monika_lewinsky 14.09.06, 11:37 czy to prawda ze soczewki przepisuje okulista tylko gdy wada przestaje sie poglebiac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majka Re: czy to prawda ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 11:59 Nieprawda. Aby kupić soczewki idzie sie do salonu optycznego, tam z reguły sa na miejscu okuliści i od razu badają wzrok i dobierają soczewki, ja tak robiłam. Potem nawet kazali przyjść na kontrolę za jakis czas. Ale jak chcesz kupić soczewki to nikt ci niczego nie sprawdza, idziesz i kupujesz, możesz sobie zakupić co ci się podoba. Mi od czasu noszenia soczewek wada pogłebiła sie o jakiś 1 stopień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan fistaszek Re: czy to prawda ze... IP: 213.25.20.* 14.09.06, 14:49 Nieprawda, ale chyba rozsadnie byłoby udać się najpierw do okulisty, który okresli wadę (tak jak przy okularach) oraz ustali czy nie ma innych przeciwwskazań. To czy wada się pogłębia, nie ma chuba nic do rzeczy. Nosze soczewki 10 lat, a wada mi się pogorszyła po zmianie pracy, kiedy zaczłęłam bardzo duzo pracować z komputerem. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: czy to prawda ze... 14.09.06, 15:10 U mnie też - pogłębiała się, gdy rosłam jako nastolatka, potem zatrzymała się, nawet się poprawiło i od kiedy siedzę 8 h/dobę przy komputerze zaczęło się powolutku pogarszać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: czy to prawda ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:42 Nie, jedynie laserową operację wzroku można zrobić wtedy, gdy wada stoi w miejscu. A noszenie soczewek nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś