ancol000 21.09.07, 19:34 HEJ!! mam pytanie: ktora dzielnica POZNANIA i OKOLIC jest waszym zdaniem najbardzije prestizowa. albo krocej: gdzie chcielibyscie zamieszkac, gdybyscie mieli sporo kasy i dlaczego? Z GORY WIELKIE DZIEKI POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chcący Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania IP: *.icpnet.pl 21.09.07, 21:48 Ja chciałbym jakiś domek w okolicach ul.Polanki. A najlepiej posiadłość na ugorach pomiędzy Polanki, a trasą katowicką. Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo_poznan Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania 21.09.07, 21:52 Na Sołaczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chcący Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania IP: *.icpnet.pl 21.09.07, 21:52 A dlaczego tam? Bo te okolice są prawie w centrum miasta, a jednocześnie na odludzi i w strefie ciszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabarz prestizowa dzielnica? główna aleja na Junikowie IP: *.icpnet.pl 22.09.07, 11:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania IP: *.icpnet.pl 22.09.07, 13:05 chyba Polanką, jak już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania IP: *.komputersat.pl 22.09.07, 13:53 Polanka i Milczańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania IP: *.echostar.pl 23.09.07, 20:33 Mieszkam na Polance. Sorry, ale struktura społeczna (blacharsko-dziwkarsko-dorobkiewiczowska) nie pozwala na nazwanie jej prestiżową. Może najwyżej ceny sięgające sufitu są prestiżowe. Wyprowadzam się stąd za miasto, gdzie nie będę po nocy wysłuchiwał pijackich imprez studenckich i oglądał panienek przyjmujących klientów naprzeciwko mojego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania 22.09.07, 14:03 Sołacz i tylko Sołacz. Dzielnica - ogród genialnie zaprojektowana przez znakomitego niemieckiego architekta Joseph'a Stübben'a, która swój charakter z pocz XX w zachowała do dziś. Połączenie obcowania z naturą, spokoju z mieszkaniem niemal w ścisłym centrum miasta z doskonałym dostępem zarówno do rekreacji - park, bliskość jeziora Rusałka jak i do komunikacji - autobusy, tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania IP: *.ipt.aol.com 22.09.07, 14:45 W Poznaniu najbardziej prestizowe dzielnice to bez watpienia Solacz i Stary Grunwald. Pod Poznaniem Puszczykowo i Chyby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:05 co masz na mysli piszac Stary Grunwald? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Syf na Sołaczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:45 Mieszkałam jako studentka przez dwa straszne (!) miesiące na Sołaczu w willi pewnej starszej pani, która podobno wykłada(ła) na Akademii Medycznej. Smród, syf, Radio Maryja na cały regulator, zaduch ("nie wietrzyć, bo będą przeciągi!") i psy wywlekające moje jedzenie z kuchennej szafki. Za przynajmniej jednymi ozdobnymi drzwiami willi z poczatku XX wieku (a coś mi się wydaje, że jest takich więcej) kryją się straszne mieszczanki w strasznych mieszkaniach. Mam nadzieję, że to nie jest kwintesencja poznańskości tylko osoby "z klucza", którym po wojnie podarowano piękne, opuszczone domostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania 23.09.07, 22:08 Gdybym miał komuś radzić, gdzie ma zamieszkać w Poznaniu, zaproponowałbym, by zajrzał tutaj: www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/306401.htm Jeżeli te dane skonfrontuje się z wiedzą o strukturze społecznej określonych fyrtli i ewentualnych migracjach, to wszystko powinno być jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Byle nie tam gdzie mieszka george bo mozna sie IP: *.eastwest.com.pl 24.09.07, 12:21 zarazic na Gowniane zlewaczenie mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania 24.09.07, 09:39 Solacz oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 12:23 Szczepankowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martur Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 15:47 na jeżycach hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
czybryk Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania 24.09.07, 16:14 Sołacz kiedyś był prestiżową dzielnicą. Obecnie spsiał, dzięki nowym mieszkańcom oraz takim developerom, którzy stare wille przerabiaja na jakieś Buckinghamowate pałace. Domy po remontach mają niby nowoczesne okna, ale zastosowane cienkie ramy i profile pdziałów to estetyczna tandeta. 100 % zabudowy działek garażem podziemnym przez nowych włścicieli posesji sprawia, że wycinane są piękne stare drzewa. Kolorystyka buro - buraczane -jajeczna każe krzyczeć i wołać o pomstę. Liczne firmy, przedszkola i inne tego typu formy użytkowania powodują, że problemem jest często zaparkowanie przed własnym domem. zapraszam na spacer ulicą mazowiecką - zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham ŁAZARZ!!!! Re: najbardziej prestizowa dzielnica poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 19:08 Tak - Łazarz - okolice Rynku łazarskiego - klimatycznie wielce choc czasem jakis pijaczek zatoczy się ........ Odpowiedz Link Zgłoś