ugryzz 26.06.07, 14:49 trzeba bylo gdzies indziej budowac domy, przeciez to lotnisko nie powstalo tam po zakupie F-16 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trv Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 26.06.07, 14:51 Może zamiast przenosić lotnisko to dla demonstrantów dać mieszkania zastępcze a dzielnice zaorać. Będzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbq Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 14:56 baza lotnicza w Krzesinach istnieje od lat '60 ale przeszkadzać zaczęły dopiero F-16 sprowadzone przez okrutny kaczystowski reżim. Migi były ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 26.06.07, 15:01 z ust mi wyjales w Krzesinach nie od wczoraj baza jest sie kupowalo tereny, bo przy lotnisku taniej? MiGi-21 glosniejsze byly, tylko po oszczedzaniu na wojsku, bezynie i szkoleniach ludzie zapomnieli. Na pustynie sie bazy w Polsce nie da przeniesc. ps jestem radykalnym antykaczysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ zastanów się czasem zanim napiszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:27 Nawet jesli ktoś tam dwa-trzy lata temu kupił ziemię, to nie wiedział o obniżeniu pułapu lotów, a to przez to obniżenie pułapu słychać to ścierwo tak głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
rafixo Re: zastanów się czasem zanim napiszesz 26.06.07, 15:33 jestem ciekaw jak można podnieść pułap startujących i lądujących samolotów ? może ty mi to wytłumaczysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Bardzo chętnie Ci wytłumaczę. 26.06.07, 15:55 Pułap startu i lądowania można podnieść przez zakup aparatów latających pionowego startu. Aparaty takie były reklamowane min. w Gwiezdnych Wojnach i w Startrek. Decydenci z PIS operujący nie swoją, ale społeczną kasą dadzą się na to nabrać i kupią od Wielkiego Brata nawet Gruszki Na Wierzbie, byle tylko Wielkiemu Bratu wejść w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ---- Re: Bardzo chętnie Ci wytłumaczę. IP: *.fastnet.pl 26.06.07, 18:55 Się znalazł wielki znawca... OCH! Twój intelekt i Twoja wiedza będzie czczona i pamiętana przez wieki!!! A tak w ogóle: nie oglądaj filmów science-fiction, bo zapominasz o tym "-fiction". A potem bez sensu gadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaki Re: zastanów się czasem zanim napiszesz IP: *.autocom.pl 26.06.07, 15:40 a jeśli nawet by tylko przelatywał to i tak przy prędkosci 2000km/h robi hałas nawet jak by był wysoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biciq Re: zastanów się czasem zanim napiszesz IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.07, 18:13 ale powinien się liczyć z hałasem, przecież to lotnisko wojskowe! Co mają zakładać tłumiki na dysze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biciq Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.07, 18:11 Jak widzę tego typu teksty to mnie śmiech ograrnia. Samoloty zaczął załatwiać przeprzedni rząd, po za tym tak jak ktoś tu napisał od lat '60 lotnisko wojskowe w Krzesinach istnieje i jakoś samoloty wojskowe do tej pory nie przeszkadzały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.icpnet.pl 26.06.07, 15:01 mam wrazenie, ze ci, ktorzy pisza te ignoranckie uwagi w ogole nie umieja czytac. samo wojsko przyznaje, ze lokalizacja bazy F-16 w Poznaniu jest niefortunna. osiedle istnialo tam juz od dlugiego czasu, lotnisko powstalo pozniej, a przez dlugi czas bylo malo aktywne. teraz wymyslono sobie, ze wsadzi sie tam ponad 30 samolotow F-16, ktore bede latac nad poznaniem kilkadziesiat razy dziennie, to jest uciazliwe nie tylko dla mieszkancow tyh osiedli, ale dla calego miasta!! juz teraz gdy przelatuja F-16 trzeba zatykac uszy i to w centrum miasta!!! trzeba byc totalnym ignorantem, zeby nie zauwazac zagrozenia jakie stwarza ta baza lotnicza tak blisko centrum duzego miasta!!! Gdy tych samolotow bedzie 30, a nie 6 jak teraz - bedzie protestowac caly Poznan!!! Przez ta baze lotnicza, ograniczony jest rowniez rozwoj lotniska Lawica (ktore nota bene ma pas startowy skierowany rowniez w kierunku miasta...). gratuluje ignorancji, ignoranci maja latwiej w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 26.06.07, 15:11 Za młodu mieszkałem nad morzem - pamiętam, że w okolicy MW często przeprowadzała manewry i jakoś nikt się nie miał pretensji że artyleria okrętowa hałasuje w dzień i w nocy. Wręcz przeciwnie bo wszyscy mieli świadomość, że skoro w pobliżu jest np poligon to normalne jest hałas. Zaś co do Poznańskiego lotniska - skoro w pobliżu jest lotnisko to po co co niektórzy obecnie demonstrujący się tam budowali ? Trzeba być skończonym kretynem by nie zdawać sobie sprawy jakie warunki tam panują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbq Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:13 Też słyszę F-16 i uszu zatykać nie muszę. Lubię nawet na nie popatrzeć. trv masz rację - ciekawe jest, że protestują głównie ci, co się niedawno pobudowali - widziały gały co brały. A cena ziemii w okolicach krzesin była niższa niż gdziekolwiek indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 26.06.07, 15:14 Fakt, Krzesiny występująca w dokumentach od 1294 roku a lotnisko wojskowe od 1941 (w 1941 niemieckie władze zlokalizowały na Krzesinach fabrykę Focke-Wulfa). Wiem co to halas lotniska mialem, mam!, dzialke na Babich Dolach. Teraz likwiduje sie lotnictwo bojowe marynarki wiec idzie wytrzymac. Nikt mi wiec nie przetlumaczy, ze f-16 jest glosniejszy od miga-21. Jak to w podmiejskich osiedlach ludzie szukali tanich gruntow i znalezli pod lotniskiem. Kupowali kiedy byl maly ruch i ryzykowali. Przeryzykowali. Gość portalu: monster napisał(a): dlugi czas bylo malo aktywne. Wszyskie bazy lotnicze byly jakis czas malo aktywne ze wzgledu na ciecia budzetowe, niektore sa liwidowane (albo jak na Babich Dolach ich fcje "bojowe") a ruch przenosi sie do kilku pozostawionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.icpnet.pl 26.06.07, 16:20 plan zagospodarowania przestrzennego przewidywał likwidacje lotniska wojskowego. miasto dawalo pozwolenia na budowę domów. tak to miasto urządzilo swoich obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaki Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.autocom.pl 26.06.07, 15:45 w ogóle pozamykajmy wszystkie lotniska i bedzie git a jak pasażerski laduje na balicach nieraz mi nad głową niźiutko przelatuje a on jest większy i zrobi więcej szkody w razie ewentualnej katastrofy i mnie to jakoś nie przeszkadza nie zabije cię samolot to potrąci cię auto nie znasz dnia ani godziny Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 26.06.07, 16:03 Czego nie da się powiedzieć o sporej części zabudowań, która jednak powstała po zalokowaniu lotniska w danym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Niemcy założyli lotnisko podczas II WŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 17:36 naturalnei LWP znacznie je rozbudowało i nowe samoloty zaczęły bardziej hałasować, ale lotnisko istnieje od II WŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biciq Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.07, 18:20 eee no bez przesady....mieszkam centrum i faktycznie kilka razy widziałem F16 nad moim domem, ale generowały aż tak dużego hasłasu aby zaraz uszy zatykać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.echostar.pl 26.06.07, 17:38 I co jeszcze za pieniądze podatników chcesz kupić demonstrantom? Mieszkańcy okolic lotniska sami są sobie winni, że nie pomyśleli z czym się wiąże mieszkanie w takim miejscu przed wprowadzeniem się. A gadanie o katastrofach... "Trumna dla pierwszego, w którego trafi spadający F-16." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apondesign Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: 89.100.132.* 26.06.07, 14:58 co za durna wypowiedz... a czy na kazde 30-40 letnie stare polskie lotniska, ktore stanowia glownie relikty przeszlosci pcha sie mysliwce F-16... Moje dziewczyna mieszka w tym rejonie i nie moge czasami rozmawiac z nia przez telefon... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 26.06.07, 15:02 nie nie na kazde czesc zlikwidowano a czesc zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbq Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:03 Na któreś trzeba je wepchnąć. A to jest stare ale zostało gruntownie zmodernizowane. I brutalna prawda jest taka, że prędzej zaorają osiedla niż zmienią bazę dla F-16. Ciekawe, że hałas Migów, których silniki były głośniejsze mieszkańcom nie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 26.06.07, 15:16 kupowali tanie ereny pod lotniskiem w czasach kiedy nie bylo na paliwo dla migow dlatego im sie wydaje ze f - 16 sa glosne Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 26.06.07, 16:05 Niestety, ludzka pamięć krótka i wybiórcza jest. Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Czy tym ekologom odbilo??? 26.06.07, 15:24 Przeciez wojsko nie daje lapowek!!! Ja rozumiem, ze moga protestowac tam, gdzie prywatny inwestor cos chce zrobic, bo wiadomo, ze chodzi im o lapowki. Szef ekologow dostaje lapowke, a potem naiwnym idiotom bioracym udzial w protescie wmawia, ze ok, rozmawial z wlascicielem i nie beda truc, bo beda specjalne zabezpieczenia ekologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Ekoterroryzm. IP: 192.35.79.* 26.06.07, 15:31 Nie odbilo. Podobna organizacja ekologiczna stara sie wypedzic Volkswagena az Poznania. Chodzi o kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =D= Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.welnowiec.net 26.06.07, 15:29 dokładnie, poza tym jakoś SU-27 im nie przeszkadzają. To jakaś paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:32 maja racje ludzie. Przeniesc ta pseudo baze na wschod. Odpowiedz Link Zgłoś
jvenables14 Prawda ze jak to leci nad Poznaniem to nic nie 26.06.07, 15:36 slychac, nawet przy zamknietych oknach, ale cwaniaki z Krzesin jak się tam wprowadzaly to wiedzieli , że lotnisko istnieje. Teraz nagle wszyscy zdziwieni. Niech biora odszkodowania i spadowa. Te F16 wcale tak często nie latają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aś Re: Prawda ze jak to leci nad Poznaniem to nic ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:17 Nie tak czesto? Moze jesli mieszkasz gdzies w srodku miasta to Ci sie tak wydaje, bo tak sie sklada ze lataja codziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 26.06.07, 15:42 Jak kukurużniki i inne spadającenaziemięsamoloty tam były to cicho sza a teraz ta czerwona trzoda rozpuściła ryje i chyba zapomniała że to ich pobratymcy z sld zamówili F-16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elis Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.icpnet.pl 26.06.07, 15:55 Nie tylko mieszkańcy Krzesin mają dość F16 ja mieszkam w centrum Poznania i słyszę często ten chlerny hałas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz widziały gały co brały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 17:33 a nie teraz pretensje nie wiadomo do kogo Każdy z mieszkańców nabył nieruchomość kiedy działało lotnisko wosjkowe. fajnie było kupować taniej w sąsiedztwie lotniska? Teraz wiecie dlaczego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biciq Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.07, 18:08 Przecież ta baza nie jest od wczoraj, każdy budując działkę wiedział że buduje się w pobliżu terenów wojskowych. Po za tym samoloty zawsze tam były i powinny być. Wojsko cały czas podkreśla że jest gotowe nawet na przesiedlanie ludzi, tylko ci mają się zgłosić z orzeczeniami sądowymi, przecież to jest jasna i czysta gra wojska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arecki Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.polkomtel.com.pl 27.06.07, 13:32 A jaka odległość to według Ciebie "w pobliżu"? Ja mieszkam 10km od lotniska i lataja codziennie nad moją głową, pracuję tez kilka kilometrów od lotniska, ale w centrum Poznania i też latają. To po pierwsze, po drugie w planie zagospodarowania z 1994 roku była mowa o likwidacji, bądx przekształceniu w lotnisko cywilne. A po trzecie powstała strefa ograniczonego uzytkowania i zablokowano wielu rodzinom mozliwość budowy/rozbudowy nawet pod hałasującym złomem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech M. Polecamy ekologów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 18:27 Polecemy doświadczenia Ekologicznego Zielińca , który doskonale dał sobie radę z agersywnie nastawianym do ludzi Volkswagen Poznań z Prezesem Wojciechem Molińskim na czele. Zrobili krótki porządek. Wygrali około 30 spraw . Wywalono z Poznania prezesa J.Reimersa. A przecież Wojsko w tej sprawie nastawione jest do ludzi pokojowo i nie ma nic w sobie z tupetu i działania Volkswagen Poznań. I nie przejmujcie się mediami. Bez nich doskonale dacie sobie radę. Prawo jest z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirakocza jest sposób na Krzesiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:33 Jest sposób na bazę w krzesinach. Nazwywa się mecenas Tomasz Grzybkowski. Ten najskuteczniejszy w Poznaniu prawnik , znakomicie poradził sobie ze sprawami przeciwko Miastu Poznań - zapłaceniem za wybudowanie poznańskiej Malty , sprawami przeciwko Volkswagen Poznań , sprawami o hałas z Polskimi Kolejami Państwowymi. Legalnie . Kulturalnie . Sprawnie. Chwalą go ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: jest sposób na Krzesiny 27.06.07, 14:58 Proponuję Kononowicza w celu kononizacji Poznania: - żeby nie było lotniska, - żeby nie było Volkswagena, - żeby nie było pociągów, - żeby nie było samochodów, - żeby nie było jeziora, - żeby nie było niczego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 IP: *.sky24.pl 27.06.07, 07:41 pokazy potnicze w środku tygodnia w godzinach pracy brawo brawo brawo , w ameryce też się bawią w środku tygodnia??? Odpowiedz Link Zgłoś
chomikdc Re: Protest z trumną dla pierwszej ofiary F-16 27.06.07, 15:12 Thunderbirds mają bardzo napięty kalendarz występów, albo 26.06 albo w ogóle. Jutro latają w Rumunii a 30.06 w Turcji. Ludzi było dużo. Odpowiedz Link Zgłoś