Gość: piotrpoz@tlen.pl IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 21:11 Wybieram sie do Londynu do szkoly pouczyc sie ang i legalnie do pracy. Szukam towarzystwa do wspolnego wyjazdu. jesli masz ochote jechac to napisz pozdrawiam piotrpoz@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda_s4 Ja bym z chęcią pojechała... 08.10.03, 10:57 ...ale co będzie, jak mnie cofną z granicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrpoz@tlen.pl Re: Ja bym z chęcią pojechała... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 20:47 jesli wykupisz szkole na pol roku to nie cofna cie i jeszcze pozwolenie na prace dostaniesz. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_s4 Drogi Piotrze! 09.10.03, 23:46 Gdybym miała tyle pieniędzy, pojechałabym wówczas na wycieczkę dookoła Europy, a angielskiego bym się uczyła z radia BBC i z telewizji BBC Prime (gdzie polecam serial "Lekarze"). Swoją drogą, myślałam, że może coś sfinansujesz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Zalatw sobie wyjazd na wolontariat IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 23:50 Moj brat tak zrobil. Mial zaproszenie na oboz wolontariacki, bez problemu wjechal do anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Drogi Tomku! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 00:40 Organizacje wolontariackie organizuja w roznych czesciach swiata, w tym Anglii, obozy. Zglaszasz sie na taki obóz i dostajesz od nich zaproszenie. Z tym zaproszeniem nie powinnas miec problemu z wjazdem do anglii. W Poznaniu jest biuro jednej z tych organizacji SCI- Stowarzyszenie Jeden Swiat. Z ich ramienia mozna gdzies pojechac. Ja z nimi jezdzilem teraz jezdzi moj brat. Mozesz poszukac tez w sieci, sporo jest takich organizacji. Osobiscie radze dobrze zastanowic sie nad wyjazdem. Rynek pracy w Anglii, a zwlaszcza w Londynie, jest juz bardzo nasycony Polakami i innymi gastarbeterami, ze naprawde ciezko znalezc prace. Moj brat spotkal w tym roku ludzi, ktorzy stracili fure kasy na ten wyjazd i nie znalezli pracy. Z dlugami wrocili do domu. Bardziej polecam Irlandie i Szkocje, z tym ze tez omijaj stolice. Jesli masz jeszcze jakies pytania to sluze pomoca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Drogi Tomku! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 14:18 za to najtańsze szkoły językowe w szkocji są ok 3 razy droższe niż ich londyńskie "odpowiedniczki", a żeby dostać pozwolenie na pracę potrzebna jest wiza studencka. wiem bo szukałem :-( Odpowiedz Link Zgłoś