Dodaj do ulubionych

W Poznaniu zaczęły się juwenalia!

16.05.07, 21:24
właśnie zadzwonił do mnie kumpel, że stoi na placu wielkopolskim i czeka na
tramwaj - od pół godziny nie może do zadnego wsiąść bo zapchane "trzeźwymi"
studentami podązającymi na juwenalia. Czy cholerne mpk nie mogło pomyslec o
tym, ze inni tez chca dojechac. I w ten sposób juz jest spóźniony do pracy,
jeśli dojedzie - bo kilku innych z firmy sobie po trzecim tramwaju odpusciło.
Wstyd i poruta, że ludzie nie mogą dojechać do pracy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacu Re: W Poznaniu zaczęły się juwenalia! IP: *.icpnet.pl 16.05.07, 21:47
      skoro znaczna część mieszkańców miasta to studenci to może daj sobie luz - kilka
      dni i wszystko będzie po staremu...

Student nie kaktus, w juwenalia pić musi :)

Parada była zajebista, szkoda że dopiero teraz ktoś wreszcie zauważył że
      studenci są w tym mieście :)
    • Gość: jol fotki IP: *.icpnet.pl 16.05.07, 23:15
      z tych fotek na które patrze, to stwierdzam że najlepiej sie przebrał koleś za
      tego murzyna, prakycznie jak prawdziwy:)
      • Gość: karol Re: fotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 00:26
        ale impreza! tu jestem na toce ;) - www.tutej.pl/cms.php?i=22877

nie malo jdnak brakowalo, a moglaby byc to moja ostatina fota. gdy zszedlem z kumplami z rynku na malte, za rondem srodka zaczepili mnie ewidentnie nie studenci, albo zacy jakies wybitnie prywatnej szkoly. nie polecam nikomu... w koncu zmylismy sie kolo 23. generalnie troche strach na tych juwenalich sie zrobil
    • Gość: Walduś W końcu to zaczĘcie ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 07:46
      ZaczĘć Juwenalia kiedyś trzeba ... a że każdy żak dotrzeć na miejsce zabawy
      powinien ... wybierano tramwaj, pieszo ... za nadto zdzierają się podeszwy w
      chińskich butach.
    • Gość: scylla W Poznaniu zaczęły się juwenalia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 07:48
      A może by tak ciszej imprezy po nocy w środku tygodnia urządzać ??? Niektórzy w
      tym mieście pracują i o nich też warto pomyśleć panowie organizatorzy. No i o
      młodszych uczniach, którzy nieprzytomni po jakiś czterech godzinach snu jechali
      rano do szkoły. Impreza fajna rzecz ale uniemożliwianie osobom w niej
      nieuczestniczącym normalnego funkcjonowania już nie. Przydałoby się trochę
      kultury.
      • vipunia Re: W Poznaniu zaczęły się juwenalia! 17.05.07, 08:37
        Stanowczo protestuję, czy zawsze trzeba domniemywać, ze tylko PANOWIE coś
        organizują, w tym komitecie organizacyjnym trochę Pań też widzę, ze jest...
    • walek_z_lasu DO redakcji 17.05.07, 08:39
      Co tu jeszcze robi ten post!? Czy może i ja mam zacząć reklamować swoje
      ulubione piwo, kosmetyki czy dżinsy?
    • Gość: VeB Malta to złe miejsce-za AZSie jest dużo lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:12
      Łatwiej tam chociażby o oswietlenie terenu, bo wczorajsze wędrówki przez
      zaśmiecone łąki nie należały do przyjemnych... Kierunek wyznaczała intuicja...
      Kwestia druga-idiotyczne ogrodzenie i brak ochrony-dramat...
      Kwestia trzecia-to w sumie robi się święto na...ch studentów (czy jednak tylko
      studentów?)...
      Kiepsko-na końcu koncertu Myslovitza zostało chyba z 1000 osób-reszta zbyt
      zalana i nazbyt zmeczona by wytrwać-a do tego trochę za póxno chyba jak na
      gwiazde wieczoru...
      • Gość: gs Re: Malta to złe miejsce-za AZSie jest dużo lepie IP: *.icpnet.pl 17.05.07, 16:27
        ciemności mówimy dość. kochani organizatorzy zadbajcie o nasze bezpieczeństwo.
        przekierujcie światło z banerów reklamowych na bramkę wstępu do sektora
        koncertowego. 1
        • Gość: Mav Problem ogólej orgsanizacji! IP: *.icpnet.pl 17.05.07, 18:24
          Jak na AZSie by się tyle wiarci zmieściło co wczoraj nad Maltą to powodzenia.
          Koncert Myslovitza był zdecydowanie za późno... Zaczęło się zimno robić, a po
          tych kilku godzinach człek miał po prostu już dosyć.
          Problemy z oświetleniem, organizacją bramek i TEGO płotu pomiędzy dwoma
          sektorami to coś dla organizatora. Dojście nad Maltę w ciemnościach to problem
          wszystkich imprez, które się tam odbywają, miasto powinno coś wreszcie z tym
          zrobić.A MPK chyba się nie spodziewało tego co nastąpiło, bo ze Starego trzeba
          było dojechać, z z Malty wrócić. Z buta po prostu za daleko.

A normalny poznaniak nie powinien tu stękać na studentów tylko na brak przepływu
          informacji w mieście, że będzie jakiś pochód itd...itp :)
          • Gość: Antykuttin A jednak na AZSie , bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:19
            o ile sobie przypominam, to na Kulcie dwa lata temu były tłumy porównywalne do
            wczorajszych, więc nie jest to argument, a miejsce lepsze 1000 razy!
    • princessofbabylon Re: W Poznaniu zaczęły się juwenalia! 17.05.07, 20:44
      organizacja całej tej imprezy jest do bani. piwo na jakieś żetony, ścisk
      okrutny bo to każdy napić sie chce wiadomo, ale byli tacy co się dopchali w
      końcu, nie wiedząc że jakiś żeton trzeba mieć i musieli się cofać. albo koleś
      który w końcu piwo dostał ale próbując wyjść tego ścisku wylał je. jego
      wściekłości nie jestem sobie nawet w stanie wyobrazić. w końcu jak się z
      kumpelą po piwo dopchałyśmy to wchodząc na teren ogrodzony tymi płotkami panie
      z ochrony wydzierały je z ręki i chamowato wylewały grzecznie informując ze
      piwa nie wnosimy. no to do cholery mogli napisac ze sie piwa nie wnosi a nie
      człowiek sie pcha jak głupi, płaci za to, tylko po to zeby mu je potem
      wylali.ja rozumiem względy bezpieczeństwa i tego typu rzeczy, bo jakby byla
      informacja o zakazie wnoszenia to każdy i tak nałoił by się poza płotkami. tyle
      że jak się piwo mialo w puszkach w plecaku to można było wnieść, albo jak ktoś
      by sie w miarę szybko skapnął to mógł tak chwycic kubek ze by go nie zauważyli.
      w trakcie koncertu ludzie chodzili z piwem w ręku, i w puszkach i w kubkach
      więc potem już chyba tego nie sprawdzali. zamiast odstawiać taką chamówę z
      piwem niech się lepiej postaraja o oświetlenie, bo można było sie tam zabić,
      człowiek szedł na oślep. i w większości przypadków brak zasięgu.

za to myslovitz nie zawiódł, koncerty bardzo dobrze wspominam. chociaz coś...

• Gość: Jeszcze student :) Re: W Poznaniu zaczęły się juwenalia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 01:16
      Ludzi przyszło tysiące a przesmyków było tylko kilka więc ścisk był straszny.
      Operatorzy mogli sie postarać i przytargać kilka nadajników ale pewnie
      przekalkulowali i odpuścili temat.
      Myslovitz oczywiście był za późno.
      Pomimo wielu niedociągnięć bawiłem się jednak dobrze ;-)
    • Gość: uvp Re: W Poznaniu zaczęły się juwenalia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 10:06
      w srode 16. maja wracalem okolo polnocy z Juwenaliow na Malcie. Na Srodce chcialem wsiasc do autobusu MPK. Ledwie mi sie to udalo mimo ze podjechaly 2 autobusy przegubowe. Przynajmniej drugie tyle osob co wsiadlo
      do tych autobusow musialo czekac na nastepne. Moj kolega ktorego tam spotkalem czekal na przyklad godzine az udalo mu sie mocno przepychajac dostac do tego samego co ja autobusu.
      Autobusy po zapelnieniu sie i zeby moc odjechac musialy najpierw oderwac tlum od drzwi pojazdow, podjezdzaly wiec przy otwartych drzwiach o metr dwa. Sytuacja wygladala jak z jakiegos azjatyckiego panstwa.

Dziwi mnie ze MPK nie przygotowalo sie do przyjecia tlumy studentow swietujacych juwenalia. Mamy ich w Poznaniu ok. 130 tysiecy przeciez! Podobne imprezy pozwalaja dac oglad na to jak moze wygladac sytuacja w czasie Euro, jesli MPK tak podchodzi do imprez masowych.
    • Gość: Miniek najlepsze przebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 01:25
      z też bym polemizował. Pewnie zaraz w obronie zwyciężczyni wyjdzie połowa
      studentów z tej samej uczelni co rzeczona Wróżka/Czarodziejka (niepotrzebne
      skreślić). Powinna liczyć się pomysłowość, inwencja twórcza i poczucie humoru, a
      tego brakowało (moim zdaniem) w tym co zaprezentowała osoba, która wygrała
      skrzynkę ognistej wody. Nie twierdzę, że Ja z ekipą byliśmy lepiej przebrani, bo
      byli studenci, którzy naprawdę musieli się namęczyć przy doborze
      stroju/kostiumu... zastanawiam się tylko kim był człowiek, od którego zależała
      wygrana tego konkursu...

dla przykładu daję parę fotek naprawdę fajnie przebranych ludzi:
      img340.imageshack.us/img340/1050/p1020923oe8.jpg
      img172.imageshack.us/img172/7773/p1020924ii2.jpg
      bi.gazeta.pl/im/5/4137/z4137365X.jpg
      bi.gazeta.pl/im/1/4137/z4137371X.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka