orange_train_12 12.08.07, 20:33 gdzie w Poznaniu kupę blat kuchenny o głebokości/szerokości 80cm??? wszystkie markety mają w ofercie jedynie 60 cm - a jak potrzebuję większy!!!! błagam o pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wujek- dobra rada Re: blat kuchenny - pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 21:24 Zobacz bezpośrednio u producenta. W dawnych zakładach papierniczych nad Maltą jest (była) sprzedaż tego typu płyt. Kupowałem tam, to było wiele lat temu, mogło sie wiele zmienić, ale spróbować warto: www.kronoflooring.pl/go.live.php/PL-H69/malta-decor-sa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek- dobra rada Re: blat kuchenny - pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 21:31 Czy to musi być sztucznota!? Dobry stolarz może Ci zrobić taką płytę z drewna. U nas w kuchni jest taka płyta, zrobiona przez stolarza na bazie desek sosnowych od spodu i klepek parkietowych z dębu od strony roboczej. Krawędź oczywiście z listwy dębowej. Raz do roku ,(gdy nie ma żony) szlifuję papierem ściernym zużytą powierzchnię, nacieram olejem jadalnym i jest stół jak nowy. Jedynie należy wystrzegać się pozostawiania wilgotnych stalowych przedmiotów ( elementy tnące maszynki do mięsa) bo wyniku reakcji z garbnikami zawartymi w drewnie dębowym powstają czarne plamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: blat kuchenny - pomocy!!! 12.08.07, 23:24 Przejedź się do Murowanej Gośliny- to miasto producentów parkietów i temu podobnych rzeczy. Myślę, że znajdziesz tam firmę, która zrobi Ci blat na życzenie! A jak nie znajdziesz- to napisz do mnie na priva Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: blat kuchenny - pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 00:06 My kupiliśmy 70 cm w firmie Biuro Styl koło kineopolis. Polecam. Wybór jesti 80cm też mają. Cena od 280zł za płytę 3 metrową. Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Re: blat kuchenny - pomocy!!! 13.08.07, 09:24 orange_train_12 napisała: > gdzie w Poznaniu kupę blat kuchenny o głebokości/szerokości 80cm??? Popatrz w hurtowniach. Kiedyś była taka na Dębcu, w budynku administracyjnym w okolicach dawnej mleczarni; na Górnym Tarasie Rataj (na terenie piekarni w rejonie ul. Falistej (?) Zajrzyj też na ul. Grobla - w podwórzu jest usługowa stolarnia, na miejscu mają mało, ale sprowadzić mogą wszystko ;) Odpowiedz Link Zgłoś