Dodaj do ulubionych

ekran akustyczny

03.11.07, 16:27
Czy ktoś z Was ma jakieś wieści w tym temacie???
Drzewa oddzielające nasz blok od torów straciły większość liści i
hałas przejeżdżajacych pociągów jest jeszcze bardziej nieznośny, a
WCN chyba zapomniało co nam obiecywało...
Obserwuj wątek
    • maciek2707 Re: ekran akustyczny 05.11.07, 21:22
      Witam,

Jestem jak najbardziej za budowa tego ekranu choc nie mieszkam w
      budynku tuz przy torach. Niestety halas jest odczuwalny mysle ze
      wszedzie na osiedlu....szczególnie latem kiedy jest cieplo i okna sa
      pootwierane......

Pozdrawiam
    • szorstki_czeslaw Re: ekran akustyczny 06.11.07, 15:21
      nic się nie dzieje i nie będzie działo. jedyny sposób na hałas to zmienić
      miejsce zamieszkania.

czesiu
    • steffka82 Re: ekran akustyczny 08.11.07, 10:10
      ja wprawdzie juz przywykłam i nie zwracam uwagi na pociagi, nie zmienia to jednak faktu, że miały byc posadzone drzewa przy torach. Wytłumiły by hałas a i widok ładniejszy z okien.

Pozdrawiam
    • newion Re: ekran akustyczny 29.01.08, 23:25
      Przydałby się ten ekran, dlaczego tak mało ludzi wypowiada się tutaj na ten temat. W ogóle mało nas tutaj.. Ale ekran to jedynie miasto może wybudowac w obecnej sytuacji, czy ktos cos wie w tym temacie?

Pozdrawiam
      • jsm_1982 Re: ekran akustyczny 30.01.08, 08:56
        Witam wszystkich. Miesiąc temu dzwoniłam do PWD odnośnie ekranu i "bardzo
        uprzejma" pani poinformowała mnie, że ekran będzie, ale najwcześniej na wiosnę,
        bo zimą z oczywistych względów drzew sadzić nie można. I najśmieszniejszy tekst,
        to ten, że musimy dać drzewom urosnąć. Poza tym we wcześniejszej rozmowie z
        panem z WCN, dowiedziałam się, że to PWD musi postawić ten ekran i zgodnie z
        przepisami musi te drzewa utrzymywać przez kolejne trzy lata w dobrym stanie.
        Żeby zmotywować PWD do działania i posadzenia tych drzew w tą wiosnę, planuję
        napisać pismo do WIOŚ z prośbą o pomiary hałasu w okolicy naszych bloków. Może
        to w czymś pomoże... Pozdrawiam wszystkich
        • newion Re: ekran akustyczny 30.01.08, 10:10
          Obawiam się że drzewa w minimalnym stopniu zmniejszą hałas. Nie można traktować drzew jako ekranu. Albo ekran albo drzewa. Podsumowując, albo bedziemy walczyc o ekran albo pozwolimy PWD zasadzić drzewa. Moim zdaniem lepiej jest dowiedzieć się jakie są szanse na ekran, i jeżeli będzie informacja, że NIE MA ŻADNYCH SZANS NA EKRAN to wtedy można pozwolić PWD zasadzić drzewa. Ogólnie, najłatwiej jest zasadzić drzewo. Trudniej je utrzymać, a jeszcze trudniej usunąć. Kwestia podstawowa, czy PWD jest w stanie wybudować ekran (podejrzewam że nie) więc należy szukać innych możliwości, jakieś petycje do odpowiednich urzędów. Przesyłam link, który może być jakąś wskazówką www.mpu.pl/studium/index.php?studium=132

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka