Dodaj do ulubionych

polna-super opieka-polecam!!!!!!

12.11.07, 16:34
Ja dwoje dzieci rodzilam na Polnej,Jednego syna 6 lat temu,drugiego
w tym roku.Obydwoje przez cc.Opieka profesjonalna,przy cc pani
anastezjolog mnie glaskala po rece i rozmawiala o wszystkim,lekarze
przy zabiegu tez ze mna rozmawiali ,nawet zartowali,potem lezalam na
oddziale PG2 gdzie mialam cudowne polozne na kazde
zawolanie,swietnych lekarzy i na prawde dobra opieke.Po 4 dniach
wyszlam ze szpitala i bardzo dobrze ten pobyt wspominam.Panie z
poradni laktacyjnej na kazde zawolanie.
Obserwuj wątek
    • ola_mi81 Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 12.11.07, 17:24
      na pewno piszesz o POlnej? aż tyle szczęścia na raz Cię spotkało,że
      pozadrościć..ja mam zupełnie inne doświadczenie, dlatego jak
      czytałam zwłaszcza o tej poradni laktacyjnej i połoznych, miałam
      wrażenie,że byłam zupełnie gdzie indziej..ale fajnie,że Tobie tak
      się poszczęściło:))
      • justii00 Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 12.11.07, 18:21
        NA PEWNO PISZE O POLNEJ!!!!!!!
        • bricot Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 12.11.07, 20:53
          A ile płaciłaś?
          • mathab Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 12.11.07, 20:59
            powiem tak
            pol roku temu tez lezalam po cc na oddziale pg 2 na polnej
            i w samych superlatywach moge pisac o poloznych i lekarzach
            o cc tak samo

i
            • mathab Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 12.11.07, 21:00
              I NIC NIE PLACILAM
              czasami te pytania mnie juz denerwuja "za ile" "ile" "komu" itd
              • lena1911 Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 12.11.07, 21:48
                no to może w końcu zabrali się do roboty biznesmeni z Polnej! oby!
                po tym jak w zeszłym roku byli o krok w zdobyciu czarnego serca w
                akcji rodzić po ludzku to aż trudno uwierzyć ,że aż tak się tam
                polepszyło -i to w okresie baby-boomu! mimo wszystko myślę ,że w/w
                opinie to efekt wielkiego szczęścia tych pacjentek bo w zmiany w tym
                szpitalu nie uwierzę póki nie zmienią dyrektora, rektora i około 3/4
                personelu tam pracującego.
                • justii00 Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 12.11.07, 21:56
                  NIC NIE PLACILAM,nie nalezy z gory przesadzac ze bedzie zle,bo jesli
                  tak sobie ktos zalozy i z takim nastawieniem pojedzie to tak
                  bedzie.Trzeba wierzyc w ludzi.Jest takie powiedzenie-JAK CHCESZ O
                  KIMS MOWIC-ZACZNIJ OD SIEBIE.JA RODZILAM NA POLNEJ 2 RAZY I SIE NIE
                  ZAWIODLAM,MOZE I DLATEGO ZE SIE WCZESNIEJ ZLE NIE NASTAWILAM
                  • nana279 Re: do justii00 12.11.07, 23:06
                    Czy myślisz,że którakolwiek z nas jadac do porodu jest żle
                    nastawiona?Chyba mały odsetek.Ja tam pojechałam właśnie z bardzo
                    dobrym nastawieniem,bo lekarz,który prowadził moją ciążę wiedział,że
                    będę mieć cięcie cesarskie(wskazania medyczne).Wiedziałam,że
                    powinnam mieć cesarkę i dlatego tam pojechałam,w razie "W" tam maja
                    sprzęt.Niestety tak dobrego dostepu do wiedzy wtedy nie miałam,więc
                    byłam taka głupia,nie miałam pojęcia,że trzeba posmarować.I teraz
                    mam...jestem mamą poszkodowanego dziecka przez tych
                    zwyrodnialców,jestem mamą,która bezskutecznie walczy w
                    Prokuraturze,bo jak to mówią mi na ucho inni medycy"Z nimi pani nie
                    wygra-oni mają wszędzie wtyki,a nawet jak gdzieś nie,to biegły są
                    dowy i lekarz,który przyjmował poród i tak razem wódkę piją na
                    zjazdach"Więc co mam robić,co mi da nawet plucie w ich
                    twarze.Dziewczyny nawet nie macie pojęcia co tam się
                    wyrabiało.Wiem,że fora na gazeta pl,te wszystkie nasze posty,może i
                    brutalne,ale to one spowodowały,że ktoś mi kiedyś życzliwy napisał
                    maila,,że położne mają zakaz wypowiadania sie na te tematy.Przedtem
                    czy to noc,czy dzień,siedziały na forach i pisały jako super
                    zadowolone pacjentki,tyle,że nie widziały widocznego serwera
                    Akademii Medycznej.Kilka osób na forach gazeta pl(nie tylko na tym)
                    zaczęły mocno o tym pisać i właśnie taki był efekt-zakaz położnym
                    dyskusji...Kto wie?Może faktycznie coś dzięki temu się zmieniło?
                    Pozdrawiam wszystkie kobietki
                  • lenam-28 Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 24.07.08, 19:32
                    Witam,
                    nie bardzo chce mi sie wierzyc, ze nie mialas znajomosci w tym szpitalu. ja tam trafilam 4 dni temu w 35 tyg ciazy posladkowej. mialam nieregularne skurcze, mniej wiecej co 15 min. nie odeszly mi ani wody plodowe ani nie mialam rozwarcia. Polozyli mnie na stol i od razu chcieli ciac mimo, ze nie bylo jeszcze do tego wskazan. na moja sugestie ze to dopiero 35 tyg stwierdziono, ze takich wczesniakow to chcieli by miec wiecej.Ublagalam lekarza by moze sprobowali troche powstrzymac skurcze tak bym chociaz dotrwala do 36 tyg. W koncu sie zgodzil i podal mi fenoterol. Skurcze przeszly a ja nadal mam sznase donosic dziecko. Obok lezala dziewczyna dokladnie w tym samym tyg - rozwarcie, odejscie wod plodowych i skurcze co 4 minuty - ze znajomosciami - walczyli o kazdy dzien, bo stwierdzili ze na tym etapie dziecko moze miec problemy z oddychaniem. generalnie bylam jedyna bez znajomosci co wszyscy zauwazyli, gdyz w ciagu 4 dni nikt nie zainteresowal sie nawet jak sie czuje. Jedno wielkie lapowkarstwo i tyle moge powiedziec. Dzis bylam na wizycie u mojego lekarza i stwierdzil, ze przy braniu tabletek jak njbardziej mam szanse donosic do konca 37 tyg. Pomine fakt, ze w dniu kiedy mnie wypisali (dowiedzialam sie rano), salowa zwyczajnie kazala mi wyjsc z lozka bo nie bedzie robic lozek 2 razy dziennie - wracalam do domu w szlafroku i pizamie bo maz nie zdazyl pojechac po ubranie. zaznaczam, ze nie bylo pacjentek oczekujacych na lozko - staly 3 puste. A jadac na p[olna byla w niebo wzieta ze mnie przyjeli,,,,,,
    • wieland.com Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 13.11.07, 09:42
      Ja również pojechałam z dobrym nastawieniem w końcu rodziłam moje
      pierwsze upragnione dziecko na samej porodówce nie było tak żle w
      końcu to nie ich wina że rodziłam 24h po wielkich awanturach
      dostałam zzo ale odzial g2 to już inna bajka na tygodniowy pobyt
      trafiłam jedną kompetentną położną pozostałe no cóż......
      • ola_mi81 Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 13.11.07, 19:22
        no włąsnie, ja też jechałam dobrze nastawiona i niestety moja wiara
        w ludzi nic nie pomogłą..nikt nie neguje tego,że udało ci się trafic
        w dobre ręce, ale Ty nie neguj negatywnych opini i zobacz ile ich
        jest.
    • monika_81 Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 13.11.07, 21:47
      Ja rodziłam w zeszłym roku, dokładnie 09.10.06 i byłam bardzo
      zadowolona. Rodziłam naturalnie, a potem leżałam na pg2. Zarówno z
      samej porodówki, jak i z pg2 byłam zadowolna. Może nie było jakichś
      rewelacji, ale w końcu jechałam rodzić, a nie na wakacje. Nic nie
      płaciłam. Jak będę drugi raz w ciąży to również zamierzam rodzić na
      Polnej. Jednak czytając negatywne opinie zastanawiam się, czy to
      faktycznie tylko kwestia szczęścia? Jeśli tak, to mam nadzieję, że
      drugim razem też mi dopisze. I Wam również tego życzę.
    • monaa28 Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 18.11.07, 23:47
      ja rodziłam w sierpniu na Polnej i strasznie się bałam bo naczytałam się na
      forum strasznych rzeczy:)
      płaciłam tylko za poród rodzinny i byłam bardzo zadowolona i z porodu i z opieki
      po. dziewczyny leżące ze mną na sali też, rozmawiałyśmy nawet o tym, że w necie
      takie straszne rzeczy piszą a w rzeczywistości jest w porządku
      • gosiaru Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 19.11.07, 18:37
        Mogę się przyłaczyć. Rodziłam w lipcu tego roku i było ok. Płaciłam
        tylko za poród rodzinny. Opieka po również super. Jestem bardzo
        zadowolona choć poród łatwy nie był i o mało co nie zakończył się
        kleszczami.
        Pozdrawiam :)
        • bogata11 Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 07.12.07, 21:48
          rodziłam na Polnej w styczniu i byłam zadowolona, już na izbie przyjęć położne
          były sympatyczne...( jedynie lekarz dyżurny strasznie przeziębiony), przy
          porodzie położna dawała z siebie wszystko, na oddziale ( niestety nie pamiętam,
          który to był, tyle tylko, że ordynatorem była starszawa, ruda kobieta -nota bene
          wszyscy się jej boli jak ognia) było nieźle, robiłam co mi kazali i miałam ich
          wszystkich gdzieś. Osobiście uważam, że wszystko zależy od ludzi, na których się
          tam trafi. W większości mają olew na wszystko i wszystkich i nie należy się
          spodziewać luksusów ani szczególnych względów.
          • ewelina_24 Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 21.03.08, 21:51
            Rodziłam na Polnej dwa razy (ostatni raz w grudniu) i oba wspominam
            dobrze. Ostatnim razem żartowaliśmy z lekarzem dyżurnym na
            porodówce. Drugie dziecko urodziłam w 35 tc z zapaleniem płuc.
            Opieka na oddziale neonatologicznym super (był 7 dni). Trzeba tylko
            pytać lekarzy, bo sami nic nie mówią.
            Podzielam opinię przedmówczyni. Robić co każą, swoje myśleć i nie
            spodziewać się obsługi jak w pięciogwiazdkowym hotelu - to klucz do
            sukcesu.
            --
    • memphis90 Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 29.04.08, 14:04
      Ja na Polnej widziałam, że panie z poradni laktacyjnej przychodziły już na salę
      poporodową (tam, gdzie leży się w pierwszych 2h po porodzie) i od razu uczyły
      przystawiać dzieci do piersi. Położne przemiłe(nie trafiłam na żadną wredną czy
      nieuprzejmą), pani Patrycja (zajmująca się noworodkami)- cudowna dziewczyna.
      Sama zamierzam tam rodzić:)
      • nola9 Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 26.05.08, 21:10
        moze sie zmienilo po prostu po tej akcji "rodzic po ludzku"
    • disiungo Re: polna-super opieka-polecam!!!!!! 20.06.08, 23:54
      Witam, mam pytanie w związku z tym wątkiem: czy na Polnej można przy porodzie słuchać muzyki?

Pierwsze dziecko rodziłam w 2004 na Mickiewicza, "u Raszei". Tam na porodówkach były odtwarzacze CD z magnetofonami - jak dla mnie rewelacja, nic mnie tak nie odpręża, jak ulubiona muzyka...

Chciałabym jednak spróbować tym razem na Polnej, trochę dlatego, że taką mam naturę (lubię nowe doświadczenia), a trochę dlatego, że tym razem maluch ma drobną wadę - poszerzenie miedniczki w prawej nerce. Niby nic wielkiego, ale jednak gdyby co, to nie jest tajemnicą, że na Polnej neonatologia jest najlepiej wyposażona i ma dobrych fachowców.

Sprzęt muzyczny od biedy mogę przynieść swój, tylko czy pozwolą posłuchać w trakcie porodu? Wiesz / wiecie coś na ten temat? I jak tam z nacinaniem krocza u tych, które już wcześniej rodziły? Wiem, że Ty rodziłaś przez cc, ale może ktoś inny się odezwie? "U Raszei" nacięli mnie za głęboko - przez to połóg był obrzydliwy... Ostatecznie nie mam im tego aż tak bardzo za złe, rozumiem, że spanikowali, bo oto leży pierwiastka, a poród idzie jak burza! Ale chciałabym tego uniknąć drugi raz, a przynajmniej być nacięta delikatnie (niezbędne minimum). Jakieś doświadczenia?

Z góry dziękuję za informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka