kuku1978 08.11.07, 19:40 Witam, czy możecie się podzielić swoimi opiniami na temat dr Małgorzaty Szczepańskiej z Polnej? Zwłaszcza tymi dotyczącymi porodów. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiunia555 Re: dr Szczepańska z Polnej 09.11.07, 14:14 ja ją tylko trochę "poznałam" jak przychodziła m.in. na wizyty na oddziale w zeszłym roku i w tym jak leżałam. bardzo kompetentna i życzliwa. ale ona pracuje na oddziale patologii ciąży a nie na porodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
kuku1978 Re: dr Szczepańska z Polnej 09.11.07, 15:20 Pytam, ponieważ dr Szczepańska jest ginekologiem-położnikiem, czyli jeżeli dobrze rouzmiem odbierać porody może? Chodziłam do niej do poradni na Polnej a teraz chciałbym żeby poprowadziła moją ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
franelka Re: dr Szczepańska z Polnej 10.11.07, 13:21 tam wszyscy (a na pewno większość) ma dyżury na porodówce - na położniczych są w zasadzie tylko na wizycie porannej i żeby zdjąć szwy/podpisać wypisy; Jak rodziłam to przewodziła wizycie na porodówce prof. Jana Skrzypczak - ordynator patologii, i lekrzy była cała gromada, nie tak jak na położnicym-jeden; Odpowiedz Link Zgłoś
aasiak1 Re: dr Szczepańska z Polnej 15.11.07, 15:41 Dr. Szczepańska prowadziła moją ciążę - nic sie złego nie działo, więc nie mam nic jej do zarzucenia, choć teraz jestem w ciąży i poszłam do innego lekarza. Jest rzeczywiście konkretna i sympatyczna, ale teraz to mi nie wystarcza. To co o niej moge na pewno powiedzieć, to że dużą wagę przywiazuje do komfortu ciężarnej (pilnuje wagi, jest chętna do wywoływania porodów i znieczulania). Można to zaliczyć na plus, ale ja z perspektywy czasu oceniam to już inaczej. U mnie zasugerowała wywołanie porodu i to tylko dla mojego komfortu ("po co sie dalej męczyć") i to w sposób dosyć inwazyjny. Położna mi odradziła, ale i tak się złamałam i za parę dni poszłam na to wywołanie. Pomimo starań połoznej (zamówionej) szło kiepsko, moze to nie był jeszcze czas? Żałuję, że dr. Szczepańska nie porozmawiała ze mną o "+" i "-" takiego rozwiązania, a kierowała się tylko moją wygodą. Teraz mi zależy na tym, żeby lekarz nie traktował porodu jako zabieg medyczny a ciąży jako niedogodność, ale każdy moze to oceniać inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś