Gość: Andrzej IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 19:29 Jak wygląda rezerwacja na mieszkanie u dewelopera? Czy deweloper daje jakieś pisemne potwierdzenie rezerwacji? Zaznaczam, że to jest rezerwacja bez wpłacania zaliczki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GIG Re: Rezerwacja IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 20:17 Nie wiem jak to wygląda w innych firmach ale w Pajo i Prebenie nie dostaje się zadnego potwierdzenia rezerwacji. Nigdy nie słyszałam o przypadku żeby komus rezerwacja "przepadła" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Rezerwacja IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 20:50 Moja rezerwacja to tylko wpis do komputera. Imię, nazwisko i nr telefonu. Boję się, że jak pójdę podpisać umowę wstępną, to czasem się okaże, że moja rezerwacja zniknęła i ktoś inny już ma to mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznanianka Re: Rezerwacja IP: *.cmbg.cable.ntl.com 29.03.07, 21:02 a ja podpisujac rezerwacje wplacilam 1000 zl i podpisalam umowe rezerwacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Rezerwacja IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 21:26 W Twoim przypadku to zrozumiałe, bo wpłaciłaś jakąś kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIG Re: Rezerwacja IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 21:17 Pewnie w różnych firmach różnie to wygląda. W Prebenie był wpis do komptera a w Pajo w zeszycie.Tak samo: tylko imię ,nazwisko i nr telefonu. W Prebenie od rezerwacji do podpisania umowy zadatkowej mija parę dni.W Pajo od rezerwacji do podpisania umowy (tej właściwej, nie maja umów zadatkowych)mija kilka miesięcy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Rezerwacja IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 21:29 Ja mam podpisać umowę wstępną ok 16-20 kwietnia. Mam nadzieję, że deweloper mnie nie wystawi do wiatru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIG Re: Rezerwacja IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 21:55 Nie wystawi:)Trzeba byc pozytywnie nastawionym.Życzę powodzenia w zakupie nowego mieszkanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Rezerwacja IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 22:19 Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :) Odpowiedz Link Zgłoś