Dodaj do ulubionych

Chłopskie Jadło w Poznaniu

IP: *.icpnet.pl 26.01.08, 16:25
Dzis przechodziłem ulica Franciszkańską kolo Starego Rynku.
Zdziwiłem sie bardzo. Właśnie natrafiłem na restauracje Chłopskie
Jadło. Zaraz sobie zjadłem pierogi ruskie. Tak samo dobre jak w
Głogoczowie. Teraz czesciej bede tam bywał
Obserwuj wątek
    • Gość: Samcia Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 25.06.08, 23:34
      No weź...mało jedzenie tam ma wspólnego z 'chłopskim" czy
      tradycyjnym jadłem. Zamówiłam "zawijaniec" moj Narzeczony pieczeń
      i ..więcej tam nie zagościmy. Sos , jak z tzw. torebki, zawijaniec z
      serem suchy. I te logo na talerzykach, trochę śmiech. Chłopski
      marketing ...
      • Gość: gość z prowincji Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 25.06.08, 23:48
        Okropne jedzenie nie mające nic z chłopskim jadłem. Nigdy już tam
        nie pójdę - przestrzegam wszystkich.
        • thoramus Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu 30.06.08, 10:13
          bylem tam niedawno na zeberkach w sosie sliwkowym, jednak sos nie mial nawet posmaku sliwek, dorsz w sosie z makaronem byl dobry nie wiem jak reszta dan ale zeberka naprawde slabe....generalnie bez rewelacji.
      • Gość: she Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 23:03
        niestety-mam podobne zdanie:( Jedzenie mniej niz przecietne a ceny
        spore:(
        • Gość: myszka123 Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 13:19
          Zgodze się z tą opinią. Ceny nieproporcjonalne do jedzenia. Wolę tańsze miejsca z dobrym jedzonkiem np. Stary Młyn, a i wystrój ma fajny. jadłam tam pierogi z pieca i były dobre. Lubicie takie polskie jedzenie?
    • martushka4 Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu 02.07.08, 13:49
      ja tez byłam w Chłopskim.dwa razy nawet.bardzo fajna i przytulna
      restauracyjka.ma swoj klimat...i jedzenie dobre:)mi smakowało(pierogi
      ruskie,schabowy z ziemniaczkami jak w domu)
      • bassooner Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu 18.07.08, 22:32
        Nie załamujcie mnie... mam tam iść na jakąś po weselną ucztę... ;-(((
    • Gość: marcys Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.08, 21:16
      Na Kantaka jest drugi lokal Chłopskiego Jadła
      • Gość: niezadowolona Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.gprs.plus.pl 17.12.08, 20:09
        Właśnie jestem dziś po małym wigilijnym spotkaniu w tej restauracji
        na Kantaka. Śmiechu warte! Może obsługa oki bo w sumie 2 osobom
        ciężko ogarnoć 40osobową grupę...ale jedzenie bez rewelacji. Kapusta
        i barszcz przesolone a ryby niedoprawione. Przy cenach potraw, które
        tam są to co podają na talerzu...to jednym słowem mały przekręt.
        Jestem naprawdę niezadowolona i wiele osób również! Jedyne co mi
        naprawdę smakowało to chleb ze smalcem! Niestety.
        • Gość: xxx Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.gprs.plus.pl 18.12.08, 21:12
          popieram! Brak organizacji co do takich imprez i totalny olew!
          • ecicha-3 Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu 19.12.08, 21:47
            Ja nie wiem co tak wybrzydzacie,to sa skutki kiedy za knajpy biora
            sie sieci.Prywatny wlasciciel,ktory bedzie mial jedna knajpke to
            albo bedzie sie staral,zeby zyskac gosci,albo splajtuje.A Chlpskie
            Jadlo najwyzej zmieni ajenta,a rekiny i tak nic nie straca,bo ajenta
            wydoja i puszcza w dluga.
    • Gość: monia Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.pub.sarocom.net 21.10.09, 01:32
      Tej Restauracji już nie ma jest coś podobnego
      • Gość: KIKO Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.um.poznan.pl 18.03.10, 12:36
        Chleb i kompot to chyba jedyne rzeczy, które mogę szczerze polecić. Reszta mnie
        jakoś nie zachwyciła – typowa sieć tylko wiejąca wiochą (jak też nazwa wskazuje)
        – szczegóły poniżej.
        Ciekawa rzecz , która mnie tam ostatnio spotkała to kotlet mielony w zestawie
        obiadowym . Kotlet mielony- niby nic takiego, ale wiąże się z tym fajna
        historia. W towarzystwie ziemniaków oraz surówki nawet ciekawie się prezentował,
        lecz niestety po rozpoczęciu konsumpcji okazało się, że jest on w środku surowy.
        Cóż można powiedzieć-zdarza się najlepszym. Miły kelner, którego poinformowałem
        o tym fakcie wziął talerz z tym nieszczęsnym daniem i go odniósł... Po chwili
        wrócił z moim obiadem niosąc w ręku ten sam talerz -cudnie porozrzucane
        ziemniaki, napoczęta surówka, ciekawie ułożone sztućce no i ON – kotlet mielony,
        który tym razem był mniej „czerwony”. Położył talerz na stole i powiedział:
        „Kucharz odgrzał”. Tym razem to jednak stanowczo stwierdziłem, że jednak
        rezygnuję z dalszej konsumpcji. Rezygnacja z drugiego dania (z przyczyn
        oczywistych ) oczywiście nie wpłynęła na wysokość rachunku.

• Gość: x nie drażnij kucharza bo do zupy napluje! IP: *.unitymediagroup.de 18.03.10, 13:27
    • Gość: Smakosz Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 18.11.10, 14:44
      Raz tam byłam z mężem i na pewno nie zagoszczę nigdy więcej. Zamówiłam polędwiczkę w sosie kurkowym, a co to był za sos to trudno było stwierdzić (zmielony w blenderze smak podobny zupełnie do niczego), kopytka rozgotowane i niesłone. Mąż zamówił szaszłyk, którym dziecko by się nie najadło, taka mizerna porcja, dodatkowo spalony. Odradzam.
      • Gość: miska Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 18:29
        Ja też mam złe wspomnienia z tego miejsca. Jeśli chodzi o coś w polskim stylu to już na pewno lepiej jest się przejsc do pierogarni stary młyn na wroclawskiej
    • Gość: TomKar Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.free.aero2.net.pl 08.01.12, 21:45
      Grupony do tej knajpy to pomyłka!!. Żurek na ścierce gotowany, kotlet schabowy nie wiem ile razy odgrzewany. O północy dostaliśmy barszczyk z kartonu, gorące pajdy chleba ze smalcem i twarożkiem - i to była najprzyjemniejsza chwila. Muzyka jak kto lubi - królowało italo disco lat 60-70. Średnia wieku 50 lat
      • Gość: aga Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.12, 09:00
        Jedzonko, takie sobie, ale imprezka mi się podoba. Wyższa srednia wieku mi nie przeszkasza - przynajmnie małoletnie cwaniaczki nie biegają między nogami. Muzyka lata 60-70. Idę tam wkrótce ze znajomymi 3 raz
        • manissa Re: Chłopskie Jadło w Poznaniu 10.01.12, 15:11
          Lokal przy Kantaka. Smakował mi tylko chleb z twarożkiem(smalcu nie jem). Zawijaniec twardy i wysuszony z wyczuwalnym posmakiem vegety(!!!). Obsługa moze byc, ale lokal kiepski. Odradzam,stanowczo odradzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka