Gość: olga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 15:16 Witam, czy ktos juz moze zarezerwowal sobie mieszkanie w Luboniu przy Wspolnej 23? Jak postepuja prace? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olga Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 15:18 przy Wschodniej oczywiscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiola-333 Re: Budo-Forma nowe mieszkania 27.02.08, 13:32 Ja zarezerwowałam mieszkanie przy Wschodniej 33, być może będziemy sąsiadkami:-)(termin oddania wrzesień 2009) Czy może już wiesz, czy ruszya budowa, z tego co się dowiadywałam w Budoformie, ruszą z budową pewnie w marcu, być może póżniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 14:25 wydaje mi sie, ze juz ruszyli :) a Ty na ktorym pietrze? Planukesz przestawiac scianki? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiola-333 Re: Budo-Forma nowe mieszkania 03.03.08, 18:20 Cześć, ja kupilam mieszkanie na 1 piętrze (40,5 m2)-w 3 piętrowym budynku mieszkalnym, ktory ma przylegać do długiego bloku z lokalami usługowymi. Niedawno byłam tam,aby zrobić zdjęcia, ale pewnie wtedy jeszcze nie ruszyli z budową:-).Mam nadzieję, że oddadzą budynek w terminie. Zdecydowałam się kupić w Budoformie, ponieważ z opinii innych osób są solidną firmą, a obok nas kupiła od Budoformy klika lat temu mieszkanie moja koleżanka i jest zadowolona. Przerażają mnie tylko te samoloty, o których mi mówią znajomi, ale sądzę, że nie będzie tak źle i ludzie czasami przesadzają. O ściankach na razie jeszcze nie myślałam, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
summer_day Re: Budo-Forma nowe mieszkania 23.08.07, 15:31 Niestety , ja zarezerwowałam dom w Wirach. mam pytanie- negocjowałaś już z Budoformą warunki umowy? Da się w ogóle wprowadzić zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 16:02 nie mam jeszcze notarialnej umowy, na razie jest taka wstepna i oplata rezerwacyjna, przedwstepna notarialna ma byc we wrzesniu. ale firma i wlasciciele wydaja sie konkretni i fachowi, czy moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
summer_day Re: Budo-Forma nowe mieszkania 24.08.07, 10:10 Na razie ok. Zobaczymy co będzie dalej. Moja budowa właśnie ruszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 16:15 Co do uczciwości Budo-Formy to mam duże wątpliwości. Kilka lat temu (ok. 6 lat) mój znajomy kupił mieszkanie na Wschodniej 22. Sprawa skończyła się w sądzie. Chodziło o jakieś przywłaszczenie części wspólnych budynku przez zięcia właściciela firmy. Teraz ten zięć chyba jest szefem firmy. Popytaj, sprawdź, upewnij się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małaMi Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:08 Ja też od 5 lat mam mieszkanie od budoformy (blok 22) i zapewniam, że firma jest bardzo o.k. Nigdy, żadnych problemów. ta sprawa to prawdopodobnie pomówienie jakiegoś dziwnego mieszkańca, który coś tam insynuował. Wiem, że już sie od nas wyprowadził. wielu kupiło mieszkania małe u nas w 22, a teraz przenoszą sie po paru latach na wieksze, też przy wschodniej i też od budoformy (można to sobie sprawdzić) a to chyba najlepiej świadczy o zaufaniu i zadowoleniu z budoformy. I jeszcze polecam rozmowe z mieszkańcami bloków budoformy, albo można przyjsć na zebranie wspólnoty i popytać ludzi (zarządcą jest u nas Megadom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalesiu Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.icpnet.pl 23.08.07, 21:22 Do poczytania np tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=441&w=59087078&wv.x=1&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33293&w=38655965&wv.x=1&v=2&s=0 Nasze mieszkanko się buduje. Jak narazie współpraca układa się OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 12:43 Witam, Ty tez Wschodnia 23? ja zauwazylam tylko powstajacy budynek Wschodnia 21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusiakq Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 17:49 jaka jest cena metra?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 09:43 ja placilam 4950 za metr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 11:33 Witam, jak tam przyszli sasiedzi, obserwujecie postep prac? ja dawno tam nie bylam. Przewidziany koniec na grudzien 2009, ciekawe, czy sie opozni?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.icpnet.pl 16.10.07, 21:19 Witam Zarezerwowałam mieszkanko na Wschodniej 23...jak postępują prace i czy coś się rodzi...trudno powiedzieć...jakieś nowe fundamenty powstały...muszę w najbliższym czasie to sprawdzić...Podpisałaś już umowę przedwstępną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 16:37 podpisuje jutro. A Ty juz po? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: 212.160.172.* 18.10.07, 08:22 Co was skłania do kupowania klatki na Wschodiej w Luboniu? Brak sprawnej KM, przeciażona infrastruktura miasta - szkoly, przedszkola, przychodnie, brak terenów rekreacyjnych, stan dróg lubonskich...efy latające nad blokami.. Naprawde jest tyle rpzyjazneijszych miejsc wokół Poznania. p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brommba Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: 83.238.134.* 18.10.07, 10:52 Nie zgodzę się z Twoją opinią. Mieszkam w Luboniu od 3 lat. Piękna przychodnia lekarska, szkoły całkiem dobre- zobacz np. Gimnazjum nr 2. Dojazd do centrum Poznania w 8 minut (Dolną Wildą). Parę lat temu byłam przeciwna tej stronie Poznania. Teraz widzę jej same plusy. Aa, i jeszcze bliskość Wielkopolskiego Parku Narodowego. Mam gdzie jeździć na rowerze, nawet latem można popływać. Co Ci tak naprawdę w Luboniu przeszkadza? ja widzę tylko jeden minus-stan dróg, ale to zmora nie tylko Lubonia. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: 77.252.34.* 20.10.07, 14:10 Chyba niekrozystalas z usług translubu? Wystarczy ze twoje dzieci beda musialy dojezdzac do Poznania do szkół - a dotkliwie to odczujesz po kieszenii.. F16 tez nie szłyszysz - wkrotce uszłyszysz w lotach nocnych:-( Gimnazjum nr 2 to Kołataja? - jedyna nowa szkoła w Luboniu - oczywisice slai gimnastycznej brak..a znajdz w luboniu jakies ogólnodostepne treny rekreacyjne, boiska itp itd.. WPN to nie Luboń.. Pływalni w Luboniu tez niezauwazylem... p Odpowiedz Link Zgłoś
zalesiu Re: Budo-Forma nowe mieszkania 19.10.07, 19:20 Do p: Jakie to przyjaźniejsze miejsca wokół Poznania masz na myśli. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: 77.252.34.* 20.10.07, 14:13 Np: 1) Swarzedz - Nowa Wies nawet planuja przedłuzenie mpkowskeigo 55; 2)Wiry - urocza okolica - niestety troszke za duzodeveloperzy zaczynaja budowac pseudobloków szpecąc okolice.. 3)Puszczykowo - to moim zdaniem najlepsze miejsce wokół Poznania, nawet ostatnio gdzies widziałem oferte meiszkań w "willach" chyba czteromieszkaniowych nawet niepotwornie drogie.. 4)Mosina 5)Kobylnica.. itp itd p Odpowiedz Link Zgłoś
zalesiu Re: Budo-Forma nowe mieszkania 21.10.07, 22:02 Witam A tak wogóle gdzie kolega/koleżanka mieszka, jeżeli to nie tajemnica? Najpierw skomentuję Twoje wypowiedzi w odniesieniu do mnie: > Chyba niekrozystalas z usług translubu? Wystarczy ze twoje dzieci > beda musialy dojezdzac do Poznania do szkół - a dotkliwie to > odczujesz po kieszenii.. Kiedy ja będę miał dzieci w wieku szkolnym może w Luboniu będzie jeździł MPK albo ja nie będę w nim mieszkał (wybuduję dom). Ale zgadzam się jest kiepsko na dzień dzisiejszy. > F16 tez nie szłyszysz - wkrotce uszłyszysz w lotach nocnych:-( Bez przesady. W luboniu nie jest to jakiś tragiczny hałas. Pracuję blisko Lubonia pod linią lotów F16 i da się przeżyć ten hałas 2x dziennie przez kilkanaście sekund. W nocy mają latać o 22 także to narazie będą takie wczesnonocne loty. > Gimnazjum nr 2 to Kołataja? - jedyna nowa szkoła w Luboniu > - oczywisice slai gimnastycznej brak..a znajdz w luboniu jakies > ogólnodostepne treny rekreacyjne, boiska itp itd.. Nie wypowiadam się bo nie znam szkół lubońskich. Z terenami fakt jest kiepsko. > WPN to nie Luboń.. Napewno bliżej jest do WPN z Lubonia jak z Poznania. > Pływalni w Luboniu tez niezauwazylem... Pływalnia będzie w Komornikach (podobno). Co do lokalizacji to powiem ci czym ja się kierowałem na dzień zakupu/rezerwacji mieszkania na wschodniej, czyli 03.2006. - niższa cena w porównaniu do Poznania - bliskość Poznania - solidny developer - podobał nam się blok i układ mieszkania Co do tych lokalizacji co podałeś: > 1) Swarzedz - Nowa Wies nawet planuja przedłuzenie mpkowskeigo 55; Na dzień dzisiejszy to jest wiocha i jest dużo dalej od Poznania. Bez samochodu kaplica z dojazdem. > 2)Wiry - urocza okolica - niestety troszke za duzodeveloperzy > zaczynaja budowac pseudobloków szpecąc okolice.. Nie budowali tam wtedy mieszkań, na dom nas nie było stać. > 3)Puszczykowo - to moim zdaniem najlepsze miejsce wokół Poznania, nawet ostatni o > gdzies widziałem oferte meiszkań w "willach" chyba czteromieszkaniowych nawet niepotwornie drogie.. Podobnie jak Wiry. Wtedy nie było tam żadnych ofert. > 4)Mosina Żeby kupować tam mieszkanie to wg mnie za daleko od Poznania. Ale dom bym tam postawił (już nawet mam działkę kupioną przy samym WPN). > 5)Kobylnica.. Podobnie jak Wiry i Puszczykowo nie buduje się tam mieszkań. Domu też bym tam nie postawił. Dojazd kiepski i nie podoba mi się tam. Jeżeli dzisiaj miałbym kupić mieszkanie to wybrałbym Luboń lub Wiry. Na Poznań niestety mnie nie stać. A dom wybudowałbym na południu/zachodzie Poznania, np. Luboń, Wiry, Puszczykowo, Mosina, okolice Komornik, Steszew, ... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.softdesk.com.pl 22.10.07, 21:23 hej >A tak wogóle gdzie kolega/koleżanka mieszka, jeżeli to nie tajemnica? Jeszcze Luboń - domek..wkrótce mam nadzieje Mosina - działeczka w otulinie WPN ok. 500 m od granic Parku już jest i powoli cała biurokracja idzie do przodu:-) >Bez przesady. W luboniu nie jest to jakiś tragiczny hałas. Pracuję blisko >Lubonia pod linią lotów F16 i da się przeżyć ten hałas 2x dziennie przez >kilkanaście sekund. W nocy mają latać o 22 także to narazie będą takie >wczesnonocne loty. Optymistą jestes - miałem pare dni przyjemnosci pobyc w Luboniu w czasie urlopu - i nie były to dwa loty…. przed chwilą skubańce zaczeły loty nocne - masakra... >Co do lokalizacji to powiem ci czym ja się kierowałem na dzień zakupu/rezerwacji >mieszkania na wschodniej, czyli 03.2006. >- niższa cena w porównaniu do Poznania >- bliskość Poznania >- solidny developer >- podobał nam się blok i układ mieszkania Ciesze ze nie sciemnia jak co niektórzy dumni posiadacze mieszkan na wschodniej - którzy uwazają ze jest to raj na ziemi a nie przyznają się że cena to głowny czynnik…. > 4)Mosina Żeby kupować tam mieszkanie to wg mnie za daleko od Poznania. Ale dom bym tam postawił (już nawet mam działkę kupioną przy samym WPN). W Mosinie? Ja na Pożegowie wiec może jestesmy potencjalnymi sąsiadami?:-) >A dom wybudowałbym na południu/zachodzie Poznania, np. Luboń, Wiry, Puszczykowo, >Mosina, okolice Komornik, Steszew, … Lubon są dobre i złe okolice - hałas autostrady i efy obejmują sporą częsć Lubonia - ładnie jeszcze jest na granicy Lubonia i Wir. Komorniki i Steszew podobnie z uwagi na droge Poznań - Wrocław.. Puszczykowo the best - niestety ceny i wielkosc działek porażająca..no i tym sposobem zostaje Mosina chroniona przed cywilizacją WPNem oraz terenami wodonosnymi:-) p Odpowiedz Link Zgłoś
zalesiu Re: Budo-Forma nowe mieszkania 23.10.07, 20:58 > > 4)Mosina > Żeby kupować tam mieszkanie to wg mnie za daleko od Poznania. Ale dom bym tam > postawił (już nawet mam działkę kupioną przy samym WPN). > W Mosinie? > Ja na Pożegowie wiec może jestesmy potencjalnymi sąsiadami?:-) Ja też na Pożegowie. To jest działka kupiona od gminy Mosina, rejon Pożegowskiej/Orzeszkowej. Jeżeli ty masz działkę z przetargu czerwcowego to pewnie już się nawet znamy po sobotnim spotkaniu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.softdesk.com.pl 24.10.07, 18:44 No w poblizu ale jednak nie po sąsiedzku:-) My kupilismy działeczke w marcu od sprzedającej (wypatrzona w styczniu)- ale jak wchodzisz do góry na Osową :-) Po 150 zł (pierwotnie było 130 ale sprzedajaca w ostatneij chwili podwyzszyła) metr z tym ze mamy pełne media w ulicy gaz, prąd,woda, kanaliza, telefon - tydzien temu odebralismy warunki zabudowy, przyłaze prądowe juz sie robi... A wy ile płaciliscie za m - jakiej powierzchni działki sprzedawała gmina i jak z mediami? No trasy Mosina -Steszew nie słychać zbytnio? pozdro p Odpowiedz Link Zgłoś
zalesiu Re: Budo-Forma nowe mieszkania 24.10.07, 19:38 Żeby nie bałaganić może przeniesiemy się z dyskusją o działkach tu: forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=441&w=69865978&wv.x=1&a=69865978&rep=1 Odpowiedz Link Zgłoś
zalesiu Re: Budo-Forma nowe mieszkania 24.10.07, 19:40 Zły link cholercia wkleiłem, poniżej prawidłowy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=441&w=69865978 Odpowiedz Link Zgłoś
aloszkan Re: Budo-Forma nowe mieszkania 15.02.08, 18:05 witam. zarezerwowaliśmy mieszkanie na Wschodniej 23.niestety na umowie odbiór dopiero na koniec 2010roku.jak ktoś posiada bliższe interesujące informacje to zapraszam do dyskusji chętnie wymienimy się wrażeniami i opiniami. Straszych sąsiadów ze Wschodniej prosimy o jakieś info na temat mieszkan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Budo-Forma nowe mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 14:30 oj strasznie dlugo, ja mam odbior wrzesien 2009, dlaczego Ty o rok dluzej musisz czekac? Odpowiedz Link Zgłoś