poznanczyk 13.09.07, 23:30 Czego jeszcze dla tego szantażysty miasto nie zrobi?! Rozumiem dojazd do posesji w celu wyładunku i załadunku, ale żądanie miejsc parkingowych to istny skandal. Mam nadzieję, że ZDM będzie bronić honoru miasta! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ponury-piesniarz Re: Miniparking zamiast szpaleru drzew 13.09.07, 23:46 Już się nie mogę doczekać tego "przetargu". Ciekawe swoją drogą jakich ten pan może mieć doradców inwestycyjnych. ;) A tak w ogóle to w Poznaniu jako żywo muszą chyba być dwa place Wiosny Ludów, bo ten który ja znam to ani odświeżony nie jest, ani elegancki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana plac wiosny ludow- katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 08:07 ten plac pasuje do budki z kurczakami. jest zaniedbany- przede wszystkim przez parking na trawniku z bannerami i niechlujnymi budkami kebabowymi wdluz ogrodzenia. kiedys byla afera z parkingiem zamiast zielonego skwerku- ale wszystko powoli przyschlo i juz gazeta pisze, ze plac jest "odnowiony". haha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibol Re: plac wiosny ludow- katastrofa IP: 212.182.117.* 14.09.07, 12:11 Pytanie tylko co wchodzi w skład Placu Wiosny Ludów? Ja zawsze myślałem, że plac to tylko część na której teraz stoi kupiec. Może tak jest i dlatego piszą, że jest odnowiony, a raczej cały zabudowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Miniparking zamiast szpaleru drzew IP: *.centertel.pl 14.09.07, 10:30 Zgadzam sie, to chyba nie o ten Plac Wiosny Ludow chodzi. Z jednej strony Kupiec, i wychuchana trasa tramwajowa a po drugiej oblesny parking i metalowe ogrodzenia w miejscu gdzie niby powinna sie juz budowac kamienica .. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogulo2 Mój dom moją twierdzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 00:05 Gratuluję walki z biurokracją... To JEGO działka i może tam sobie nawet na rurze tańczyc Nic wam do tego... Zaraz pewnie ktoś go nazwie oligarchą :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx i tu sie mylisz koleś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 08:58 gdyby tak było to istniałaby wolna amerykanka, są rzeczy ważniejsze od prywaty, istnieje coś takiego jak dobro społeczne, ja tego matoła wywaliłbym na zbity pysk, ale miasto nie chce zadzierać z Jego mieszkańcem i próbuje załatwić sprawę kulturalnie, niestety z drugiej strony tej kultury nie ma za grosz !! Odpowiedz Link Zgłoś
sk8isgr8 A Bakowski nie moze parkowac w podziemiach Kupca? 14.09.07, 00:17 Gdzie on jeszcze chce miejca parkingowego, przeciez tam jest cholernie ciasno! Poza tym uwazam ze Bakowskiego nalezy zostawic razen z budka na kurczaki, niech sobie dziwoloag "przyozdabia" miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
brunon.4 Re: A Bakowski nie moze parkowac w podziemiach Ku 14.09.07, 00:24 > Poza tym uwazam ze Bakowskiego nalezy zostawic razen z budka na kurczaki, niech sobie dziwoloag "przyozdabia" miasto. Zaraz tam zostawić... Kontrola skarbowa, kontrola sanepid, kontrola ściekó, kontrola stanu technicznego pojazdu, kontrola dokumentów osobistych i tak codziennie coś nowego. Szybko by doszlo do ugody, prawda? No ale widocznie plecy są głębsze, niż się to publicznie chce pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianoitaliano Re: A Bakowski nie moze parkowac w podziemiach Ku IP: 77.252.33.* 14.09.07, 09:03 On nie ma żadnych pleców. Miasto chce po prostu miec już z nim spokój i tyle. Niestety z takim chamem zawsze będą problemy. Koleś ma tyle kultury co klienci jego budki z kurczakami - śmierdzące potem buraki w dresach. Odpowiedz Link Zgłoś
brunon.4 Re: A Bakowski nie moze parkowac w podziemiach Ku 14.09.07, 09:45 Gość portalu: marianoitaliano napisał(a): > On nie ma żadnych pleców. Miasto chce po prostu miec już z nim > spokój i tyle. A świstak siedzi i zawija w te sreberka... > Niestety z takim chamem zawsze będą problemy. Koleś > ma tyle kultury co klienci jego budki z kurczakami - śmierdzące > potem buraki w dresach. Wypraszam sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barwie Miniparking zamiast szpaleru drzew IP: *.poznan.uw.gov.pl 14.09.07, 08:59 Elegancki Plac Wiosny Ludów??? Haaaaaha. Chyba, że autor miał na myśli Bistro "tej" i jego sąsiadów, które stoją sobie w najlepsze od lat - podejrzewam, że nie do końca legalnie - a miasto uzbrojone w ponad setkę urzędników nie może się z tą elegancją uporać. Do bogulo2: "To JEGO działka i może tam sobie nawet na rurze tańczyc". Skoro tak to co byś powiedział gdyby Twój sąsiad, wyznając taką teorię jak ty, wybudował sobie kilka metrów od twojego domu kurzą fermę albo dyskotekę, albo może zakład utylizacji zwierzęcych odpadów?Jego działka - nic ci do tego :-D Róbta co chceta, po co nam planowanie przestrzenne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . nudzimy się w pracy? IP: 80.51.91.* 14.09.07, 12:32 za wasze siedzenie w necie płacą wszyscy podatnicy Odpowiedz Link Zgłoś
mazoorex Re: nudzimy się w pracy? 14.09.07, 13:23 nie pracuje w instytucji państwowej, bo wiesz - istnieje coś takiego jak sektor prywatny Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Re: nudzimy się w pracy? 14.09.07, 14:35 mazoorex napisał: > nie pracuje w instytucji państwowej, bo wiesz - istnieje coś takiego jak sektor > prywatny widzicie mazoorex adres IP niejakiego/niejakiej "barwie"? Nie ? To sobie przeczytajcie ze zrozumieniem czyjś post zanim skomentujecie ok? Że w UW pracują matoły to ja wiem ale że "sektor prywatny" trutnie przygarnia...szkoda Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznanianka Re: Miniparking zamiast szpaleru drzew IP: *.eastwest.com.pl 14.09.07, 09:08 Należy znać przepisy prawa by wiedzieć, że jeśli jakaś działka ma być zabudowana należy zapewnić do niej dostęp z drogi publicznej a ponadto należy zapewnić jej miejsca parkingowe.Myślę,że inwestor i tak nie ma zapewnionej odpowiedniej dla liczby przewidywanych użytkowników swojej kamienicy, miejsc parkingowych, jest to zapewne ustępstwo ze strony p. Bąkowskiego. A swoją drogą cóż to za ogromny szpaler drzew miał powstać na skrawku przewidzianym dla jednego samochodu inwestora? Jestem pewna, że właściciel nieruchomości ma prawo do jej zagospodarowania zgodnie ze swoimi zamiarami. Kto powiedział, że ma obowiązek sprzedaży swojej działki np. Kupcowi? Myślę, że taki drobny inwestor nie miał szans a starciu z molochem jakim jest Kupiec za plecami którego stali urzędnicy miejscy, którzy mieli udziały w spółce, zapewne pozbyli się ich jak stało się gorąco wokół spółki. Dziennikarze przedstawiają ludziom sprawę tak jak oni chcieliby słyszeć, p. Bąkowski ma rację, wygrał w starciu z mocnym i bezdusznym urzędem, uważam to za jego sukces osobisty i sukces ludzi, którzy w niego wierzą i mu pomagają. Zapewne mój głos będzie odosobniony bo właściwie niemal wszyscy napadają inwestora ale nikt nie wie, że od samego początku miał rację, jego upór doprowadził do tego, że nareszcie mu ustępują i chcą - jak to się należy każdemu podatnikowi - pomóc. Urząd jest dla petenta a nie petent dla urzędu! Uważam, że należy nakierowywać się na udzielanie pomocy ludziom, którzy chcą inwestować a nie tylko skupiać się na pomocy kolesiom zgromadzonym u koryta w spółce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły Poznaniak Re: Miniparking zamiast szpaleru drzew IP: *.me.put.poznan.pl 14.09.07, 09:29 Całkowicie się zgadzam z przytoczonymi argumentami. Dodam tylko, że sąsiedzi Kupca doskonale wiedzą jak nasz "Wielki Brat" potrafi się panoszyć traktując wszystkie przyległości za swoją strefę wpływów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior Miniparking zamiast szpaleru drzew IP: *.icpnet.pl 14.09.07, 09:24 brawo dla pana bąkowskiego........ idealnie nadaje się do PIS-u, większego "intelgentnego innaczej" poznaniaka ze świecą szukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupa_dnia Re: Miniparking zamiast szpaleru drzew IP: 87.204.218.* 14.09.07, 09:32 W jaki sposob jedno miejsce parkingowe moze zniweczyc plany utworzenia SZPALERU drzew? Czy dziennikarka GW nie moglaby czasem pomyslec i zadac wlasciwego pytania? Od srody, tj. dnia, w ktorym Glos Wlkp zasygnalizowal sprawe, do piatku, kiedy to GW powtorzyla temat, jest pare godzin na wysilek intelektualny. A co do Bakowskiego, to zal ze mamy takiego czlowieka w miescie i zal ze miasto jest tak slabe w relacjach z tym panem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tak razem z wojewodą powinni otwierać listę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 14:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gress Miniparking zamiast szpaleru drzew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:31 Idąc tokiem rozumowania niektórych, broniacych "biednego" pana Bakowskiego, który przecież robi na swojej działce co tylko chce-to dlaczego podnosiłyt się głosy oburzenia (zwłaszcza na tym forum) nt np. dyskoteki Pulsar na Ratajach? W końcu tez tam ktos na swoim terenie postawił lokal, i wara każdemu co tam się dzieje, co? Mnie np wnerwia maxymalnie wiocha jaką odstawia p. Bąkowski-on smie się uważać za poznaniak? Z mentalnoscia sprzedawcy ze stadionu X-lecia w W-wie-tam jest jego miejsce, byłby wsród sobie podobnych, szkodnik jeden. Tak szkodnik-bo inaczej go się nie da nazwać!Wielki biznesmen od smiuerdzacej budy, zeby chociaż ona ładnie wyglądała, no ale wyglada zapewne tak jak jej właściciel-śmierdziel mentalny. Ktoś dobrze napisał-robić temu panu kontrole, wszelkie jakie sie da, 365 dni w roku, aż się zrzyga tym wszystkim. I tyle. A jak mu cos nie pasuje, to niech się wyniesie ze swoim kramem gdzieś pod Lublin-tam w szczerym polu wpisze się ładnie wkrajobraz okoliczny wraz z elektoratem samoobrony stojacym w gumofilcach i popijajacym bełty od 9 rano... Inna sprawą jest skandaliczne wręcz zagospodarowanie (a raczej jego brak) skweru na tym placu, gdzie stoja byle budy z kebabami i jakieś dzikie parkingi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polan Grobelny to największe nieszczęście Wielkopolski IP: 195.205.156.* 14.09.07, 09:40 To jeden z dowodów na śmiesznośc władz Poznania czyli grupy Grobelnego. Ze zwykłym handlarzem nie potrafią sobie poradzić (hm, a może mają to gdzieś), ale jeśli chodzi o propagandę sukcesu to są 1 klasa. Ciekawe czy grobelny wykazuje się też taką indolencją w sprawach dotyczących bezpośrednio jego własnej prywatnej kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Las Miniparking zamiast szpaleru drzew IP: 150.254.181.* 14.09.07, 09:50 Trudno to określic inaczej jak zwykle warcholstwo tego właściciela i nie tylko. Wstyd dla miasta i jego mieszkańców, że mają tak nieudolną władzę, która nie potrafi załatwić tego czyraka miejskiego. Powstały wielkie imestycje:Stary Browar, PCF, a tu taki ropiejacy wrzód, a może raczej gangrena . Czy w Poznaniu nie ma chiruga, który by sie z tą dolegliwością miasta rozprawił, nie ma prawników,którzy pomogliby znaleźć rozwiązanie? Aż się niechce wierzyć. Panowie do roboty. A temu p. Bąkowskiemu przypomnę cytat tylko z mądrej księgi: "serce zatwardziałe dozna w końcu upadku" . Hitlerowi też ciągle bylo mało, chciał tez korytarza, ale wiemy, że to byl pretekst i wiemy jak to sie skończyło. Zatem stop tym ustepstwom miasta, bo to tylko rozzuchwala tego upartego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Może zostawić kurczaki? :D IP: *.tktelekom.pl 14.09.07, 10:56 Jako symbol tzw. "polactwa"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybak Re: Miniparking zamiast szpaleru drzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 11:04 Parking dla szanownego pana Bąkowskiego, to jest jakaś kpina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIeszkaniec Miniparking zamiast szpaleru drzew IP: *.chemd.amu.edu.pl 14.09.07, 11:58 Czy to miejsce parkingowe będzie dostępne dla wszystkich czy tylko dla p. Bąkowskiego. Bo jeżeli tylko dla niego to ja też chcę. Też jestem właścicielem i to kawałka kamienicy a nie ugoru. Przy okazje cytat z Głosu nt ulicy Winogrady: "Przy żadnej ulicy nie powinno się parkować. Z założenia służą bowiem do przejazdu, a nie postoju – uciął krótko Kazimierz Skałecki, dyrektor ZDM." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa zakaz handlu IP: 195.42.249.* 14.09.07, 12:03 nie potrafie zrozumiec dlaczego ta sytuacja trwa tak długo. Wystarczyłoby wprowadzenie przez Radę Miasta zakazu handlu obwoźnego na konkretnym obszarze. Wielu uważa, że narożnik jest triumfem kapitalizmu. Ja uważam, że raczej jest to wynik tego, że blizej nam do standardów azjatyckich niż europejskich. Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LC Miniparking zamiast szpaleru drzew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:13 Nie podobają mi się działania pana Bąkowskiego, ale prawo nakazuje aby dojazd z drogi do posesji był zapewniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzalka ... IP: *.Red-83-44-67.dynamicIP.rima-tde.net 14.09.07, 13:21 Szalency szaleja a Poznan traci. W tym czasie inne miasta sie rozwijaja... Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Jaki szpaler? Jaki "piękny Plac Wiosny Ludów"???? 14.09.07, 14:08 > Wzdłuż Kupca Poznańskiego miał się ciągnąć szpaler drzew. Gdzie miał niby być ten "szpaler drzew" ???? Nie dajmy sobie robić wody z mózgu! No i "piękny plac Wiosny Ludów" :)))) Normalnie, koń by się uśmiał! Z tym parkingiem obstawionym budami na zielonej trawce naprzeciwko Kupca Poznańskiego? Z tym metalowym płotem wzdłuż Krysiewicza?? Wszyscu ujeżdżają na p. B. jak na łysej kobyle. A czy tak pieknie jest sto metrów wyżej - przy kościele św. Marcina??????? "Tymczasowy" pasaż z jednej strony, z drugiej budy z kurczakami i rozjeżdżone błotniste parkingi. I jakoś od wielu lat to nikomu nie przeszkadza! Odpowiedz Link Zgłoś
brunon.4 Re: Jaki szpaler? Jaki "piękny Plac Wiosny Ludów" 14.09.07, 17:44 > Wszyscu ujeżdżają na p. B. jak na łysej kobyle. A czy tak pieknie > jest sto metrów wyżej - przy kościele św. Marcina??????? > "Tymczasowy" pasaż z jednej strony, z drugiej budy z kurczakami i > rozjeżdżone błotniste parkingi. I jakoś od wielu lat to nikomu nie > przeszkadza! Bo przy Kupcu włąściciele działak się dogadali i zapanował ład. Tylko B. myśli, że sam zarobi więcej. No i jak widać na razie może tak myśleć... Może po wyborach coś się zmieni, choć pewnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eddd73 Re: Jaki szpaler? Jaki "piękny Plac Wiosny Ludów" 14.09.07, 18:12 Biedny Pan Bąkowski... hehehe Obrazek z początku lat 90. Grupa co ambitniejszych studentów z Akademii Ekonomicznej jedzie na zachód na konferencję naukową studentów ekonomii. Autokarem. Wśród nich Daruś, który "przypadkiem" zabrał ze sobą mamusię (za autobus nie zapłaciła "przypadkiem", nikogo sie też nie pytała, czy może jechać). Mamusia zabrała z kolei MNÓSTWO pakunków. Na miejscu oboje terroryzują wszystkich pasażerów, bo Daruś i mamusia muszą "po drodze" wpaść na lokalny bazar, gdzie jadą na handelek. Jako JEDYNI! Wszyscy ,muszą jechać z nimi, bo zakumplowł sie Daruś z kierowcą. Od tego czasu z Darusia wszyscy na AE drą łacha. Ale on ma wszystkich w dupie. W końcu on jest najważniejszy. Minęło dwadzieścia prawie lat, a Daruś jak się nie zmienił, tak sie nie zmienił... Kwestia wychowania w domu rodzinnym??? Odpowiedz Link Zgłoś