Dodaj do ulubionych

SIEDLCE DLA ROWERÓW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 02:27
cześć wszytskim!

pisze tutaj bo chce troche rozbudowac (aktualnie juz istniejącą) trase na
sekule, która jest przewidziana dla kolarstwa alternatywnego (czytaj
EXTREMALNEGO)! chce dołożyć coś z drewna (jakis drop-uskok ok 3-4m,kładka-co
w stylu huśtawki itp)!

mam teraz ogromną prośbe!jezli ktoś ma coś przeciwko,chce wskazać miejsce w
którym jeździ na rowerze,nartach itp, spaceruje, odpoczywa i nie chciałby
znaleść czegoś takiego itp itd to niech sie ze mna kontaktuje na maila :
pdhb@poczta.onet.pl , gg: 2951880 lub niech napisze tutaj!

Pisze w tej sprawie poniewaz chciałbym uniknąc zniechęcenia i obużenia
skierowanego w stronę siedleckich rowerzystów bo wiadomo ze sąd padnie na
wszystkich którzy ostrzej śmigają na rowerach!

Drugim powodem dla którego umieszczam taki topic jest cheć poznania zdania
siedlczan w sprawie rowerzystów zarówno jeżdzacych spokojnie jak i tych,
którym czasami odbija i wyprawiają rózne głupie rzeczy!

/pozdROWER/pDHb
Obserwuj wątek
    • koniec.hipokryzji Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW 21.05.05, 09:21
      polecam ekstremistom dość niekrótką trasę na niewybudowanej szosie obok sokołowskiej (trzeba jechać wzdłuż torów)
      • Gość: Artur-Gang Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:15
        Jestem za zbudowaniem czegoś ciekawego dla bajkerów. Tutaj w siedlcach jest
        jedno wielkie G... i trzeba temu zaprzestać. Napisałem siedlce z małej litery,
        bo nic dla mnie puki co nie znaczą :( Trzeba coś zmienić. Ciągle mamy konflikty
        z prawem i starszymi ludzi. Jest to spowodowane tym, że nie mamy gdzie jeździć
        i za miejscówke obieramy sobie centrum miasta. Co zbudowaliśmy to zaraz szło do
        rozwalenia...Niech ludzie piszą tutaj co o tym sądzą. W naszym zatęchłym
        miasteczku żyje 80 000 ludzi i nie mamy tu nic do roboty. Basen jest...kryty
        płatny, mały, przyszkolny...poprostu lipny. Lodowisko jest zrujnowane, a kiedyś
        mój ojciec na nim pogrywał po kilka miesiecy w roku. Teraz jest tam goły beton
        i czasami wylewają je w zimę i nawet nie są łaskawi odśnieżać...choć ROLBA
        jest. Za to mamy zajebiste szlachetne podgrzewane schody pod urzędem
        miasta...fajnie się z nich skacze, bo czuć tą adrenalinke, że zaraz napchany
        pączkami cieć wyskoczy :P Są wybajerowane jakimiś rurkami chromowanymi i innymi
        duperelami typu lampy w niebo i drzewka. Z tego całego cyrku mi sie tylko te
        drzewka podobają. Kosztowały pewnie kilka skateparków. Dziękuję...i żegnam :(
      • Gość: ziom Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.bajtnet.lca.pl / *.lubin.dialog.net.pl 22.05.05, 13:33
        Oczywiście jestem za takiego typu rodzaju pomusłom młodzież powinna cos ze soba
        zrobic a jesli chca jezdzic na rowerze to nie kazmy im z tym przestac skad ja
        znam słowa sport to zdrowie wiec im wiecej bedzie bikerow mniej bedzie
        problemów zwiazanych z aktami wandalizmu pozadrawiam i zycze by pomusł sie udał
        jołłłłłł
    • Gość: mmmBiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:45
      no ok ! niech kazdy ma gdzie pojezdzic, ale nie robcie tego na tak znanej i
      czesto uczeszczanej przez WSZYSTKICH trasie... znajdzcie inne miejsce gdzie nikt
      nie bedzie sie czepial ! Na tym odcinku to nie powstanie, wyksztalca sie tylko
      konflikt rożnych typów jazdy...Pozdrower
      • Gość: mazur Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:26
        jestem za zrobieniem tej trasy co to komu przzeszkadza
    • Gość: mieszkaniec leśnej Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:31
      No musze powiedziec ze pomysł bardzo mi sie podoba.Czesto wychodze z psem na
      spacer na sekule (tzn codziennie) i musze powiedziec ze takie usypane gorki w
      niczym nie przeszkadzaja.W zime jezdze tez na nartach biegowych i tez w niczym
      mi to nie przeszkadza.Bardzo podoba mi sie to jak widze czasami jak mlodzi
      ludzie znajduja w sobie jaka pasje i zamiast siedziec i pic zajmuja sie czym
      pozytecznym. Bardzo czesto widze jak na sekule urzadzane sa jakies "libacje" i
      to mi przeszkadza ale co do roweru jestem ZA.
    • Gość: Bambi Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:11
      > którym jeździ na rowerze,nartach

te narty mnie interesują , macie gdzies blisko miejsce do pozjezdzania ?
    • Gość: Bambi Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:13
      > siedlczan w sprawie rowerzystów

kazdy kierowca powinen jezdzic rowerem wtedy zdaje sobie sprawe co go omija :)
      odwrotnie tez by bylo dobrze (bo jazda parami czy trojkami w poprzek drogi to
      czesto norma) ale niestety to mniej wykonalne.
      • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:12
        bambi u nas jest dosyć płasko! zapewne chodziło o narty biegowe!takich co na
        nartach biegają jest u nas troche i śmigają po lasach!

co do samochoddu vs roweru to wiem o co chodzi bo poruszam sie tym i tym!jak
        jade samochodem to jestem bardzo uprzejmy dla bikerów a jak jade rowerem to
        jestesm w miare uprzejmy dla samochodów :D:D:D!zresztą kazdy wie na czym polega
        street dlatego mówie ze jestem w miare uprzejmy!

/pozdROWER/pDHb
    • Gość: bartus Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.chello.pl 21.05.05, 14:10
      Ty to jednak posti masz dobre pomysly!! pomysl SUPER!!
    • Gość: stef Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:17
      jestem za! uważam, że taki tor to bardzo dobry pomysł...
      • Gość: sexik Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.onhill.gda.pl 22.05.05, 10:39
        jestem zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jak najbardziej
    • Gość: sqlim Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:33
      ja jestem ZA, a jesli ktos uwaza, ze hopki itp moga byc niebezpieczne dla innch
      i ze ktos moze sobie zrobic krzywde, to rownie dobrze moglby wymagać, zeby
      zlikwidować np wszystkie schody w miescie itp - w koncu mozna spasc i krzywde
      sobie zrobic:P
      • Gość: Zyś Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 16:10
        Jestem za !!!!! dobry pomysł /
    • Gość: Ar Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.05.05, 18:00
      Jestem za .Wlasnie wrocilem z synem z wspolnej jazdy rowerkami.Moj syn ma
      dopiero 8,5 roku ale razem potrafimy zrobic nawet 30km .Z dzieckiem w tym
      wieku aby ciut pojezdzic jest maly problem.Malo sciezek rowerowych a na
      chodnikach przechodnie sie czepiaja, wiadomo.Ostatnio objezdzam czesto lasy
      przy starej strzelnicy tzw sciezke przyrodnicza.Czy to o tym miejscu mowa ,
      gdzies w tych okolicach czy moze dalej w lasach nad sama Sekula tam gdzie
      kiedys bylo WP?
      Ja akurat nie bede korzystal raczej z extremalnego bikowania ale kazde zajecie
      dla malolatow to pare nie okradzionych moze samochodow, mniej rozbojow i
      ogolnie moze sie zrodzic jakas pasja.A sam z checia bym sie poprzygladal
      takiemu extrebikowaniu.
      Samo miejsce to juz kwestia tolerancji , tak mi sie wydaje.W sumie to chyba
      nie powinno byc z tym problemow bo rowery raczej nie halasuja.
      • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 18:19
        no i to mi sie podoba!ludzie normalnie zaczynają gadać o rowerach i widze ze
        rower alternatywny też im nie przeszkadza a wrecz przeciwnie!oby tak dalej!

jeśli chodzi o teren na trase to plany są robione co do lasu przy ulicy LEŚNEJ!

/pozdROWER/pDHb
        • Gość: michał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.05.05, 19:34
          no wiesz Posti.. ja niechciałbym czegos takiego zobaczyc na swej drodze.. a te
          entuzjastyczne wypowiedzi sa raczej osob mało jezdzacych.. moja babcia tez
          pewnie by nie miała nic przeciwko budowie "toru" tylko ze ona caly czas siedzi
          w domu i jest jej wszystko jedno. ale ja tam jezdze i nie jest mi to obojetne!!

rozkopywaniu i budowaniu na sekule mówię stanowcze NIE! są inne lasy ten
          najblizej siedlec zostaw w spokoju!
          • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:50
            michał a mnie to ...! siedlce to nie miasto XC i jeszcze raz to mówie! to ze na
            sekule ludzie smigają xc to nie znaczy ze nie mozna wykozystać kawałka ściezki
            na coś ostrzejszego!

/pozdROWER/pDHb
            • Gość: michał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.05.05, 20:27
              ale jeszcze jakies prawo obowiązuje takze Ciebie...
              także pomysl nad tym...

USTAWA
              z dnia 28 września 1991 r.
              o lasach.*
              (tekst jednolity)
              (Dz. U. 91.101.444)
              * ostatnia zmiana z dnia 25 maja 2003 r. Ustawą z dnia 10 kwietnia 2003 r. o
              szczególnych zasadach przygotowania i realizacji inwestycji w zakresie dróg
              krajowych. (Dz.U. 03.80.721 z dnia 10 maja 2003 r.)
              Rozdział 5
              Zasady udostępniania lasów
              Art. 30. 1. W lasach zabrania się:
              2) zaśmiecania,
              3) rozkopywania gruntu,
              4) niszczenia grzybów oraz grzybni,
              5) niszczenia lub uszkadzania drzew, krzewów lub innych roślin
              8) rozgarniania i zbierania ściółki,
              (zrodlo www.mos.gov.pl)
              i to że Ty chcesz sobie zbudowac tor mnie to... !
              prawo okresla to jednoznacznie! ... NIE ... !
              • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 20:31
                według prawa to niedługfo nie bedzie można nawet wejsc do lasu jak deszczk nie
                popada bo bedzie zagrożenie pożarowe jak co roku!i co stosujecie sie do niego?

prawo polskie jest do dupy i nie oszukujmy sie!

/pozdROWER/pDHb
                • Gość: michał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 21.05.05, 20:36
                  no niewiem czy zauwazyłes ale przez ostatni tydzien to sporo padalo wiec
                  narazie sie nie zapowiada..

i co z tego ze jest do dupy, to nie zmienia faktu ze Cie obowiazuje!
                  nie jestes ponad prawem!
                  • Gość: Jony Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 20:39
                    A czemu by nie . Jestem ZA !!!
                  • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 21:30
                    nie mówie ze jestem po za prawem ale mam swoja pasję która mnie interesuje i
                    kreci tak jak ciebie XC i wiem ze z tego nie zrezygnuje! a to ze urzedem miasta
                    nei da sie w tej sprawei dogadać (były juz próby) to nie moja wina!przeciez nie
                    wymaga to od nich zadnych nakładów finansowych!

a co do deszczu to moze i padał ale tak czy inaczej bedzie zakaz kwestia kiedy
                    i ciekawe czy świeci rowerzyści od XC będą jexdzić w lesie czy nie?czy bedą
                    łamać prawo czy nie?

/pozdROWER/pDHb
                  • Gość: Newton Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 12:29
                    wiesz co ci powiem "michale" xc to mozna jezdzic wszedzie. przejedziesz sobie 10
                    razy tam gdzie nie ma scierzki i sciezka sama sie zrobi i bedziesz mogl se
                    jezdzic dalej. a odpowiednie miejsce na trase DH trudno znalezc. wiec dla mnie
                    ma zdecydowanie pierwszenstwo dh przed xc. a co ci szkodzi przejerzdzac 10m od
                    hopek?? jak to powiedzial u nas Szczurek lepiej zeby mlodzierz jezdzila na
                    nielegalnym torze rowerowym niz pila i cpala gdzie indziej.
                    Jestem jak najbardziej za budowa toru do DH!!
                    • Gość: Zapał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.klepisko.eu.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:47
                      Tor do DH w Siedlcach nigdy nie powstanie, bo do tego jest potrzebna duża góra,
                      a przynajmniej taka, żeby dało się wytyczyć w miarę trudną trasę na powiedzmy
                      minutę czy dwie zjazdu. A u nas chyba czegoś takiego nie ma.

A odnośnie prawa - jeśli uważacie, że zrobienie tego toru bez stosownych
                      zezwoleń jest ok, to nie zwdziwcie się, jeśli zostanie on zrównany z ziemią i to
                      już w majestacie prawa. A wina spadnie nie tylko na budowniczych czy ogólniej na
                      wyznawców alternatywnego kolarstwa, ale na wszystkich, którzy ośmielą się w
                      okolicy pojawić w kasku.

Nie jestem przeciwny budowie, chociaż wolałbym, żeby ona ominęła ten kawałek
                      przysiedleckiego lasu, ale niech to będzie zrobione jak należy, czyli zgodnie z
                      prawem i bez wygłupów w stylu dwumetrowe dziury na środku ścieżki z powbijanymi
                      na sztorc zaostrzonymi kijami w środku - a to uważam, że trzeba wspomnieć, było
                      w zeszłym roku "dziełem" właśnie Postiego i jego kolegów.
                      • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:22
                        odnoścnie dzieła dołów z kijami to nawrot je ostrzył i wsadzał wiec odmenie sie
                        odp... a wchodzac w szczegóły to było 2 lata temu!

a tak wogóle czy jak wy kiedys usywywaliscie hopki na gołoborzu i sekule na
                        karbie to mieliscie na to pozwolenie ze strony prawa?

/pozdROWER/pDHb
                        • Gość: Zapał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.klepisko.eu.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:31
                          Wy? To znaczy kto? Bo nie przypominam sobie, żeby którykolwiek z rowerzystów mi
                          znanych brał się za te wasze hopki. Plany takie były, bo to akurat zagrażało
                          bezpieczeństwu, ale powtarzam ci to po raz kolejny, że nikt z nas tego nie
                          zrobił. Widać ktoś jeszcze uznał to za gó..arski wybryk.

Oskarżeniami potrafisz rzucać na lewo i prawo - w tej kwestii nic się zmieniło.
                          Tak samo jak i "mięsem". Co z tego, że dajesz trzy kropki? Po polsku wypowiadać
                          się już nie umiesz, czy może brak argumentów sprawia, że tak często piszesz,
                          zeby się od ciebie "odp..."?
                    • trzmiel83 Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW 22.05.05, 14:25
                      newton, nie rozsmieszaj mnie! podkreslam to, MOIM ZDANIEM, nie masz zielonego
                      pojecia o xc, skoro tak piszesz. na poczatek proponuje ci, zebys pojechal na
                      jakis wyscig xc i zobaczyl jak wyglada trasa na takiej imprezie, ew obejrzyj
                      transmisje ze skoda auto grand prix lub przypomnij sobie trase z olimpiady w
                      atenach(o ile ogladales transmisje). podejrzewam ze widziales kiedys cross nad
                      siedleckim zalewem, albo ktorys z wyscigow ulicznych organizowanych w tamtym
                      roku i wydaje ci sie, ze skoro jezdzili tam ludzie na rowerach do xc to na tym
                      ta dyscyplina polega. NIC BARDZIEJ MYLNEGO!
                      To, ze jezdzisz "dh" wcale nie oznacza, ze ta dyscyplina ma pierwszenstwo przed
                      xc. Pytam sie, jakim prawem??? Dh pisze w cudzyslowie, bo nie znam cie i dlateto
                      watpie zebys uprawial ta dyscypline - zwlaszcza w siedlcach!
                      Nic dziwnego, ze narzekasz na brak miejsca na trase do dh, bo takowej w
                      promieniu 100km po prostu nie ma!!! Ew tor na ursynowksiej kazurce. Ale czy to
                      jest trasa?! Watpie, raczej tor do dualu, 4x, ale nie dh. Byles kiedys z rowerem
                      w gorach? Zjezdzales kiedykolwiek w dol, bez przerwy, przez dluzej niz 5 min?
                      Cos takiego z "drobnymi" urozmaiceniami mozna nazwac trasa do dh.
                      Kolejna sprawa, pokaz mi chociaz jedna sciezke na ktroej bede mogl ominac hopke
                      10m lukiem?!?! <rotfl> Poza tym, proponuje ci zebys kiedys wybral sie z nami na
                      trening. Przekonasz sie wtedy, ze jadac waska sciezka ok. 30km/h ciezko ominac
                      taka hopke, a wjechanie na nia moze skonczyc sie tragicznie.
                      A teraz jezeli chodzi o wasz tor... Z rozmowy z postim wiem, ze co by sie nie
                      dzialo , nawet na tym forum, ten tor i tak powstanie. Dlatego jestem za tym,
                      zeby sie dogadac i nie wchodzic sobie w droge.
                      Nie rozumiem czemu idziecie w zaparte i koniecznie chcecie tego toru na sekule?
                      Moim zdaniem, tam nie ma zadnego miejsca na tor, malo tego tam nie ma zadnego
                      konkretnego zjazdu! Posti mowil ze chcecie zbijac z desek jakies konstrukcje
                      itp. Wydaje mi sie, ze jezeli zrobice to na sekule to lesnicy po prostu wam to
                      rozbiora! Narobicie sie tylko na marne... Ale to wasza sprawa...
                      Konczac swoja wypowiedz, proponuje spotkac sie w najblizszy weekend. Sprobujemy
                      znalezc jakies rozwiazanie satysfakcjonujace obie strony.
          • Gość: newton Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 12:34
            i kolejna sprawa na rowerach przeznaczonych do zjazdu nie mozna zbyt daleko
            dojechac w przeciwienstwie do ro rowerow od XC na kturych mozna przejechac
            dziesiatki km. i powtarzam co ci szkodzi przejezdzac sobie obok przeszkod a za
            to wiele osab bedzie mialo zarobista frajde z pokonywania toru. tylko czemu ty
            im tego odmawiasz????
    • Gość: dyzio Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.05, 19:54
      jestem jak najbardziej za.
    • Gość: RAFII Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.WITOMINSKA.NET / 80.55.242.* 21.05.05, 20:01
      PEWNIE, ŻE JESTEM ZA!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Bartor Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.chello.pl 21.05.05, 23:18
      Oczywiscie,że ZA!!!!!!!!!!!
    • Gość: sexik Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.onhill.gda.pl 22.05.05, 10:39
      jestem jak najbardziej za
    • Gość: maciek Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.acn.waw.pl 22.05.05, 13:14
      jestem absolutnie za PZDR
    • Gość: FOQSONIK Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.chello.pl 22.05.05, 13:14
      JEstem za buduj sobie co chcesz
    • Gość: strikez Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.05.05, 13:15
      mh jak najbardziej za! przeciez tak malo tras dla nas extremalnych bikerow...
      ludzie sie burza ze jezdzimy po miescie (skoki do podziemi np), gania nas straz
      miejska oraz policja... to oni w 1 kolejnosci powinni nas wspierac jesli chca
      sie nas z miast pozbyc... szkoda ze tak nie jest...
      • Gość: Zapał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.klepisko.eu.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:51
        Straż miejska i policja gania was nie za waszą rowerową pasję, a za wasze
        miejskie wygłupy - czyli jak to wielokrotnie widziałem - wymuszanie
        pierwszeństwa całymi grupami, szaleńcza jazda po chodnikach i celowe straszenie
        pieszych, że o takich szczegółach jak jazda na czerwonym to nie wspomnę. A
        wszystko z uśiechem od ucha do ucha i radochą godną lepszych osiągnieć.

Nie wiem, czy to akurat tyczy się ciebie, ale na pewno jeszcze do niedawna
        istniejącego klubu dyskusyjnego spod Atlasu, który kiedyś nazwał się klubem
        rowerowym.
        • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:25
          ja juz coraz żadziej ganiam po miescie ze wzgledu na mój rower a tym badziej
          nie ganiam jak idiota bo mój rower nie nadaje sie do tego!

co do atlasu to kiedy ostatni raz mnie tam widziałeś?

kiedy moze i tak ale teraz za kazdym razem jak jestem w siedlcach to śmigam po
          sekule czego dowodem są fotki u mnie na www.

/pozdROWER/pDHb
          • Gość: Zapał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.klepisko.eu.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:34
            A czemu uważasz, że to było do ciebie? Odpowiedziałem przecież na konkretny
            post. Chyba, że ty się poczuwasz do przynależności do klubu dyskusyjnego, to ja
            na to nic nie poradzę.

Wywołani do tablicy niech sami się bronią, a twój post świadczy o tym, że jednak
            masz co nieco na sumieniu w tej kwestii, nieprawdaż? ;-)
    • Gość: Figar Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:16
      Ja jestem za rozbudowa w siedlcach nie jezdzi sie tylko xc wiec my tez chcemy
      miec jakies miejscowki dla siebie xc mozna jezdzic prawie wszedzie a my nie
      mamy takich bikow ze mozemy pojechac 10 km od siedlec posmigac chcemy zeby
      miejsce to bylo gdzies blisko itp wiec ja jestem jak najbardziej za rozbudowa
      tego toru
      pozdrower
    • Gość: Morientes Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:17
      Bardzo dobry pomysł
    • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:17
      jeszcze tak dla ścisłości podam moja www na której są fotki tego o co mi
      chodzi! w galeri znajdziecie fotki aktualnej trasy i troche innych!

www.postidhbiker.of.pl/
      gorąco zapraszam/pozdROWER/pDHb
    • Gość: Tua Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:24
      Kojarze tą trase i również zgadzam się.
    • Gość: Kvassi Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:29
      W pełni popieram.
    • Gość: Kuba Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:32
      No co do miejscowek, to Siedlce maja bardzo w plecy. Ale chyba najgorsza jest
      mentalnosc niektorych ludzi. My jezdzac z Yankiem na flacie, nie mielismy
      wiekszych problemow, bo wystarczylo kilka metrow plaskiego i pustego miejsca.
      Ale kiedy mialo sie ochote na cos ostrzejszego, to nawet nie wiadomo bylo
      gdzie :/ Kawalek murka kolo sezamu, kilka rurek na jakims osiedlu i tyle :/
      Kawalek rampy na lodowisku :/ Teraz siedzimy w wawie. Niedawno zgadalismy sie
      na bemowie, jezdzliismy kilka ladnych godzin na przeszkodach przy Wola Parku,
      potem na trasie zajebistej dla MTB, w Forcie Bemowo, gdzie jezdzac tam godzine,
      nie ma opcji zeby przejechac dwa razy ten sam odcinek. Multum gorek, hopek itp.
      Z braku czasu musielismy zrezygnowac jeszcze z 2 miejscowek gdzie tez jest masa
      rurek, ramp itp. Wszystko to mam jakies 10 minut drogi z mieszkania teraz.
      Siedlce sa troche mniejsze od Bemowa, ale Siedlce to miasto a nie dzielnica!!!
      A tu na jednej dzielnicy jest tyle miejsc ze mozna miesiac jezdzic po samych
      nowych miejscach!! Dlatego nie rozumiem dlaczego nikt z Rady Miasta nie
      zainteresuje sie tym zeby zrobic jakies miejsce w Siedlcach, zwlaszcza ze tyle
      mlodych osob teraz jara sie tylko jazda na rowerze :/ PozdROWER ( BMX RuleZ :P )

• Gość: Zapał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.klepisko.eu.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:55
        Wiesz, czemu nikt z władz się nie interesuje tym? Bo skąd niby mają o tym
        wiedzieć? Może zorganizujcie się jakoś i wybierzcie się wiekszą grupą do urzędu
        miasta, a najlepiej pogadajcie z kandydatami na prezydenta - w końcu niedługo
        wybory, a jak wiadomo wspieranie sportów ektremalnych jest modne, więc macie
        szanse. Może nawet obecny prezydent zechce błysnąć na koniec kadencji ;-)

Tak więc, nie narzekać, że nic się nie dzieje, tylko wykazać inicjatywę, ale
        powtarzam - w granicach przewidzianego ustawami prawa.
    • Gość: Bambi Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 13:40
      Normalanie to ja nawet nie wiedzialem ze tylu ludzi czyta forum :)))))
      • trzmiel83 Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW 22.05.05, 14:35
        > Normalanie to ja nawet nie wiedzialem ze tylu ludzi czyta forum :)))))

Normalnie to ja nie wiedzialem, ze tylu ludzi chce jezdzic "dh" w siedlcach.
        Moze ktorys z wlascicieli sklepow rowerowych to czyta? Proponuje powiekszyc
        asortyment o rowery do dh, bo w chwili obecnej chyba zadnego w siedlcach sie nie
        kupi:D
    • Gość: Rambo Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: 80.51.246.* 22.05.05, 13:54
      Jestem za budową tego toru. Sma jeżdze wyczynowo na roweże i wiem jaka jest
      krytyka ludzi któży widzą tylko w tym nic dobrego, uważając że to niejest sport
      a wandalizm...
      Jestem za budową toru...

PozdRower...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka