Gość: aga Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 14:29 Ja również trafiłam na firmę z tym że, w warszawie. Cieszyłam się bo dopiero co zaczęłam szukać pracy. Następnego dnia już miałam spotkanie. Przyszłam zielona bo średnio mi zależało gdyż w ogłoszeniu było call center- przedstawiciel, doradca. Nie było tłumów tylko ja. Rozmowa krótka, przedstawili stawki na początek 2500 zł dla przedstawiciela handlowego lub 1800 dla sekretarki. Sama jestem przedstawicielem więc spytałam kto jest ich klientem. Usłyszałam, że firmy i prywatni. Krótka gadka o mojej samoocenie i facet mówi mi że mu się spieszy więc mam przyjść jutro na dzień próbny a wtedy mi wszystko wyjaśnią. ok. przyszłam z ciekawości. Zielona na czym ta praca miała by polegać. czekam. z pomieszczenia obok słyszę dziwne odgłosy jakby animator prowadził tam zajęcia z dziećmi:P na zewnątrz było tam sporo szyldów więc czemu by nie hehe. po chwili wychodzi zgraja gogusiów i lasek pod garniakiem;/ o ja to było szkolenie motywujące. chwila zamieszania część się rozeszła. 2 podchodzi przedstawia się. zaprosili mnie do środka powiedzieli ze z 1 z nich jadę w teren do klientów. a 2 jedzie z inna wybraną wczoraj osobą z 20. wychodzimy ten mówi mi o delegacjach do innych miast na tydzień i poza poznań. pytam macie samochody firmowe- bo nie mam prawa jazdy. tak ale to nie problem bo jedziemy grupą-odpowiedział. a dziś tramwajem. pojechaliśmy. kawa w macu. i ruszamy. gadki o moich planach ambicjach zainteresowaniach itp. możliwościach awansu zarobkach stawkach za umowy pięknie. noo ale na miejscu to było pukanie od drzwi do drzwi i wciskanie netii. kompleksowo cała ulicę. nie mówię żeby to było łał. po prostu akwizycja. w sumie oferta nie była zła w porównaniu do tp była mocno konkurencyjna.np.koles płacił prawie 50 zł za neta 1 gb a oni za tyle mieli 4. ale pukanie od drzwi do drzwi mi nie pasowało. koleś w ciągu 6 godzin sprzedał 2 umowy i mówił ze dla niego to ok 100 zł. wypytałam go czy trzeba łazić po domach czy można szukać klientów inaczej- twierdził ze tak. więc wydało mi się to nie takie złe. bo nigdy tak nie pracowałam i miałam plan jak można by inaczej pozyskać klientów- dając im możliwość przemyślenia sprawy. gadał od rzeczy momentami więc brałam to 5-10 przytakiwałam bo jeśli chcemy pracy tak się robi. wciąż powtarzał jak go ta praca cieszy, motywuje do dzialania, ile zarabia i ze szybko się awansuje. miał dopiero 22 lata:/ a już trenował nowych hehe. wrucilismy do firmy myslałam, że bedę rozmawiać z tym samym facetem co 1 dnia a tu ten sam koleś z rana. rozmowa o tym co robiliśmy. wyjaśnił mi stawki. powiedział o 2 tygodniowym szkoleniu które jest już przez nich płatne. tak mnie zamotał ze nawet nie spytałam o typ umowy. powiedział ze koleś wystawił mi mega dobrą opinię i ze to mi się chwali i ze muszą zaczekać na aż wrócą kolejne 2 os i wtedy wybiorą 2 które będą szkolone i że zadzwonią czy jestem przyjęta. a przecież to on sam jechał z inną osobą:P. i tak wiedziałam, że mnie przyjmą bo po wyjściu mój trenetr oprowadził mnie po biurze pokazał gdzie co jest. po pół godziny telefon. że jestem przyjęta i następnego dnia mam zacząć szkolenie. na świeżo po wyjściu się cieszyłam. po 15 min czułam się jakby wyprali mi mózg. w tramwaju zaczełam myśleć ile jest w tym nieścisłości i niedomówień i że sprawa śmierdzi. przyznaje że jako studętkę kusiły mnie zarobki więc chciałam usiąść wieczorem wypunktować to co muszę wiedzieć i co muszę mieć na papierze żeby następnego dnia zawalić ich pytaniami. jeśli nie dostała bym rzetelnej odpowiedzi nie przystąpiła bym do szkolenia. w tej fabryce robienia ludziom wody z mózgu. po powrocie znalazłam to forum i ich strone w necie. wyczytałam że nie tylko netie wciskają ale wszystko też tele 2 się zajmowali a koleś śmiał się z ich oferty przed klientami żenada i że zawsze rekrutacja wyglada tak samo. raczej tam nie pójdę hehe. chociaż może i pójdę żeby zobaczyć co mi powiedzą hihihi. do puki niczego nie podpisze będzie ok. i tak zastrzegłam sobie że nie mam puki co czsu na szkolenie w formularzu pisałam ze mogę zacząć za tydzień. mam poumawiane inne spotkania w wiarygodnych firmach za mniejsze fakt faktem pieniądze i chciałam mieć wybór. pani w sekretariacie troche się zburzyła jak jej powiedziałam ze zastrzegłam ze mogę po czasie zacząć i kazała zadzwonić jak będą dyspozycyjna i ze jeśli będą mieli miejsa to się umówimy na to ich szkolenie :P jesli tam pojade jeszcze raz to dam wam znać. przy okazji zadzwonie najpierw do netii i dokładnie postaram się dowiedzieć czy wiedza coś o tej firmie i czy nie było skarg kliętów tej firmy bo podają namiary na ich infolinie w razie kłopotów:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miniez Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 16.06.09, 19:21 Witam dobrze ze przeczytalam te posty, otóż kiedys bylam w tej firmie na Wolskiej 7 i nie polecam, gdy tylko weszłam do pokoju szefa i zapytalam czy zamknąc po sobie drzwi on odparł: zalezy co chcesz ze mna robić.. : wiec to mnie zaniepokoiło, potem mialam zobaczyc jak wyglada praca czyli latałam jak głupia caly dzien z pewna babka po wiezowcach i przez 100 mieszkan jakie odwiedzilismy nikt nie chcial z nami rozmiawiac. masakra!!! teraz znów dostalam propozycje pracy i bogu dzieki w pore przed pojsciem do nich zorientowalam sie ze to ci sami co poprzedni. uffff pozdrrawiammmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samboor Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 16.06.09, 20:10 Ludzie trzeba z tym zrobić porządek! Czasy akwizycji już dawno powinny odejść w zapomnienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.serv-net.pl 28.06.09, 13:41 Jak czytam takie rzeczy to smiac mi sie chce.Wyobraźcie sobie że w zeszłym tygodniu byli u mnie takie osoby (bardzo miła Pani Kasia z osobą uczącą sie).Przedstawiła sie ze z firmy B world i ze w sprawie grupowego montazu.na początku myślałam ze to kablówka, ale grzecznie wyjaśniła mi ze nie, i ze są grupowe poprostu montaże telewizji na naszym osiedlu.zapłaciłam 399zł za cały montaź, dekoder, nowiutki sprzęt.czy warto? poszłam do punktu i za samo zamontowanie chcieli 200zł a co tu o reszcie.Mało tego wiecie ile płaciłam za cyfre do tej pory? 157zł miesiecznie, a teraz na 71zł.Bardzo mi pomogli.wszystko wiedzieli o sprzecie, pakietach, wszystko miałam wytłumaczone.Takiej obsługi dawno nie widzialam.a ze chodzą po domach? praca jak praca.ale do niczego mnie nie namawiali.Pewnie znajda sie tacy ze na siłe chca cos upchnąc, ale nie kazdy taki jest.W kazdej pracy sa lepsi i gorsi pracownicy.Niech kazda osoba która pisze negatywne takie opinie spojrzy na siebie, jakim jest sam/sama pracownikiem.Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 194.114.146.* 10.07.09, 16:01 Jaaaasne... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.xdsl.centertel.pl 12.02.10, 18:11 Firma POL-MAX na ulicy Wierzbięcice 7/2 w Poznaniu działa dokładnie w ten sam sposób. Ogłoszenie dotyczy stanowiska administracyjno-biurowego, ale jest to tylko wabik. Pod płaszczykiem tej oferty i tak proponują akwizycję. Jeśli w ogłoszeniu znajdziecie nr 618351055, to darujcie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Uwaga ---Akwizycja---POLMAX IP: *.173.2.123.tesatnet.pl 09.02.10, 11:52 Bylam dzis na rozmowie w Polmaxie...hehe ale najpier przeczytalam wszystkie watki z forum...ubarwilam swoje C.V...wpisalam ze Ksiegowosc,Sekretarka,obsluga klienta......itp:)weszlam,siedzi facet po ostrej solarce i prosi o CV...szukam CV(udawalam)a w miedzy czasie pytam o prace On ze Teraz maja Tylko W dziale handlowym..(Akwizycja) lub jezeli znam sie na rozliczeniach i pitach to ewentualnie tam...wyciagam C.V i co?// he he..mowie ok...wezme ta druga prace..a On....to My sie odezwiemy:):)nasmialam sie....i tak to nie sprzedaje Cyfry plus:) Odpowiedz Link Zgłoś
design1 Re: Uwaga ---Akwizycja---POLMAX 27.02.10, 10:09 No to rozmawialiśmy z tym samym łysym beztalenciem! Dziś w gazecie znowu było ich ogłoszenie. Co za żałosne pajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwana13 Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 09.02.10, 13:20 słuchajcie nie chce byc niemiła ale trzeba byc kretynem zeby po tylu postach tutaj jeszcze isc tam na rozmowe... dzisiaj po raz kolejny jest w necie ich ogloszenie ze szukaja osob do biura 3 lub 4 to jest jakas mega sciema uwazajcie na nich i nie idzcie na rozmowe bo skonczycie na awkizycji!!!!!!! oni do zadnego biura nie potrzebuja jedna wielka sciema!! to cale biuro to lazenie po domach sprzedawania towaru i potem raportowanie pisemne oficjalnie bedziecie w biurze pracowac a nieoficjalnie wciskac akwizytowac i kompromitowac sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.09, 11:15 Dzisiaj zadzwoniłem do tej Wolskiej i miałem tam jechać na rozmowę. Jednak wolałem się czegoś dowiedzieć o tej "firmie" i DZIĘKUJE BARDZO ZA TO, ŻE UNIKNĄŁEM UPOKORZENIA !!! NIE CHCIAŁBYM PRACOWAĆ JAKO AKWIZYTOR, NIE LUBIĘ ICH PO PROSTU !!! Mój kolega pracował kiedyś w ochronie (chyba w markecie) i miał łapać złodzieji, szczególnie tych "niby-złodzieji". Zrezygnował potem i dobrze !!! Trzeba mieć godność, bo kasa to nie wszystko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lama Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.piastlan.net 24.07.09, 13:41 Tak, popieram. Jak wyżej już dodałam, ja również dziękuję za wypowiedzi na forum. Uniknęłam zmarnowania czasu dzisiaj:):):)- szkoda mi go na zabawę "W Pana Menagera" przy ul. Wierzbięcice. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 22:49 baj i dysput sa para i sie kochaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-man Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 00:31 odszedłem po tygodniu, bo nie miałem sumienia wciskać ludzom cyfry+, sam nie lubię telewizji. Ale zawsze mogłem sobie ich (tzn B World) wpisać do cv i w sumie dzięki temu dostałem fajną pracę jako sprzedawca- doradca klienta w sklepie dobrej firmy. No i przede wszystkim mam teraz podstawę+ prowizje, a nie same prowizje, tak jak w B World (z resztą dość wątpliwe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolka Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 18:12 a czy ktos wie cos o firmie CONNECT mieszczacej sie na ul.27 Grudnia 7/12 ? znalazlam ich ogloszenie w Glosie Wielkopolskim i brzmi podobnie jak tych oszustow z Wolskiej... ktos cos o tym wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaktos Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 19.08.09, 11:01 ja pracuje w connect ladny juz czas i wszystko ok.praca mi odpowiada nie mamy nic wspolnego z wolska 7.ale to zalezy gdzie pracy szukasz i w czym bedziesz sie dobrze czol. bo kazdy ma inne upodobania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 21:22 ja bynajmniej będąc na "dniu próbnym" doszłam do wniosku, że to typowa akwizycja i mnie to w ogóle nie odpowiadało... dałam sobie spokój po paru godzinach; łażenie po domach i wkręcanie ludziom, że otrzymali jakieś informacje(których oczywiście nie było) później wkręcanie cyfrowego polsatu. praca niby fajna, ponoć dobre pieniążki, ale musi komuś typowo odpowiadać, ja nie będę ukrywała, iż mi to typowo nie odpowiadało stąd może taka moja opinia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka11 Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 24.08.09, 20:21 moze mi ktos powie co nieco o firmie ARTEMIDA ul. Wolska 7....??? czy to jedna i ta sama firma tylko pod kilkoma nazwami?? wlasnie dostalam od nich maila,ze mam sobie wybrac termin rozmowy ale po przeczytaniu tych watkow zastnawiam sie czy marnowac swoj czas.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: pozdrawiam akwizytorow z b'world IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 00:44 No mi sumienie wysiadło dopiero po tygodniu pracy w b'world :P Wciskanie ludziom głupiej telewizji satelitarnej. Ale po 2,5 tygodnia znalazłem naprawdę fajną pracę, więc.. pozdrawiam akwizytorów z b'world :D Odpowiedz Link Zgłoś
princess_of_babylon Znowu się na nich natknęłam... 25.08.09, 15:36 Zadzwoniłam, pani wymieniła mi działy do których szukają pracowników, wybrałam administrację biurową. Pani powiedziała, że jest to prowadzenie sekretariatu, praca 8h, od pn do pt, umowa o pracę. Spotkanie jest dzisiaj o 17;00. Myślicie, że rzeczywiście będzie to akwizycja, skoro mówi wprost o prowadzeniu biura? Odmówiła, ale teraz się zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
white23 Re: Znowu się na nich natknęłam... 26.08.09, 12:34 Uspokoje Cię. Jeżeli dzwonią z Wolskiej 7 to tylko cudem jeszcze nie wymienili stanowiska prezydenta. Oferują każde stanowisko jakie można sobie wyobrazić. Szkoda, ze to zawsze wyglada tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_of_babylon Re: Znowu się na nich natknęłam... 26.08.09, 15:46 OK :) Racja z tym prezydentem. Siedzę non stop na gumtree.pl i tam są ich ogłoszenia, a numery telefonów różnią się jedną cyfrą ostatnią. Ja już nawet treści ogłoszeń rozpoznaję. I były już prawie wszystkie stanowiska. Ciekawe co jeszcze wymyślą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Nie polecam! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.09, 11:41 Ja też byłam na Strzeszyńskiej 33, naprawde nie polecam....Sprzedają płyty chodząc po domach. Laska mi powiedziała że mnie wybrali podobno z 30-tki i zabrała najpierw na kawe z jej ekipą (bo tam się chodzi grupowo). Po czym wytłumaczyła mi na czym ta praca polega. Była o tyle szczera że powiedziała mi że jest to akwizycja, jaka jest umowa i że wygląda to inaczej niż mi powiedzieli w biurze. Wysłuchałam ją, po czym jej delikatnie podziękowałam. To nie dla mnie, poszłam w swoją stronę a oni pojechali do Biedruska szkolić innych i sprzedawać płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omeno Re: akwizycja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 17:50 witam.opowiem wam cały mechanizm jakim działa akwizycja.tak się skała ze pracowałem w niej od 1997-1999r.na początku przyjąłem się jak wszyscy i chcąc niechcąca musiałem pracować.pogodziłem się z tym i nie było az tak strasznie zle.starałem się pracować sam dla siebie czyli dla swojej kasy.na początku trzymałem się cen wyznaczonych przez biuro ale potem samowolka.nie powiem dało się zarobić ale tylko czasami.taki rodzaj pracy dość mocno zaowocował teraz w przyszłości jeśli nie poradzisz sobie na ulicy nie poradzisz sobie w handlu.nie jest łatwo zdobyć takie doświadczenie. co do samej mechaniki jest tak.jest niby jakieś fajne ogłoszenie w gazecie i potem umawiasz się na rozmowę interview.masz rozmowę z managerem i przychodzisz na drugi dzień na 9 rano.dostajesz się pod opiekę trenera który informuje cie o dniu w terenie.czekasz chwile a potem ruszacie ekipą na miasto a te torby to towar którym będzie handlował twój trener.słuchasz zeby móc pracować na magazynie trzeba spędzić jeden taki dzień i wszystko sie wieczorem okaże.po całym dniu (jak jest ciepło to fajnie) wracacie do biura i twój trener mówi ze idzie na rozmowę i ze obserwował cie cały dzień i nie wie czy sie dostaniesz bo na korytarzu czeka dość dużo chętnych ale zobaczy co da sie zrobić.i wchodzisz do tego samego pokoju i rozmawiasz z managerem gdy cie postanawia przyjąć na okres próbny czyli 2 tygodnie wychodzi z tobą na korytarz i krzyczy mamy nowego pracownika JUIcE a reszta juice i jest miło .twój trener podchodzi do ciebie i ci gratuluje zaprasza rano na 8 rano.gdy już rano przychodzisz twój trener opiekuje sie tobą przedstawia mówi co i jak częstuje kawą i takie tam.najlepsze jest potem jak jest tzw.MEETING.jest to takie spotkanie w oddzielnym pokoju raczej sali gdzie wszyscy spotykają sie razem i zaczynają klaskać śpiewać firmowe piosenki widać wtedy liderów i trenerów i wczorajszych treningów ludzi na okres próbny.po jakimś tam czasie wychodzi na środek trener albo Zastępca managera i zaczyna mowe motywacyjną.słuchasz jej ale tak za bardzo jej nie kumasz rozumiesz dopiero po jakimś czasie i czujesz ze ktoś ma racje.po takim poranku wychodzicie na miasto tak jak wczoraj z tym ze trener na miejscu stara sie ciebie przekonać do sprzedaży choć jednej sztuki czegoś tam.dostajesz mały kartonik i zaiwaniasz.gadasz z kimś i nie wychodzi ci nic plączesz sie i mówisz ze nigdy nie będziesz tak mówić jak twój trener.fajnie jest jak sie coś uda sprzedać ale często się nie udaje i zaczynasz analizować.gdy trener to wyczuje dość szybko stara sie ciebie uratować i rozmawiać z tobą jeśli jest kiepski nie ma cie na drugi dzień.i tak zostajesz już drugi tydzień , miesiąc , pół roku i masz dobre wyniki czyli dzwonki.czym jest dzwonek?otóż jest to dzienna norma ilości sprzedanych sztuk która pozwala ci na czysto zarobić minimum 50 zł.tak manager określa ten pułap.jesteś zdolny i dość często dzwonisz co widać na meetingu awansujesz na trenera.sytuacja sie powtarza przychodzisz wczesne rano idziecie jako trenerzy na spotkanie z managerem potem masz meeting w miedzy czasie pobierasz towar i po meetingu odbierasz z biura nowego gościa którego masz za zadanie przyjąć do organizacji a jak to zrobisz twoja sprawa.mając 5 trenerów twój manager mianuje cie swoim asystentem i uczy pracy w biurze już nie musisz chodzić masz kase z gości czyli swoich trenerów.gdy twój manager uważa ze pojąłeś mechanikę przyjmowania judzi rozmowę z nimi oraz dobrze pojąłeś to wszystko co jest ważne w firmie wysyła cie na akceptacje czyli na test końcowy do siedziby do centrali.jedziesz tam ze swoimi trenerami ty pracujesz w tamtejszym biurze a twoi trenerzy starają sie robić dzwonki przez 2 tygodnie.gdy dostajesz już awans to wraz ze swoją ekipą otwierasz nowe biuro i tak to własne wszystko wygląda i kazdy jest dorosły i podejmuje decyzje a jaką to juz inna sprawa. ps.sorki za błedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość200 Re: akwizycja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 19:25 trzba misć nieźle porąbane. Podawana ppłaca to 50 zł dziennie za 10 - 12 godzin. miesiącu jest około 20 - 23 dni roboczych (bez sobót, niedziel i świąt). Czyli wychodzi 1000-1150zł. Według mnie to głupota lub niewolnictwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: pozdrawiam akwizytorow z b'world IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 14:47 Chodzi raczej o to, że mała i drobna kobieta za dużo nie udźwignie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: pozdrawiam akwizytorow z b'world IP: *.171.205.240.awakom.net 20.10.09, 07:59 przecież są wózki widłowe, podnośniki, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: pozdrawiam akwizytorow z b'world IP: *.izacom.pl 22.10.09, 21:33 Dziękuje za info i w takim razie od razu firmęolewam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.09, 17:55 Ja radze uwazac na firmie znajdujaca sie w poznaniu przy ul. strzeszynskiej 33- pok.232. oferuja prace na stanowisku hostessy badz tel. obslugi klienta, w rzeczywistosci jest sie domokrazca sprzedajacym plyty... rozmowa wyglada super, dzien probny- tragedia ;/ jak sami twierdza akwizytorami nie sa, gdyz: "akwizytor sprzedaje garnitury" (gratuluje inteligencji)... osoby ktore tam pracuja sa dumne z tego jak dobre kity potrafia wciskac!!! łapia klientow na teksty :"95% ze sprzedazy plyty idzie na chore dzieci"... ciekawe jak to mozliwe skoro zarabiaja ponad 2000 miesiecznie ;] ostrzegam szukajacych pracy i potencjalne ofiary... kiedy przyjdzie do was ktos z tekstem np."ja na obiad" i plytami, najlepiej zamknac drzwi...zanim sprobuja sprzedac swoj "entuzjazm"... Odpowiedz Link Zgłoś
mordaprostaczek Re: Uwaga ---Akwizycja--- 20.10.09, 07:40 ja tam zarabialem dwadzieścia tysięcy a moja żona jeszcze więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SWAT Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.bg.am.poznan.pl 24.02.12, 00:38 "Szewc zażądał pięć tysięcy, a krawcowa jeszcze więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Re: b'world IP: *.echostar.pl 12.11.09, 08:34 Witam...Miałem przyjemność współpracy z tą że firmą...Wyglądało to tak...startowałem na stanowisko administracji biurowej coś w tym stylu...praca przy komputerze wprowadzanie danych itp...Stawiłem się na rozmowę...no i się zaczęło...pytania bardzo odbiegały od stanowiska...po krótkiej rozmowie stwierdziłem że Pani chce mnie poniżyć ale mniejsza tym..."no niestety nie nadaje się pan na to stanowisko, mam pełne teczki kandydatów którzy są bardziej doświadczeni!" zal! "Ale niech Pan się nie martwi, chciała bym przedstawić panu drugie stanowisko o które może się pan ubiegać a mianowicie "Praca Z Klientem""! Tutaj żadnych pytań tylko od razu propozycja jednodniowego szkolenia (czyli tamta rozmowa o stanowisku administracyjnym to tylko GRA żeby Cię omotać! Na które NIESTETY się zgodziłem! Stawiłem się następnego dnia 10.30, pracownicy sobie w piłkarzyki grają itp ogólnie mnie zdziwił ten widok ale dobra...Wypełniłem jakaś tam ankietę, no i wio! Pani Prezes xD(dobra laseczka nie powiem ;] ) przedstawiła mnie jednemu z TRENERÓW GRUPY, pogadaliśmy no i tekst że ok możemy zacząć, pokażę panu stanowisko pracy...Wpakowali mnie w samochód...ogółem 5 osób w małej Astrze...pojechaliśmy gdzieś 30-40 km za Poznań na jakąś wieś! Co się okazało praca polegała na chodzeniu po mieszkaniach i oferowaniu usług cyfry+! 8 godzin spędziłem na łażeniu od domu do domu i wciskaniu ludziom kitów(oczywiście nie sam tylko z tym trenerem a moim zadaniem była obserwacja, i notowanie)! szczerze w pracy tej tyle co się orientuję można zarobić bardzo dużo jeżeli jest się sprzedajnym, i potrafi kłamać ludziom prosto w oczy! Koleś na pierwszej prezentacji już załapał klienta to później się obijaliśmy, co nie zmienia faktu że nadal łaziliśmy po domach! Ludzie reagowali różnie, jedni cię pogonili, inni wpuścili i wysłuchali prezentacji ale nie podpisali umowy itd...ogólnie zgodzę się że ludzie tam pracujący nie są źli, spoko jak dla CIEBIE potencjalnego współpracownika ale są mega sprzedajni i fałszywi a takich ludzi no niestety nie lubię...Wróciliśmy do biura, napisałem test, który przeszedłem pozytywnie, pogratulowali mi, przywitali w firmie, w poniedziałek miałem przyjść do pracy w tejże firmie, ale nie stawiłem się z prostych przyczyn rzecz jasna, do tego 5dni leżałem w łóżku bo od tego chodzenia złapałem grypę i tyle z tego miałem! Ogółem jeżeli ktoś się w tym odnajduje to jak najbardziej może startować i "pracować", ja osobiście nie polecam tej firmy! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: b'world IP: 77.252.230.* 12.03.10, 12:15 a czy byl ktos moze na rozmowie na stanowisko asystentka ksiegowosci? to tez pewnie jakas sciema skoro takie komentarze tu czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
basta0000 Re: Uwaga ---Akwizycja--- 13.11.09, 16:11 Własnie moja Dziewczyna chwaliła sie ze znalazła prace. Firma pol-max, praca w administracji, spotkanie jutro 8.30 na Wierzbiecice 7/2. Szybko wklepalem sam adres i czytam.... Dzieki za fora bo by miepotrzebnie latała. Zwracam tez uwage na Firme S&M ul.Strzeszyńska 33 pokuj 232. To najgorsza z mozliwych form akwizycji!!! pod pretekstem zbiurki jakis punktow i pomocy dzieciom z autyzmem wciskaja plyty cd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 04.01.10, 12:51 Z tego samego powodu ja cieszyłam się dzisiaj rano :) Dostałam zaproszenie na rozmowę do firmy Polmax po udzieleniu informacji tylko odnośnie mojego wieku i wykształcenia. Trochę mnie to zdziwiło, bo do prac biurowych na ogół potrzebne są troszkę szersze kwalifikacje. Po przeczytaniu wątków na tym forum, wiem już, że nie pojadę na rozmowę (Wierzbięcice 7/2). Ale naśmiałam się, czytając te posty, bo pracowałam w DSMaxie przez 6 miesięcy i bardzo dobrze wspominam ten czas. Mnóstwo śmiechu, praca lekka, duże zarobki. Ale byłam wtedy baaaardzo młoda i o baaaaardzo nieczułym sumieniu :) I wg mojego ogłoszenia poszukiwali osób na stanowisko hostessy. Mam do dziś dnia kontakt z moim managerem, który również zrezygnował z pracy w DSMaxie. Wypalił się :) To był fajny i wesoły czas, zwłaszcza na początku gdy się samemu wierzy w to, co się mówi :) Jedna wątpliwość "a może to nieprawda?" i nieważne jak piękny jest uśmiech i wyrecytowana prezentacja, nie ma się już tej mocy przekonywania :) Można się w to pobawić za młodu, żeby zdobyć pewne przydatne cechy charakteru (nie mówię tu o zdolności manipulacji, a raczej o pewności siebie, umiejętności prowadzenia negocjacji) i przede wszystkim dzięki motywującym zarobkom uwierzyć w siebie, ale pracy na stałe lepiej szukać z daleka od takich miejsc :) Pozdrawiam obie strony, a od jednej trzymam się z daleka :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-joshuax Polmax i inne scierwa 17.11.09, 15:31 dzieki wielkie wszystkim za ten temat. Mam doswiadczenie w akwizycji TP SA i inne takie. wiem czym to smierdzi. Jutro mialem do Polmaxu isc na rozmowe. Powiem 1dno: Jak ktos klamie od samego poczatku, np co do charakteru pracy to pracujac tam nie bedzie mozna tam nikomu zaufac, odnosnie umowy o prace, urlopu-np zwolnia cie za twoimi plecami. Jesli nie bedziesz bardziej bezwzgledny, bardziej chytry, bardziej chamski, to nie beda cie tam szanowali. Piprzone prawo silniejszego. i dobra szkola zycia.. jak se ne przewrocisz to se ni nauczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: b'world IP: *.pub.sarocom.net 19.11.09, 17:59 ej mam tam jutro rozmowę kwalifikacyjną. nie uśmiecha mi się okłamywać ludzi dla siana, resztki mojego sumienia się odzywają. opłaca mi się tam iść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartas Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 26.11.09, 19:05 witam Wszystkich. Dzisiaj byłem na rozmowie na ul. Wierzbięcice 7/2 i pisze tylko dlatego by ostrzec innych przed tym wykorzystywaniem ludzi i nabijanie w balona. Człowiek zachodzi na rozmowę myśląc ze umawia się z na rozmowę w sprawie normalnej pracy, a tutaj na dzień dobry jest się w gronie 10 osób umówionych na tą samą godzinę. W pokoju obok siedzi przy biurku cwaniak jakich po prostu mało(obwieszony złotym i solara taka jakby się niemieckich pornosów za wiele naoglądał). Rozmowa jest-hmm bardzo żenując bo po prostu tego rozmową nie można nazwać. Tak już na koniec-jeśli ktoś się tam umówił na rozmowę to powiem tak- szkoda Waszego czasu i nerwów przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
marikainc DSlogic - Wiesława C...(czyli wieś i cielak w 1ym) 12.12.09, 14:52 DSlogic NA CZELE Z WIESŁAWĄ C.-ŚMIECHU WARTE! p.WIESIA ZNALAZŁA SIE CHYBA NA NIEWŁAŚCIWYM STANOWISKU - JEJ WSPÓŁPRACOWNICY BYLIBY LEPSZYMI SZEFAMI NIŻ ONA SAMA-SYTUACJA NAGMINNA W NASZYM PAŃSTWIE. ZASTANAWIAM SIĘ KTO WKOŃCU NAŚLE NA TAKICH IDIOTÓW JAK ONA PAŃSTWOWĄ INSPEKCJĘ PRACY.. MOŻE TO BĘDE JA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: b'world IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 21:01 hahahaha.. bylam tam dzisiaj:) wszystko co piszecie jest MEGA prawdą.. Praca administracyjno biurowa- owszem, bo mysla ze sie na tym nie znasz i zaproponuja ci akwizycje. Ale jak twardo upierasz sie ze sobie poradzisz, to koles sie mota i nagle, z obiecywanego rannego szkolenia, zmienia zdanie i mowi ze odezwie sie w ciagu tygodnia:) nie dajcie sie!!! szkoda czasu na dojazd:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: b'world IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 17:21 Ja mialam dzis isc na rozmowe, ale stwierdzilam,ze wczesniej poczytam o firmie,zeby lepiej wypasc..Jak dobrze,ze trafilam tutaj..oczywiscie na rozmowe nie poszlam..nie po tym co piszecie..Dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Z.N. Re: b'world IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 19:45 hej. Zadzwoniłam do nich zaraz po tym, jak przeczytałam to co jest na forum i zapytałam wprost: czy to jest akwizycja? powiedziano mi,że nie! oczywiscie szukając choć jednej waszej wypowiedzi przeczącej temu,że nie jest -nie znalazłam, czyli jutro na rozmowe nie pójdę- napisałam im SMS-a ;) DZIĘKI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: b'world IP: *.echostar.pl 21.09.10, 13:41 A ja właśnie dzisiaj wieczorem miałam iść do nich na rozmowę. Uffff jak dobrze, że istnieje internet i fora dyskusyjne. Dzięki ludziska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majena Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 13:28 A ja mam miec tam jutro rozmowę :) o boże ,jak dobrze najpierw sprawdzić ... dobrze ,że ktoś założyl ten watek:) porażka.. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Uwaga ---Akwizycja--- 02.02.10, 14:11 Szukam pracy i jak widzę te ogłoszenia to mnie telepie, więc posuwam się już do dzwonienia na podane w ogłoszeniach numery. No i żem dzisiaj zadzwoniła na jeden (3 osoby do obsługi biura i sekretariatu). Pani mi tam ładnie wszystko tłumaczy i na końcu pyta czy jestem zainteresowana. To znaczy, że mam przez telefon decydować czy chcę tam pracować? Śmiech. Coś mnie tknęło i spytałam na jakiej ulicy firma się znajduje. Oczywiście na Wolskiej 7:) To podziękowałam i się rozłączyłam. Pani zdziwiona nie byłą, więc oni dobrze wiedzą co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olśniona Re: I co ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 12:43 dzięki za te wszystkie informacje, mam sietam jutro pojawić w sprawie pracy. A tym samym rezygnuje i nie mam zamiary tracić czasu na oszustów.Nie mam na to ani pieniedzy ani czasu,Dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.sptelek.com.pl 10.03.10, 14:01 Wciskaja że potrzeboja do pracy na magazynie i operatorow na wozki widlowe dajcie na luz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejt Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.icpnet.pl 06.08.10, 14:08 Drodzy forowicze, dziękuję za informację, właśnie dostalam telefon z Wolskiej. Dobrze, że sprawdziłam adres w necie. To po Ratajczaka kolejne rozczarowanie. Szkoda. Proponuje stworzyć nowy wątek na forum pt. "Uważaj na akwizytorów". Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARBIE Re: Uwaga --czy to-Akwizycja---firma LOG LUS IP: *.cdma.centertel.pl 17.12.10, 14:33 Witam, dzisiaj otrzymałam ofertę pracy w firmie LOG PLUS mieszczącej się przy ul. Wolska 7 poznań czy ktoś pracował dla tej firmy ? chciałabym zasięgnąć opini na temat tej firmy, przede wszystkim na czym polega praca w tej firmie, jakie są zarobki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Uwaga --czy to-Akwizycja---firma LOG LUS IP: *.icpnet.pl 06.10.11, 12:58 Nawet nie próbuj chyba że interesuje cię wyzysk, akwizycja i 0 konkretów a i oczywiście 3 tyg pracy prawie za darmo gdzie odpada 90% ludzi i im nawet za te 3 tyg nie chcą zapłacić to jak najbardziej praca dla Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliss Re: pozdrawiam akwizytorow z b'world IP: 217.170.170.* 10.03.10, 15:00 hej kolezanko ja tez dostałam tam zaproszenie do tej firmy ale pier.....ich jak przeczytalam twoja opinie to wole zostac w domu i oglondac telewizje ;0 dzieki ;0 bo bym sie zdenerwowała ze to sciema ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość oszukaństwo IP: *.173.21.182.tesatnet.pl 01.04.10, 21:09 a ja glupia byłam dziś na rozmowie,nie poczytałam opini,tylko pobiegłam jak głupia..........pan bardzo miły,super prezentacja,ale myślę-czemu nie mówi dokładnie co to za praca,gdzie i jak,powiedział że jutro mam być o 11 na zapoznawczym,pojadę gdzieś z pracownikiem i będą mnie obserwować czy się nadaje,......ale oczywiście nie idę,jak tylko wyszłam już myślałam że akwizycja,albo gorzej....myślalam że mam prostytutka zostać.....tak się czułam,nie traćcie czasu,skoro szukam pracy to strasznie jej potrzebuje.......muszę ją mieć,ale to nie praca,dlaczego ktoś jeszcze z tym nic nie zrobił??przecież są inspekcje pracy,sądy,a ja w takich skargach jestem specjalistką:-)i na bank zgloszę ich dla satysfakcji:-)BEZNADZIEJA!!!!!!CO JA BIEDNA BYM ZROBIŁA,40 KM OD POZNANIA,I BEZ GROSZA,BO NIE MAM NIC W PORTFELU..MOŻE NA STOPA.....JESTEM STRACHLIWĄ,NIEUFNĄ OSÓBKĄ......ZESRANA BYM DO DOMU WRÓCIŁA,JEŚLI BYM DOTARŁA...PSSS,ŻAL,ŻAL,ŻAL!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykładowca Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: 89.234.192.* 07.04.10, 11:17 Jakim trzeba być idiotom żeby jakąkolwiek prace oceniać.Przecież każdy przedstawiciel jest akwizytorem.Ludzie mamy 21- wiek a ambicje sobie schowajmy na póżniej od szmaty zaczynamy prace pamiętajmy o tym. A jak pracowaliście na magazynach to kim byliście .A jak pracujecie w sklepie to kim jesteście co może macie niesprzedawać towaru który jest w sklepie.Zdejmijcie sobie te maski bo to jest tylko wasz fałszywy piedestał .A stanowiska nie są czasem markettingowe co nie wiecie może o tym banale .Ktoś kto ma poukładane w głowie niepowinien się żle wypowiadać na żadną prace bo to jest tylko praca.Na dyrektora to trzeba zdobyć doświadczenie nauczyć się pracować.A nie jakieś idiotyczne oczekiwania od firm najpierw to wy spełnijcie oczekiwania firmy .A póżniej ktoś zadecyduje zo dalej będzie z wami bo narazie jesteście nieudacznikami 21-wieku. Z takim prymitywnym nastawieniem.80% jestem pewny sugerujecie się zdaniem swoich znajomych którzy decydują gdzie macie pracować .Znajomi wam zapłacą rachunki idioci!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgred Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.ztpnet.pl 14.04.10, 18:52 dam przykład: w biedronce warka 0,5 l kosztuje 2zł a wszedzie indziej jest drozsza czyli z tego co tu piszecie cała konkurencja to złodzieje??? jesteście żałośni, Każdy ma prawo wyboru za ile ją kupic ! (warka za 5 zł lepiej smakuje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka33333 Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 11.10.11, 11:11 sfrustrowany akwizytor.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SWAT Re: Uwaga ---Akwizycja--- IP: *.bg.am.poznan.pl 24.02.12, 00:52 A jakim trzeba być idiotOM żeby nie zajrzeć do słownika ortograficznego, profesorze kretynie? Na dyrektora trzeba zdobyć doświadczenie i nauczyć się pracować, powiadasz. Brawo. tylko czemu nie każdy dyrektor o tym wie? Samo pojęcie słowa akwizycja leży cholernie daleko na liście najważniejszych tematów obecnej dyskusji. Ważniejsza jest sama sytuacja bezczelnego łgania w żywe oczy biednych niezorientowanych ludzi. Żerowanie managerów wyżej wspomnianych firm zarówno na owych mieszkańcach jak i bardzo mylące redagowanie ogłoszeń o pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka DZIĘKI! IP: *.icpnet.pl 14.05.10, 14:53 Dziękuje wam za założenie wątku i wypowiadanie się w nim, w poniedziałek miałam iść na wolską na rozmowę ("praca biurowa") do bodajże axium?, ale zaoszczędzę czas i nerwy:) po prostu zadzwoniłam i odwołałam wizytę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniusija Re: DZIĘKI! IP: 80.50.129.* 14.05.10, 19:06 Czy to co piszecie dotyczy też firmy AXEL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DZIĘKI! IP: *.icpnet.pl 28.06.10, 14:35 Mam tam jutro rozmowę. W ogłoszeniu było, że praca dla ankietera, ale jak będą chcieli mnie gdzieś poza Poznań wywieść to im podziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukujący pracy B world IP: *.147.49.50.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.07.10, 15:08 Ja też mam iść na rozmowe w poniedziałek (ankieter), przez telefon gadali że praca 8 h przez min. 8 tygodni. Powiedzcie czy to normalna robota ankietera w poznaniu, czy jakaś akwizycja w terenie (chce pracować w centrum)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: B world IP: *.icpnet.pl 09.07.10, 22:27 Mi powiedziała laska na spotkaniu kwalifikacyjnym, że jest to łażenie po domach i przeprowadzanie ankiet, od pn.-pt. od 9 -17. Poznań i okolice ale nie dalej niż 10km. od poznania. Następnego dnia zrezygnowałem, bo chodzenie ludziom po chacie nie bardzo mi odpowiadało. Aha jeszcze mi mówiła,że 800zł na miesiąc + dod. jeśli będę pozyskiwał klientów. No i na początku chciała mi zaproponować jeszcze tzw. dział handlowy czyli akwizycje ale od razu powiedziałem, że sama może sobie zacząć pracować w akwizycji. Ogólnie podejrzana firma bo szedłem do firmy axium a się okazało, że to firma b world czyli tak jak już wcześniej pisano. Kobieta od rekrutacji niesympatyczna jakaś lalunia blondynka w kucyku i byłem umówiony na 12 a przyszła 20 minut spóźniona. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś