Dodaj do ulubionych

Mpk Poznań-pomóżcie

IP: 80.51.254.* 24.07.03, 12:52
Mam prośbę czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak mogę się dostać z pod Dworca
Gł. autobusem na dzielnicę Ogrody-na przystanek z którego odjeżdżają
autobusy do Tarnowa Podgórnego. Gdyby ktoś mi mógł podać nr. lini. Z góry
dzięki!!!
Obserwuj wątek
    • sonny07 Re: Mpk Poznań-pomóżcie 24.07.03, 13:19
      autobusem nie dojedziesz! piechtą na Kaponierę i wskakuj w bimbę '2'. Do końca!
    • Gość: Nina Re: Mpk Poznań-pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 13:29
      A jak juz dojedziesz do petli na Ogrodach idz w lewo, az dojdziesz do ulicy
      Nowina (przy cmentarzu). Mniej wiecej naprzeciwko bramy jest przystanek
      autobusowy.
      • yashoo Re: Mpk Poznań-pomóżcie 24.07.03, 13:33
        a bilety do nabycia u kierowcy.
    • Gość: P.B Re: Mpk Poznań-pomóżcie IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 15:43
      Gość portalu: Mario napisał(a):

> Mam prośbę czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak mogę się dostać z pod Dworca
      > Gł. autobusem na dzielnicę Ogrody-na przystanek z którego odjeżdżają
      > autobusy do Tarnowa Podgórnego. Gdyby ktoś mi mógł podać nr. lini. Z góry
      > dzięki!!!

Wychodząc z dworca PKP, kieruj się cały czas prosto, idac wzdłuż MTP, jakieś
      200 m, dojdziesz do mostu teatralnego, tam poczekaj na tramwaj nr. 1,
      dojedziesz nim na Ogrody. Przystanek autobusowy jest zaraz przy pętli
      tramwajowej, wystarczy przejść tylko przez jezdnię.
      PZDR
      • Gość: Maxim Re: Mpk Poznań-pomóżcie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 16:57
        Gość portalu: P.B napisał(a):

> Gość portalu: Mario napisał(a):
        >
        > > Mam prośbę czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak mogę się dostać z pod Dworca
        > > Gł. autobusem na dzielnicę Ogrody-na przystanek z którego odjeżdżają
        > > autobusy do Tarnowa Podgórnego. Gdyby ktoś mi mógł podać nr. lini. Z góry
        > > dzięki!!!
        >
        > Wychodząc z dworca PKP, kieruj się cały czas prosto, idac wzdłuż MTP, jakieś
        > 200 m, dojdziesz do mostu teatralnego, tam poczekaj na tramwaj nr. 1,
        > dojedziesz nim na Ogrody. Przystanek autobusowy jest zaraz przy pętli
        > tramwajowej, wystarczy przejść tylko przez jezdnię.
        > PZDR

A po co ma iść aż na Teatralkę?? Przecież z Kaponiery "2" jedzie na Ogrody!!
        Więc tak: wychodzisz głównym wejściem idziesz prosto taką ulicą pod górkę (200-
        300m) i jesteś na Rondzie Kaponiera. Muszisz wejść na przystanek w kierunku
        zachodnim i wsiadasz w "2". Kup bilet półgodzinny, bo w 10min chyba nie
        zajedziesz. Ogrody to stacja końcowa, a przystanek autobusowy jest po drugiej
        stronie ulicy. Niemożliwe żebyś nie trafił:))
        • Gość: P.B Re: Mpk Poznań-pomóżcie IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 17:25
          Gość portalu: Maxim napisał(a):

> A po co ma iść aż na Teatralkę?? Przecież z Kaponiery "2" jedzie na Ogrody!!
          > Więc tak: wychodzisz głównym wejściem idziesz prosto taką ulicą pod górkę
          (200-
          > 300m) i jesteś na Rondzie Kaponiera. Muszisz wejść na przystanek w kierunku
          > zachodnim i wsiadasz w "2". Kup bilet półgodzinny, bo w 10min chyba nie
          > zajedziesz. Ogrody to stacja końcowa, a przystanek autobusowy jest po drugiej
          > stronie ulicy. Niemożliwe żebyś nie trafił:))

fakt, zapomniałem o "2", jednak "1" ma od Teatralki krótszą trase, niż "2" od
          Bałtyku - generalnie wyjdzie na jedno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka