS IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 13:33 www.glos.com/index.php?art=02-01&enc=win oby sie udalo! chociaz juz tyle razy w glosie pisano, pokazywano... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: P.B Re: Znów PKS IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 13:40 Gość portalu: Znów PKS napisał(a): > www.glos.com/index.php?art=02-01&enc=win > oby sie udalo! > > chociaz juz tyle razy w glosie pisano, pokazywano... 1.Ostanio wystąpili do UM o warunki zabudowy 2.Coś mi się zdaje,że Gazeta W. pierwsza pokazała rendery nowego obiektu Odpowiedz Link Zgłoś
psok Re: Znów PKS 25.04.03, 16:16 Nie mogłem obejrzeć wczoraj tych fotek, a Głos nie ma archiwum. Może ktoś zgrał je? Jeśli jest taki niech wrzuci to gdzieś na sieć i poda link. Albo niech mi prześle mailem na konto gazety. LICZĘ ZWŁASZCZA NA PB !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Znów PKS IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 17:52 psok napisał: > Nie mogłem obejrzeć wczoraj tych fotek, a Głos nie ma archiwum. Może ktoś zgrał > > je? Jeśli jest taki niech wrzuci to gdzieś na sieć i poda link. Albo niech mi > prześle mailem na konto gazety. > > LICZĘ ZWŁASZCZA NA PB !!! Ta wizualizacja dawno na GW w dziale inwestycje jest umieszczona www1.gazeta.pl/im/1237/z1237337G.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ścierwo Re: Znów PKS IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 07:12 Głos W. weekendowy: Wizje z Hamburga Nowy dworzec i centrum handlowo-usługowe za 450 milionów złotych Nowoczesny dworzec autobusowy i centrum handlowo-usługowe planuje pobudować w rejonie ulic Towarowej, Wierzbięcice, Księdza J. Wujka i Przemysłowej firma ECE Projektmanagement z Hamburga. Koszt inwestycji, zlokalizowanej na działce o powierzchni prawie 10.000 metrów kwadratowych, wyniesie 450 milionów złotych. Planujemy budowę nowego dużo większego dworca autobusowego, przygotowując dla podróżnych 30 peronów i 53 stanowiska postojowe, nowoczesne centrum obsługi podróżnych, zintegrowany postój taksówek, zmodernizowany układ drogowy, umożliwiający szybki wjazd i wyjazd autobusów w każdym kierunku zapowiada Stanisław Sipiński, którego firma przygotowała projekt architektoniczny obiektu. W sąsiedztwie znajdą się nowoczesne powierzchnie biurowe, kawiarnie, bary, restauracje, punkty usługowe, takie jak: bank, fryzjer, pralnia chemiczna, optyk, biura podróży, zadaszony pasaż handlowy. Centrum handlowo-usługowe, cztero- i pięciokondygnacyjne, wykończone zostanie szlachetnymi materiałami: kamieniem i specjalnie wytrawianym szkłem. Wewnętrzne pasaże, na całej wysokości obiektu, doświetli przeszklona kopuła. Tym projektem chcemy zerwać ze złą tradycją polskich dworców, które wieczorami są puste i martwe twierdzi Stanisław Sipiński. To miejsce ma żyć przez całą dobę, na przykład artystycznymi animacjami, koncertami fortepianowymi. Jak zapewnia ECE Projektmanagement, firma przygotowana jest finansowo na realizację inwestycji, która od momentu rozpoczęcia ma trwać od 18 do 24 miesięcy. Priorytetem jest budowa nowego dworca autobusowego wraz z terminalem. Dopiero potem planowana jest budowa centrum mówi Stanisław Sipiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łorszoł Re: Znów PKS IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 18:44 Czy ktoś ma stone internetową tej inwestycji? Chodzi mi o coś więcej niz jest w inwestycjach w GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Znów PKS IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 21:15 Gość portalu: Łorszoł napisał(a): > Czy ktoś ma stone internetową tej inwestycji? > Chodzi mi o coś więcej niz jest w inwestycjach w GW Strony internetowej podobnie jak planów tej inwestycji, niestety nie ma jeszcze w internecie. Trzeba pisać prośby do Sipińskich, ale wątpię aby jest teraz upublicznili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oz Re: Znów PKS IP: *.nlc.net.au 28.04.03, 09:44 P.B. dlaczego tak intensywnie walczysz o inwstycje w Pyrlandii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Znów PKS IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 28.04.03, 11:58 Gość portalu: Oz napisał(a): > P.B. dlaczego tak intensywnie walczysz o inwstycje w Pyrlandii? bo jestem z Pyrlandii..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Znów PKS IP: sv1:* / 192.168.2.* 28.04.03, 16:44 bo P.B to patriota lokalny jest i chwała mu za to bo gdyby nie on to bym połowy zdjęc i planów inwestycji nie widział :))) pozdr. Michal Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Jest wizualizacja 28.04.03, 15:45 Gazeta jako pierwsza pokazala te wizualizaje rok temu. Na naszej stronie internetowej Inwestycje jest ona przy artykule Jakie Inwestycje czekaja nas w 2003r. - ta pierwsza u gory. Pozdrawiam Monika Lamecka Odpowiedz Link Zgłoś