l.george.l 15.06.08, 10:46 tinyurl.com/4j9x7d Ależ to będzie cios dla niektórych forumowych fanatyków piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fan Re: Lech - ulubione piwo gejów IP: *.icpnet.pl 15.06.08, 13:50 poznańscy fanatycy tego czegoś nie piją... Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: tylko Warke - dumny sponsor Kolejorza (n/txt) 16.06.08, 19:55 ale warka jest bez goryczki i ogólnie niedobra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolerant Re: Lech - ulubione piwo gejów IP: *.eastwest.com.pl 15.06.08, 14:10 Masz ONY szczęście że kobiet ,dzieci i pedałów nie biję!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
strzelajacy_ogrodnik Re: Lech - ulubione piwo gejów 15.06.08, 14:56 Nie ukrywam, ze bardzo mnie cieszy "nietolerancja" polskich reklamodawców. Przynajmniej nie musimy oglądać wypiętych męskich tyłków, że się tak wyrażę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Lech - ulubione piwo gejów IP: *.icpnet.pl 15.06.08, 15:19 od czasów tzw bajkotu, kiedy skończyła się identyfikacja KP=Lech Poznań, na szerszą skalę rozpoczęła się moja przygoda z różnymi piwami, w końcu po wielu trudach osiadłem w porcie zwanym FORTUNA- doskonałe piwa z tego browaru POLECAM No chyba, że ktoś lubi spirytusowe wyziewy "dzień po", jakie pozostają po piwach KP Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Lech - ulubione piwo gejów 15.06.08, 15:49 Ten bojkot był IMHO idiotyczny niemniej zgadzam się z kolegą - browar FORTUNA rządzi! Doskonałe - szczególnie marcowe i ciemne. Nie wiem, czy sobie sami bramki nie strzelamy, bo dzięki temu, że niewielu go docenia, produktu Fortuny są tanie, może lepiej byłoby nie reklamować... Ale słowo sie rzekło. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Lech - ulubione piwo gejów 15.06.08, 16:16 To ja cos dodam na temat i bojkotu, i fortuny. Bojkot IMO byl dobra idea. Oficjalny bojkot zakonczyl sie po kilku(nastu) tygodniach - ale przez ten czas spadek sprzedazy w Poznaniu byl znaczacy. Ja nadal to piwo bojkotuje - oczywiscie nie w jakis fanatyczny sposob, ale jezeli mam do wyboru piwo z KP lub "cos innego" - najczesciej wybieram cos innego. Chyba, ze np jestem na poludniu Polski i dostepne jest Tyskie Ksiazece - bardzo smaczne, regionalne - tak jak w Wielkopolsce Lech Pils. A Warka mi obecnie odpowiada i jako sponsor i pod wzgledem smakowym. Co do Fortuny - kiedys byla jeszcze lepsza, bo niepasteryzowana. Nie wiem jak obecnie wyglada to w kwestii piwa lanego z beczki - ale butelkowa fortuna juz od kilku lat jest pasteryzowana, przez co gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelajacy_ogrodnik Re: Lech - ulubione piwo gejów 15.06.08, 16:58 To zaskakujące, ale też jestem fanem Fortuny. Oczywiście czarnej fortuny, bo jasna nie ma już takiego zaskakującego smaku. Nawiązując do tego tematu zadam pytanie. Czy słyszał ktoś o "rżniętej Fortunie"? Czyli ciemnej Fortunie zmieszanej z jasnym piwem w skali jeden do jednego? Rodzina mnie ostatnio przekonywała do tego wynalazku, ale jeszcze nie próbowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Lech - ulubione piwo gejów 15.06.08, 19:43 Fortuny w tym wykonaniu nie pilem. Ale pilem cos co sie nazywa rzniete piwo - czyli mieszanka pol na pol portera ze zwyklym piwem. W praktyce w knajpach mozna w tej formie Zywca dostac. Ciemna Fortuna to oczywiscie nie jest porter - wiec nie potrafie wywrozyc jak to bedzie smakowac. Powiem tylko, ze ja np. porterow nie lubie, ale rzniete - ujdzie, nawet calkiem sympatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
grendelek Re: Lech - ulubione piwo gejów 16.06.08, 15:09 drhuckenbush napisał: > Fortuny w tym wykonaniu nie pilem. Polecam! > Ale pilem cos co sie nazywa rzniete piwo - czyli mieszanka pol na pol portera z > e > zwyklym piwem. W praktyce w knajpach mozna w tej formie Zywca dostac. Ciemna > Fortuna to oczywiscie nie jest porter - wiec nie potrafie wywrozyc jak to bedzi > e > smakowac. Dosc podobnie. TYlko trzeba uwazac, mam warzenie, ze "wali w czache" szybciej niz jasne. ;-) > Powiem tylko, ze ja np. porterow nie lubie, ale rzniete - ujdzie, nawet calkiem > sympatyczne. A ja czasem pije portera (tylko mocno chlodzonego) 0,5/0,5 za Coca Cola. Tez fajny smak. Za to piwo z wodka jest najgorszym kur!@#$%. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Lech - ulubione piwo gejów 16.06.08, 19:54 jak boga kocham, apokalipsa... piwo rznięte z coca colą... swiat się kończy... to nie jest piwo rżniete. To jest piwo zarznięte ;-(((( Po przeczytanie czegos takiego muszę się napić jakiegoś porządnego portera. Nie wytrzymam... Albo nie. Muszę się napić wódki. Twoja wina, że do meczu nie wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita8888 Re: Lech - ulubione piwo gejów IP: *.ip.netia.com.pl 21.08.08, 19:44 uuuwielbiam czarną fortune <mniam> :D jest produkowana w moich rodzinnych stronach :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxz Głupie gadanie IP: *.eastwest.com.pl 15.06.08, 15:32 "Nadal widzę Polskę reklamodawców heteroseksualnych, którzy boją się otworzyć na różnorodność. To głupie, bo można na tym sporo zarobić - wzrusza ramionami Biedroń." Głupie gadanie. Trochę by zarobili ale na opinii pedalskiego produktu stracili jeszcze więcej. Co jak co ale ci ludzie liczyć umieją i sa lepsi w te klocki niż wszelkie badanie opinii publicznej/ TVN do tej pory się nie przyznał ile stracił na opinii TV-GEY - po tym wygłupie z zaproszeniem tych kanadyjskich pederastów. A stracił. Zauważyliście jak pedalskie tematy zostały u nich zmarginalizowane po tamtym wygłupie? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Lech - ulubione piwo gejów 15.06.08, 16:10 Dla mnie na szczescie to nie jest zaden cios :) Jak mozna sie bylo spodziewac, mam inne gusty od przecietnej cioty. Inna sprawa, ze takie rankingi mozna o kant dupy rozbic - kazdy lubi co innego i koniec. Mnie zastanawialaby inna zaleznosc: picie "damskich" drinkow. Coraz czesciej widze jak faceci siegaja po drineczki w buteleczce, z parasolka i innymi pie..mi. I glowie sie - czy to pedaly, czy moze po prostu faceci nam tak zniewiesciali? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Lech - ulubione piwo gejów 16.06.08, 19:58 Nie chciałbym Cię martwic braciszku, ale właśnie Warka to takie "damskie" piwo - wyraźny brak goryczy o tym świadczy. Cóż, nie pierwszy raz spotykam się z tym, że najgłośniej przeciwko "pedałom" krzyczą zniewiesciali ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W105N4 Re: Lech - ulubione piwo gejów IP: *.devs.futuro.pl 16.06.08, 20:29 Uwazaj kazku100, dzial marketingu juz Cie namierza. :))) pozdrawiam Co to jest nic? Pol litra na dwoch. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Lech - ulubione piwo gejów 17.06.08, 07:42 Nie wiem czy inny smak Warki nie wynika przypadkiem z tego, ze jest to lager, a nie - jak wiekszosc polskich piw - pils. Nie mowie oczywiscio Warce Strong, ktora tez dosc lubie, ale mniej, bo juz jest za slodka. I to chyba ona jest jeszcze bardziej popularna wsrod damskiej czesci konsumentow. Ale tak jak pisalem wczesniej - coraz czesciej widac w roznego rodzaju knajpach czy imprezowniach, ze laska potrafi sie napic czystej wody, jak na Polaka przystalo, a ich faceci laza z parasolkami czy malutka buteleczka i slomka w srodku. Czy aby nie powinno byc odwrotnie? Albo chociaz symetrycznie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Lech - ulubione piwo gejów 17.06.08, 15:39 Dla mnie każda Warka jest za słodka. Faktycznie - od dłuższego już czasu kobitki potrafią się z facetem normalnie napić. Bo wiele młodych kobiet otworzyło oczy i żyje po ludzku. A faceci udają przed sobą i światem konserwatywnych, gubią się w tym i potem piją byle co. Na szczęście nie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelajacy_ogrodnik Re: Wpis troche po poprzednim wpisie... 15.06.08, 17:06 ..traktującym o tym temacie, ale zdarzyło zobaczyłem przed chwilą internetowy spot chyba chipsów "Crunchips". Wchodzi policjant i policjantka do baru, od razu widać, ze to para. Jednak okazuje się, że w barze sami faceci. Jeden z nich podchodzi do policjanta i łapie go jakby miał tańczyć walce i idąc w ten sposób prowadzi go przez korytarz wychodzący z baru. Biorąc pod uwagę, ze reklama pokazywała wybitnie gejowski bar oraz, że "dominator" (nomen omen) wyglądał jak ze studia modelingu to mam wrażenie, że jest to jedna z pierwszych reklam, których podobno w Polsce nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Gazeta Wyborcza i Onet top ulubione media gejów 15.06.08, 20:58 Piwo jak piwo. Ale piszą też, że GW i Onet to publikatory najbardziej odpowiadające pederastom. Hm. Trzeba się zastanowić. Jakoś dziwnie się poczułem. Z kim rozmawiamy? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Gazeta Wyborcza i Onet top ulubione media ge 15.06.08, 21:05 Biorąc pod uwagę Twoją erudycję też jesteś swojego rodzaju mniejszością. I ze względu na to jesteś tu czasami prześladowany przez małpę z brzytwą. Czy nie powinno Ci być łatwiej znaleźć się w skórze przedstawiciela innej mniejszości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Gazeta Wyborcza i Onet top ulubione media ge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 09:58 renepoznan napisał: > Piwo jak piwo. Ale piszą też, że GW i Onet to publikatory najbardziej > odpowiadające pederastom. > Hm. Trzeba się zastanowić. Jakoś dziwnie się poczułem. Z kim rozmawiamy? > :):) Rene, koteczku! Może pójdziemy razem pociągnąć Lecha? Odpowiedz Link Zgłoś
grendelek Re: Gazeta Wyborcza i Onet top ulubione media ge 16.06.08, 14:50 Gość portalu: aa napisał(a): > renepoznan napisał: > > Piwo jak piwo. Ale piszą też, że GW i Onet to publikatory najbardziej > > odpowiadające pederastom. > > Hm. Trzeba się zastanowić. Jakoś dziwnie się poczułem. Z kim rozmawiamy? > > :):) > > Rene, koteczku! Może pójdziemy razem pociągnąć Lecha? MEGAROTFL... moge oprawic w ramki i na sciane? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Gazeta Wyborcza i Onet top ulubione media ge 16.06.08, 22:37 Gość portalu: aa napisał(a): > Rene, koteczku! Może pójdziemy razem pociągnąć Lecha? Jakby to ci powiedzieć kolego aa - anonimowy alkoholiku? "Niemcy chleją piwo, Rusini gorzałkę a my Polacy w winie sie kochamy". Piwska do gęby nie biorę nawet do przepłukania zębów. Ostatnie jakie piłem to był "Koźlak" - nawet już nie pamiętam z jakiego browaru - ale jakiegoś lokalnego wielkopolskiego. Także lampkę wina można pociągnąć - ale w dobrym towarzystwie!!!!!! :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Gazeta Wyborcza i Onet top ulubione media ge 16.06.08, 22:52 renepoznan napisał: > Piwska do gęby nie biorę nawet do przepłukania zębów. --- No cóż- de gustibus... Ale zauważ Kolego, że są sytuacje, gdy bez piwa trudno się obejść. Choćby golonka. Jakoś nie wyobrażam sobie golonki z winem. A wynalazek piwa ratował ludziom życie- co jako miłośnik historii zapewne dobrze wiesz. Miałem niedawno okazję zwiedzać muzeum piwa Carlsberga w Kopenhadze. Wg. przewodniczki przydział piwa był w dawnych czasach regulowany przepisami, pracodawca musiał zapewnić określoną jego ilość swoim robotnikom. A ojciec- dzieciom. Dlatego, że piwo było bezpiecznym napojem, na skutek warzenia w procesie produkcyjnym a potem nasycenia dwutlenkiem węgla nie rozwijały się w nim bakterie. Czego nie można było powiedzieć o wodzie z płytkich studni lokowanych w miastach obok dołów kloacznych. Sam wiesz jak często wybuchały w Poznaniu epidemie. A wystarczyło pić piwo :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Gazeta Wyborcza i Onet top ulubione media ge 16.06.08, 23:08 kiks4 napisał: piwo było bezpiecznym napojem, na skutek warzenia w > procesie produkcyjnym a potem nasycenia dwutlenkiem węgla nie rozwijały się w > nim bakterie. Czego nie można było powiedzieć o wodzie z płytkich studni > lokowanych w miastach obok dołów kloacznych. Sam wiesz jak często wybuchały w > Poznaniu epidemie. A wystarczyło pić piwo :-)) Do kogo kiksie te teksty? Piwo było najpopularniejszym napojem wśród mieszczan poznańskich. Piwowarzy byli najliczniejszym cechem poznańskim - i to niezależnie od tego, że każdy mieszczanin miał zagwarantowane prawo warzenia piwa we własnym zakresie. Może nie wiesz ale poznańskie fontanny na rynku miały za główny cel dostarczanie dobrej wody do warzenia piwa. Poznaniacy chlali piwo na potęgę. Nie darmo miasto było założone na prawie niemieckim :):):):):):) A epidemie mimo to wybuchały!!!!!!!!!!! A ludzie szlachetnego rodu pociągający szlachetnego wegrzyna jakby tak mniej epidemiom podlegali. :):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Gazeta Wyborcza i Onet top ulubione media ge 16.06.08, 23:24 renepoznan napisał: > Do kogo kiksie te teksty? --- No dobra. W części historycznej poddaję sie. Ale nie powiedziałeś, z czym jeść golonkę? Jakie wino doradzasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Gazeta Wyborcza i Onet top ulubione media ge 17.06.08, 07:47 Ciekawe, bo nie kojarze, zeby w Wielkopolsce robili kozlaka - ale moze cos sie zmienilo? Jesli byl to ktorys z naszych browarow, to pewno Czarnkow. Wiem, ze obecnie jakies pomorskie lokalne browary robia kozlaki. Kurde, tak sie dyskusja rozkrecila, ze normalnie mam ochote na ktores z tych legendarnych piwek z Czarnkowa czy Belgii :))) Odpowiedz Link Zgłoś
poika Re: Gazeta Wyborcza i Onet top ulubione media ge 17.06.08, 09:55 Kozlak byl robiony, przynajmniej mozna go bylo dostac w przyzakladowym sklepie, w browarze przy Kurlandzkiej. Dosyc dobry porterowaty trunek, chociaz naszym mlodym pyskom wtedy bardziej smakowaly piwa jasniejsze badz biale wina zbozowe destylowane... Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Gazeta Wyborcza i Onet top ulubione media ge 17.06.08, 16:50 drhuckenbush napisał: > Ciekawe, bo nie kojarze, zeby w Wielkopolsce robili kozlaka - ale moze cos sie > zmienilo? Jesli byl to ktorys z naszych browarow, to pewno Czarnkow. Chyba Czarnków - ale to było już hm... "kilka" lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Lech - ulubione piwo gejów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:38 Po prostu ewentualny zysk wygenerowany przez wzmożone zakupy pederastów, nie zrównoważy strat wynikłych z odwrócenia się dotychczasowych konsumentów Jakaś Cola dołozyła się do imprezy? Polska jest dla nich tylko poligonem doświadczalnym. Cały czas patrzą na Rosję i to jest rynek docelowy. Odpowiedz Link Zgłoś
es_zet_pe Re: Lech - ulubione piwo gejów 16.06.08, 10:08 Kiedyś Lech to było porzundne poznańskie piwo dla robotników, tramwajarzy, urzędników i inżynierów. Pamiętam jeszcze jak ojciec po robocie wypijał jedno do obiadu. Były zielone i brązowe butelki, a etykietka biała chyba z pomarańczowym czy żółtym napisem. A potem porobili z tego jakieś nie wiadomo co. No cóż, zostaje Fortuna, Noteckie, a z koncernowych to już wolę Warkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik Re: Lech - ulubione piwo gejów IP: 212.244.176.* 16.06.08, 10:49 Gdzie w Poznaniu dostanę Noteckie ? Coś więcej możecie o nim powiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Lech - ulubione piwo gejów 16.06.08, 19:59 Własnie! gdzie w Poznaniu dostanę Noteckie??? Bo już mam dośc upraszania się znajomych z Piły. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Lech - ulubione piwo gejów 17.06.08, 07:48 Na Wojska Polskiego kolo AR jest knajpa gdzie mozna kupic Noteckie - ale juz nie pamietam, jak sie nazywa. A moze zrobimy sobie liste sklepow, gdzie mozna kupic rozne lokalne pysznosci - Fortuny, Noteckie, Mocne itp.? Piszemy tu, czy zakladamy nowy watek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adiunkt Notecki i Czrnkowskie IP: *.echostar.pl 17.06.08, 09:09 Te piwa (z butelki jak i z beczki) można dostać w knajpce na dawnej pętli autobusowej, na wprost wejścia do Szkoły Wojsk Pancernych (koło tego czołgu). Beczkowe jest naprawdę niezłe ;) a i podobno także gdzieś na Ogrodach jest knajpa, gdzie dają Noteckie również Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Notecki i Czrnkowskie 17.06.08, 15:43 Pieknie kolegom dziękuję. Noteckie wyjątkowo smakuje mi bardziej z butelki, niż lane, daleko nie mam, sprawdzimy ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita8888 Re: Lech - ulubione piwo gejów IP: *.ip.netia.com.pl 21.08.08, 19:52 Fortuna jest w Deja Vu :) Odpowiedz Link Zgłoś
marek.es Re: Lech - ulubione piwo gejów 16.06.08, 13:04 Pederastą nie jestem,wolę kobiety. Jest mi obojętne, czy światowe koncerny zarabiają na homoseksualistach, czy nie. Ale mam podpowiedź dla pani Oli Przybylskiej (jeśli jeszcze pracuje w GW). Jeżeli relacje z tzw. "parad równości" będą ilustrować zdjęcia Piróga wkładającego łapę w majtki jakiejś panny, tak długo będzie Pani miała pole do popisu. Proszę mi wytłumaczyć, że homoseksualizm jest "normalny". Odpowiedz Link Zgłoś
grendelek Re: Lech - ulubione piwo gejów 16.06.08, 15:06 IMHO o kant rzyci takie badania mozna rozbic. Chetnie porownalbym do popularnosci marek w calym spoleczenstwie. MOglo by sie okazac, ze "marki gejowskie" sa tak samo polularne wsrod "heterykow". Albo porownac marki "gejowskie" z popularnymi wsrod kleru? ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a eee tam:) 16.06.08, 15:14 kazdy pije co lubi:moj typ to redds i fortuna, koniecznie czarna, polslodka))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s te same marki co lubi ogol tez mi rewolucja IP: *.eastwest.com.pl 24.06.08, 17:20 nivea marka gejow - rownie dobrze mozna powiedziec ze mordercow bo pewnie 90 mialo stycznosc z kremem nivea. Infatylne badanie , artykul i jak zawsze glupkowaty biedron. Odpowiedz Link Zgłoś