red.a.michnik 03.08.07, 13:14 teraz trzeba bedzie uwazac na promocje VW bo beda chcieli opchnac te bite sztuki w salonach naiwnym polaczkom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onioni Wagony z samochodami wypadły z szyn 03.08.07, 14:03 "błąd w sztuce", należy im to wybaczyć ;)))))))))))))))))))))))))))))))) każdemu może się zdarzyć, że będzie pijany w pracy ;) czy jadąc samochodem ;) To zwykły ludzki odruch naje bac się w robocie i rozwalić samochody pozdro super foty a-tapety.xx.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Komuno- wróć! 03.08.07, 17:09 Przypomniała mi się historia z lat 70-tych gdy FSO na Żeraniu postanowiła wykorzystać Wisłę do transportu swoich produktów do Gdańska. Załadowano więc samochodami stosowna barkę motorową i dalej, w dół z prądem fal. Rzeką jakoś szło, za to na zalewie we Włocławku gdy uruchomiono silnik barki z pełną mocą- obciążony dziób zaczął nabierać wody i w krótkim czasie cała barka z bezcennymi Fiatami 125 poszła na dno. Po jakimś czasie barkę wyciągnięto, ładunek odzyskano i po osuszeniu wystawiono do sprzedaży na licytacji a prokuratura zaczęła ustalać winnych narażenia skarbu państwa na straty. Bardzo szybko okazało sie, że nie było żadnej straty. Samochody na licytacji poszły po dużo wyższej cenie niż oficjalna, państwo w wyniku wypadku zarobiło. Młodym przypomnę, że samochody sprzedawano po cenie nominalnej na podstawie talonów wydawanych przez władzę za zasługi a na skutek ogromnego i niezaspokojonego popytu ceny rynkowe były chyba dwukrotnie wyższe od fabrycznych więc topielce kupowano z pocałowaniem ręki. I czy dziś owi trunkowi nastawniczowie i maszynista nie wzdychają ciężko: komuno wróć!!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Komuno- wróć! IP: *.icpnet.pl 03.08.07, 17:31 nie zdziwie sie ja VW wymysli coś very interesującego w związku z tymi samochodami. Ale jak je dać opchnąć lokalnym handlarzom aut to sie sprzedadzą w mgnieniu oka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chavez6 opylanie VW 03.08.07, 21:26 dywaniki i roczny zapas płynu do spryskiwaczy gratis :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleg Re: Komuno- wróć! IP: *.serv-net.pl 03.08.07, 20:01 Taka historia jest zresztą przedstawiona w filmie "Pilkarski Poker". Chłopaki opylają polonezy na giełdzie po cenie wyższej jak urzędowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hy ktoś pomyślał... IP: *.dialog.net.pl 05.08.07, 18:50 już dawno twierdziłem ze w Polsce powinno sie robić wypadkowe VW, bo takie mają największy zbyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwik Wagony z samochodami wypadły z szyn IP: 161.85.127.* 06.08.07, 10:19 Kulczyk opchnie autka w salonach jako nóweczki. Już parę razy czytałem o przekrętasach ze szpachlowanymi VW/AUDI sprzedawanymi w salonach. Jeśli ktoś ma ochotę kupić nowego VW to niech po odbiór auta zabiera ze sobą rzeczoznawcę PZM z miernikiem grubości lakieru. Odpowiedz Link Zgłoś