Dodaj do ulubionych

"Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem

04.04.07, 07:25
Licea typowe dla ścisłowców, takie jak Trójka czy Ósemka nigdy nie będą pierwsze, powód jest jeden- na studia politechniczne jest o wiele mniej chętnych niż na studia humanistyczne, więc uczniowie tych szkół zdobywają mniej punktów. Ranking jest trochę krzywdzący takie szkoły, głównym kryterium powinna być średnia matur, bo to jedyna rzecz, jaką można sprawiedliwie porównać.
Marynce gratuluję ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: kip Jest gdzies cala tabela do zobaczenia w sieci? n/t IP: *.icpnet.pl 04.04.07, 07:53
    • Gość: absolwent Marynki Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 08:22
      Miałem tę wątpliwą przyjemność kończyć te liceum i jedyna opinia o tej szkole
      jaka pozostała mi w pamięci to, że jest to - liceum nadętych aroganckich snobów,
      gdzie o sposobie traktowania decyduje grubość portfela rodziców. A tak z innej
      beczki to ciekawe czy Pani K... od polskiego wciąż uczy, ciekawe czy nadal
      wtrąca się w prywatne życie swoich uczniów i czy nadal próbuje nimi manipulować
      pod czujnym okiem dyrekcji :>
      • Gość: ~też absolwentka Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 08:37
        Ja też kończyłam tę szkołę i to był najlepszy, najbardziej rozwojowy okres w
        moim życiu. Ludzie, nauczyciele, ich zaangażowanie i sposób prowadzenia lekcji -
        naprawdę było super! Do końca życia będę pamiętać naszego Nauczyciela języka
        polskiego, niesamowicie zaangażowanego, otwartego człowieka, któremu szkoła
        zawdzięcza wielu laureatów olimpiady. Poza tym ludzie po Marynce nie tylko
        dostają się na studia humanistyczne. Z klasy mojej siostry 12 osób jest na
        medycznej, w tym 8 na medycynie, reszta na stomatologii i farmacji.
        • Gość: WooKasZ Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 10:07
          nie ważne liceum - ważne co masz w głowie i co chcesz osiągnąć.
          • Gość: dyrek Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.icpnet.pl 04.04.07, 13:24
            100% racji
          • Gość: Rodzice Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 09:28
            Ale dziwi nas dalekie miejsce 5. A właściwie nie dziwi, bo nie wiemy jak jest w
            innych LO, ale w sprawdziany poprawkowe pisze się w innej klasie, gdzie są
            normalnie prowadzone lekcje. To rozprasza. W mat-fiz bardzo ważne są wszystkie
            przedmioty. Nie można się tak rozpraszać, bo nie osiągnie się sukcesu. No i
            brak spotkań po lekcjach uczeń-nauczyciel, aby wytłumaczyć to czego uczeń nie
            rozumie. Dla sprawiedliwości tylko z niektórych przedmiotów. mamy porównanie w
            rodzinie, gdzie dzieci chodzą do innych liceów
      • Gość: aroganckisnob Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.icpnet.pl 04.04.07, 10:28
        Widocznie nie byles w stanie dostosowac sie do poziomu - i jedyne co ci
        pozostalo, to uznac ze sam jestes bez skazy, a inni to aroganccy snobi.

No ale to my teraz rozdajemy karty w biznesie tego (i nie tylko) miasta...
      • Gość: Serwerka Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.icpnet.pl 04.04.07, 21:21
        Jeżeli masz taki obraz MArynki to pewnie musiałeś być w klasie dwujęzycznej.
        Pani K już nie uczy, a poza tym to za miesiąc będę absolwentką tej szkoły i
        uważam że zasługuje na pierwsze miejsce głównie ze względu na fajny klimat. Jak
        w każdej szkole jest grupa "nadętych snobów", ale nie trzeba się z nimi
        zadawać, można ich olać. Znaczna większość jest naprawdę spoko
    • Gość: IIILO Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 11:01
      Trójka górą! Najcudowniejsze liceum!xD
      • Gość: sarkastycznyMiecio Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.icpnet.pl 04.04.07, 11:50
        W wyścigu wystartowały Mercedesy, Porsche, Audi , BMW, Syrenki, Trabanty i wanny na kółkach. Na mecie 3 razy podsumowano ten sam wskaźnik i wygrał...
        Trabanty rozpaczają,,, wanny na kółkach zalały się łzami,,,
      • Gość: licealistka Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.aerostrada.pl 10.04.07, 19:22
        Najlepsze jest 3 lo i nic tego nie zmieni :P Nauczyciele cudowni, klimat
        wspaniały... Zyć nie umierać w takiej szkole :)
        • Gość: gimnazjalistka do licealistki IP: 217.113.132.* 13.04.07, 12:52
          właśnie się wybieram do III ale mam jeszcze wątpliwości..... :/ w gimnazjum
          uczyłam sie niemca a o ile wiem to tam rozszerzony jest angielski.......jakieś
          tam podstawy mam ale szkoda mi 6 lat nauki. Czy jest możliwość uczenia się mimo
          wszystko niemieckiego aby dobrze zdać maturę??????????? PROSZĘ O
          ODPOWIEDZ!!!!!!!!xD
          • Gość: t. Re: do licealistki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 22:07
            Możesz zawsze przyjść do VIII LO, są tu klasy z rozszerzonym niemieckim: c2 (mat-fiz-inf), d (mat-fiz) oraz f2 (biol-chem). We wszystkich klasach jako język podstawowy jest angielski.
      • Gość: gimnazjalistka Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: 217.113.132.* 13.04.07, 12:47
        właśnie się wybieram do III ale mam jeszcze wątpliwości..... :/ w gimnazjum
        uczyłam sie niemca a o ile wiem to tam rozszerzony jest angielski.......jakieś
        tam podstawy mam ale szkoda mi 6 lat nauki. Czy jest możliwość uczenia się mimo
        wszystko niemieckiego aby dobrze zdać maturę??????????? PROSZĘ O
        ODPOWIEDZ!!!!!!!!xD
    • Gość: korek Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.icpnet.pl 04.04.07, 12:36
      gratulacje dla wszystkich korepetytorów, którzy utrzymują "renomowane" licea na
      podium :-)
      Tak 3mać!!
      • Gość: absolwent Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.izacom.pl 04.04.07, 20:29
        co do korepetycji w Marynce to zgodzic sie nie moge - jestem absolwentem tej
        szkoly i nigdy nie potrzebowalem korepetycji, w przygotowaniach do matury
        pomagali nauczyciele; nie tylko na lekcjach, ale na zajeciach dodatkowych,
        fakultetach, we wlasnym zakresie czasowym.
        Jestem bardzo zadowolony z tej szkoly. Jest inna niz wszystkie. Nie wszystkim
        musi to odpowiadac i rozumiem te osoby. Czesc absolwentow rzeczywiscie jest
        niezadowolona, ale to jest kwestia towarzystwa - szkola pomaga sie rozwijac;)
        • Gość: dar Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.icpnet.pl 04.04.07, 20:46
          A skąd wiesz, jakie są "wszystkie", skoro piszesz "jest inna niż wszystkie"?Ja
          ze swojej(8) też jestem zadowolony, ale nie miałbym odwagi, aby ją porównywać z
          innymi.
      • Gość: Serwerka Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.icpnet.pl 04.04.07, 21:25
        Brawo dla nauczycieli, którzy poświęcają swój czas żeby przygotowywać
        maturzystów i bynajmniej nie dostają za to kasy :)
    • Gość: bp "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:51
      I znowu, jak co roku bzdurne kryterium dla studiujacych poza Polską.Czy np
      studia na prestiżowej uczelni niemieckiej są trzy razy gorsze od takich na np.
      trzeciorzędnej uczelni angielskiej. Ten kto zaczął studia w Portugalii dostał
      punkty jak za angielski, nie wiadomo dlaczego Holandię potraktowano inaczej a
      Szwajcarię jak Francję choć francusko języczni są tam w zdecydowanej
      mniejszości. A skąd takie a nie inne punkty dla Włoch. Jednym słowem jedna
      wielka improwizacja. Czas skończyc z robieniem ludziom wody z mózgu. Od czasu
      nowej matury jej wyniki są jedynem obiektywnym miernikiem wartości szkoły.
      • Gość: bucozerca Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.echostar.pl 04.04.07, 15:32
        Matura obiektywnym miernikiem wartości szkoły? Nie sądzę.
    • Gość: elek Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:45
      absolutnie się z tobą nie gadzam. przecież dostanie się na dobre uczelnie i
      oblegane kierunki jest w 100% związane z jakościowym zdaniem matury.
      • puciolski Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem 04.04.07, 14:56
        Oczywiście, że ilość przyjętych na renomowane uczelnie jest najlepszym
        krytrium. Zgadzam się z przedmówcą. Natomiast maturka nic nie mówi. Jedni
        lepiej pilnują inni gorzej itd. Matura byłaby obiektywnym kryterium, jeżeli
        byłaby zdawana poza szkołą i sprawdzana przez korpus niezwiązanyvch z żadną
        szkołą egzaminatorów. Nie powinni to być nauczyciele uczący w szkołach średnich.

Gratulacje dla "MARYNKI"
        • Gość: asdf Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.07, 09:33
          puciolski napisał:
          > i sprawdzana przez korpus niezwiązanyvch z żadną
          > szkołą egzaminatorów. Nie powinni to być nauczyciele uczący w szkołach średnich
          > .

drogi puciolski - właśnie tak teraz jest, to była jedna z większych zmian w
          stosunku do 'starej matury'
    • alex_koz Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem 04.04.07, 14:57
      super! ciesze sie, jak co roku!
      absolwenci Marynki laczcie sie;)
      • Gość: PoPaderkuJestem Paderek :) 6ty na 6tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 15:08
        I tak najlepszy jest =>"Paderek"<=. W końcu "SZÓSTKA" musi być na SZÓSTYM miejscu! I niech sobie liczą, że jakaś tam marynka jest lepsza bo wepchnęła 2 osoby na obleganą psychologię. Prawda jest taka, że mniej punktowani przyszli inżynierowie w postaci 15-20 osób zrobią dla świata o niebo więcej, niż tych 2 psychologów, którzy nie będą robić nic...
        • Gość: Anka Re: Paderek :) 6ty na 6tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:07
          Oj z takimi jak Ty psycholog będzie miał dużo pracy. Np nauczyć szacunku dla
          innych zawodów i ludzi
    • Gość: Water Proof Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.icpnet.pl 04.04.07, 16:21
      Przyznaje się najwięcej punktów za kierunki najbardziej oblegane... A przecież
      kierunki te (nie mówię oczywiście o medycynie czy farmacji) często są po prostu
      modne albo łatwe. Przecież taka pedagogika czy psychologia mają zawsze mnóstwo
      kandydatów, ale są to kierunki banalnie łatwe w porównaniu ze znacznie mniej
      obleganymi kierunkami ścisłymi na UAM czy technicznymi na PP. Ile osób czuje się
      na siłach, by studiować np. fizykę?
      Ten ranking jest mocno naciągany...
      Ale Marynka jest sympatyczną szkołą co przyznaję, choć sama chodziłam do Paderka :)
      • winiary2 Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem 17.04.07, 15:15
        Gość portalu: Water Proof napisał(a):

> Przyznaje się najwięcej punktów za kierunki najbardziej oblegane... A przecież
        > kierunki te (nie mówię oczywiście o medycynie czy farmacji) często są po prostu
        > modne albo łatwe. Przecież taka pedagogika czy psychologia mają zawsze mnóstwo
        > kandydatów, ale są to kierunki banalnie łatwe w porównaniu ze znacznie mniej
        > obleganymi kierunkami ścisłymi na UAM czy technicznymi na PP. Ile osób czuje si
        > ę
        > na siłach, by studiować np. fizykę?
        > Ten ranking jest mocno naciągany...
        > Ale Marynka jest sympatyczną szkołą co przyznaję, choć sama chodziłam do
        Paderka :)

Co do naciąganego rankingu, zgadzam się
    • Gość: Ania "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:03
      Ważne, aby licea umiały wybrać co ważne, bo nikt nie jest wszechstronny. Trzeba
      kłaśc nacisk na te przedmioty, które potrzebne b ędą na studia. Nie myślałam,
      że LO nr 5 jest tak daleko. Może chce przedobrzyć? I dlatego, skoro nikt nie
      jest wszechstronny tak mało osób dostaje się na studia. Myślałam, że 5 jest w
      pierwszej piątce
      • iulius Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem 04.04.07, 22:34
        > Ważne, aby licea umiały wybrać co ważne, bo nikt nie jest wszechstronny. Trzeba
        >
        > kłaśc nacisk na te przedmioty, które potrzebne b ędą na studia. Nie myślałam,
        > że LO nr 5 jest tak daleko. Może chce przedobrzyć? I dlatego, skoro nikt nie
        > jest wszechstronny tak mało osób dostaje się na studia. Myślałam, że 5 jest w
        > pierwszej piątce

LOL

Ja na przykład jestem wszechstronny. Z równą łatwością mógłbym iść na
        praktycznie każdy kierunek, może poza tymi ze szczególnymi, dodatkowymi
        wymaganiami (architektura, AWF). Gdybyś była poszła do Marcinka, to byś ludzi
        wszechstronnych spotkała :)
        • Gość: question Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 23:07
          tak z ciekawości, co studiujesz? prawo?
        • Gość: Water Proof Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.icpnet.pl 05.04.07, 14:29
          Ojejej... cieszę się, że nie poszłam do Marcinka ;)
        • Gość: Ania Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 09:33
          Znam "wszechstronnych" z Marcinka, którzy skończyli na maturze. Bo na studiach
          trzeba myśleć. Wszechstronny tio człowiek bez sprecyzowanych zaintersowań i
          pasji. Oprócz Leonarda da Vinci. Ale takiego jak on w Marcinku nie spotkałam
    • Gość: maturzysta "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 22:30
      Hmm... Jakby wam to powiedzieć... Obawiam się, że czytelnicy zostali
      wprowadzeni w błąd, gdyż powszechnie wiadomo, że najlepszą szkołą średnią w
      Poznaniu jest I LO, czyli Marcinek :P A tak poważniej to ranking powinienien
      byc tworzony na podstawie wyników z matury <co prawda matura a la Monsieur
      Gierrrtych, moze byc mało wiarygodnym nosnikiem informacji, zwłaszcza jesli
      chodzi o sposób przeliczania poziomu rozszerzonego na podstawowy>, gdy w 2005
      roku opublikowano dwa rankingi: wg tego, kto gdzie sie dostał i wg wyników z
      matury to powstały pewne rozbiezności, bo w tym pierwszym Marynka była na 1.
      miejscu, a w tym drugim Ósemka... Przecież nie każdy kto bedzie miał ze
      wszystkich egzaminów 100 % pójdzie na najbardziej oblegany kierunek studiów,
      tylko po to, aby szkoła dostała nalezne jej punkty <trąci paranoją>...
      Właściwie to w Poznaniu ukonstytuował się swoisty Panteon najlepszych
      ogólniaków: Marcinek, Dwójka, Ósemka i Marynka, które chyba reprezentuja ten
      sam poziom, wymieniają sie tylko miejscami...
      • Gość: Inny Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.icpnet.pl 05.04.07, 08:25
        Gość portalu: maturzysta napisał(a):

> Hmm... Jakby wam to powiedzieć... Obawiam się, że czytelnicy zostali
        > wprowadzeni w błąd, gdyż powszechnie wiadomo, że najlepszą szkołą średnią w
        > Poznaniu jest I LO, czyli Marcinek

Bzdury piszesz. Powszechnie wiadomo i to jest niezmienne, że najlepszym LO jest
        VIII LO. :):):):):):)
        • Gość: Rodzice Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 09:36
          Według nas najlepsze Liceum to takie gdzie nauczyciel ma czas dla ucznia.
          Napiszcie nam które jest takie? To dla nas ważne
      • Gość: elek Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 10:19
        Porównanie wg wyników matur miałoby sens tylko w takim wypadku, jeżeli we
        wszystkich liceach taka sama liczba maturzystów zdawałaby takie same
        przedmioty. I właściwie na dzień dzisiejszy, taki Ranking mógłby by być
        stworzony tylko na podstawie wyników z j. Polskiego i j. Obcego, bo te dwa
        przedmioty obowiązkowo muszą zdawać wszyscy maturzyści w szkole. Są przecież
        takie licea, w których jest np. tylko 50 maturzystów w dwóch maturalnych
        klasach i przykładowo nikt z nich w 2006r. nie zdawał biologii, która w całej
        Polsce poszła najgorzej. W 2005 było podobnie z matmą. Porównaj teraz wynik
        np. z biologii, gdzie w jednym LO zdaje tylko 10 i to najlepszych a w drugim LO
        100, wśród których są też maturzyści średni? I to ma stanowić podstawę do oceny
        jakości LO? Bzdura. Podobnie może być z innymi przedmiotami. Gdzieś tam
        czytałem, że w jakimś województwie zrobiono ranking zdawanych przedmiotów
        maturalnych we wszystkich szkołach. W jednym technikum ekonomicznym maturę z
        fizyki zdawała jedna osoba i wynik wynosił 94%. W innym LO tę samą maturę z
        fizyki dawało 31 osób i wynik średni wynosił 63%. I powiesz może mi, że owo
        technikum ekonomiczne było lepsze z fizyki od liceum?

Ranking na podstawie matury jest zły, po prostu bez sensu. Zdecydowanie lepszym
        kryterium są oblegane kierunki na dobrych uczelniach.
        • Gość: fakt Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:04
          No fakt, ale trzeba zawsze pamietać o odrobinie krytycznego podejscia do
          każdego rankingu, bo póki co żadna z wymyslonych metod obliczania "jakości"
          ogólniaków nie daje w 100% wyniku prawdziwego i nalezy uwzglednic pewne
          odchylenia i one zawsze będą. I tak obstaje, że bardziej miarodajne są wyniku
          matur, bo jakby nie było to od nich jest uzaleznione czy ktoś ma możliwości
          dostac się na oblegane kierunki renomowanych uczelni, a czy zechce to zrobić to
          już jego prywatna sprawa, która badaniu nie powinna podlegać, gdyż w tym
          momencie są uwzględniane trendy na niektóre kierunki np. psychologia,
          gospodarka przestrzenna i wymiar ambicji maturzystów...
          • Gość: xyz Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 21:44
            Ja się natomiast zgadzam z opinią, że wyniki matur nie są obiektywnym kryterium
            do rankingów szkół. Bo jest właśnie tak, jak napisał Elek. W jednym LO jest 240
            maturzystów a w drugim 60 i już to powoduje, że porównywanie matury między tymi
            liceami jest nonsensowne. Zgadzam się, że zrobienie porównania na podstawie
            wyników z polskiego i obcego jest jeszcze do przyjęcia. Bo tak jak już tutaj
            podano w jednej szkole zdaje jeden najlepszy maturzysta z danego przedmiotu a w
            drugiej zdaje z tego przedmiotu 60. I rzeczywiście jak tutaj porównać poziom?
            Wyniki matur jako kryterium rankingu są nie do przyjęcia i spowodują
            niesprawiedliwą ocenę wielu szkół.
      • winiary2 Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem 17.04.07, 15:18
        Gość portalu: maturzysta napisał(a):

> Hmm... Jakby wam to powiedzieć... Obawiam się, że czytelnicy zostali
        > wprowadzeni w błąd, gdyż powszechnie wiadomo, że najlepszą szkołą średnią w
        > Poznaniu jest I LO, czyli Marcinek :P A tak poważniej to ranking powinienien
        > byc tworzony na podstawie wyników z matury <co prawda matura a la Monsieur
        > Gierrrtych, moze byc mało wiarygodnym nosnikiem informacji, zwłaszcza jesli
        > chodzi o sposób przeliczania poziomu rozszerzonego na podstawowy>, gdy w 20
        > 05
        > roku opublikowano dwa rankingi: wg tego, kto gdzie sie dostał i wg wyników z
        > matury to powstały pewne rozbiezności, bo w tym pierwszym Marynka była na 1.
        > miejscu, a w tym drugim Ósemka... Przecież nie każdy kto bedzie miał ze
        > wszystkich egzaminów 100 % pójdzie na najbardziej oblegany kierunek studiów,
        > tylko po to, aby szkoła dostała nalezne jej punkty <trąci paranoją>...
        > Właściwie to w Poznaniu ukonstytuował się swoisty Panteon najlepszych
        > ogólniaków: Marcinek, Dwójka, Ósemka i Marynka, które chyba reprezentuja ten
        > sam poziom, wymieniają sie tylko miejscami...

Marcinek trąci myszką....
    • iulius Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem 04.04.07, 22:30
      Zaskakuje trochę Dwójka na drugim miejscu. A Marcinek w następnym roku na pewno
      spadnie, obecne klasy maturalne to żenada. Choć kto wie, może teraz tak jest
      wszędzie.
      • Gość: trzecioklasista Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 22:49
        żenada? nie wiem, kogo Ty spośród klas maturalnych znasz, ale żenujacy to jest
        dopiero Twój post...
    • Gość: Marcus Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 01:03
      wszyscy bzdury piszecie ten ranking to jedna wielka bujda bo i tak wiadomo,
      które licea wygrają te do których pojdą najlepsi gimnazjaliści. Zamiast
      sprawdzac ile osób dostało się na jaki kierunek lepiej by było porównać jakie
      postępu uczniowie danej szkoły zrobili w liceum.
      • Gość: elek Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 10:22
        też dobre kryterium
      • Gość: left Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 10:26
        I taka to prawda o ogólniakach. Idą najlepsi i robi się tzw. samograj - Marynka
        czy Marcinek wygrywa ranking, ma renomę, znowu idą najlepsi itd. Kryterium
        postępu jest zdecydowanie najlepsze, jednak ma jeden poważny minus - w zasadzie
        jest niemierzalne, a tym bardziej nieporównywalne.
        • Gość: hehehe Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 11:48
          TeReFeRe nie da rady, bo niby jak ocenić kogoś, kto np. ma ledwo dopa na
          semestr z chemii wykładanej (tylko teoretycznie) na poziomie podstawowym, a na
          maturze próbnej z chemii rozszerzonej ma 87% bez jakichkolwiek dodatkwych
          przygotowań i korepetycji?? tak to tylko w marcinku uczą :P
          • Gość: mmmmm Re: "Marcinek" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.swarzedz.inotel.pl 07.04.07, 00:43
            I tak Marcinek bije wszystkie licea na głowę:P
            • Gość: f. Re: "Marcinek" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 14:13
              rankingi są różne, w tym przegraliście:)
          • Gość: gortop Re: "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 19:08
            z Szymenderą miałeś?
    • owrank a co to znaczy "najlepszy" ??? 06.04.07, 12:34
      a cóż to znaczy najlepszy ogólniak ? zależnie jak się przyjmuje kryteria taki
      mamy wynik... pamietaj o tym, że z marnego ucznia dobra szkoła nie zrobi
      błyskotliwego absolwenta, a jak spojrzysz prawdzie w oczy to wszelkie
      pomiary "ilu olimijczyków" pokazują ilość wybitnych osób, co nie swiadczy o
      przeciętnych uczniach i ich dalszych karierach... poza tym wszystko zalezy co
      dalej chcesz robic w życiu bo np. z mojej klasy w technikum 29 osób na 30
      dostało się na Politechnikę. Ta jedna w ogóle nie poszła na zadne studia ze
      względów rodzinnych. Czy te 97% cokolwiek oznacza ?
    • Gość: Gal Anonim "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 15:13
      Moim zdaniem to MArcinek powinien zajac pierwsze miejsce.
    • Gość: maria "Marynka" najlepszym poznańskim ogólniakiem IP: *.199.52.133.tesatnet.pl 10.10.07, 16:15
      Ja mogę powiedzieć,że 3 lata jakie przezyłam w IV Lo były
      najlepszymi latami mojego życia. Na studiach jest tez ok, ale to
      inna działka. Obecnie studiuje psychologię, wiem, że w wielkim
      stopniu zawdzięczam to "czwórce"-nauczycielom, ktorzy w pełni,
      sumiennie przygotowywali mnie i moich przyjaciól do matury.Cała
      moja klasa zdała maturę i do dzis jesteśmy najlepszymi kumplami dla
      siebie.Bo to nie o to chodzi, jaka masz ocenę, ale o to co masz w
      głowie, bo to nie szkoła Cię sprawdzi, ale życie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka