Gość: gosc IP: *.icpnet.pl 16.07.03, 20:29 Nachapaliście się Kulczyki ...one, co ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: STARY MARYCHk Re: Stary Browar jak nowy IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 21:29 KULCZYK TO SZANSA DLA POZNANIA .PRZESTAŃMY WYDZIWIAĆ.NIEDAWNO KTOŚ SŁUSZNIE NAPISAŁ W ITERNECIE ,ŻE POZNAŃ TO DZIURA. JESLI JEST INWESTOR TO TRZEBA SIĘ CIESZYĆ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 42nat jedno mądre zdanie IP: *.icpnet.pl 17.07.03, 07:37 Forum dyskusyjne w Internecie to błotniska breja w którą z impetem pakuje się auto. Jedno mądre zdanie w takiej okolicy to źdźbło z kroplą rosy na pustyni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 99 Re: jedno mądre zdanie IP: 195.245.213.* 17.07.03, 10:31 Gość portalu: 42nat napisał(a): > Forum dyskusyjne w Internecie to błotniska breja w którą z > impetem pakuje się auto. Jedno mądre zdanie w takiej okolicy to > źdźbło z kroplą rosy na pustyni I to pewnie Twoja "Złota" myśl jest owym źdźbłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapitalista Re: jedno mądre zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 10:37 Ja także popieram Starego Marycha. Takim ludzią jak Kulczyk miasto powinno być przychylne i jego mieszkańcy także. To dzięki jego inwestycją dochody budżetu miasta bedą większe, a mieszkańcy będą mieli gdzie pracować. Podatek od nieruchomości, podatek dochodowy od osób prawnych, podatek dochodowy od osób fizycznych pracujących w firmach należących do Kulczyków, podatek VAT, opłata skarbowa od czynności cywilno prawnych itd. Jak słysze, że Kulczyk nie płaci w Polsce podatków to mam ochotę wysłac mówiącego te słowa dziennikarza do przedszkola ekonomicznego. Wszystkim ignorantom się wydaje, że jedyny podatek jaki sie płaci to podatek od dochodów osobistych. Inwestycje tak znanej w światowym biznesie postaci jak Kulczyk mają ogromny wpływ na przyciąganie innych inwestorów. W pewnym sensie jest on dla nich gwarancją że nie zmarnuja zainwestowanych tutaj pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi-gbg jedyna szansa IP: *.bredband.comhem.se 22.07.03, 10:50 przestancie wreszcie wydziwiac....gdyby nie tacy jak Kulczyk to miasto zupelnie zostaloby zapomniane-bo tu politycy tlko o swoim,a tu brak pieniedzy...takich inwestorow rtzeba naprawde chronic-a za jakie pieniadze i co tam bedzie to juz ich sprawa!!! Browar naprawde bedzie wizytowka Poznania. A co nastepnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxim Re: jedyna szansa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 10:55 Zgadzam się. Nie bardzo rozumiem ludzi, którzy jadą na Kulczyka. To chyba zawiść i zazdrość, bo inaczej nie umiem tego wytłumaczyć. Ja dr bardzo cenie, bo został wierny Poznaniowi, tu inwestuje, tu jest mecenasem sztuki i kultury, a teraz jeszcze zamierza wspierać poznański sport. Im więcej takich ludzi tym lepiej dla naszego miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arab Re: jedyna szansa IP: *.Red-80-33-144.pooles.rima-tde.net 22.07.03, 21:49 Gość portalu: Maxim napisał(a): > Zgadzam się. Nie bardzo rozumiem ludzi, którzy jadą na Kulczyka. To chyba > zawiść i zazdrość, bo inaczej nie umiem tego wytłumaczyć. Ja dr bardzo cenie, > bo został wierny Poznaniowi, tu inwestuje, tu jest mecenasem sztuki i kultury, > a teraz jeszcze zamierza wspierać poznański sport. Im więcej takich ludzi tym > lepiej dla naszego miasta! szkoda ze Kulczykowie nie mieszkaja w moim miescie mamy tyle zabytkow niestety nasi rajcowie nie maja glowy do takich banalow jak zabytki chociaz sam wydaje troche grosz na zabytki i to te z XIXw ktore ludzie nie zawsze doceniaja bo zbyt mlode ale okres Viktorianski tez juz jest historia i tez ladna pozdrawiam rodzine Kulczykow z Teneryfy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fernando Szansa IP: *.dip.t-dialin.net 24.07.03, 13:08 uuups nacisnelo mi sie... ale wracajac do sprawy podziwiam goscia!w ciagu paru lat stworzyl z (nie malych) 200 000 000, 3,6miliarda!!!przedsiebiorczy,kulturalny ale potrafi takze byc zaborczy!Jak mozna takiego kogos potepiac?ZA CO?to ze innym nie chce sie ruszyc sprzed komputera i tylko narzekaja,ze on to ma tyle a ja nic,dlaczego... stek bzdur!do powaznych pieniedzy mozna dojsc od zera!trzeba sie tylko postarac i skupic nad tym!Cwiczenie czyni mistrza! Odpowiedz Link Zgłoś