dante.alighieri 15.04.07, 23:23 W Tatrach zginął mój Kolega, prawnik i historyk sztuki, prezes korporacji akademickiej Chrobria, wspaniały człowiek... Cześć Jego pamięci! Requiem aeternam dona eis Domine: et lux perpetua luceat eis. ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiatr_od_morza1 Re: Paweł Grabowski 1977-2007 ['] ['] ['] 16.04.07, 02:43 dante.alighieri napisał: > W Tatrach zginął mój Kolega, prawnik i historyk sztuki, prezes korporacji > akademickiej Chrobria, wspaniały człowiek... a poza tym: -aktor i spiritus movens różnorakich działań Teatrzyku Towarzyskiego (Gogolewski, Mefi, kawaler pończoszniczy Jan, amant spod Smoleńska, etc...), -prezes fundacji 'Gutta' -okazjonalny pieśniarz utworów różnorakich...ludowych, serenadowych, balladowych -doroczny wioślarz świętojańskich wypraw, poławiacz wianków -zwolennik długich sylwestrowych podróży pociągiem na Ukrainę, -wielbiciel ruskich pierogów i zwolennik rosyjskojęzycznych zespołów muzycznych, -właściciel ślicznego posokowca Teodora, -aktywny uczestnik forum Frondy i organizator spotkań forowiczów, -oponent nieustępliwy w dyskusji, -zaangażowany adept hiszpańskiej oraz rosyjskiej mowy, -nieoficjalny 'importer' muszli z plaż Miami -znawca ptaków i ptasich głosów -JEDYNY ZNANY MI CZŁOWIEK KTORY PORAFIŁ ĆWIERKAĆ JAK PRAWDZIWY PTAK, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: Paweł Grabowski 1977-2007 ['] ['] ['] IP: *.icpnet.pl 16.04.07, 09:11 Msza w intencji ś.p. Pawła Grabowskiego będzie celebrowana w kościele oo. dominikanów w środę o godz. 13. Po mszy o godz. 15 pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (*) Re: Paweł Grabowski 1977-2007 ['] ['] ['] IP: *.aster.pl 16.04.07, 09:43 Zawsze zasmuca przedwczesna śmierć młodego, dobrze wykształconego człowieka. (*) Ne znałem go, ale to nie ma znaczenia. Każda śmierć zasmuca. Czy to może on zginął na Orlej Perci? Jeszcze raz wielkie (*) :(( Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Re: Paweł Grabowski 1977-2007 ['] ['] ['] 16.04.07, 20:23 Miałem okazję poznać tego człowieka, to naprawdę wielka strata. Szkoda gdy odchodzi ktoś taki, a miał jeszcze życie przed sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: Paweł Grabowski 1977-2007 ['] ['] ['] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 01:30 Mój rocznik. Szkoda, że nie poznałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Paweł Grabowski 1977-2007 ['] ['] ['] IP: *.echostar.pl 17.04.07, 09:50 to wspaniały człowiek... Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Sowinski Re: Paweł Grabowski 1977-2007 ['] ['] ['] IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.04.07, 11:00 Paweł był wyjątkowym człowiekiem - dobrym, aktywnym, zaangażowanym w promowanie ideałów, które wyznawał. Będzie mi go bardzo brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasowy Re: Paweł Grabowski 1977-2007 ['] ['] ['] IP: *.icpnet.pl 17.04.07, 21:46 Miałem okazję Go poznać - super gość. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: Paweł Grabowski 1977-2007 ['] ['] ['] IP: *.icpnet.pl 18.04.07, 20:39 To mógł być piękny dzień - przy zachodzącym słońcu spoglądałem z tarasu na stadion Kolejorza, na którym Lech właśnie rozgrywał zwycięski mecz, a za 5 lat zasiądę tam z moim 10-letnim wówczas synkiem, by oglądać mecze Euro 2012. Potem nad stadionem rozbłysły fajerwerki. Tak, to mógł być piękny dzień. Ale nie był... Dziś razem z tłumem poznaniaków uczestniczyłem w ostatniej drodze mojego Kolegi Pawła Grabowskiego. On już tych rozgrywek piłkarskich nie zobaczy, chyba że z niebiańskiej trybuny dla VIP-ów... Odpowiedz Link Zgłoś