Gość: hs IP: 205.206.200.* 23.05.03, 21:52 Nie widze nikogo z Australii - czyzby emigracja nie zagnala tam poznaniakow?? Odezwijcie sie prosze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oz Re: Australia IP: *.nlc.net.au 23.05.03, 22:43 Oczywiscie ze sa tylko ciezko ich odnalesc wtym wielokulturowym spoleczenstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hs Re: Australia IP: 205.206.200.* 26.05.03, 19:34 Oz - gdzie cie mozna znalezc w Australii? Jak dlugo juz tam mieszkasz i czy ci sie podoba? Czy masz tam znajomych tez z Poznania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oz Re: Australia IP: *.nlc.net.au 05.07.03, 10:49 Oczywiscie pod lechgraf@nlc.net.au Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Australia IP: *.nsw.bigpond.net.au 26.06.03, 14:22 Ja jestem z Poznania. Za granica 12 lat. Moja zona pochodzi z Taiwanu. W Austrsli nie ma duzo Polakow ale pyre poznanska jak widzicie mozna znalezc. Bylem w Poznaiu rok temu i musze przyznac ze sie nic nie zmienilo z wyjatkiem cen w sklepach ktore sa wyzsze niz w Australi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Australia IP: *.icpnet.pl 07.08.03, 16:25 Trudno szyka sie pracy w Australii? Chcialabym tam pojechac i troche popracowac, jest to w miare realne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Down Under Re: Australia IP: *.i019122005.rivernet.com.au 29.08.03, 17:24 Jak wszedzie, zapotrzebowanie na przystojnych chlopow z duzym zaganiaczem jest duze. Tutejsze leciwe cioty-przewaznie z public service chetnie padaja ofiarami. Ostatni glosny skandal z polakiem: wysiadl ze statku i znikl w tlumie, wkrotce po tym zakrecil sie kolo starych, leciwych milionerow. Dymal chlopa i kobite, byli tak zadowoleni ze zrobili go niemal czlonkiem rodziny. Przy najblizszej okazji, kiedy starzy opuscili rezydencje na kilka dni, sprytny fagas zaladowal milionerow majatek na ich jacht i poplynal w sina dal. Kolekcja obrazow i inna zdobycz znikla. Interpol nie pomogl. Po okolo dwoch miesiacach zostal zatrzymany w malym nabrzeznym miasteczku, teraz siedzi, dostal kilka lat. Skarbow i jachtu nie odnaleziono. Wkrotce w Australi zostana zalegalizowane malzenstwa tej samej plci. Teraz wiekszosc sex workers stanowia azjaci, duzo tez jest mlodych z zachodu. Statystyki podaja ze okolo 20% studentow dorabia na tylku. Szansa dla polakow, inna praca to sezonowe zbieranie - placa cienko okolo AU$12/godz minus 30% podatku. Samemu trzeba dojechac, znalezsc nocleg i wyzywienie. Dla mieczakow z polski to nie atrakcyjne. Wy chcecie znalezsc kontakt i dostac pomoc na tacy. Zapomnijcie o tym. Wszystko tu ma cene. Handlujesz dupa i kutasem jak serdelkami no i co ciekawsze nie musisz sie wstydzic. Pamietaj twoja rodaczka Johnson & Johnson zrobila fortune na dupie i nie byla juz mloda. Moja rada - mlodzi polacy podbijajcie swiat, w tej mrocznej zasciankowej polsce nie macie zadnych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Australia IP: *.apx0.paradise.net.nz 30.08.03, 09:24 moze nie australia ,mimo to ja mieszkam bardzo blisko - New Zealand ( przepiekny kraj )dajacy mnostwo mozliwosci . Ostatni skrawek czystego londu ,tylko troche smutno bo nie za duzo tu rodakow a za daleko kdzie kolwiek zeby podrozowac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajs Re: Australia IP: *.nlc.net.au 31.08.03, 00:13 Przlec do Sydney to tylko dwiegodziny lou, koszt okolo 400AU$ (450NZ$) w dwie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Australia 29.10.03, 01:12 Poznanianka z Grunwaldu, obecny adres - Sydney. I nikt mnie tu nie zaganial - sama chcialam! Pozdrawiam wiosennie Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Australia 29.10.03, 01:14 Maciej Henneberg, antropolog, byly przewodniczacy Solidarnosci na UAM tez mieszka w Australii, w Adelajdzie. Wyklada na tamtejszym uniwersytecie i pracuje jako konsultant dla policji w trudnych przypadkach identyfikacji szkieletu. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link Zgłoś