Dodaj do ulubionych

Brak cieplej wody

05.08.08, 09:18
Po powrocie z urlopu , zostałem zaskoczony brakiem cieplej wody w
kranie , szukałem informacji o tym fakcie , ale niestety
bezskutecznie , informator miejski nawet sie nie zająknął dlaczego w
blokach przy ulicy Poranek jest brak ciepłej wody . Widocznie jest
to mało istotny szczegół dla władz miasta.
Od sąsiadów dowiedziałem sie że jest awaria jakiejś magistrali i że
wody nie będzie do 10 -go sierpnia .
Ale czy to prawda i cdlaczego władze miasta i podlegle im służby
działają tak opieszale ?
Może ktos mi wyjaśni cos w tym temacie
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Brak cieplej wody IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 15:15
      a jesteś pewien, że to miasto dostarcza Ci ciepłą wodę? Może jednak
      sprywatyzowana elektrociepłownia albo spółdzielcza ciepłownia osiedlowa? Sprawdź
      zanim wylejesz swą żółć na niewinnych ( w tej akurat sprawie niewinnych):-))
      • bellemare Re: Brak cieplej wody 05.08.08, 15:23
        heja, mieszkam na bukowskiej w 114, tez nie mam cieplej wody od wczoraj. maja
        prace konserwacyjne wiec przez kilka dni jej nie bedzie i tyle :)
        • Gość: Kopernika_bez_wody Re: Brak cieplej wody IP: *.icpnet.pl 05.08.08, 16:35
          Dla Ciebie to może beztroska, ale niekoniecznie dla innych. Prysznic pod
          lodowatą wodą nawet w upalne dni nie musi być przyjemnością. Nie rozumiem jak we
          współczesnej epoce można ludziom wyłączać ciepłą wodę! To była peerelowska
          praktyka, gdy na 2-4 tygodnie wyłączali, ale do cholery chyba czasy się zmieniły?!
          • Gość: michmaj Re: Brak cieplej wody IP: *.echostar.pl 05.08.08, 21:07
            Przeczytajcie sobie tutaj www.dalkia.poznan.pl/strony/2/i/28.php

Nie bedzie wody ponad tydzień.

Na Promienistej (wspólnota mieszkaniowa) też nie mamy ciepłej wody. Dalkia poinformowała nas o tym wcześniej, ale co z tego, przecież nie nałapię ciepłej wody do garnka. Jako przyczynę podali przyłączanie nowych bloków i termin braku wody podali od 4 do 14 sierpnia czyli półtora tygodnia! Jest to szczyt bezczelności i powrót do czasów komuny. W czwartek spotyka się zarząd wspólnoty i administracja i będę wnioskował żebyśmy podjęli decyzje o niezapłaceniu Dalkii za ciepłą wodę za ten miesiąc. Proponuję żeby wszyscy tak robili. Jak poczują w kieszeni to może przestaną się zachowywać jak monopoliści. Dalkia zmusza do podpisywania niekorzystnych wieloletnich umów a potem zachowuje się jak chce.

Fajnie by było jakby Gazeta też zajęła się tym tematem. Dlaczego kilka (kilkanaście a może kilkadziesiąt tysięcy osób) cierpi przez czyjeś widzimisie bo nie wierzę że jest to konieczne. Można by włączyć ciepłą wodę chociaż wieczorem.
            • bassooner Re: Brak cieplej wody 05.08.08, 21:26
              Co Wy z tą ciepłą wodą... a w zimnej to nie łaska. Co fakt to fakt - jajka się
              kurczą i jak se weźmiesz zimnego prychola przed bara bara to potem wstyd się
              przed lubą pokazać... ;-)))
              • Gość: michmaj Re: Brak cieplej wody IP: *.echostar.pl 05.08.08, 21:46
                Starzy, chorzy, dzieci i kobiety w ciąży tez mają się kąpać w zimnej?
                Mam nadzieje, że ten post to była (nietrafiona) ironia.

Jeszcze jedno mnie zastanawia, kto zwróci pieniądze za prąd/gaz zużyty do podgrzania wody w garnkachi czajnikach.
                • bassooner Re: Brak cieplej wody 05.08.08, 22:35
                  To taki humorystyczny aspekt był... ;-)))
                  Wiadomo jak jest mała dzidzia to problem jest duuuży.
                • Gość: lynx Re: Brak cieplej wody IP: 217.153.201.* 06.08.08, 11:01
                  Są inne aspekty niż tylko kąpiel. Ja mam zmywarkę podłączoną pod ciepłą wodę,
                  żeby nie żarła prądu do podgrzewania. Kto mi kuźwa zwróci kasę za zwiększone
                  zużycie prądu?
                  • Gość: lynx Re: Brak cieplej wody IP: 217.153.201.* 06.08.08, 11:02
                    Pomijam już fakt, że zostanie mi policzone zużycie wody ciepłej, gdy w
                    rzeczywistości leci z kranu zimna!!!
                  • Gość: lynx Re: Brak cieplej wody IP: 217.153.201.* 06.08.08, 11:03
                    Pomijam już fakt, że zostanie mi policzone zużycie wody ciepłej, gdy w
                    rzeczywistości leci z kranu zimna!!!
                    • Gość: aga Re: Brak cieplej wody IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.08, 16:37
                      a niech mi ktos powie kto za to odpowiada w rejonie bukowska/swit? mam dosyc i
                      chce do nich zadzwonic, tylko nie wiem gdzie, niedawno zamieszkalam w poznaniu
                      :( prosze o pomoc!
                      • Gość: michmaj Dzwońcie pod 993 IP: *.echostar.pl 06.08.08, 17:12
                        Dzwońcie pod 993. To jest numer o Dalkii gdzie udzielają wszelkich informacji na temat tego wyłączenia. Może im więcej ludzi zadzwoni tym większa szansa, że wezmą się do roboty.
                        • Gość: poznaniak Re: Dzwońcie pod 993 IP: *.icpnet.pl 06.08.08, 19:52
                          Gdyby to była awaria to ja rozumiem ale inwestycje niech płacą za
                          brak wody ciepłej, podgrzewanie dla małego dziecka to kosztuje
                          • Gość: michmaj Dzwońcie też pod (61)8613-300 IP: *.echostar.pl 06.08.08, 22:45
                            Po niemiłem rozmowie z Panem spod 993, który powiedział, że nic go nasze problemy nie obchodzą dostałem informacje, że skarżyć się można pod numerem 061 8613 300 co proponuje wszystkim zrobić, albo nawet udać się osobiście do siedziby Dalkii Poznań na Świerzawską 18 i powiedzieć co o nich myślimy.
                            • Gość: michmaj Re: Dzwońcie też pod (61)8613-300 IP: *.echostar.pl 06.08.08, 22:46
                              Aha, pod ten numer 8613-300 można się dodzwonić tylko między 8:00 a 13:00 - super mają 5-godzinny dzień pracy za nasze pieniądze - nic dziwnego, że prace zamiast wykonać w 2 dni wykonują w 10 dni.
    • Gość: adc Re: Brak cieplej wody IP: *.icpnet.pl 07.08.08, 13:46
      ale bagno tylko do teleskopu z tym
      • Gość: aga Re: Brak cieplej wody IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.08, 13:58
        sluchajcie, ode mnie (bukowska) sporo osob dzwonilo i o dziwo od wczoraj
        popoludnia mamy ciepla wode... mam nadzieje, ze jak wroce z pracy to nadal
        bedzie.... bo oficjalnie mielismy byc wylaczeni od4 do 13 sieprnia :/ moze
        opieprzanie i zagrozenie, ze nie zaplacimy podzialalo?
        pozdrawiam!
        • Gość: lynx Re: Brak cieplej wody IP: 217.153.201.* 07.08.08, 15:52
          Daj znać koniecznie.
          • Gość: michmaj Re: Brak cieplej wody IP: *.echostar.pl 07.08.08, 23:23
            Na Promienistej na Raszynie nadal nie ma.
            • Gość: aga Re: Brak cieplej wody IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.08, 11:02
              u mnie ciagle jest i przypuszczam, ze reszta blokow numery 102-114 na Bukowskiej
              tez ma :)
              • Gość: michmaj Re: Brak cieplej wody IP: *.echostar.pl 09.08.08, 11:52
                Na Promienistej nadal nie ma. Pracownicy Dalkii pewnie teraz zamiast pracować odpoczywają na działkach. Niech wszyscy zdechną, gnoje komunistyczne.
                • Gość: lynx Re: Brak cieplej wody IP: 217.153.201.* 11.08.08, 09:15
                  Od soboty po południu na Kopernika jest ciepła woda. Może nawet włączyli
                  wcześniej, ale w piątek byłem poza domem.
                  • Gość: tur bandycko droga ta woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 11:06
                    ja płacę coś około 20 zł za m3 tej wody. obliczyłem że podgrzanie
                    tej wody prądem jest niewiele droższe. A podgrzewając ją na gazie
                    wyjdzie mi taniej. Myślę czy nie zainstalować gazowego junkersa.
    • Gość: cceziu Re: Brak cieplej wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:14
      I tak w końcu juz jest ciepla woda od paru dni .
      WNIOSEK , tylko zbiorowe interwencje zmuszają takie spólki do
      przyśpieszenia prac. Sadzę że liczne telefony dały im wiele do
      myślenia. Dziękuję za tak żywe zainteresowanie.
      • Gość: aga Re: Brak cieplej wody IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.08, 12:52
        ale to jest tak, ze w nocy nie ma cieplej wody :D a w dzien jest ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka