Gość: Kasztan IP: 136.131.240.* 20.07.01, 08:59 Do jakiego wojewodztwa nalezal Kalisz przed reforma administracyjna z 1975 roku? Poznanskiego czy lodzkiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lol Re: Kalisz IP: 212.75.127.* 20.07.01, 10:38 Gość portalu: Kasztan napisał(a): > Do jakiego wojewodztwa nalezal Kalisz przed reforma administracyjna z 1975 roku > ? > Poznanskiego czy lodzkiego? No oczywiście, że łódzkiego. Że też o takie oczywistości pytasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Kalisz IP: 213.25.33.* 20.07.01, 11:34 Gość portalu: lol napisał(a): > Gość portalu: Kasztan napisał(a): > > > Do jakiego wojewodztwa nalezal Kalisz przed reforma administracyjna z 1975 > roku > > ? > > Poznanskiego czy lodzkiego? > > > No oczywiście, że łódzkiego. Że też o takie oczywistości pytasz:) Ale wszystko dobrze się skończyło i jest w Wielkopolsce a nie w Łódzkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kalisz IP: 212.75.127.* 20.07.01, 12:56 Gość portalu: P.B napisał(a): > Gość portalu: lol napisał(a): > > > Gość portalu: Kasztan napisał(a): > > > > > Do jakiego wojewodztwa nalezal Kalisz przed reforma administracyjna z > 1975 > > roku > > > ? > > > Poznanskiego czy lodzkiego? > > > > > > No oczywiście, że łódzkiego. Że też o takie oczywistości pytasz:) > > Ale wszystko dobrze się skończyło i jest w Wielkopolsce a nie w Łódzkim! ???????????????????????????????????? P.B!!! Powiedz że żartujesz! Ja żartowałem. Przecież to jasne że przed 1975 Kalisz był w woj. Poznańskim Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Kalisz IP: *.radio-merkury.poznan.pl 20.07.01, 13:11 Po pierwszej odpowiedzi już się wystraszyłem że Wielkopolanie mają kłopoty z historią. Kalisz i owszem był powiatem w woj. łódzkim ale przed wojną-najwyraźniej Piłsudski i spółka byli niedoedukowani-lub co bardziej prawdopodobne nielubili z wzajemnością Poznania(Poznań był bardzo endecki i Piłsudski miał tu fatalne notowania). Od momentu wejścia Hitlera i kolegów i włączenia Wielkopolski do 3 Rzeszy Kalisz był powiatem w woj. poznańskim i tak już zostało do feralnego roku 1975...nowszej historii nie trzeba chyba przypominać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Kalisz IP: 213.25.33.* 20.07.01, 13:47 Gość portalu: lol napisał(a): > Gość portalu: P.B napisał(a): > > > Gość portalu: lol napisał(a): > > > > > Gość portalu: Kasztan napisał(a): > > > > > > > Do jakiego wojewodztwa nalezal Kalisz przed reforma administracy > jna z > > 1975 > > > roku > > > > ? > > > > Poznanskiego czy lodzkiego? > > > > > > > > > No oczywiście, że łódzkiego. Że też o takie oczywistości pytasz:) > > > > Ale wszystko dobrze się skończyło i jest w Wielkopolsce a nie w Łódzkim! > > > > ???????????????????????????????????? > > P.B!!! Powiedz że żartujesz! Ja żartowałem. Przecież to jasne że przed 1975 > Kalisz był w woj. Poznańskim > > Pozd > Ozywiście że żartuję! Odpowiedz Link Zgłoś