Dodaj do ulubionych

Drugie życie samochodowego wraka

20.06.07, 08:33
W lipcu 2005 roku kupiłam francuskie auto w komisie Gnieźnieńskim. Zrobiony
był jak "nówka", a ciągle stoi w warsztacie. Obecnie jedna trasa i warsztat,
ale co zrobić - auto na raty :( Na dzień dzisiejszy koszty napraw już
przewyższyły wartość tego auta. Mechanik, który dostał go na warsztat
powiedział, że mamy go oddać na złom gdyż nie nadaje się do jazdy. Spisał
wszystkie wady, ale niestety bał się pod tym podpisać, obawiając się o własny
interes. Płacę raty i płaczę.
Obserwuj wątek
    • Gość: libre Re: Drugie życie samochodowego wraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 08:49
      A ja pamiętam jak to dilerzy nowych samochodów szpachlowali je przed sprzedażą ,bo uszkodziły się podczas transportu . Nie mówili nic klientowi ,a samochód sprzedawali jako nowy ,bezwypadkowy . Niestety Polska to nadal kraj III Świata.
      • Gość: mike Re: Drugie życie samochodowego wraka IP: *.gazownia.poznan.pl 20.06.07, 13:27
        To nie pierwsza auto-afera z Gnieznem i okolicami w tle. Kilka m-cy temu pisali
        o kobiecie, która handlowała jak się okazało kradzionkami. Jeśli chodzi o
        strucle to naturalne, że jak kupujesz auto z importu, to bez auto-fachowca nie
        ma co oglądać.
        PS. nie wiem jak w innych rejonach Kaczogrodu, ale wylatując z Gniezna starą
        jeszcze trasą na Toruń przez Jankowo Dolne, na dystansie ok. 10 km jest ok. 15
        auto-szwindel-handel.
        • Gość: super mario Jak 106 wraków może być warte 2mln? Panie red! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:27
          Pisz pan jak człowiek . Najpierw lament że złom, linijkę dalej że każdy po 19 000 PLN. Jakby na metkach miały napisane 190 000 każdy to by pan alarmował że "warte ponad 20mln"?
          • Gość: triple X Re: Jak 106 wraków może być warte 2mln? Panie red IP: *.icpnet.pl 22.06.07, 00:16
            ...wrakiem moze byc auto warte przykladnowo 100.000 wystarczy ze zostanie
            naruszona np. belka poprzeczna... a sami nie wiemy co tam na placu stoi...
        • jk270805 Re: Drugie życie samochodowego wraka 22.06.07, 09:34
          Na trasie wylotowej z Gniezna do Poznania jest ok.20 komisów.W całym Gnieżnie
          pewnie z 60.Ciekawe,że jest aż taki popyt na tyle aut.Cos mi się wydaje,że to
          tylko [rzykrywki dla innych interesów.
          Miałem ''przyjemność'' być w paru komisach.Ci panowie to uczciwie dnia nigdy
          nie przepracowali(nie mówię o wszystkich).A jeśli chodzi o ich podejście do
          klientów to jeszcze muszą się wiele nauczyć.Odniosłem wrażenie,że im nie zależy
          aż tak bardzo na sprzedaży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka