Dodaj do ulubionych

czy to prawda ze...

14.09.06, 11:37
czy to prawda ze soczewki przepisuje okulista tylko gdy wada przestaje sie
poglebiac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: czy to prawda ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 11:59
      Nieprawda. Aby kupić soczewki idzie sie do salonu optycznego, tam z reguły sa na
      miejscu okuliści i od razu badają wzrok i dobierają soczewki, ja tak robiłam.
      Potem nawet kazali przyjść na kontrolę za jakis czas. Ale jak chcesz kupić
      soczewki to nikt ci niczego nie sprawdza, idziesz i kupujesz, możesz sobie
      zakupić co ci się podoba. Mi od czasu noszenia soczewek wada pogłebiła sie o
      jakiś 1 stopień.
    • mamalgosia Re: czy to prawda ze... 14.09.06, 12:13
      nie, to nieprawda
    • Gość: pan fistaszek Re: czy to prawda ze... IP: 213.25.20.* 14.09.06, 14:49
      Nieprawda, ale chyba rozsadnie byłoby udać się najpierw do okulisty, który
      okresli wadę (tak jak przy okularach) oraz ustali czy nie ma innych
      przeciwwskazań.

To czy wada się pogłębia, nie ma chuba nic do rzeczy. Nosze soczewki 10 lat, a
      wada mi się pogorszyła po zmianie pracy, kiedy zaczłęłam bardzo duzo pracować z
      komputerem.
      • lilith76 Re: czy to prawda ze... 14.09.06, 15:10
        U mnie też - pogłębiała się, gdy rosłam jako nastolatka, potem zatrzymała się, nawet się poprawiło i od kiedy siedzę 8 h/dobę przy komputerze zaczęło się powolutku pogarszać sad
        • Gość: K Re: czy to prawda ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:42
          Nie, jedynie laserową operację wzroku można zrobić wtedy, gdy wada stoi w
          miejscu. A noszenie soczewek nie ma tu nic do rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka