dzakarta 05.06.08, 20:05 Znowu zaświnią jezioro i całą okolicę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doomsday Jak poznac Syjoniste przebranego za ksiedza ? 05.06.08, 20:48 Jak bedzie Wam trul o Unii Europejskiej , rozstawi namioty z regionami , to wtedy poznacie , ze to jest zyd syjonista przebrany za ksiedza Dominikanina . Drugi taki gagatek , to byly prowincjal Dominikanow Maciej Ziemba . o ktorym Wybiorcza napisala , ze nalezy do wszystkich prouninojewropejskich organizacji : "O. Maciej Zięba - teolog i filozof, były prowincjał dominikanów, dyrektor Europejskiego Centrum Solidarności w Gdańsku i Instytutu Tertio Millennio w Krakowie. Znawca i popularyzator myśli Jana Pawła II. W latach 80. doradca NSZZ "Solidarność" oraz redaktor "Tygodnika Solidarność" wyborcza.pl/1,76842,5243537,Spor_o_Walese.html?as=1&ias=2&startsz=x W Zakonie Domionikanow zyd zydem pogania i na zydzie jedzie , a jedynym ich celem jest zniszczenie Kosciola Katolickiego . Mlody Polak , rozumiejacy sytuacje nie da sie manipulowac i na zadne Lednice nie jedzie . Jechac na Lednice to grzech wobec Boga i Narodu . Odpowiedz Link Zgłoś
kajciech Śmieci i odchody na jeziorze 06.06.08, 08:23 Znowu powtórzy się sytuacja z ubiegłych lat, kiedy to nieszczęsne jezioro będzie musiało sobie poradzić z tą dziką hordą wyznawców miłości bliźniego, którzy poza rzeczoną miłością bliźniego wszystko inne mają już w d... I tak jak w ubiegłym roku po jeziorze będą pływały plastikowe butelki, gó..a, papierki. Powinno zakazać się tak swobodnych i nieodpowiedzialnych zbiorowisk, które nie potrafią uszanować okolicy w której goszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Śmieci i odchody na jeziorze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 09:48 pewnie Twoje te śmieci itd.Bo organizaotorzy dbaja o porządek. widziałam jezioro dzień po:) bylo czyste:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barnaba Re: Śmieci i odchody na jeziorze IP: 91.198.179.* 06.06.08, 10:15 Typowe katolickie odszczekanie sie rozmówcy i obarczenie go winą za podzielenie siewłasnymi spostrzeżeniami. Tak się składa, że ja też byłem kiedyś nad jeziorem Lednickim tuż po "imprezie". To co musi się tam wyrabiać obrazują właśnie porozrzucane w okolicy śmieci. W centralnym miejscu oczywiscie porządek, ale po krzakach i na jeziorze syf. Cięgi apriori zbiera rokrocznie Przystanek Woodstock, więc taka Lednica może spokojnie "rozrabiać" bez szumu medialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Po tysiące przyjedzie abp Nycz 06.06.08, 10:52 "W sobotę tysiące ludzi spotkają się na całonocnym czuwaniu nad jeziorem lednickim pod Gnieznem, a abp Nycz będzie kwestował z kapeluszem na Świątynię Opatrzności Bożej". wyborcza.pl/1,76842,5279486,Kosciol_wzywa_samotnych__Przyjedzcie_do_Lednicy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doomsday Akcja : Czyste Jezioro IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.08, 05:50 Zostaje w domu , nie jade na zadna Lednice . Amen . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antolek Re: Akcja : Czyste Jezioro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:12 ja ogladałem w TV ________________________ czytaj www.naszdziennik.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kajciech Żal okolicy 12.06.08, 13:30 Byłem wczoraj na rowerze w okolicach miejsca tego spędu i aż żal patrzeć jakie pobojowisko zostało :( Żałuję, że nie miałem ze sobą aparatu, ale postaram się w weekend tam dotrzeć i zamieścić kilka "smaczków" na temat zabaw katolickiej młodzieży. Przystanek Woodstock się chowa Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Żal okolicy 12.06.08, 13:32 Już 10 lat polskie elity polityczne tolerują specjalny, uprzywilejowany status Kościoła katolickiego w Polsce. Podpisany w 1993 r. przez prawicową premier Hannę Suchocką i ratyfikowany w 1998 r. przez lewicowego prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego konkordat Polski z Watykanem stanowi poważne obciążenie dla państwa i dużej części społeczeństwa polskiego. Co prawda Kościół katolicki w Polsce już w 1989 r. rozpoczął gwałtowną inwazję w życie publiczne, społeczne, ekonomiczne i prywatne, ale ratyfikowany 10 lat temu konkordat radykalnie wzmocnił i uprawomocnił te tendencje. Miniona dekada jest pasmem kościelnych sukcesów w dziele uzyskiwania od państwa rozległych, wszechstronnych przywilejów oraz korzyści prawnych i materialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Namioty mialy prezentowac nowe regiony Eurokolchoz 12.06.08, 15:59 Ojciec jan Gora zapowiadal ,ze w ramach popularyzowania Unii Jewropejskiej na spedzie w Lednicy kazdey region zaprezentuje sie w osobnym namiocie .Maily byc stroje regionalne i takowez jedzonko . Ciekaw jestem , czy bylo cos takiego , czy tez w koncu ktos wytlumaczyl ojcu Gorze , ze Lednica , to nie polityczny piknik Unii Wolnosci i Platformy Obywatelskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Namioty mialy prezentowac nowe regiony Euroko 12.06.08, 16:45 Co gorsza, nierespektowane są akurat te przepisy konkordatu, które mają kształt choć trochę korzystny dla państwa. I tak np. konkordat stanowi, że to Kościół, a nie państwo buduje świątynie. Ze środków publicznych można finansować tylko renowację zabytkowych kościołów oraz zabezpieczenie znajdujących się w nich dzieł sztuki. Tymczasem otwarcie wspomagana jest przez państwo, pod różnymi pretekstami, budowa nowych kościołów. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Namioty mialy prezentowac nowe regiony Euroko 12.06.08, 17:41 lech.niedzielski napisał: > Tymczasem > otwarcie wspomagana jest przez państwo, pod różnymi pretekstami, > budowa nowych kościołów. Jakich? Przypomnę,że słynna dotacja do kościoła w Wilanowie nie wypaliła bo polskie przepisy nie pozwalają. Więc napisz konkretnie gdzie łamane są te przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś