Gość: Marcin (29) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.03, 12:50 Czy sa moze Poznaniacy w Monachium, otwarci na nowe znajomosci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: €uropejka Re: Poznaniacy w Monachium IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.03, 21:23 Gość portalu: Marcin (29) napisał(a): > Czy sa moze Poznaniacy w Monachium, otwarci na nowe znajomosci? Jestem z Monachium, ale nie mieszkalam w Poznaniu. Mam do ciebie pytanie: czy moze wiesz, gdzie w Monachium mozna kupic polskie ksiazki? Moze jest jakas polska ksiegarnia? Znam tylko polski sklep na Sendling (Kiedlerstr.) Moze mozesz mi cos podpowiedziec ;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Poznaniacy w Monachium IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.03, 11:50 Niestety, jak na razie nie kupowalem polskich ksiazek w Monachium, po prostu je przywoze z Polski. Jakby co, to chetnie moge Tobie w tym pomoc, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Poznaniacy w Monachium IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 13:36 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Niestety, jak na razie nie kupowalem polskich ksiazek w Monachium, po prostu je > > przywoze z Polski. Jakby co, to chetnie moge Tobie w tym pomoc, > pozdrawiam Ja tez dotad przywozilam ksiazki z Polski (pochodze z Bydgoszczy), ale ostatnio jakos bardzo dlugo nie bylam w Polsce i brak mi polskiej literatury. W jaki sposob moglbys mi pomoc? W ogole dzieki za propozycje! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Poznaniacy w Monachium IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.08.03, 15:28 Poki co, jestem stosunkowo czesto w Polsce, we wrzesniu bede chyba 3 razy. Moze moglbym Tobie cos przywiezc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Poznaniacy w Monachium IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.03, 20:48 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Poki co, jestem stosunkowo czesto w Polsce, > we wrzesniu bede chyba 3 razy. > Moze moglbym Tobie cos przywiezc? Bardzo ci dziekuje, oczywiscie chetnie; cieszylabym sie gdybys mogl mi przywiezc pare ksiazek (2 lub 3), tylko zastanawiam sie jak moglibysmy sie skontaktowac, nie podajac swoich danych na forum, hm.....masz jakis pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Poznaniacy w Monachium IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.08.03, 11:05 Ok, podam Tobie Maila: tamgod9@yahoo.de to mozemy sie konkretniej domowic hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Poznaniacy w Monachium IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.03, 20:22 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Ok, podam Tobie Maila: tamgod9@yahoo.de > to mozemy sie konkretniej domowic > hej Dzieki, zamelduje sie. Ta klamerka miedzy 9 a yahoo - to "at" (malpka)? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
alveo1 Re: Poznaniacy w Monachium 10.10.03, 10:01 moge podac link na tanie telefony za granice z Polski np. do niemiec 0,40zl za min www.akuna.org/wdt.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Poznaniacy w Monachium IP: *.ipt.aol.com 28.08.03, 17:58 Servus! Ja mieszkam teraz w Stuttgarcie,ale mam zamia przeprowadzic sie do Monachium, ale znajomi odradzaja mi,bo twierdza,ze jestam cholernie drogo. Czy jest ktos kto moglby zdemetowac ta tez lub ja potwierdic? Czy Stuttgart jest tanszy? A propos, tez pochodze z Poznania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Poznaniacy w Monachium IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.03, 20:54 Gość portalu: Robert napisał(a): > Servus! Ja mieszkam teraz w Stuttgarcie,ale mam zamia przeprowadzic sie do > Monachium, ale znajomi odradzaja mi,bo twierdza,ze jestam cholernie drogo. Czy > > jest ktos kto moglby zdemetowac ta tez lub ja potwierdic? Czy Stuttgart jest > tanszy? A propos, tez pochodze z Poznania! Witam! Ja mieszkam tutaj od roku, wiem, ze mieszkania sa tutaj najdrozsze w calych Niemczech; jednak po Monachium chyba zaraz jest Stuttgart, wiec nie powinno to byc dla ciebie zupelnym szokiem. Ja doradzalabym ci raczej przeprowadzke do M., poniewaz jest to jednak kulturalna stolica Niemiec i Bawarczycy sa raczej mili; powiem krotko - mnie sie tu dobrze mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Poznaniacy w Monachium IP: 80.146.188.* 14.10.03, 08:43 a ja jestem pod Frankfurtem i tez z Poznania. Masz rodzine? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Poznaniacy w Monachium IP: 5.3.1R* / *.lrz-muenchen.de 29.11.03, 20:49 Monachium jest b.drogim miastem, a przede wszystkim czynsze, ale zarobki są tutaj lepsze. No i miasto jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NORBERT Re: Poznaniacy w Monachium IP: *.ipt.aol.com 29.08.03, 16:48 GRÜß GOTT! MIESZKAM W MONACHIUM OD MIESIACA; CZYLI JESTEM TU CALKIEM NOWY. NIE JESTEM ZORJETOWNY GDZIE WARTO SIE ZABAWIC ,CZY SPOTKAC CIEKAWYCH LUDZ. MOZE DORADZICIE MI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Poznaniacy w Monachium IP: 5.3.1R* / *.lrz-muenchen.de 29.11.03, 20:54 Ja tu jestem już dłużej i mogę nieco opowiedzieć o Monachium, ale niestety nie dysponuję zbytnio czasem. Pozdrawiam. Weißbier jest super tutaj, ale ku mojej uciesze jak byłam ostanio w P-niu to już jest kilka knajp gdzie można to super piwo wypić. Poznanianka, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młyn Re: Poznaniacy w Monachium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 19:53 Ja jestem z Freising. Może być? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś