Dodaj do ulubionych

Panu Grzybowskiemu dziękujemy

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 18:33
To skandal,ze ten człowiek tak długo tkwił w Zarządzie.Jestem samotną matką
więc wiecie o co mi chodzi.Najśmieszniejszy dla mnie był fakt,że odmowę dotacji
schroniska "Pro Vita" w kwocie 8 tys.miesięcznie Pan Grzybowski tłumaczył
zbytnim wygórowaniem tej kwoty (na kilkanaście przebywających tam kobiet i
dzieci) dodając,że za te pieniądze można wyżywić parę rodzin.Jak się później
dowiedzieliśmy z Gazety Wlkp.Pan Grzybowski zarabiał w tym czasie ok.12 tys.
Ciekawe ile rodzin utrzymało by się za tą kwotę?
Obserwuj wątek
    • Gość: tur Re: Panu Grzybowskiemu dziękujemy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.01, 20:27
      Pan Grzybowski powinnien odejsc już dwa lata temu po skandalicznej
      wypowiedzi odnośnie samotnych matek. Dziwię się tylko że wtedy
      za słabo protestowały obrażone osoby i nie doprowadziły do odejścia
      wiceprezydenta. Dzisiejsze powody nie są tak mocne. A pensja wiceprezydenta nie ma tutaj żadnego związku.
      • Gość: lol Re: Panu Grzybowskiemu dziękujemy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 21:04

Ten pan wzbudzał u mnie wszelkie wymiotne odruchy zważywszy na jego polityczną
        zethienowską przynależność. Wypowiedź o tym że samotne matki+dzieci to rodziny
        patologiczne sprawiła że od tej pory dla tego durnia mam tylko litość - dla
        niego jest psychiatryk a nie urząd wiceprezydenta dużego miasta. Sam pochodzę z
        takiej rodziny patologicznej a więc może powinienem panu Grzybowskiemu złamać
        szczękę, wykorzystać seksualnie żonę a z jego dzieckiem napić się denaturatu. O
        dziwo nie chcę może tylko dlatego że ten facet budzi we mnie odrazę
        • Gość: lol Re: Panu Grzybowskiemu dziękujemy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 21:09

Mocne słowa napisałem......... ale po prostu nie lubię tego faceta. Urażomnych
          łącznie z panem G. przepraszam
          • Gość: Kosa Re: Panu Grzybowskiemu dziękujemy IP: 150.254.98.* 11.10.01, 19:26
            Szkoda że przy okazji Grobelny nie zwolnił też samego siebie.
            • Gość: lol Re: Panu Grzybowskiemu dziękujemy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 21:58

...i Klepki i Frankiewicza
    • Gość: niki Re: Panu Grzybowskiemu dziękujemy IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.10.01, 18:44
      Ciekawa jestem czy ktoś się zastanowił ile nasze miasto kosztuje niepotrzebnie
      utworzona - prze Pana Grzybowskiego - instytucja jaką jest Miejski Ośrodek
      Pomocy Rodzinie. Funkcje które teraz on pełni doskonale spełniały obecne filie
      tegoż Ośrodka. Moim zdaniem są to wyrzucone pieniądze , na siłę stworzono ok.
      60 etatów , które pochłaniają olbrzymie pieniądze, po to tylko aby kilku
      znajomych miało odpowiednie "stołki " po zlikwidowaniu ich dotychczasowych
      stanowisk pracy. Mam nadzieję , że znajdzie się teraz ktoś mądry w "Miescie" i
      się tą sprawą zajmie.
      • Gość: tur Re: Panu Grzybowskiemu dziękujemy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 19:32
        Gość portalu: niki napisał(a):

> Ciekawa jestem czy ktoś się zastanowił ile nasze miasto kosztuje niepotrzebnie
        > utworzona - prze Pana Grzybowskiego - instytucja jaką jest Miejski Ośrodek
        > Pomocy Rodzinie. Funkcje które teraz on pełni doskonale spełniały obecne filie
        > tegoż Ośrodka.

Czegoś tu nie rozumiem. Skąd się wziął wcześniejszy
        byt filii tego Ośrodka skoro Ośrodka tego jeszcze
        nie było, bo czekał na powołanie przez Grzybowskiego.
        Czyżby występowała tu jakaś anomalia w czasoprzestrzeni. Może warto powiadomic o tym
        zjawisku fizyków teoretyków.
        Natomiast rozrost biurokracji jaka tu prawdopodobnie ma miejsce
        opisują tzw. prawa Parkinsona.
        • Gość: niki Re: Panu Grzybowskiemu dziękujemy IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.10.01, 16:36
          Gość portalu: tur napisał(a):

> Gość portalu: niki napisał(a):
          >
          > > Ciekawa jestem czy ktoś się zastanowił ile nasze miasto kosztuje niepotrze
          > bnie
          > > utworzona - prze Pana Grzybowskiego - instytucja jaką jest Miejski Ośrodek
          >
          > > Pomocy Rodzinie. Funkcje które teraz on pełni doskonale spełniały obecne f
          > ilie
          > > tegoż Ośrodka.
          >
          > Czegoś tu nie rozumiem. Skąd się wziął wcześniejszy
          > byt filii tego Ośrodka skoro Ośrodka tego jeszcze
          > nie było, bo czekał na powołanie przez Grzybowskiego.
          ...
          Faktycznie nie napisałam dokładnie, ktos kto nie zna tematu może się nie domyslić
          o co chodzi. A było to tak... Do czerwca 1999roku istniało w Poznaniu 5
          samodzielnych Ośrodków Pomocy Społecznej. I nagle po objęciu stanowiska przez
          Pana Grzybowskiego powstał - dodatkowo- Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie , po to
          żeby koordynować pracę dotychczasowych Ośrodków Pomocy (jakby do tej pory źle
          sobie radziły).

• Gość: Ela2 Re: Panu Grzybowskiemu dziękujemy IP: *.outland.avaya.com 18.10.01, 17:48
      "Co Wy chcecie od tego pana?" Przeczytajcie sobie co pisze "Nasz dziennik", jak oni go chwala jaki to
      jest dobry czlowiek.
      Oczywiscie zgadzam sie z Waszymi wypowiedziami, macie racje, on powienien juz dawno wyleciec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka